بهرهبرداری از ۲۰۶ پروژه عمرانی برای عشایر خراسان جنوبی در دولت سیزدهم
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۷۰۹۲
مهدی عصمتیپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حفر و تجهیز چاه آب شرب انسان، مرمت ایلراههای خسارتدیده از سیل، تکمیل و تجهیز ساختمانهای اداری ستاد و شهرستانها، مرمت و بهسازی قنوات، چشمه و چاه مالداری و خرید تانکر آبرسانی از جمله این پروژهها است.
وی گفت: همچنین در یک سال اخیر پروژههایی از جمله اجرای مخازن آب، لولهگذاری و انتقال آب، تهیه و نصب تلمبه بادی آبکش، تهیه و نصب پکیج خورشیدی و آبرسانی سیار، مرمت و موجتراشی ایلراههای عشایری و چندین طرح زیربنایی دیگر در استان به بهرهبرداری رسید.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: پروژه آبرسانی به محلات عشایری خواجه منجیکوه شهرستان نهبندان و پروژه آبرسانی به محلات عشایری چاه مسافر شهرستان طبس به طول ۸۰ کیلومتر شبکههای انتقال و توزیع آب از طرحهای مهم و در دست اجرا است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات ارائه شده به عشایر افزود: در یک سال اخیر ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات بلندمدت و ارزانقیمت بین عشایر توزیع شده که از این مبلغ ۲۶ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان مربوط به زنجیره گوشت قرمز و مابقی تسهیلات قرضالحسنه بوده است.
عصمتیپور گفت: در سفر سال گذشته رئیس جمهور به خراسان جنوبی نیز ۱۴۳ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه عشایری استان مصوب شد که تاکنون ۲۶ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: تجهیز ۹ حلقه چاه آب شرب، مرمت و بهسازی ۶ رشته قنات، آبرسانی سیار به مناطق عشایری، خرید چهار دستگاه ماشین آبرسانی و آبرسانی به محلات عشایر، تکمیل پروژههای چاه مسافر و خواجه منجیکو از دیگر اقدامات است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی عنوان کرد: در این مدت ۶ میلیارد تومان تسهیلات از منابع سرمایه در گردش به اتحادیه استان برای خرید علوفه مدتدار پرداخت شد.
وی با بیان اینکه پارسال اعتبارات استان از محل تملک دارایی و استانی بیش از ۶ برابر رشد داشته است گفت: پرداخت تسهیلات ایجاد اشتغال از طریق هدایت عشایر به دستگاههای متولی (ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و کمیته امداد) و توزیع هزار و ۲۰۰ دستگاه پنل خورشیدی قابل حمل با اعتبار ۱۱۸ میلیارد ریال از دیگر اقدامات انجام شده است.
عصمتیپور گفت: جامعه عشایری استان در کنار نقش موثری که در تامین امنیت، مرزبانی، اصالت فرهنگی و اجتماعی دارند، با وجود خشکسالیهای چندین ساله، در یک سال اخیر ۶ هزار و ۲۰۰ تن گوشت قرمز، پنج هزار و ۱۰۰ تن شیر و فرآوردههای لبنی و ۶۰۰ تن کرک مو و پشم تولید کردند.
وی با اشاره به اینکه تولید بیش از ۲۵ درصد صنایع دستی خراسان جنوبی توسط عشایر انجام میشود افزود: در یک سال گذشته ۳۰ هزار مترمربع صنایع دستی داری و ۴۵ هزار مورد صنایع دستی غیرداری توسط عشایر تولید شد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به وجود بیش از یک میلیون و ۶۰ هزار راس دام سبک و سنگین متعلق به جامعه عشایری گفت: ۳۴ درصد جمعیت دامی و ۳۰ درصد تولیدات دامی این استان مربوط به عشایر بوده و ۷۰ درصد درآمد این خانوار مربوط به تولیدات دامی است.
عشایر استان خراسان جنوبی در قالب ۵۸ طایفه مستقل در تمامی شهرستانهای استان پراکنده شدهاند، همچنین ۸۰ درصد عشایر در مناطق مرزی و ۲۰ درصد در سایر شهرهای استان مستقر هستند.
برچسبها جامعه عشایری طرح های عمرانی افتتاح طرح خراسان جنوبی دولت مردمیمنبع: ایرنا
کلیدواژه: جامعه عشایری طرح های عمرانی افتتاح طرح جامعه عشایری طرح های عمرانی افتتاح طرح خراسان جنوبی دولت مردمی عشایر خراسان جنوبی میلیارد تومان یک سال
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۷۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ساخت تونل عشایری در خوزستان؛ گام جدیدی در توسعه زیرساختهای عشایر
به گزارش خبرنگار مهر، جهانبخش میرزاوند صبح امروز در نشست مشترکی در اهواز به ساخت بیش از سه هزار کیلومتر راه عشایری در کشور اشاره کرد و افزود: این پروژه نوآورانه در راستای بهبود شرایط زندگی عشایر و تسهیل جابجایی آنها انجام شده است.
وی همچنین از واریز مرحله اول سهم آلایندگی عشایر به امور عشایر خبر داد و گفت: در حوزه ماشینآلات نیز پیشرفتهای خوبی حاصل شده و در سال گذشته بیش از ۱۰ مورد خرید و نوسازی ناوگان به ثبت رسیده است.
میرزاوند با اشاره به اینکه استانهای کرمان و خوزستان بعد از فارس و سیستان، رتبه سوم را از نظر جمعیت عشایری دارند، تصریح کرد: جامعه عشایری همواره با چالشهای مشترکی از جمله تغییرات جوی، کوچ و جابجایی و کمبود منابع مواجه بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، این پروژه نه تنها به بهبود شرایط زندگی عشایر کمک میکند، بلکه نشاندهنده عزم دولت برای ارتقای زیرساختهای مناطق عشایری و پاسخ به نیازهای این جامعه است. با این اقدام، امیدها برای آیندهای بهتر و پایدارتر برای عشایر ایران افزایش یافته و میتواند به عنوان الگویی برای سایر مناطق کشور در توسعه زیرساختها و بهبود کیفیت زندگی عشایر مورد استفاده قرار گیرد.
کد خبر 6344528