آیا «اسم» میماند؟ | نامه وزیر ارشاد به وزیر اقتصاد برای جلوگیری از تعطیلی یک کتابفروشی | تعطیلی ۴ کتابفروشی در تهران در چند ماه گذشته
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۴۱۵۶
به گزارش همشهری آنلاین، کتابفروشی «اسم» در صفحه خود در شبکههای مجازی از تعطیلی قریبالوقوع فروشگاه این کتابفروشی در خیابان انقلاب تهران خبر داده است. پیرو اطلاعرسانی سعید مکرمی مدیر کتابفروشی و انتشارات اسم، بانک تجارت مالک ملکی است که دفتر انتشارات اسم و کتابفروشی اسم در اجاره آن به سر میبرد و حالا مدیران بانک تجارت برای راهاندازی شعبه جدید قصد فسخ اجاره و بازپسگیری ملک را دارند، شواهد حاکی از این است که تلاشهای مدیر کتابفروشی اسم برای ماندن در مکان فعلی به نتیجه نرسیده است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
انتشارخبر تعطیلی قریبالوقوع کتابفروشی «اسم» در فضای مجازی واکنشهای مختلفی در بر داشته است، در رأس همه این واکنشها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد، اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامهنگاری با وزیر اقتصاد خواستار حمایت از کتاب فروشی در ملک فعلی شده است. وی همچنین به بازدید سرزده خود از این کتابفروشی اشاره کرده و گفته است که در تماس تلفنی با مدیریت بانک تجارت این وعده داده شده است که تخلیه ملک به تعویق افتد و یکی از ملکهای دیگر بانک تجارت در خیابان انقلاب در اختیار کتابفروشی اسم قرار گیرد.
احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در پارافی که بر این نامه زده است از در اختیار قرار دادن ملک دیگری برای کتابفروشی اسم خبر داده است.
پیگیری تسنیم حاکی از آن است که ساختمان فعلی کتابفروشی اسم و طبقات بالایی آن توسط مالک قبلی به بانک تجارت فروخته شده و اکنون در اختیار بانک تجارت قرار دارد و واحدهای اداری این بانک در این منطقه در این ساختمان تجمیع شدهاند. همچنین بانک تجارت در حال حاضر دو شعبه دیگر در ابتدای خیابان منیری جاوید و خیابان فلسطین جنوبی دارد.
حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حیات یک کتابفروشی تنها به شخص وزیر محدود نشده بلکه معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز روز گذشته اعلام کرده است که برخی اقساط معوقه وام این کتابفروشی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت و تلاش شد تا این کتابفروشی از زیر دین به بانک هم خارج شود و بتواند فعالیت خود را ادامه دهد.
احمدوند همچنین افزود: طی پیگیریهای وزیر و گفتوگو با مدیرعامل بانک تجارت، قرار شد سه شعبه نزدیک این بانک به کتابفروشی اسم پیشنهاد شود و در صورت موافقت مدیر کتابفروشی جابجایی صورت گیرد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرد امکان ادامه فعالیت این کتابفروشی فراهم شود، این کارها با ارائه کمک برای ادامه فعالیت کتابفروشی اسم و کمک به جابجایی این فروشگاه انجام شده است و امیدواریم در مدت باقی مانده، این کتابفروشی بتواند جای مناسبی را پیدا کرده و به فعالیت خود ادامه بدهد.امیدواریم چراغ این کتابفروشی روشن بماند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی همه تلاش خود را برای این موضوع به کار بسته است.
مجموع حمایتهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی این وزارتخانه برای حیات یک کتابفروشی در خیابان انقلاب تهران، نشان از آن دارد که مجموعه مدیریت فرهنگی در بهارستان تمام توان خود را برای احیای این فروشگاه به کار گرفته است که جای تقدیر بسیار دارد و امیدواری در میان اهالی نشر و کتابفروش نسبت به حمایتهای دولتی را دوچندان میکند.
اگر این حمایت وزارت ارشاد از ابقای یک کتابفروشی در تهران را بتوان نقطه عطفی برای حمایت دولت از کتابفروشیها دانست، باید گفت که این حمایت این امید و انتظار را ایجاد میکند که وزارت ارشاد برای حفظ و بقای کتابفروشیها چه قبل از قرار گرفتن در معرض تعطیلی و چه پس از به وجود آمدن مشکلاتی که حیات کتابفروشیها را تهدید میکند. سینه سپر کرده و تمام قد برای حمایت به میدان بیاید.
از این رو با توجه به تعطیلی ۴ کتابفروشی در تهران در چند ماه گذشته با دلایل مشابه که برخی از آنها از سابقه فعالیت قریب به ۵۰ سال برخوردار بودند، این انتظار وجود دارد که وزارت ارشاد که حالا اگر چه دیر به میدان آمده، همچنان اما در میدان باقی بماند و اگر راهی برای احیای آنها وجود دارد از هیچ کوششی فروگذار نکند.
بسیاری از کتابفروشان در ماههای اخیر از مشکلاتی که در آینده نزدیک منجر به تعطیلی این صنف میشود، انتقاد کردهاند، مشکلاتی همچون حضور و بروز ناشران کتابساز در پلتفرمهای مجازی، نبود قیمت ثابت برای کتاب، فروش با تخفیف کتاب از سوی ناشران و دورزدن حلقه کتابفروشان در چرخه نشر از سوی برخی از ناشران مطرح و نامدار عرصه نشر امروز حیات کتابفروشیها در کشور را تهدید میکند که به تفصیل در گفتوگو با کتابفروشان در پرونده «کرکرههای نیمه باز» خبرگزاری تسنیم، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
این کتابفروشان انتظار دارند وزارت ارشاد به عنوان نهاد مجری و نظارتکننده در عرصه نشر، با تصویب قوانین و آییننامههای لازم زمینه را برای شکوفایی و ادامه حیات کتابفروشیها فراهم کند.طبیعتا با حمایت درست و اصولی از فعالیت کتابفروشیها، زمینه برای حیات همه آنها در سطح کشور فراهم میشود و قطعا کمتر شاهد تعطیلیهایی از این دست خواهیم بود.
هیچ پیشنهادی بابت جابجایی داده نشده استاز سوی دیگر سعید مکرمی مدیر نشر «اسم» در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کتابفروشی «اسم» واقع در ابتدای راستاکتاب انقلاب طی سه سالی که از افتتاحش میگذرد یک کتابفروشی چندمنظوره بود. بزرگی محیط این کتابفروشی تداعی کننده یک فروشگاه با امکان قدمزدن، دیدن و مطالعه کتابها، بازیهای رومیزی، هنرهای دستساز و ... است.
او افزود: ما در طی این سه سال که پشتوانهای ۱۰ ساله در زیستبوم کتاب را داشته، کوشیدهایم جمع متنوعی از کتابها و مخاطبان رابا گرایشها و سلیقههای مختلف کنار هم جمع کنیم. تیم ۴۰ نفره کتابفروشی و بخش اداری و مدیریتی این کتابفروشی همیشه به جزئیات اهمیت میدهد. برای ما مهمتر از فروش کالا، هدیه دادن حال خوب و تفرج فرهنگی به مشتری بوده است.
مکرمی با اشاره به دلیل تعطیلی کتابفروشی اسم بیان کرد: کتابفروشی اسم استیجاری بوده و بانک تجارت که مالک این ملک است قصد دارد این فروشگاه را تبدیل به شعبه ای از شعبات بانک خود کند. البته این بانک از اردیبهشت تا پایان شهریور به کتابفروشی مابرای پیدا کردن مکانی جهت جابجایی فرصت داده بود اما به جهت نداشتن نقدینگی و بدهی های قبلی، نتوانستیم مکان دیگری را برای ادامه فعالیت این فروشگاه انتخاب کنیم.
مدیر نشر کتابفروشی اسم ادامه داد: در واقع تخلیه فروشگاه اسم به معنی پایان ۱۰ سال فعالیت آن، در راستای کتاب و اکوسیستم کتاب است. علاوه بر نداشتن نقدینگی برای ادامه فعالیت این فروشگاه، حاشیه سود کم این صنف و درخواست به حق مالک این فروشگاه است.
او گفت: طی ۶ ماه گذشته تلاش زیادی کردیم اما موفق به دیدن مدیرعامل بانک تجارت نشدیم و در واقع با مدیران میانی بانک مذاکرات انجام میشد. عدم امکان پرداخت پول پیش میلیاردی و اجاره های چند صد میلیونی و غیر منطبق با کسب و کار های فرهنگی این صنف که نمیتواند درآمد خود را از طریق فروش کتاب تامین کند.
او با اشاره به اینکه وزیر برای ادامه فعالیت این کتاب فروشی مکانی را پیشنهاد داده است اظهار کرد: باتوجه به اینکه ممکن است اطلاعات درستی به وزیر اقتصاد داده نشده باشد، اساسا به کتاب فروشی اسم هیچ پیشنهادی بابت جابجایی و تغییر مکان برای ادامه فعالیت آن داده نشده است. و فقط مکانی مزایده شده را به عنوان پرداخت و خرید چندصد میلیون تومانی برای ادامه فعالیت کتابفروشی پیشهاد کردند که در توان یک صنف فرهنگی نیست.
مکرمی در پایان بیان کرد: مشتریان فروشگاه کتاب اسم نیز از تعطیلی این کتابفروشی بسیار ناراحت شدند و تلاش و کمک های آنها نیز برای ادامه فعالیت ما در زمینه فرهنگی ستودنی است.
کد خبر 698836 برچسبها محمدمهدى اسماعيلى احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
منبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: احسان خاندوزی وزیر اقتصاد کتابخانه کتابخوانی کتابداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ادامه فعالیت ادامه فعالیت کتاب فروشی اسم کتاب فروشی کتابفروشی اسم یک کتابفروشی کتابفروشی ها وزارت ارشاد وزیر اقتصاد بانک تجارت یک کتاب
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۴۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
آیتالله مکارم شیرازی در دیدار با وزیر ارشاد: خشونت و فشار در مسأله حجاب کارساز نیست
به گزارش صدای ایران،یکی از مراجع تقلید گفت: مسأله حجاب در حال حاضر با مسائل سیاسی گره خورده و عدهای می گویند اگر بتوانیم حجاب را حذف کنیم نظام جمهوری اسلامی کم رنگ میشود؛ در این شرایط خشونت و فشار در مسأله حجاب کارساز نیست و باید به دنبال راههای فرهنگی باشیم.
این مرجع تقلید شیعیان امروز در دیدار محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در دفتر این شخصیت حوزوی انجام شد، نقش این وزارتخانه را در تبیین مسائل فرهنگی مهم دانست و اظهار کرد: وزارت ارشاد باید به مسائل اسلامی و فرهنگی توجه بیشتری کند.
وی به ضرورت رعایت قانون حجاب تأکید کرد و افزود: مسأله حجاب در حال حاضر با مسائل سیاسی گره خورده و عدهای میگویند اگر بتوانیم حجاب را حذف کنیم نظام جمهوری اسلامی کمرنگ میشود.
مرجع تقلید شیعیان، خشونت و فشار را در مسأله حجاب کارساز ندانست و گفت: مسأله حجاب راههای فرهنگی دارد؛ البته صدا و سیما نیز باید بیشتر از این به مسأله حجاب اهمیت دهد.
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه به مسائل و مشکلات حوزه چاپ و نشر پرداخت و تصریح کرد: یکی از مهمترین راههای نشر فرهنگ، کتاب و مجله است اما متأسفانه در حال حاضر قیمت کاغذ چندین برابر شده است و این گرانی باعث مشکلاتی دیگری از جمله تعطیلی و بیکاری مراکز چاپ و نشر و اصناف وابسته به آن شده است.
وی به گرانی کتاب و لزوم ارائه تسهیلات در این زمینه اشاره کرد و افزود: افراد زیادی هستند که علاقمند به کتاب و کتابخوانی هستند اما قدرت خرید کتاب را ندارند.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به افزایش هزینه حج، عنوان کرد: گرانی حج هم عواملی دارد که مهمترین آن، گرانی ارز است ولی دولت میتواند برای آن تسهیلات بیشتری بگذارد تا مردمی که سالهاست انتظار حج را میکشند بتوانند برای انجام مناسک حج به خانه خدا مشرف شوند.
وی کشورداری در این شرایط را کاری سخت دانست و افزود: رئیس جمهور و وزرای محترم بدانند که در شرایط سختی هستند؛ درست است که دشمن به شدت در حال فعالیت است اما چنان نیست که تمامی راهها بسته باشد.
استاد سطوح عالی حوزه با تأکید بر اینکه نباید طوری رفتار کنیم که دولت تضعیف شود، گفت: عدم تضعیف دولت به این معنی نیست که منتقد دولت نباشیم. مردم از ما میخواهند که شما صدای ما را برسانید و مشکلات را بگویید. ما مشکلات را میگوییم، اما باید گوش شنوایی هم باشد. بنابراین کاری کنید که این دولت إن شاء الله موفق بشود.
وی در پایان تصریح کرد: وظیفه ما دعا کردن و تذکر دادن به دولتمردان و امید دادن به مردم است ولی باید توجه نمود که اگر امید از مردم گرفته شود کار مشکل میشود؛ باید کاری کنیم که مردم امیدوار باشند و امیدشان تبدیل به یأس نشود.