Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام بانک مرکزی گفت: در دوره قبلی صندوق، با بدهکاران برخورد جدی نمی‌شد، اما در دوره جدید برخورد‌های تند و جدی را شاهد هستیم و ما نیز صندوق توسعه ملی را بانک مرکزی دوم می‌دانیم.

اصغر ابوالحسنی قائم مقام بانک مرکزی در مراسم معرفی قراردادهای مانایی صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در ایران دو تجربه وام‌دهی ارزی غیر از بانک‌ها داریم که حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی بود، اظهار کرد: در حساب ذخیره ارزس، بانک‌ها برگشت وام را دنبال نکردند و سال ۹۰ که دولت تصمیم گرفت بدهی خودش را به بانک‌ها بدهد حساب ذخیره ارزی را مقابل قراردادها قرار داد که به طلبکار تبدیل شد اما نتوانست بدهی خود را وصول کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان دلار هزارتومان بود.

 

وی ادامه داد: تجربه دوم صندوق توسعه ملی بود که در دهه اول فعالیت خود همان تجربه نادرست حساب ذخیره ارزی دنبال شد و چون همه چیز ریالی شده بود باز هم وام‌های ارزی را پس ندادند. در این زمان با نرخ‌های مختلف ارز هم مواجه شدیم و بدهکاران درخصوص نرخ چانه‌زنی می‌کردند و در نهایت هم خیلی‌ها وام ارزی خود را پس ندادند.


ابوالحسنی تصریح کرد: در دوره قبلی صندوق، با بدهکاران برخورد جدی نمی‌شد اما در دوره جدید برخوردهای تند و جدی را شاهد هستیم. ما نیز صندوق توسعه ملی را بانک مرکزی دوم می‌دانیم که در همه دنیا نیز همینطور است.

 

قائم مقام بانک‌مرکزی با تاکید براینکه نباید اجازه دهیم ارز صندوق تبدیل به ریال شود، تاکید کرد: در حال حاضر صندوق برای آینده برنامه دارد که مشکلات گذشته ایجاد نشود و براین اساس قراردادهای مانایی را مطرح کرده است.

 

ابوالحسنی با تاکید بر اینکه ماهیت صندوق ارزی است، گفت: قراردادهای مانایی راه حلی است برای اینکه مطالبات غیرجاری کاهش پیدا کند و منابع نیز در هرصورت ارزی برگرداند. این روش تامین مالی برای آینده صندوق و همچنین برای مملکت هم بسیار مفید است؛ اگر بانک ها بتوانند مشتریان را آگاه و مسائل را به طور شفاف تبیین کنند منافع آن بیشتر خواهد بود.

 

وی تصریح کرد: هر ارزی که به ریال تبدیل شود تاثیر مستقیم بر پایه پولی و نقدینگی خواهد داشت اما بحث ما بازگشت وام‌های ارزی به صورت ارزی است. ما نیز سعی داریم سیاست تثبیت را دنبال کنیم.

 

قائم‌ مقام بانک‌مرکزی گفت: وقتی ریال مانا را تعریف می کنیم یعنی با یک ارز متصل می‌شود که اگر این روش در بخش‌های دیگر هم باب شود که بگویند وام ریالی می دهیم و معادل ریال ارزی بگیریم، درست نیست و جامعه با مشکلاتی مواجه می‌شود. این موضوع استثنا برای صندوق توسعه ملی است چرا که ماهیت ارزی دارد و پول نفت را دارد.

 

وی‌ ادامه‌ داد: نرخ نکول بانک‌ها در حال حاضر ۸.۵ درصد است و یکی از دلایل مهم آن، این است که اشخاصی که وام‌ارزی از بانک‌ها گرفتند، تسهیلات را هنوز پس نداده‌اند و‌ حکومت و بانک‌ها و همه را سرکار می گذارند و برخی هم حامی آنها خواهند بود. باید این مسائل را حل کرد وگرنه فشار می‌آورند که قراردادهای مانایی متوقف شود.

 

ابوالحسنی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم در سیاست‌های بانک مرکزی تا حد ممکن ارز را تثبیت کنیم که نوسانات وجود نداشته باشد. اگر چند نرخی بودن ارز و‌ نوسانات نباشد این مسائل ایجاد نخواهد شد که وام گیرنده‌ها تسهیلات اخذ شده را بازپرداخت نکنند. در صورت تثبیت سیاست ارزی فعالان اقتصادی قدرت برنامه ریزی خواهند داشت و با ریسک بالایی روبرو نخواهند بود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی مقام بانک مرکزی حساب ذخیره بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۱۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش فرزین به دولت چه بود؟ | قیمت دلار به کدام سو می‌ رود؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، بازار ارز ایران قبل و بعد از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی دو جهت متفاوت را تجربه کرد، قبل از ۲۲ بهمن نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد به مرز ۹۲ هزار تومان رسید و حتی در ساعتی بالاتر رفت اما یک روز پس از آن شاهد فروکش کردن قیمت بودیم. اینکه چرا چنین اتفاقی ممکن است در یک بازار رخ دهد، همچنان به نظر یک معماست تا جایی که امروز محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی به جلسه هیات دولت فراخوانده شد تا گزارش ارائه دهد. تا این لحظه هیچ جزییاتی از گزارش او به دولت منتشر نشده اما کاهش نرخ ارز و ثبات قیمت در روز جاری با توجه به تعطیل بودن اکثر بازارها از جمله بازار سهام این انتظار را ایجاد می‌کند که نسخه رهایی از تنش ارزی چیست؟

در روز گذشته شایعه برکناری رئیس کل بانک مرکزی مطرح و توسط یکی از اعضای شورای اطلاع‌رسانی دولت تکذیب شد و شاید گزارش فرزین به دولت درباره آنچه در بازار ارز گذشته، نشان از عدم تغییر او باشد اما مهم‌تر این است که قیمت ارز تا پایان سال دستکم چه مسیری را طی خواهد کرد؟

شرط ثبات ارزی در بازار به مجموعه‌ای از عوامل و شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بستکی دارد که باعث می‌شود نرخ ارز در یک کشور در یک بازه زمانی معقول و بدون نوسانات شدید تغییر کند. این ثبات ارزی به ویژه برای اقتصادهای در حال توسعه و کشورهایی که به واردات وابسته‌اند، اهمیت زیادی دارد. برخی از شرایطی که برای ایجاد و حفظ ثبات ارزی لازم است، عبارتند از:

حفظ تراز تجاری مثبت: یکی از مهم‌ترین عواملی که بر ثبات ارزی تاثیر دارد، تراز تجاری است. وقتی صادرات کشور بیشتر از واردات آن باشد، تقاضا برای ارز محلی بالا می‌رود که باعث تقویت و ثبات آن ارز می‌شود.

سیاست‌های پولی و مالی پایدار: سیاست‌های دولت و بانک مرکزی در مورد نرخ بهره، کنترل تورم و عرضه پول، تاثیر زیادی بر ثبات ارزی دارند. حفظ تورم در سطح پایین و پیش‌بینی‌پذیر و نیز محدود کردن رشد نقدینگی، می‌تواند به ثبات نرخ ارز کمک کند.

اعتماد عمومی و سیاسی: شرایط سیاسی پایدار و شفافیت در سیاست‌گذاری‌ها باعث می‌شود که اعتماد به ارز ملی افزایش یابد. بی‌اعتمادی به وضعیت اقتصادی و سیاسی می‌تواند منجر به فرار سرمایه‌ها و نوسانات ارزی شود.

مدیریت بدهی‌های خارجی: کشورهایی که بدهی خارجی بالا دارند، ممکن است در معرض فشارهای ارزی قرار گیرند. در نتیجه، کشورهایی که قادر به مدیریت بدهی‌های خارجی خود هستند، احتمالاً وضعیت ارزی باثبات‌تری خواهند داشت.

نرخ ارز شناور و بازار آزاد: در بسیاری از کشورها، نوسانات ارزی زمانی بیشتر می‌شود که ارز به‌طور غیرواقعی ثابت یا کنترل شده باشد. اجازه دادن به ارز برای تعیین قیمت خود در بازار آزاد (شناور) می‌تواند موجب ثبات بیشتری در بلندمدت شود.

بیشتر بخوانید؛

شرط ثبات ارزی در برابر فشارها به اختلاف‌ها پایان دهید

واقعیت این است که اختلاف بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بر سر مدیریت کلان اقتصادی کشور در نهان ادامه دارد و فقدان یک فرماندهی واحد برای کم کردن اختلاف‌ها و هماهنگی سیاست‌ها و اهداف و برنامه‌ها، موجب موازی‌کاری در اجرا و تردید مردم نسبت به تحقق ثبات مالی شده است. با این حال موازی‌کاری و فقدان یک راهبرد شفاف برای مدیریت بازار ارز با توجه به چشم‌انداز تحولات آینده و احتمال فشار بیرونی می‌تواند به یک پاشنه آشیل تبدیل شود.

کد خبر 925026 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت امور اقتصاد و دارایی بانک مرکزی سازمان برنامه و بودجه دونالد ترامپ دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • کپی برداری بانک مرکزی از این کشور برای کنترل دلار
  • فرصت ویژه دریافت وام 200 میلیونی با سپرده 5 میلیونی | با اقساط طولانی مدت وام بگیرید
  • بهترین بانک‌ها برای گرفتن وام 500 میلیونی/ شرایط
  • کاهش تحریم‌ها شرط ایران برای بازگشت به مذاکرات
  • دوره تنفس در بازپرداخت تسهیلات دانش‌بنیان‌های واجد شرایط لحاظ می‌شود
  • وام ۴۰۰ و ۹۰۰ میلیونی بدون سود بانک مهر ایران
  • قیمت دلار به کدام سو می‌رود؟
  • بهترین بانک‌ها برای گرفتن وام 500 میلیونی+ شرایط
  • گزارش فرزین به دولت چه بود؟ | قیمت دلار به کدام سو می‌ رود؟
  • وام 400 و 900 میلیونی بدون سود بانک مهر ایران