Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که وزارت امور خارجه چه برنامه‌ای برای آزادی ایرانیان زندانی در خارج از کشور و نقل و انتقال و بازگرداندن آنان دارد، گفت: تلاش برای آزادی زندانیان یا انتقال آنها به ایران از  وظایف این وزارتخانه است و این اقدامات در مکانیزم‌های مختلفی صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اولین کاری که در ارتباط با ایرانیان زندانی در خارج از کشور انجام می‌دهیم کسب خبر است و به خاطر اینکه مطلع شویم فردی از شهروندان ایرانی به هر دلیلی در کشوری بازداشت و دستگیر شده است، پس ایجاد ارتباط با وزارت امور خارجه محل و درخواست دسترسی کنسولی از اقدامات اولیه ماست که به همین جهت از وضعیت زندانی مطلع شده و دلیل بازداشت شدن آنها را بدانیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: بلافاصله پس از کسب اطلاع از شرایط زندانی، گام‌های بعدی را جهت حمایت کنسولی ساماندهی می‌کنیم.

وی گفت: دلایل بازداشت افراد می‌تواند مختلف باشد بعضا می‌تواند به دلیل جرائم شخصی و یا جرائم مدنی و نقض قوانین و مقررات کشور محل اقامت و یا به دلایل و انگیزه‌های دیگری مانند مسایل سیاسی باشد و یا اتهامات واهی علیه برخی از شهروندان ما صورت می‌گیرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کنعانی افزود: در مجموع ما با طیف متنوعی از زندانیان ایرانی در خارج از کشور می‌توانیم مواجه باشیم و هستیم و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فارغ از نوع جرائم این افراد یا اتهاماتی که متوجه آنهاست از مسئولیت‌های ذاتی این وزارتخانه است که بلافاصله وضعیت آنها را پیگیری کند و در تمام طول مدتی که این افراد در بازداشت هستند حمایت‌های کنسولی لازم را ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات به صورت مستقیم این فعالیت را برای زندانیان انجام می‌دهیم تصریح کرد: گاهی  از چارچوب‌های قضایی مانند موافقت‌نامه‌های معاضدت قضایی استفاده می‌شود و با برخی از کشورهایی که موافقت‌نامه‌های انتقال یا تبادل محکومان را داریم از این ظرفیت‌ها با کمک قوه قضائیه، استفاده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در مواردی هم که مباحث مربوط به اتهامات سیاسی یا اتهاماتی در ارتباط با جرائمی مانند دور زدن تحریم‌ها است و چون بخشی از زندانیان ما در آمریکا و اروپا از این گونه افراد هستند در آنجا علاوه بر مکانیزم‌های قضایی و کنسولی از مکانیزم‌های سیاسی هم استفاده می‌کنیم تا بتوانیم از این زندانیان حمایت کرده و زمینه آزادی سریع آنها را فراهم کنیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا اکنون آماری از تبادل زندانیان وجود دارد، گفت: در ارتباط با کشورهای مختلف موضوع متفاوت است و با برخی از کشورها حتما این شرایط برای ما در دسترس است و پیگیری‌ها در حال انجام است ممکن است راجع به کشور خاصی احیانا این اقدام وجود داشته باشد و افرادی در شرف انتقال یا تبادل باشند و انتقال به معنای ادامه سپری کردن ایام محکومیت در ایران و یا تبادل به این معنا که زندانی داده شود و زندانی گرفته شود.

وی افزود: انتقال زندانیان در کشورهای مختلف با شرایط متفاوت است، به طور طبیعی باید وضعیت کشورها را به طور خاص ببینیم.

کنعانی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت امور خارجه با وزارت دادگستری برای انتقال زندانیان از دیگر کشورها تعامل دارد، گفت: تعامل بسیار نزدیکی در این زمینه وجود دارد با وزارت دادگستری هم ارتباط و مشورت‌های نزدیک داریم و هم با قوه قضائیه به دلیل نوع وظایفی که هر کدام از دو دستگاه دارند ارتباط ما مستمر و نزدیک است.

وی افزود: به طور طبیعی در ارتباط با زندانیان حتما اقدامات ما مرتبط با همدیگر، مکمل و هم‌افزا است.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سخنگوی وزارت خارجه وزارت امور خارجه خارج از کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی کارکنان هندی کشتی توقیف شده توسط ایران

به گزارش صدای ایران به نقل از ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه هند اعلام کرد که تمامی خدمه این کشتی با انجام تعهدات توافق شده آزاد خواهند گشت.

ایرج الهی، سفیر ایران در هند از سوی دیگر تاکید داشته که خدمه هندی کشتی توقیف شده بازداشت نبوده و می‌توانند به هند بازگردند.

وزارت خارجه هند همچنین تاکید داشت از طریق نمایندگی این کشور در تهران با خدمه هندی کشتی توقیف شده در ارتباط بوده و درحال تضمین سلامتی آنها هستند.

نیروی دریایی سپاه پاسداران در تاریخ ۲۵ فروردین ماه، یک کشتی باری مرتبط با رژیم صهیونیستی را در منطقه خلیج فارس توقیف کرد.

این کشتی باری که «ام‌اس‌سی‌آریز» (MSC Aries) نام دارد با پرچم پرتغال فعالیت می‌کرد و مرتبط با شرکت «زودیاک مریتایم» مستقر در لندن بوده که مالک آن یک میلیاردر اسراییلی به نام «ایال اُفر» است.

دیگر خبرها

  • آزادی کارکنان هندی کشتی توقیف شده توسط ایران
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیر عمد استان سمنان در سال جدید
  • طلسم پروژه انتقال زندان زرند به خارج از شهر شكست/قول تخصيص بودجه
  • ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند
  • وزارت خارجه قطر: دلیلی برای تعطیلی دفتر حماس در دوحه وجود ندارد
  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان‌غربی تا پایان اردیبهشت
  • دانش‌آموزان یک دبستان بدهی ۲ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان غربی تا آخر اردیبهشت