Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-03-29@10:38:38 GMT

«قیمت گذاری» جایگزین «زوج و فرد» می شود

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۶۰۶۹۲

«قیمت گذاری» جایگزین «زوج و فرد» می شود

تین نیوز

رئیس اداره هوشمندسازی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه بر اساس مطالعات بالادستی اجرای طرح زوج و فرد خودروها یک طرح کوتاه مدت است و باید در میان مدت با طرح هایی همچون قیمت گذاری جایگزین شود، گفت: اجرای طرح قیمت گذاری در دستور کار این معاونت قرار دارد.

سیدفرزاد قریشی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تغییر طرح زوج و فرد خودروها به طرح قیمت گذاری محدوده مرکز شهر اصفهان، اظهار کرد: اجرای طرح زوج و فرد از سال ۸۹ در شهر اصفهان آغاز شد و از سال ۹۴ با استفاده از دوربین های ثبت تخلف نصب شده در محدوده این طرح، اعمال قانون به صورت هوشمند در حال پیاده سازی و اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده، از ابتدا مشخص بود که اجرای طرح زوج و فرد خودروها یک طرح کوتاه مدت است و باید در میان مدت با طرح هایی همچون قیمت گذاری و طرح محدوده تردد خودروهای کم آلاینده(LEZ) جایگزین شود؛ بر این اساس در سال های گذشته مصوبات لازم برای اجرا از مراجع ذی ربط دریافت شد، اما به دلایلی از جمله شیوع ویروس کرونا، اجرای آن به تعویق افتاد.

رئیس اداره هوشمندسازی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان تصریح کرد: در ماه های اخیر اجرای طرح قیمت گذاری مجدد در سیاست های معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان قرار گرفته و اقدامات لازم جهت پیاده سازی آن در حال انجام است.

وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین معایب فعلی اجرای طرح زوج و فرد، محدودیت های ایجاد شده برای ساکنان نسبت به سایر شهروندان است، اضافه کرد: این افراد با توجه به الزامات حاکم برای اجرای این طرح، در نیمی از روزهای هفته که مخالف شماره پلاک خودرو آنها است، اجازه تردد در محدوده را ندارند و چنانچه از خودروی شخصی استفاده کنند، توسط دوربین ها جریمه می شوند که با تغییر طرح زوج و فرد خودروها به طرح قیمت گذاری بر اساس سازوکار تدوین شده، ساکنان می توانند در سامانه مربوط ثبت نام کنند و با تخفیف مناسب با خودرو شخصی خود تردد داشته باشند.

قریشی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از معایب اجرای فعلی طرح زوج و فرد در شهر اصفهان، مشکلات ایجاد شده برای شهروندانی است که قصد انجام سفرهای ضروری همچون مراجعه به مطب پزشکان در محدوده مرکزی شهر را دارند؛ این افراد در صورتی که روز مقرر شده برای مراجعه به پزشک همخوان با پلاک خودرو آنها نباشد، توسط دوربین های نصب شده جریمه می شوند در حالی که با تغییر طرح زوج و فرد خودروها به طرح قیمت گذاری، با دریافت مجوزهای لازم با قیمت مناسب تری در محدوده مرکزی شهر امکان تردد خواهند داشت.

وی تصریح کرد: از مهم ترین اهداف اجرای طرح جدید، کاهش میزان ترافیک در معابر مرکزی شهر، کاهش آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و بصری و همچنین ترغیب شهروندان به استفاده از حمل ونقل همگانی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ترافیک قانون خودرو ترافیک شهری طرح زوج و فرد اصفهان طرح زوج و فرد خودروها اجرای طرح زوج و فرد طرح قیمت گذاری حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۰۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا انسان های مدرن جایگزین نئاندرتال‌ها شدند؟

ایتنا - یکی از سوالاتی که دهه‌ها است ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده این است که چرا انسان‌ها دنیا را تحت سلطه خود درآوردند، در حالی که نزدیک ترین خویشاوندان ما یعنی نئاندرتال‌ها منقرض شدند؟ آیا ما باهوش‌تر بودیم؟
۲۵۰هزار سال پیش اروپا و غرب آسیا سرزمین نئاندرتال‌ها به حساب می‌آمد. انسان‌های مدرن (یا همان هومو‌ساپین‌ها) در جنوب آفریقا ساکن بودند. تخمین‌ها متفاوت است، اما شاید در حدود ۱۰۰ هزار سال پیش انسان های مدرن از آفریقا مهاجرت کردند.

۴۰ هزار سال پیش نئاندرتال‌ها از آسیا و اروپا ناپدید شدند و انسان‌ها جایگزین آنها شدند. این جایگزینی آهسته و اجتناب‌ناپذیر نشان می‌دهد که انسان‌های مدرن مزیت‌هایی داشتند. اما آن مزیت‌ها چه بود؟

مردم‌شناسان زمانی نئاندرتال‌ها را به‌عنوان انسان‌های کسل‌کننده می‌دیدند. یافته‌های باستان‌شناسی اخیر ولی نشان می‌دهد که آنها از نظر هوش رقیب ما محسوب می‌شدند. نئاندرتال‌ها قبل از ما بر آتش تسلط پیدا کردند و شکارچیانی قوی بودند که طعمه‌هایی بزرگ مانند ماموت و کرگدن پشمالو و حیوانات کوچک مانند خرگوش و پرندگان را شکار می‌کردند. آنها به علاوه گیاهان، دانه‌ها و صدف‌ها را جمع‌آوری کردند.

 شکار و جست‌وجوی غذا در این سطح مستلزم درک عمیق از طبیعت است. آنها حس زیبایی‌شناختی داشتند و با ساخت مهره‌ها و کشیدن نقاشی‌ روی دیوارهای غار این حس را نشان می‌دادند.

نئاندرتال‌ها همچنین آدم‌هایی به نوعی معنوی بودند و مردگان خود را با گل دفن می‌کردند. دایره‌های سنگی یافت‌شده در داخل غارها ممکن است زیارتگاه نئاندرتال‌ها بوده باشد. مانند شکارچیان مدرن زندگی نئاندرتال‌ها نیز احتمالاً غرق در خرافات و جادو بوده است، با غارهایی که ارواح اجدادی‌شان در آن‌ها زندگی می‌کردند و آسمانی که پر از خدایان بود.

علاوه بر این به لحاظ دیرینه‌شناسی ثابت شده است که انسان‌های خردمند و نئاندرتال‌ها در پاره‌ای نقاط درهم‌آمیخته بودند و فرزندانی داشتند. در واقع ما آنقدرها متفاوت نبودیم اما ما نئاندرتال‌ها ناپدید شدند و ما ماندیم.

دانشمندان اکنون می‌گویند تفاوت‌های کلیدی میان انسان‌های مدرن و نئاندرتال‌ها در سطح فردی شاید کمتر از سطح اجتماعی باشد. به اعتقاد آنان فهم یک انسان بدون درنظر گرفتن اجتماع امکان‌ناپذیر است.

 
جمجمه بازسازی‌شده یک نئاندرتال در مقایسه با اسکلت یک انسان مدرن

محققان تصور می‌کنند شکارچی-گردآورنده‌ها در قالب گروه‌های ۱۰ تا ۶۰ نفره جوامع اولیه انسان‌های مدرن را تشکیل داده‌اند. این گروه‌ها در قبیله‌هایی هزارنفره یا بیشتر و دارای سلسله مراتب ترکیب می‌شدند.

این قبایل فاقد ساختارهای سلسله مراتبی بودند اما اعضای آن با زبان و مذهب مشترک، ازدواج، روابط خویشاوندی و دوستی با هم مرتبط می‌شدند. جوامع نئاندرتال ممکن است مشابه بوده باشند، اما با یک تفاوت اساسی: آنها در گروه‌های اجتماعی کوچکتر ادغام می‌شدند.

شواهدی که نشان می‌دهد نئاندرتال‌ها تنوع ژنتیکی کمتری داشتند، دلیلی بر این مدعا است.

به گفته نیکلاس لانگریچ، استاد دیرینه شناسی و زیست شناسی تکاملی در دانشگاه باث بریتانیا، ژن‌ها در جمعیت‌های کوچک به راحتی از بین می‌روند. اگر از هر ده نفر یک نفر حامل ژن موهای مجعد باشد، در یک گروه ده نفره تنها یک مرگ می تواند این ژن را از جمعیت حذف کند. در یک گروه پنجاه نفری، پنج نفر ژن را حمل می‌کنند که همین چندین نسخه پشتیبان برای ژن می‌سازد. 

با گذشت زمان، تنوع ژنتیکی گروه‌های کوچک کمتر می‌شود و ژن‌ها رو به کاهش می‌گذارند. در سال ۲۰۲۲، دی‌ان‌ای استخوان‌ها و دندان‌های ۱۱ نئاندرتال از یک گروه (شامل چندین فامیل از جمله یک پدر و دختر) که در غاری در کوه‌های آلتای سیبری یافت شد تنوع ژنتیکی پایینی را نشان می‌داد.

انسان‌های مدرن ممکن است ژن چشم آبی را از مادر و ژنی برای چشم‌های قهوه‌ای از پدر دریافت کنند. اما نئاندرتال‌ها اغلب یک نسخه از هر ژن داشتند.

همچنین این امکان وجود دارد که آناتومی نئاندرتال‌ها باعث می‌شده تا به گروه‌های کوچک علاقه داشته باشد. در واقع از آنجایی که نئاندرتال ها قوی و عضلانی بودند، وزنی بیشتر از ما داشتند و بنابراین به گوشت و در کل غذای بیشتری نیاز داشتند. در نتیجه منابع محدود زمین، جوابگوی تعداد زیادی از آنها با هم نبوده است.

اگر همینطور باشد که انسان‌ها در گروه‌های بزرگ‌تر از نئاندرتال‌ها زندگی می‌کردند، این می‌تواند مزایایی را در پی داشته باشد. نئاندرتال‌ها نیزه‌اندازها و جنگجویان خوبی بودند، انسان‌ها در مقابل شاید با ادواتی همچون تیروکمان‌های سبک نبرد می‌کردند. اما مزیت عددی انسان‌ها حتمالا در تعیین برنده نهایی منازعه تاثیرگذار بوده است.

جوامع بزرگ با تنوع ژنتیکی بالاتر مزیت‌های ظریف دیگری نیز دارند. مغزهای بیشتری برای حل مشکلات همفکری می‌کنند و تکنیک‌های ساخت ابزار و دوخت لباس بهتری نیز در دسترس است.

همزمان تعداد افراد بیشتر به معنای ارتباطات بیشتر است. با پیروی از «قانون متکالف»، اتصالات در شبکه با بالا رفتن اعضا به طور تصاعدی افزایش می‌یابد. یک گروه ۲۰ نفره ۱۹۰ ارتباط ممکن بین اعضا دارد، در حالی که یک گروه ۶۰ نفر دارای ۱۷۷۰ اتصال ممکن است.

اطلاعات از طریق این ارتباطات نیز بیشتر جریان می‌یابد و مردم برای مثال اخبار در مورد افراد، دیده شدن حیوانات و طعمه‌ها، تکنیک‌های ابزارسازی، ترانه‌ها و اسطوره‌ها مطلع می‌شوند. به علاوه رفتار گروه نیز پیچیده‌تر می‌شود.

برای مثال مورچه‌ها را در نظر بگیرید. آن‌ها به طور فردی باهوش نیستند. اما فعل و انفعالات بین میلیون‌ها مورچه به کلنی‌ها اجازه می‌دهد لانه‌های پیچیده‌ای بسازند، به دنبال غذا بگردند و حیواناتی چند برابر اندازه خودشان را به عنوان طعمه بکشند.

به همین ترتیب، گروه‌های انسانی کارهایی را انجام می‌دهند که هیچ‌کس به شکل فردی قادر به انجام آنها نیست. طراحی ساختمان‌ها و اتومبیل‌ها، نوشتن برنامه‌های کامپیوتری پیچیده، هدایت جنگ‌ها، اداره شرکت‌ها و کشورها از جمله این موارد است.

دانشمندان می‌گویند شاید همین توانایی ساختن ساختارهای اجتماعی بزرگ به انسان‌های مدرن در برابر طبیعت و دیگر گونه‌های انسان (شامل نئاندرتال‌ها) برتری داده است.

دیگر خبرها

  • چسب‌های زیستی جایگزین چسب‌های صنعتی خواهند شد
  • چرا انسان های مدرن جایگزین نئاندرتال‌ها شدند؟
  • (عکس) جایگزین سراتو به بازار آمد!
  • «اعتبار» جایگزین «دهن‌لق» شد
  • جایگزین سراتو به بازار آمد!/ عکس
  • درختان زیتون در جبالبارز جایگزین درختان جنگلی می شوند
  • رایان مسی جایگزین لیونل می‌شود
  • «نون خ ۵» بعد از شب‌های قدر جایگزین «زیر خاکی ۴» می‌شود
  • خشم ناگلزمان از زمین فرانکفورت: فاجعه بود!
  • همکاری اپل با بایدو/ هوش مصنوعی چینی جایگزین گوگل می‌شود