Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@22:57:14 GMT

بازسازی چهره مرموز زنی متعلق به عصر حجر

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۳۵۸۶

بازسازی چهره مرموز زنی متعلق به عصر حجر

چهره اسرارآمیز زنی متعلق به ۵۷۰۰ سال قبل، پس از چندین هزار سال بازسازی شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، اسکلت "زن پنانگی"(Penang woman) در آوریل سال ۲۰۱۷ در شمال غربی مالزی پیدا شد. جایی که پس از مرگش، در سن تقریباً ۴۰ سالگی و در اواخر عصر حجر دفن شده بود.

اکنون طی یک بازسازی قانونی چهره، صورت او برای اولین بار در طول هزاران سال آشکار شده و نتایج این بازسازی در یک مطالعه دانشگاهی جدید منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیسرو مورائس(Cicero Moraes)، کارشناس برزیلی گرافیک و گروهی از محققان دانشگاه علوم مالزی(USM) در پنانگ از روش‌های دیجیتال برای انجام این بازسازی استفاده کردند.

آقای مورائس می‌گوید: در ابتدا متخصصان علوم پزشکی قانونی جمجمه را بررسی می‌کنند تا مشخص شود که آیا این جمجمه مذکر است یا مونث و سن و اصل و نسب آن که می‌تواند به طور کلی آفریقایی، آسیایی یا اروپایی باشد، چیست؟

هنگامی که آنها این داده‌ها را جمع آوری کردند، جمجمه‌ی دیجیتالی شده را برای ما ارسال می‌کنند تا بتوانیم به طور تقریبی چهره را بازسازی کنیم.

ما سی‌تی‌اسکن‌های افراد مالزیایی‌ امروزی را مورد مطالعه قرار دادیم تا تصور ذهنی واضح‌تری در مورد برآمدگی بینی، اندازه لب‌ها در ارتباط با جمجمه، موقعیت کره چشم و سایر ساختارهای چهره به دست آوریم.

علاوه بر این، ما از روش‌ تغییر شکل آناتومیک(یا سازگاری) استفاده می‌کنیم، که در آن یک یا چند اهداکننده مجازی را در نظر می‌گیریم و ساختار چهره آنها را روی جمجمه لحاظ می‌کنیم و تغییر شکل می‌دهیم تا به صورت تقریبی به آن چه مورد نظر داریم نزدیک شود.

این فرآیند دارای مقادیری پیچیدگی است، اما مطمئناً رویکرد دیجیتالی که ما استفاده می‌کنیم بسیار ساده‌تر و در دسترس‌تر از فرم سنتی آن است که بر اساس مجسمه‌سازی دستی صورت می‌گیرد.

در نتیجه این بازسازی، نمایی منحصر به فرد از گذشته را ارائه می‌دهد. چهره‌ای که برای هزاران سال دیده نشده است.

با این حال، آقای مورائس تأکید کرد که این چهره به صورت تقریبی شکل گرفته است.

او افزود: ما از داده‌های آماری و ساختاری استفاده می‌کنیم تا ایده‌ای در مورد اینکه چهره این اسکلت به صورت زنده چگونه می‌تواند باشد، به دست آوریم.

شیف العذوان شهیدان(Shaiful Idzwan Shahidan)، از بخش باستان‌شناسی دانشگاه علوم مالزی، می‌گوید که اکنون امیدوار است ۴۱ اسکلت دیگر کشف شده در مالزی را به کشور بازگرداند.

این بقایا که توسط باستان شناسان بریتانیایی طی سال‌های ۱۸۵۱ تا ۱۹۳۴ کشف شده‌اند، در حال حاضر در هلند، در مرکز تنوع زیستی ناتورالیس(Naturalis Biodiversity Center) در لیدن(Leiden) قرار دارند.

بقایای "زن پنانگی" در حین کار برای ساخت یک مرکز باستان شناسی کشف شد و بنابراین جسد او تنها بقایایی است که هنوز در مالزی باقی مانده است.

این دانشمند افزود: با توجه به اینکه این اسکلت زیر تل زباله مدفون شده، نسبتا خوب حفظ شده است. در باستان‌شناسی تل زباله یک گورستان زباله خانگی است که ممکن است شامل استخوان حیوانات، پاره‌سفال، تراشه سنگی، و دیگر پسماندهای انسانی باشد که حاوی اطلاعات مهمی برای مطالعه عادت‌ها، سبک زندگی، رژیم غذایی و دیگر مختصات جوامع تاریخی در اختیار باستان‌شناسان قرار می‌دهند.

کشف اسکلت‌های باستانی در محوطه‌های باستان‌شناسی در فضای باز، به‌ویژه در آب و هوای گرمسیری مانند مالزی، به ندرت اتفاق می‌افتد. تل زباله به حفظ و نگهداری از این بقایا کمک می‌کند.

وی ادامه داد: سن او در زمان مرگ حدود ۴۰ سال تخمین زده شده است. این تاریخ‌گذاری بر اساس سایش و رشد دندان‌ها و همچنین براساس جمجمه تعیین شده است.

طبق بررسی‌ها تخمین زده می‌شود که او حدود ۵۷۰۰ سال پیش درگذشته است. هنوز علت مرگ این زن مشخص نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اسکلت عصر حجر بازسازی چهره باستان شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های گسترش سرمایه‌گذاری در فارس بررسی شد

استاندار فارس در سفر به تهران راه‌های مختلف افزایش و توسعه سرمایه‌گذاری در استان فارس را بررسی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس، محمدهادی ایمانیه _دوشنبه، سوم اردیبشهت_ در سفری یک روزه به تهران موضوعات مختلف سرمایه گذاری در استان فارس را پیگیری کرد.

وی در خصوص دستاوردهای این سفر افزود: در دیدار با رئیس صندوق حمایت از فناوری و سرمایه‌گذاری توافق شد تا یک صندوق با همکاری تعدادی از صنایع قدرتمند استان فارس در استان راه‌اندازی شود تا بتوان از این سرمایه برای توسعه همراه با علم و تکنولوژی جدید صنایع استان با هدف ارتقای بهره‌وری استفاده کنند.

استاندار فارس همچنین در جلسه با گروهی از سرمایه‌گذاران طرح راه‌اندازی خط هوایی و زمینه‌های ایجاد یک شرکت هواپیمایی متعلق به استان فارس و با مرکزیت شهر شیراز را مطرح و ابرازتمیدواری کرد: این موضوع نیز سریع‌تر به سرانجام برسد و با تأسیس و فعالیت آن قسمتی از مشکلات مردم استان در ارتباط با سفرهای هوایی مرتفع شود.

ایمانیه با حضور در مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای با معاونین وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با بافت اطراف حرم مطهر حضرت احمد بن موسی (ع) داشت و موضوع بازسازی بافت پیرامون آن و همچنین حفظ و نگهداری بافت تاریخی همراه با بازسازی آن مناطق را با هدف ارتقا جایگاه این مناطق و حذف آسیب‌های اجتماعی نهفته در آن را به بحث و تبادل نظر گذاشت.

وی همچنین مصوبه دولت مبنی بر ایجاد شهر بندری متعلق به برخی استان‌ها را در کنار سواحل به بحث و تبادل نظر گذاشت و در این زمینه تصریح کرد: این موضوع یک مصوبه‌ای از دولت است در ارتباط با ایجاد شهر بندری که شورای عالی شهرسازی و شهرک‌های جدید کشور در حال پیگیری آن هستند، یکی از این شهرها متعلق به استان فارس است که محل احداث و مراحل عقد تفاهم نامه‌های اجرایی جهت تحقق آن‌ها را با مسئولین مرتبط به بحث و تبادل نظر گذاشتیم.

استاندار فارس همچنین به برگزاری یک جلسه با مسئولین مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) اشاره و اضافه کرد: در این جلسه مباحث مختلفی از جمله ایجاد منطقه گردشگری در شیراز، احداث دو هزار هکتار گلخانه در استان فارس، حمایت و همکاری مجتمع اقتصادی در احداث زائرسرای فارسی‌ها در مشهد و همچنین زمینه‌های ایجاد شهرک صنعتی متعلق به مجتمع اقتصادی کمیته امداد در شیراز را با هدف توسعه صنایع خصوصی و صنایع دانش بنیان به بحث و تبادل نظر شد.

کد خبر 747276

دیگر خبرها

  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • کفش هایی با الهام از رم باستان (عکس)
  • ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)
  • اتفاق مرموز؛ چرا دشمن حسن یزدانی بزرگترین طرفدارش شد؟!
  • یزدانی - تیلور و یک دشمن مرموز مشترک!
  • آغاز رقابت ۸ تیم برای رسیدن به جام جهانی/جدال ایران با حریف مرموز
  • رمزگشایی از ماجرای مرموز روستایی که یک شبه ناپدید شد!
  • گیتی آذرپی درگذشت
  • راه‌های گسترش سرمایه‌گذاری در فارس بررسی شد
  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر