Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسایل بین‌الملل با بیان‌ اینکه ایران نمی‌تواند جنگ بین اوکراین و روسیه را پایان دهد اما می‌تواند کمک کند آتش بس اعلام شود افزود: الان مساله اروپا فقط انرژی و کمبود آن برای زمستان نیست بلکه موضوع مهم به خطر افتادن امنیت آن است.

عبدالرضا فرجی راد استاد ژئوپلیتیک و کارشناس مسائل بین‌المللی در گفت‌وگو با ایران اکونومیست با اشاره به درخواست برخی کشورهای اروپایی از ایران برای میانجی‌گری میان اوکراین و روسیه و سفر وزیر خارجه کشورمان به مسکو در این چارچوب اظهار کرد: بین آمریکا و انگلیس از یک طرف و کشورهای اروپایی از طرف دیگر، بر سر مساله اوکراین اختلاف است، هرچند سعی می‌کنند که این اختلاف علنی نشود تا اتحادشان در ناتو بهم نخورد اما این مساله برای افکار عمومی کاملا مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تصور می‌کنم در همین گفت‌وگوهایی که در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران و بازگشت به برجام وجود داشته است، بین ایران و اروپا و جوزپ بورل(مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) و انریکه مورا (هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین) و دیگر کشورهای اروپایی بحث‌هایی در این رابطه صورت گرفته است و احساسم این است که آنها از ایران خواستند که با توجه به نزدیکی روابط ایران و روسیه در این رابطه تلاش کند. اروپایی‌ها خودشان جرات نمی‌کنند وارد گفت‌وگو شوند چون هم روسیه را تحریم کردند و هم روابط خصمانه بین آنها با فشار امریکا و انگلیس ایجاد شد و بعید است در این شرایط اجازه مذاکره با روسیه پیدا کنند و اگر یک یا دو کشور هم این تمایل را داشته باشند با توجه به فضای ایجاد شده امکان این کار را ندارند و تاثیر هم ندارد که یک یا دو کشور در این شرایط وارد گفت‌وگو شوند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: به فصل زمستان نزدیک می‌شویم، پیش بینی یک زمستان سخت برای اروپا می‌شود و نارضایتی مردم درحال تبدیل شدن به بحران است. اگر آلمان وارد رکود اقتصادی بشود این مساله به دیگر کشورها هم سرایت خواهد کرد.

فرجی‌راد گفت: اروپایی‌ها می‌دانند که ایران و روسیه به دلایل خاصی به هم نزدیک هستند. اروپا ایران را خوب می شناسد. آنها می‌دانند که اگر تحریم‌ها علیه ایران با بازگشت به برجام برداشته شود، فضایی برای کار ایران با اروپا باز می‌شود، به هر حال ایران نمی‌تواند در بسیاری از مسایل روی سرمایه‌گذاری روسیه در ایران با برداشته شدن تحریم‌ها حساب باز کند چون محدودیت‌هایی وجود دارد.

وی ادامه داد: مساله این است که هنوز اروپا باورش نشده است که ایران و روسیه یک اتحادی را علیه غرب و اروپا شکل داده‌اند و امیدوار است که بتواند با ایران کار سیاسی و اقتصادی و تجاری کند و مهم‌تر از همه انرژی از ایران بخرد.

این کارشناس مسایل بین‌الملل با تاکید بر اینکه مساله اروپا فقط انرژی نیست و اروپا می‌خواهد جنگ میان روسیه و اوکراین تمام شود اظهار کرد: این جنگ و تنشی که بین روسیه و آمریکا و اروپا ایجاد شده است، هزینه‌ها را به شدت بالا برده است. تورم و گرانی‌ها فقط قیمت نفت و گاز و بنزین را افزایش نداده است بلکه روی بسیاری از کالاها اثر گذاشته است، از این رو اروپا می‌خواهد به کل این بن بست و جنگ تمام شود. اروپا دلش می‌خواهد تمام شود، ولی نمی خواهد روسیه برنده اعلام شود، چون این مساوی است با عدم امنیت اروپا.

فرجی‌راد در پاسخ به اینکه اروپا از واسطه‌گری ایران با روسیه چه انتظاری دارد و اساسا ظرفیت ایران در این رابطه چقدر است؟ گفت: در درجه اول آتش بس اعلام شود و بعد گفت‌وگوهایی میان دو طرف شروع شود. ممکن است سالها مذاکره طول بکشد اما مساله این است که نمی‌خواهند تنش و درگیری شدت بیشتری پیدا کند و در این بن بست بمانند. نه روسیه نه اروپا نمی‌توانند سالها در این وضعیت بمانند. از طرفی این خطر وجود دارد که در این شرایط یکی از طرف از سلاح غیرمتعارف استفاده کند که عواقب آن غیرقابل کنترل شود.

وی تصریح کرد: ایران نمی‌تواند جنگ را بین اوکراین و روسیه پایان دهد اما می تواند کمک کند که آتش بس اعلام شود.

این کارشناس مسایل بین الملل خاطرنشان کرد: الان فقط مساله انرژی و کمبود آن برای زمستان نیست بلکه موضوع مهم برای اروپا به خطر افتادن امنیتش است. به هر حال اروپا تصمیم دارد نیاز 40 درصدی‌ خود به انرژی روسیه را از منابع متنوع تامین کند اما الان نگرانند که جنگ به سلاح های غیرمتعارف کشیده شود چرا که آمریکا و انگلیس دارند سلاح‌های پیشرفته به اوکراین می دهند و ممکن است که روسیه هم به این سمت کشیده شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اوکراین ، اتحادیه اروپا ، جنگ اوکراین ، حسین امیرعبداللهیان ، برجام ، صادرات نفت ایران ، مذاکرات وین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین اتحادیه اروپا جنگ اوکراین حسین امیرعبداللهیان برجام صادرات نفت ایران مذاکرات وین کارشناس مسایل بین الملل اعلام شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: کار زیادی پیش از نشست صلح اوکراین باید انجام شود

به دنبال اعلام سوئیس برای میزبانی از یک کنفرانس صلح در مورد اوکراین در ماه‌های آینده، پکن تاکید کرد که پیش از برگزاری نشست صلح کار زیادی باید انجام شود.

به گزارش مشرق، لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که شی جین‌پینگ رئیس جمهور این کشور از برگزاری یک نشست صلح بین‌المللی در زمان مقتضی و با مشارکت برابر همه طرف‌ها حمایت می‌کند.

لین اضافه کرد: پکن باور دارد که هر مناقشه‌ای باید در نهایت از طریق کانال‌های دیپلماتیک و مذاکره‌های سیاسی حل شود. تنها راه خروج از بحران اوکراین سر میز مذاکره است.

دولت سوئیس به تازگی اعلام کرده است که در نیمه ماه ژوئن (خرداد) میزبان کنفرانس صلح اوکراین با حضور مقام‌های بلندپایه خواهد بود، اما روسیه در آن شرکت نخواهد کرد.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان پس از گفتگوی این هفته با شی در پکن، گفت که دو طرف توافق کرده‌اند که «هماهنگی فشرده و مثبتی» برای ترویج این کنفرانس داشته باشند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از این بیانیه استقبال کرد و گفت که چین می‌تواند به ایجاد «صلح عادلانه» برای کشورش کمک کند.

چین و روسیه در سال‌های اخیر همکاری‌های اقتصادی و تماس‌های دیپلماتیک خود را افزایش داده‌اند و شراکت راهبردی آنها از زمان شروع جنگ اوکراین نزدیک‌تر شده است.

در حالی که چین می‌گوید یک کشور بی‌طرف در مناقشه اوکراین است و حتی به دنبال ایفای نقش میانجی در آن است، به دلیل امتناع از محکوم کردن حمله مسکو مورد انتقاد قرار گرفته است.

شولتس همچنین روز سه‌شنبه گفت که از شی جین‌پینگ خواسته است تا از اهرم‌های خود در رابطه با روسیه برای تحت فشار قرار دادن آن برای پایان دادن به جنگ «بی‌معنا» در اوکراین و خروج نیروهایش استفاده کند.

تلویزیون دولتی چین روز سه‌شنبه همچنین گفت که شی «چهار اصل برای جلوگیری از خارج شدن بحران اوکراین از کنترل و بازگرداندن صلح» را مطرح کرده است.

شی گفت که کشورها باید بر حفظ صلح و ثبات تمرکز کنند و از تلاش برای دستیابی به دستاوردهای خودخواهانه اجتناب کرده و آتش جنگ را شعله‌ور نکنند.

رئیس جمهور چین خاطرنشان کرد: ما باید شرایطی را برای بازگرداندن صلح ایجاد کنیم و از تشدید تنش‌ها خودداری کنیم.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه/ضربه دردناک به نیروی هوایی روسها
  • انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد
  • غرب واقعیت تعمیق دوستی باکو با مسکو و تهران را نمی بیند/ جمهوری آذربایجان هر روز به روسیه نزدیک تر می شود
  • کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند
  • بورل: اوکراین و اسرائیل مثل هم نیستند
  • سوالات عجیب وزیر خارجه اوکراین از همتای انگلیسی پس از حمله ایران به اسرائیل
  • اوکراین: احساس می‌کنیم غرب ما را در جنگ تنها گذاشته است
  • چین: کار زیادی پیش از نشست صلح اوکراین باید انجام شود
  • رقابت اسرائیل و اوکراین برای جلب توجه غرب در نشست سران اروپا
  • آشکار شدن وابستگی بالای آلمان به چین در سفر شولتز به پکن