Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسدی رحمانی، رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشورگفت:  ایجاد راهکار برای مدیریت آب در تولید محصولات کشاورزی از مهترین نیازهای کشور است  و راه اندازی سامانه هوشمند تعیین نیاز آبی برای محصولات زراعی و باغی  گام بلندی به همین منظور است.

 رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور افزود:  محدودیت های آبی در سال های اخیر ، تغییر شرایط اقلیمی و اضافه شدن گیاهان جدید به الگوی کشت سبب شد تا موسسه تحقیقات خاک و آب  برآورد نیاز آبی گیاهان زراعی و باغی را که در سال ۷۶ در دو جلد کتاب و درباره ۳۵ گیاه زراعی و باغی منتشر شده بود به روز رسانی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می گوید: این سامانه بر اساس اطلاعات ۶۰ ساله موسسه تحقیقات خاک و آب گردآوری شده که می تواند مقدار آب مورد نیاز برای بیش از ۲۵۰ گیاه زراعی و باغی با استفاده از ۷۵۰ ایستگاه هواشناسی را به تفکیک در استان‌ها و شهرستانهای مختلف کشور مشخص و در اختیار کاربران قرار دهد .

اسدی رحمانی افزود: سامانه نیاز آبیاری گیاهان زراعی و باغی کشور دارای بانک‌های اطلاعاتی منحصر به فرد در مقیاس ملی است این سامانه توانایی دارد بر اساس جدیدترین روش‌های علمی آب مصرفی را در سطوح مختلف کشت تخمین زده و اطلاعات را در اختیار بهره‌برداران قرار دهد.

 این سامانه قابلیت به روز رسانی داشته و تمامی اطلاعات و بانک‌های معرفی شده به صورت مستمر به هنگام می‌شوند.

سامانه برآورد نیاز آبی گیاهان زراعی و باغی به اختصار نیازآب نامیده می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آبیاری نوین آبیاری کشاورزی موسسه تحقیقات خاک و آب زراعی و باغی نیاز آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۹۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرستان میتواند به پایتخت گیاهان دارویی کشور تبدیل شود

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سارا بابایی -سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان امروز در جلسه ای که با محوریت توسعه کشت گیاهان دارویی و معرفی کشت‌های جایگزین گیاهان ممنوعه تشکیل شد اظهار داشت: در سه سال اخیر دو هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان اضافه شده یعنی از ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار به ۶ هزار و ۲۰۰هکتار رسیده که میزان تولید این سطح ۲۴ هزار تن است.

وی افزود شهرستان های خرم آباد، نورآباد، الیگودرز، الشتر و بروجرد بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی را دارند. همچنین گشنیز، موسیر، آویشن، زعفران، گل محمدی دارای بیشترین سطح زیر کشت در استان هستند. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: در سال های اخیر جهت توسعه کشت گیاهان دارویی، جلسات زیادی با شرکت ها و هولدینگ های مرتبط گرفته شده که نهاده ها را در اختیار کشاورزان قرار داده و محصول را نیز به صورت قراردادی از تولیدکنندگان خریداری کنند. 

 وی همچنین ادامه داد: با کمک بنیاد برکت و بنیاد علوی تسهیلاتی در اختیار کشاورزان گذاشته شده تا بتوانند نهاده ها را خریداری کرده و شروع بکار کنند.

 سید عماد شاهرخی گفت: اقدامی خلاقانه در راستای ترویج کشت گیاهان دارویی در استان صورت گرفته که با اعطای تسهیلات سه ساله به کشاورز، در یک مزرعه الگویی به مساحت دو هکتار، موسیر کشت شده که بعد از اتمام بهره برداری و بازپرداخت آن این مبلغ به صورت چرخشی در اختیار سایر کشاورزان قرار خواهد گرفت. همچنین آموزش کشت آنغوزه نیز با ایجاد مزرعه الگویی ترویجی به مساحت یک هکتار اجرا شده است.

سید عماد شاهرخی ابراز داشت: متاسفانه در سال قبل، ردیف بودجه توسعه کشت گیاهان دارویی استان حذف شد ولی علی رغم این مشکل در سال گذشته ۲۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت کردیم.

وی یادآور شد: در صورتیکه به توسعه این حوزه در استان توجه شود و طرح پایلوتی که با مشورت استاندار در حال انجام است اجرا شود، می توان لرستان را به پایتخت گیاهان دارویی تبدیل کرد و سطح زیر کشت را از ۶ هزار هکتار به ۱۲ هزار هکتار افزایش داد. 

این مقام مسئول اعلام کرد: زمینه توسعه کشت این محصولات با اقدامات ترویجی فراهم شده و در بحث پایش هم با توجه به اقلیم هر منطقه مشخص شده که در هر منطقه چه محصولی کشت شود، این آمادگی وجود دارد که در قالب تسهیلات کم بهره یا بلاعوض و تعیین برش هر شهرستان، کشت گیاهان دارویی به شکل وسیع تری در استان انجام شود.

 

دیگر خبرها

  • تحول در چهارباغ با بهسازی راه های روستایی
  • لرستان مستعد تبدیل به پایتخت گیاهان دارویی کشور است
  •  لرستان میتواند به پایتخت گیاهان دارویی کشور تبدیل شود
  • لرستان میتواند به پایتخت گیاهان دارویی کشور تبدیل شود
  • سامانه‌های کنترل سرعت و ثبت تخلفات رانندگی در استان بوشهر افزایش یابد
  • «کینوا»، گیاهی مناسب برای کشت در چهارمحال و بختیاری
  • فارس رتبه نخست کشور را در سامانه‌های نوین آبیاری اراضی زارعی و باغی دارد
  • داشبورد مدیریتی سامانه طرح‌های حمایتی مسکن رونمایی شد
  • رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر: تحقیقات کشاورزی در دزفول مسیر درستی طی می‌کند
  • خودکفایی ۹۰ درصدی چای با انجام عملیات به زراعی محقق می‌شود