Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا؛ دمیتری پسکوف افزود: سخنان ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" در باره ضرورت گسترش حضور نیروهای این سازمان نظامی غربی در قطب شمال، نشانگر قصد آن برای ایجاد رویارویی در این منطقه است، اما همکاری های روسیه با دیگر کشورها در قطب شمال صرفا به منظور رشد و توسعه بیشتر آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسکوف، با تعبیر سخنان استولتنبرگ به عنوان قصد رویایی ناتو با روسیه و منافع این کشور در قطب، افزود که کشورش از منافع خود به صورت مناسب حفاظت و دفاع خواهد کرد. از دید مسکو، قطب شمال منطقه فعالیت های اقتصادی و ضمانت کننده امنیت روسیه و حوزه ای به شمار می رود که منافع حیاتی و بسیار مهم این کشور در آن قرار دارد.

دبیر کل ناتو به تازگی گفته بود که نیروهای سازمان او باید حضور نیرومندی در قطب شمال داشته باشد و توانایی ها و امکانات روسیه را در این منطقه، چالشی راهبردی برای ناتو دانسته بود.

 "ودانت پتل" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به تازگی اعلام کرد که به زودی سفیر و نماینده ویژه خود در امور کشورهای حوزه قطب شمال را تعیین و معرفی می کند، اقدامی که بسیاری از آن به عنوان بحران سازی جدید آمریکا در عصر جنگ سرد برای تسلط بیشتر بر قطب شمال رو به گرما یاد می کنند.  سفیر و نماینده ویژه آمریکا در قطب شمال با نمایندگان و سفرای ۷ کشور دیگر از جمله کانادا، نروژ، دانمارک، فنلاند، ایسلند، سوئد و روسیه که حق سرزمینی در قطب شمال دارند، درباره منابع طبیعی، امور اکتشافی و نظامی و همچنین مسایل مرتبط با تغییرات آب و هوایی رایزنی خواهد کرد.

بنا به گزارش ها، این سفیر جدید که باید از مجلس سنا رای اعتماد بگیرد، جایگزین "جیم دیهارت" خواهد شد که تاکنون به عنوان دیپلمات هماهنگ‌کننده امور قطب در وزارت خارجه آمریکا فعالیت می‌کرد.

شواهد نشان می دهد دولت آمریکا در ادامه دست اندازی به منابع حیاتی جهان، این بار به این منطقه نیز چشم دوخته است، چون "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا نیز به تازگی برقراری صلح و ثبات قطب شمال را "حیاتی‌ترین اولویت راهبردی" کشورش خواند و اعلام کرد کشورش در کنار تشکیلات بومیان سرزمین های شمالی به زودی نام این نماینده ویژه را که از آن به عنوان «سفیر آزاد» هم یاد شده به سنای آمریکا معرفی می کند.

برخی کارشناسان معتقدند که این تصمیم وزارت خارجه آمریکا که با آلاسکا به قطب وصل است، پس از آن اعلام می شود که رسانه های غربی مدعی شدند که روسیه تحرکات نظامی خود را در قطب شمال گسترش داده و چین هم ایستگاه‌های تحقیقاتی اکتشافی در آنجا تاسیس کرده است. اما واقعیت ها چیز دیگر را نشان می دهند، چون در سال های اخیر رقابت های اقتصادی و سیاسی بر سر منابع حیاتی به قدری شدت یافته که به موج تازه‌ای از استخراج منابع زیر زمینی منتهی شده و حتی این اقدامات استخراجی در گوشه و کنار کره زمین و به‌ طور روزافزونی در قطب شمال نیز آغاز شده و به محیط خارج از کره زمین، یعنی فضا و سیاره ای دیگر نیز رسیده است.

در علم جغرافی قطب شمال به انتهای شمالی محوری گفته می‌شود که زمین به دور آن می‌چرخد و در اقیانوس منجمد شمالی واقع شده‌ است. این نقطه در فاصله ۷۲۵ کیلومتری شمال جزیره بزرگ گرینلند قرار دارد. قطب شمال هم اکنون تحت نظارت سازمانی بین‌المللی است و جزو قلمرو هیچ کشوری محسوب نمی‌شود.

برچسب‌ها روسیه فنلاند ایسلند نروژ سنای آمریکا چین سازمان پيمان آتلانتيک شمالی ایالات متحده آمریکا آنتونی بلینکن کانادا گرینلند مسکو وزارت خارجه آمریکا مجلس سنا سازمان پيمان آتلانتيك شمالی ناتو کرملین سوئد وزارت امور خارجه آمریکا دولت آمریکا دمیتری پسکوف قطب شمال دانمارک اقیانوس منجمد شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه فنلاند ایسلند روسیه فنلاند ایسلند نروژ سنای آمریکا چین سازمان پيمان آتلانتيک شمالی ایالات متحده آمریکا آنتونی بلینکن کانادا گرینلند مسکو وزارت خارجه آمریکا مجلس سنا سازمان پيمان آتلانتيك شمالی ناتو کرملین سوئد وزارت امور خارجه آمریکا دولت آمریکا دمیتری پسکوف قطب شمال دانمارک اقیانوس منجمد شمالی خارجه آمریکا قطب شمال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۷۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد روسیه و چین علیه آمریکا پس از حمله ایران به اسرائیل

روزنامه فرانسوی لوموند عنوان کرد روسیه و چین که حمله ایران به اسرائیل را محکوم نکرده‌اند، این بحران را فرصتی برای شکاف بین غرب و بقیه جهان می‌دانند.

به گزارش مشرق، در پشت فراخوان‌ها برای خویشتن‌داری که توسط اکثر پایتخت‌ها به‌صورت هماهنگ انجام می‌شود، دیپلماسی روسیه و چین قاطعانه طرف ایران را در بحران بین این کشور و اسرائیل گرفته‌اند. نه مسکو و نه پکن حمله هوایی گسترده توسط تهران در شب شنبه ۱۳ آوریل را محکوم نکردند.

به نقل از لوموند، برعکس، در جریان گفت‌وگوی تلفنی روز دوشنبه وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی‌اش، وزیر امور خارجه چین یادآور شد که چین حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را به‌شدت محکوم و قاطعانه با آن مخالفت می‌کند.

از سوی دیگر، پکن به بیانیه ایران مبنی بر اینکه اقدام انجام شده محدود بوده و اقدامی دفاعی از خود بوده توجه می‌کند. ولادیمیر پوتین روز سه‌شنبه طی تماسی با همتای ایرانی خود، ابراهیم رئیسی، به تمایل ایران برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش اشاره کرد.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، روز قبل به پاسخ مشروع ایران اشاره کرده بود و بر «دورویی» غرب در این مورد تأکید کرد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به سیمونا گالپرین، سفیر اسرائیل در مسکو گفت: «سیمونا، به من یادآوری کن که اسرائیل حملات کی‌یف به خاک روسیه را محکوم کرد».

حملات ایران حتی با نوعی سرخوشی در کانال‌های تبلیغاتی روسیه مورد استقبال قرار گرفت که ابتدا «پیروزی» تهران و «هراس» اسرائیل را پیش از اتخاذ لفاظی «حملات محدود» توصیف کردند. شبکه NTV روز دوشنبه گفت: «ایران به مرکز ثقل جهان اسلام تبدیل شده است».

بااین‌حال، نه مسکو و نه پکن هیچ علاقه‌ای به درگیری کنترل نشده ندارند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد
  • آمریکا باز هم قطعنامه عضویت فلسطین را وتو می‌کند
  • آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند
  • دستیار پوتین خطاب به اسرائیل: خویشتنداری کنید
  • دستیار پوتین در دیدار سفیر اسرائیل: همه طرف‌ها خویشتنداری کنند
  • روسیه خواستار حداکثر خویشتن‌داری در خاورمیانه شد
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی+ فیلم/پیش بینی رسانه آمریکایی از نزدیک بودن شکست اوکراین در برابر روسیه
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی
  • اتحاد روسیه و چین علیه آمریکا پس از حمله ایران به اسرائیل
  • چین: آمریکا بزرگترین منبع حملات سایبری در جهان است