Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@07:13:25 GMT

تیتراژ خوب مخاطب خودش را خواهد داشت

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۴۷۳۸

تیتراژ خوب مخاطب خودش را خواهد داشت

میثم بابایی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در توضیح تیتراژ و دیده شدن آن از سوی مخاطبان، بیان کرد: چیزی که در چندسال اخیر باعث شد که مقوله‌ تیتراژ به شدت جدی گرفته شود، ورود افرادی خلاق این حوزه بود که مستقل اثری را خلق می کردند. در عین حال که تیتراژ در خدمت فیلم بود این قابلیت را داشت که خودش به صورت یک اثر مستقل بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تیتراژ حوزه جذابی بود، چون تلفیقی از گرافیک، کارهای ویژوال و جلوه های ویژه و تصویربرداری های جذاب بود که وقتی با یک موزیک عالی همراه می شد، بیننده را کاملا آماده می کرد تا وارد تونل فیلم شود. بر این اساس تیتراژ فضا سازی ابتدایی را انجام می داد و مخاطب رابرای اینکه زودتر فیلم شروع شود و آن را مشاهده کند، تشنه می کرد. بنابراین ساخت تیتراژ جزئی از فضای جذاب سریال شد.

این طراح ادامه داد: در یکی دوسال گذشته این درک از جذابیت حوزه تیتراژ به ایران هم رسیده است؛ اگر تیتراژ و اهمیت آن تا به امروز کمتر دیده شده است وقتی تعداد کارها در این حوزه بیشتر شود و جدیت در تولیدات این حوزه داشته باشیم، تغییرات حتمی است و این حوزه سرانجام دیده خواهد شد. 

وی افزود: قطعا مخاطب هوشمند است و بعد از مدتی متوجه می شود که تیتراژ بخشی از فیلم است که بسترسازی برای ورود به آن را شکل داده؛ هر کاری که خوب باشد در این حوزه دیده می شود و مخاطب خودش را دارد. در نهایت و در کوتاه مدت مخاطب عام توجه بیشتری به این حوزه خواهد داشت و اهمیتش را در نظرمی گیرد.   

بابایی با اشاره به پرونده کاری خود و ورودش به حوزه مستند، بیان کرد: به عکاسی مستند و طبیعت علاقمند بودم و از سال اول دانشگاه کم کم وارد کار فیلمسازی شدم. با کارهای مستند، فیلم کوتاه و تیزر فعالیت هایم را ادامه دادم. در حوزه مستندهای پرتره، من مجموعه ای به اسم «قهرمانان» را کارگردانی کردم که متمرکز بر قهرمانان پارالکمپیک بود و در آن ساره جوانمردی، محمدخالوندی و زهرا نعمتی به صورت جداگانه سوژه های مستندها بودند.

وی تصریح کرد: هرکدام از مستندها (قهرمانان) در جشنواره های متعددی در آسیا، اروپا و امریکا شرکت داده و دیده شد. مستند بعدی‌ام کاری در حوزه فرهنگ، گردشگردی و مذهب مردم در  جغرافیای سیستان و بلوچستان بود؛ استانی که مساحتی اندازه کشور سوریه دارد. پروژه سخت و جذابی بود که تدوینی طولانی داشت؛ این فیلم از زمان پخش با اقبال عمومی در جامعه خودمان مواجه شد و در جشنواره های متعددی از جمله ایتالیا، ژاپن، اسپانیا نمایش داده شد و بازخورد خوبی داشت و در دو جشنواره آخر در اکراین و صربستان برنده جایزه بهترین فیلم شد. با وجود اینکه چندسال از تولید کار گذشته است اما هنوز هم در جشنواره های مختلف حضور پیدا می کند.

بابایی در توضیح شیوه طراحی تیتراژ سریال آقای قاضی یادآور شد: چند جلسه متعدد با کارگردان، تهیه کننده و عوامل داشتم. سعی کردم به طور ویژه با آنها در این مورد صحبت کنم. چند ایده مختلف در مورد این قضیه داشتم. ولی ایده ای که برایم جذاب تر از بقیه بود این بود که اگر یک کلمه از میان این فیلم باید می نوشتم آن کلمه قضاوت بود. قضاوت در بعد عمومی باعث می شود وقتی موضوعی را برای شما تعریف می کنند هر کسی از هر جهت نسبت به آن نگاهی داشته باشد.

وی افزود: قضاوت چند بعد دارد. وقتی به عنوان یک قاضی قرار می گیرید باید تمام این ابعاد را در نظر و در نهایت تصمیم بگیرید. این موضوع تک بعدی نیست. در واقع این تعدد ابعاد را در داخل تصاویر مابه ازایی از اتفاقاتی که در حوزه قضاوت و دادگاه ها اتفاقات می افتد آورده‌ام.

بابایی اظهار داشت: به نظرم کار موثری بود؛ شاید بگوییم در واقع یک اثر پیشگام بود؛ در آقای قاضی یک سیتکام دادگاهی را شاهدیم که موفق ظاهر شد و در عین حال که استوری ها و اتفاقات واقعی جذاب است، آموزنده و به شدت کاربردی است.

برچسب‌ها موسیقی تیتراژ سیستان و بلوچستان سریال

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موسیقی تیتراژ سیستان و بلوچستان سریال موسیقی تیتراژ سیستان و بلوچستان سریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۴۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد فیلم قاتلان ماه گل؛ گنگسترها به نفت رسیدند!

بدون شک مارتین اسکورسیزی از آن‌دست فیلم‌سازانی است که هربار خبر از ساخت فیلم جدیدی را می‌دهد حسابی توجه‌ها را به‌ خود جلب می‌کند.

پس از گذشت چهار سال از فیلم مرد ایرلندی، هم‌اکنون با آخرین اثر گنگستر سینمای جهان یعنی قاتلان ماه گل طرفیم که اثری بزرگ و گسترده است. در این متن به معرفی و نقد فیلم قاتلان ماه گل می‌پردازیم.

خلاصه فیلم قاتلان ماه گل

در خلاصه فیلم قاتلان ماه گل می‌خوانیم که وقتی نفت در اوکلاهاما در دهه ۱۹۲۰ در زیرزمین ملت اوسیج کشف شد، افراد اوسیج یکی‌یکی به قتل می‌رسند، تا زمانی که اف‌بی‌آی وارد عمل می‌شود تا راز را کشف کند.

کشف نفت؛ آغاز وقایع ترسناک!

داستان فیلم تاریخی قاتلان ماه گل در زمان کشف نفت در سال ۱۹۲۰ جریان دارد، جایی که سرخ‌پوستان با کسب این منبع خدادادی عظیم در زمین‌های پدری‌شان یک‌شبه رهی صدساله را طی کردند و به ثروت بزرگی رسیدند. این اتفاق، گرگ‌های آمریکایی سفیدپوست را طمع‌کار کرد تا با جنایت‌هایی سازمان‌یافته و مخفی ثروت سرخ‌پوستان را از چنگشان درآورند. فیلم با همین سناریو داستانش را روایت می‌کند و خوشبختانه این کار را به‌بهترین‌نحو انجام می‌دهد.

نکته‌ای که در نقد فیلم قاتلان ماه گل برجسته است موسیقی آن است. ریتم بی‌نظیر گیتار از همان ابتدا ذهن مخاطب را درگیر و او را آمادۀ اتفاقات و سکانس‌های مهیب و خشن آتی می‌کند. بیننده با وجود تماشای زندگی دوستانه و مسالمت‌آمیزی که بین دو نژاد وجود دارد حس می‌کند که یک‌جای کار می‌لنگد و یک‌چیز سرجایش نیست. فیلم با ساخت یک تعلیق و شک و شبهه مناسب حوادث بعدی‌اش را همچون فوران آتشفشان در صورت مخاطب می‌کوبد. در نقد فیلم قاتلان ماه کامل باید گوییم که نحوۀ تغییر و تحول لحن و ریتم فیلم بزرگ‌ترین نقطۀ قوت آن است؛ چراکه فیلم با وجود زمان طولانی‌اش با استفاده از همین ویژگی به‌خوبی می‌تواند مخاطب را با خود همراه و او را شگفت‌زده کند!

هر اثری درکنار خوبی‌ها، بدی‌های خودش را دارد!

متاسفانه هرچه‌قدر که قاتلان ماه گل در نمایش حوادث تاریخی موفق است، در ساخت تحول یک‌سری از عوامل دیگر درجا می‌زند. با نگاهی عمقی‌تر در معرفی و نقد فیلم متوجه می‌شویم که رابطۀ بین ارنست بورکهارت با بازی لئوناردو دی‌کاپریو و مالی بورکهارت با بازی لی‌لی گلادِستون، به‌هیچ‌وجه از تحول و ساخت مناسبی بهره‌مند نیست.

این ساخت اشتباه از پایه باعث می‌شود که مخاطب کنش‌هایی را که در ادامه میان دو نفر شکل می‌گیرد نتواند به‌خوبی درک کند. متأسفانه اسکورسیزی به‌غیر از فیلم رفقای خوب، که از ابتدا و پایه رابطۀ زناشویی میان شخصیت اصلی و همسرش را به‌درستی شکل و نمایش داد، از همان فیلم‌های ابتدایی‌اش (از خیابان‌های پایین‌شهر گرفته تا فیلم‌های اخیرش مثل گرگ‌های خیابان وال‌استریت و مرد ایرلندی) هیچ‌گاه قادر به نمایش یک ارتباط زناشویی واقعی میان شخصیت‌های مرد و زن نبوده است. ارتباطات موجود در فیلم قاتلان ماه گل نیز فقط یک بُعد از ارتباطات دنیای واقعی را نمایش می‌دهند و باورپذیر نیستند. این فیلم نیز از قاعده مستثنی نیست و امتیاز خوبی را در نقد فیلم قاتلان ماه گل دریافت نمی‌کند.

اوضاع قرار است از این هم بدتر شود!

متأسفانه شخصیت‌های دیگر فیلم درام قاتلان ماه گل نیز پایشان را از یک تیپ ساده فراتر نمی‌گذارند. شخصیت ویلیام هیل با بازی رابرت دنیرو به‌عنوان معاون کلانتر معرفی می‌شود اما تنها چیزی که مخاطب می‌تواند از این حرفۀ او دستگیرش شود یک هفت‌تیر درون غلاف است! دیگر نه دفتر و محل مقر کلانتری او نمایش داده می‌شود، نه فعالیتی از او برای حفظ نظم و قانون در سرزمین اوسیج شکل می‌گیرد و هیچ‌وقت نیز به این مسئله اشارۀ مستقیمی نمی‌شود.

خانوادۀ مالی بورکهارت - خواهران و مادرش - نیز اوضاع بهتری ندارند. آن‌ها به شکلی ناگهانی و بدون ساخت قبلی وارد فیلم می‌شوند و تنها تعدادی تیپ هستند که پیشرفتی هم در طول فیلم ندارند. آن‌ها زنانی ستم‌دیده هستند که منتظرند تا کشته شوند و وقایع فیلم را جلو ببرند. هیچ شخصیت‌پردازی خاصی صورت نمی‌گیرد و مخاطب نیز پس از مرگ این شخصیت‌ها توجه خاصی به‌ آن‌ها نمی‌کند.

یک جهان زنده!

خوشبختانه آقای کارگردان یک تصویر کلی مناسب از سرزمین اوسیج را به مخاطبانش ارائه می‌دهد. مخاطب از همان ابتدا با توضیحات شخصیت ارنست بورکهارت، با پیشینه و تاریخچۀ سرزمین‌های سرخ‌پوستان از جمله اوسیج آشنا می‌شود و درنتیجه فضا و محیط اطراف شخصیت‌ها یک شناسنامه و هویت نسبی مستقل کسب می‌کند.

یکی دیگر از نکات مثبت در بررسی فیلم قاتلان ماه گل گذر زمان و پیشرفت بشریت در نحوۀ زندگی در فیلم است. در حالی که در ابتدای فیلم بیشتر جامعۀ اوسیج را سرخ‌پوستان تشکیل می‌دهند و محل زندگی بیشتر مردم چادرها و پلاس‌ها است، در یک سوم پایانی این چادرها و پلاس‌ها جای خود را به خانه‌های نقلی، کوچه‌ها و خیابان‌های مشخص و واضح می‌دهند و دیگر مثل دورۀ غرب وحشی شاهد چند مغازه و خانۀ محدود نیستیم.

اف‌بی‌آی؟ گشتم نبود، نگرد نیست!

در کمال تأسف و حسرت باید اعلام کنیم که بدترین و بدساخت‌ترین قسمت فیلم متعلق به ورود مامور اف‌بی‌آی و ورود این سازمان به قصه است. به‌قدری ورود این سازمان ناگهانی و بدون پیش‌زمینه قبلی است که از حد درک خارج است!

این سطح از هول‌هولکی عمل کردن در فیلم‌نامه واقعاً از شخصی مثل مارتین اسکورسیزی بعید است! فیلم به‌قدری ورود این سازمان را سریع نمایش می‌دهد که حتی می‌توان گمان کرد که شاید این مردان خوشتیپِ به‌اصطلاح مأمور قانون از طرف اف بی آی، یک دستۀ دیگر از جنایت‌کارانی باشند که آمده‌اند ثروت نفت سرخ‌پوستان را برای خودشان بردارند!

جالب است که این حفرۀ فیلم‌نامه قادر است یک طرح اولیه از یک داستان جنایی ـ گنگستری دیگر را خلق کند! برای اختتامیۀ این بخش از تحلیل فیلم Killers of the Flower Moon به‌صراحت اعلام می‌کنم که قسمت ورود اف‌بی‌آی و دستگیری اعضای باند رابرت دنیرو بدترین قسمت اثر جدید مارتین اسکورسیزی محسوب می‌شود و به‌قول یکی از منتقدان مطرح کشورمان، مقوایی بیش نیست و به‌شدت فیلم‌فارسی است!

خواندن نقد کامل فیلم قاتلان ماه گل در سایت اهل سینما

در این نوشتار به بررسی و نقد فیلم قاتلان ماه گل پرداختیم و با بیان نکات مثبت و منفی‌اش، میزان پیشرفت مهارت آقای کارگردان در فیلم‌سازی‌ را بررسی کردیم. متأسفانه علی‌رغم اینکه فیلم قاتلان ماه گل یک اثر قدرتمند و تماشایی است، همچنان از یک‌سری ضعف‌های همیشگی فیلم‌های اسکورسیزی رنج می‌برد و در موارد اندکی نیز مقداری عقب‌گرد دارد و به بهترین اثر اسکورسیزی تبدیل نمی‌شود!

اگر دوست دارید نقد کامل فیلم قاتلان ماه گل را بخوانید یا به دنبال سایتی می‌گردید که نقد فیلم‌ها، سریال‌ها و انیمه‌های مهم ایران و جهان را در آن بخوانید، ما به شما سایت اهل سینما را معرفی می‌کنیم. ‌مجله هنری اهل سینما شبیه یک در است، دری برای ورود به دنیای سینما و نقد فیلم، با یک مبل راحتی کوچک، یک میز و یک فنجان قهوه. کافی است آدرس www.fromcinema.com را در مرورگر خود وارد کنید و از مطالعۀ نقدهای این سایت با نوشیدن یک فنجان قهوه لذت ببرید!

کد خبر 746900

دیگر خبرها

  • فیلم| سحر دولتشاهی کاریکاتور خودش و پیمان معادی را استوری کرد
  • گزارش تصویری | قاب‌های ماندگار
  • رونمایی از ترانه تیتراژ «هیس، هیچی نیس!» با پخش از شبکه امید
  • رونمایی از ترانه تیتراژ «هیس، هیچی نیس!»
  • «به افق فلسطین» وایرال می‌شود اما نه به هر قیمتی!/ مخاطب افت نکرد
  • نویسنده‌ای که برای مخاطب دام پهن نمی‌کند
  • افراد جویای کار به سامانه ملی رصد اشتغال مراجعه کنند
  • ایران یک خیابان به نام خودش در پاکستان دارد + فیلم
  • کدام دعا نماز را باطل می‌کند؟
  • نقد فیلم قاتلان ماه گل؛ گنگسترها به نفت رسیدند!