Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@04:38:18 GMT

تشریح اقدامات شهرداری تهران در اربعین

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۷۷۵۱

تشریح اقدامات شهرداری تهران در اربعین

معاون فرهنگی شهرداری تهران، اقدامات اربعین را تشریح کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، محمد امین توکلی زاده در جلسه هماهنگی ویژه برنامه های اربعین حسینی شهرداری تهران که صبح امروز در سالن جلسات معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد ضمن تاکید بر آمادگی همه نیروهای شهرداری برای خدمات رسانی به زائران حسینی گفت: با توجه به اینکه شاهد یک وقفه ای در جریان راهپیمایی اربعین طی سال‌های گذشته بودیم و امسال این موانع مرتفع شده است، مراسم راهپیمایی اربعین امسال با سال‌های گذشته متفاوت خواهد بود و مستلزم آمادگی هرچه بیشتر خادمان اربعین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از جنبه های متفاوت بودن شرایط راهپیمایی اربعین امسال گرمای زیاد هواست،  افزود: احتمالا مردم تجربه مواجهه با این موضوع را ندارند و یکی از جدی ترین چالش های ما که موجب شده به نوع خدمت رسانی ما به زائران اربعین و راهپیمایی جاماندگان در تهران جهت بدهد و تمرکز زیادی روی این موضوع داشته باشید بحث گرمای شدید هواست. ما باید خدماتمان را روی این موضوع معطوف کنیم و از صدماتی که زائران از گرما می‌بینند حداکثر جلوگیری را به عمل بیاوریم.


توکلی‌زاده افزود: در روزهای گذشته ما همراه با وزیر کشور در طول یک روز به وسیله بالگرد تمام مرز غربی کشور را مورد بازدید قرار دادیم و نکات لازم در رابطه با فرایند خدمت رسانی به زائران در مرزها احصا و به کمیته های ستاد اربعین منتقل شد.


معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تشریح اهم اقدامات شهرداری تهران در سنوات گذشته اظهارکرد: در سنوات گذشته آنچه در ستاد اربعین شهرداری تهران پایه و اساس بوده موضوع خدمات شهری و موضوع حمل و نقل بود. همکاران شهرداری از سنوات قبل یک مسئولیتی را در عراق بر عهده می‌گرفتند و مردم را از مرزها تا نزدیک ایستگاه‌ سرویس‌های عراقی منتقل می کردند. حوزه هایی مانند سلامت هم در حد پشتیبانی از عزیزان پاکبان و پرسنل شهرداری بوده است، در حوزه‌های فرهنگی هم از فعالیت‌هایی که در خود عراق انجام می‌شد ما پشتیبانی می‌کردیم.  


توکلی زاده تاکید کرد: در کنار توجه به خدمات شهری و حمل و نقل ‌امسال رویکرد جدیدی اتخاذ شده است که به موضوعات فرهنگی، اجتماعی و رسانه ای نگاه ویژه ای دارد تا از ظرفیت حضور این مخاطب میلیونی حداکثر استفاده را بکنیم. کدام کار فرهنگی می تواند چنین اثرگذاری داشته باشد؟  از این رخداد بزرگ و جهانی باید نهایت استفاده را بکنیم و اگر در این مسیر با تمام توان تلاش نکنیم خودمان را از ظرفیت اربعین و سفره سیدالشهدا (ع) محروم کرده ایم.


رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران  با بیان اینکه موضوع اربعین دیگر یک رسم بین شیعیان یا مناسکی بین ایرانی‌ها و عراقی ها نیست تصریح کرد: امروز اربعین یک رخداد جهانی است و تمام رسانه‌های جهان و افکار عمومی دنیا به آن توجه دارند. هر کار فرهنگی دیگری ما در شهر تهران انجام دهیم به اندازه اربعین موثر و مهم نخواهد بود و این از برکت سید الشهدا (ع) است.

توکلی زاده اظهار داشت: بررسی‌هایی که ما در پدیده شناسی اربعین کردیم حاکی از آن بود که هنوز پویش «سلام فرمانده» و «سلام یا مهدی» جا برای رشد دارد. این رخداد فرهنگی مراحل شهرستانی، استانی، ملی و فراملی خود را تجربه کرده است و حالا می تواند در جایی مانند اربعین به اوج خود که یک وجه بین المللی است برسد. همه ریز رخدادهای این پویش را هم  باید در نظر بگیریم و از آن ها غافل نشویم.

رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران ادامه داد: امسال علاوه بر مرزها در موقف‌ها هم قرارگاه ایجاد کردیم و در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا این قرارگاه ها فعال خواهند بود تا علاوه بر همه خدماتی که در سنوات گذشته ارائه می‌شد، شاهد خدمات جددی با رویکرد فرهنگی، اجتماعی و رسانه ای باشیم.


وی با اشاره به اینکه برای برنامه های امسال شعار «انا من حسین» و «سلام یا مهدی» انتخاب شده است، تاکید کرد: همان رویکردی را که برای برنامه های اربعین دنبال می‌کنیم باید برای راهپیمایی جاماندگان تکرار کنیم و این برنامه‌ها در تهران با محوریت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران انجام خواهد گرفت.


توکلی‌زاده در بخش دیگری از بیانات خود در بیان سیر کلی برنامه‌های اربعین شهرداری تهران تصریح کرد: برای ایجاد فضای گفتمانی و جا افتادن ادبیات اربعین در فضای عمومی جامعه در ابتدای همایش علمی با مشارکت اداره کل فرهنگی و اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری برگزار خواهد شد. در گام بعدی همایش موکب داران و اربعینی های تهران برگزار می‌شود و در گام بعدی مراسم بدرقه کاروان حسینی را در مصلی تهران خواهیم داشت.


بنا براعلام روابط عمومی معاونت فرهنگی. توکلی زاده افزود: ارائه خدمات در مرزها و سپس برگزاری پویش های داخل عراق هم در موقف ها و هم در طریق، بخش دیگر برنامه های ستاد اربعین است و در پایان هم اختتامیه فعالیت‌های ستاد اربعین را در شهر نجف شاهد خواهیم بود که بعد از رخداد اصلی و برگزاری راهپیمایی انجام خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: شهرداری تهران ، اربعین حسینی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شهرداری تهران اربعین حسینی ستاد اربعین شهرداری تهران توکلی زاده برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۷۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران از تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر تهران خبرداد. 

امین توکلی زاده که امروز برای ارائه گزارش اقدامات و برنامه‌های این معاونت به اعضای شورای شهر در صحن حاضر شده بود، گفت:پس از طی روند شاهد تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران خواهیم بود.

معاون شهردار تهران، برگزاری پویش‌های متعدد از جمله تهران دوست‌داشتنی، روزه‌اولی‌ها، لشگر قدس، عید بندگی و ماه مهربانی، ویژه برنامه‌های نوروزی، کارناوال‌های شادی درشهر تهران، برپایی شهر شهدا، دهکده‌های ورزشی و جام جهانی، کنگره ۲۴ شهید تهران در فرهنگسرای خاوران، برپایی ویژه برنامه برای خانواده‌ها در برج میلاد، بوستان مشاهیر، اراضی عباس‌آباد و برپایی سفره‌های افطاری ساده و بازارچه‌ها و گذر گردشگری برای حضور شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز را از جمله اقدامات معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برشمرد.

در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر تهران به گزارش معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در خصوص اقدامات انجام شده در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان واکنش نشان دادند.

سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به این گزارش گفت: طرح‌هایی مانند ریحان شهر و کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار و ایجاد بازارچه‌های عرضه تولیدات زنان سرپرست خانوار از جمله احکام برنامه چهارم برای معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران است که انتظار می‌رود بر اساس برنامه تعیین شده در زمان معین اجرا شود. سوده نجفی افزود: در حکم ۸۵ به آموزش‌های شهروندی اشاره شده و در حکم ۹۰ به بهبود مراکز نگهداری سالمندان و فعال سازی پنج مرکز فرهنگی تأکید شده، سوال ما این است در این زمینه‌ها چه اقداماتی صورت گرفته است؟

جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز از معاونت اجتماعی و فرهنگی خواست در کنار تلاش برای کیفیت بخشی به زندگی شهروندان در بخش‌های مختلف، درخصوص فرهنگ رفتاری از جمله فرهنگ ترافیکی و تربیت شهروند مسئولیت پذیر اقدام کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران هم بر توجه به آموزش شهروندی در شهر تهران تاکید کرد.

ناصر امانی افزود: باید بازنگری مجدد در حوزه فرهنگی و اجتماعی صورت بگیرد و به جایگاه اخلاق در برنامه‌های شهرداری توجه ویژه شود تا شاهد ناهنجاری‌های اخلاقی در سطح شهر نباشیم.

رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز بر نقش معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در فرهنگسازی تاکید کرد.

مهدی اقراریان گفت: تهران بیش از ۹ میلیون جمعیت دارد و باید به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌ها توجه شود.

رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورا همچنین گفت: تابلو‌های مزین به تصاویر شهدا شرایط خوبی ندارد و با این حجم از هزینه‌های گسترده در بخش‌های مختلف، شاید تغییر این تابلو‌ها هزینه چندانی نداشته باشد.

وی گفت:یادمان شهدا هم در مناطق وضع مناسبی ندارد و وقتی شهردار تهران خود را داعیه دار فرهنگ شهادت می‌داند نباید از توجه به شهدا و یادمان آنها غفلت شود.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا هم از برگزار نشدن برنامه‌های متنوع در شهر در روز زمین پاک انتقاد کرد و خواهان توجه به ورزش همگانی به ویژه در فصل بهار در بوستان‌ها شد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز بر لزوم آسیب شناسی برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری تاکید کرد.

نرگس معدنی پور گفت: ساختار معاونت فرهنگی و اجتماعی نیاز به بازنگری دارد و بودجه این معاونت نیز باید بازبینی شود.

در ادامه پرویز سروری نایب رئیس شورا هم توصیه کرد سال آینده در ایام نوروز معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری به موضوع گردشگری و جذابیت‌ها و ظرفیت‌های متعدد تهران توجه بیشتری کند و شهروندان و گردشگران را با جاذبه‌ها بیشتر آشنا کند.

رئیس کمیته عمران شورا هم بر لزوم تشکیل کارگاه‌های آموزشی برای مادران تاکید کرد. سید محمد آقامیری گفت: برخی از معضلات فرهنگی و اجتماعی به علت آموزش نادرست مادران است و اگر تمرکز ویژه‌ای بر این موضوع داشته باشیم از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری خواهد شد.

مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا هم گفت: در سال‌های قبل در ماه رمضان اقدامات دینی با روش‌های نوین و جذاب چندان برگزار نمی‌شد و این اقدامات امسال انجام شد، اما باید در تابلو‌های شهری برنامه‌ها معرفی می‌شد تا مردم از برنامه‌های بیشتری بهره ببرند.

دیگر خبرها

  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • جزییات پویش های شهرداری تهران در نوروز و ماه رمضان | وقتی جشن‌های بزرگ برای کودکان و نوجوانان برگزار شد
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • رضایت شهروندان از خدمات شهرداری تهرانی در روز عید فطر
  • برنامه‌های متنوع دهه کرامت در استان بوشهر برگزار می‌شود