Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2025-01-18@19:07:07 GMT

منافع تجاری ایران از همکاری با گروه بریکس

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۶۹۲۳۴

منافع تجاری ایران از همکاری با گروه بریکس

کارشناس اقتصادی گفت: ظرفیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی و تجاری که گروه کشورهای عضو بریکس به اقتصاد ایران می‌دهد بسیار زیاد است.

«عطا بهرامی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری اقتصادی ایران اکونومیست با اشاره به گروه بریکس گفت: یک ساختاری از کشورهای برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی است که برای نظام چندقطبی خود را آماده می‌کند اندیشکده‌های آمریکا می‌گویند در سال ۲۰۳۰ دیگر نظام چندقطبی نداریم و جهانی‌سازی تمام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت:‌بریکس (به انگلیسی: BRICS) نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است. هرچند اعضای گروه بریکس همگی به‌غیراز روسیه در ردهٔ کشورهای درحال‌توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور هستند اما عموماً به‌واسطهٔ اقتصادهایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقه‌ای از دیگر کشورها متمایز می‌شوند. بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و ۲۸٪ قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد.

وی افزود: کشورهایی که کاندیدای این نظام چندقطبی است با هم جمع شدند و یک تشکیلات راه‌به‌راه انداخته‌اند تا اقتصاد جهان را در دست بگیرند.

وی بیان داشت: اکنون تغییر رویه انجام شده و می‌بینند دولت ایران متمایل با کار با همسایه شرق است قرارداد شانگهای چین و موافقت‌نامه تجارت ترجیحی اوراسیا را سریع انجام دادند چرا که نقش ایران در خاورمیانه مهم است.

کارشناس اقتصادی با اشاره به اتحادیه اوراسیا گفت: اگر ما با یک اتحادیه پیوند بخوریم دلار را کنار بگذاریم که باید این کار را انجام دهیم عملاً اتفاق می‌افتد که رژیم تحریم‌ها تمام می‌شود.

وی اضافه کرد: رژیم تحریم‌ها به شکل عملی نمی‌تواند اقدامی انجام دهد، اگر به شکل جهانی همه یقین کنند که تحریم‌ها هیچ کاربردی نداشته است به موفقیت دست خواهیم یافت، پیش‌بینی‌شده است که در سال ۲۰۳۰، یعنی ۸ سال دیگر جهانی‌سازی و نظام هژمونی آمریکا تمام شده است.

بهرامی تاکید کرد: در این سیستم دیگر نمی‌شود کسی را تحریم کرد چون نظام دلار محوری وجود ندارد و نهادهای اعتبارسنجی غربی فقط به درد خود غربی‌ها می‌خورد و هر کشوری اختیار دارد با قوانین داخل کشوری هر کاری می‌خواهد بکند ازاین‌رو FATF و بانک جهانی و آی ام اف دیگر اهمیتی ندارند برای کسانی که می‌خواهند با این‌ها کار کنند.

وی بیان داشت: اقتصاد جهانی به‌قدری بزرگ می‌شود که فرد در آن گم می‌شود، آمریکا و اتحادیه اروپا دیگر تعیین‌کننده در اقتصاد نیستند و نمی‌توانند هنجارها را تعیین کنند.

کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه ایران باید غرب را فراموش کند گفت: ما ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار برای سایت‌های تولید پژو ۲۰۰۸ هزینه کردیم اما چه نتیجه‌ای داشت؟

وی افزود: صنعت خودروسازی فرانسه در کجا قرار دارد؟  در صنایع الکترونیک و مخابرات چین پیشتاز دنیا هستند در خودروسازی تا کنون به‌جای خوبی رسیده‌اند و قطب خودروسازی با فناوری خودشان در دنیا هستند. ازاین‌جهت ظرفیت‌هایی که بریکس به ما می‌دهد ظرفیت‌های بسیار زیادی است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: فرانسه ، آفریقای جنوبی ، خاورمیانه ، برزیل ، بریکس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فرانسه آفریقای جنوبی خاورمیانه برزیل بریکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۶۹۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندروها در سایه تحریم، زد و بندهای اقتصادی و منافع بسیاری داشته‌اند

به گزارش سایت خبری پُرسون، منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با «اعتماد» در خصوص نسبت میان تندروها و کاسبان تحریم می‌گوید: این طیف‌ها به هر ابزار، وسیله و دستاویزی چنگ می‌زنند تا اظهار وجودی کنند. به همین دلیل است که از آخرین تریبون‌های باقیمانده‌شان به جای اینکه صدای فلاح و رستگاری ملت را سر دهند، فحش و عربده و توهین و هتک حرمت شنیده می‌شود. البته این روشی است که تندروها طی دهه‌های مستمر همواره از آن استفاده کرده‌اند.

این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه تندروها در تحریم‌ها و فیلترینگ و سایر محدودیت‌های اعمال شده، حتما منافعی دارند، می‌گوید: این افراد و گروه‌ها در سایه تحریم، زد و بندهای اقتصادی را برنامه‌ریزی کرده و روابط خاصی را ایجاد کرده‌اند. اگر دولت از دل مذاکره و گفت‌وگو با امریکا و اروپا بتواند توافقی ایجاد کرده و تحریم‌ها را رفع کند، کاسبی تندروها از رونق افتاده و مغازه‌های‌شان بسته می‌شود. شخصا احساس می‌کنم، تندروها در سراشبی سقوط کامل قرار دارند. آنها در گزینش‌های اخیر قافیه را باخته‌اند و آگاهند که جایگاهی در بین مردم هم ندارند. فریاد می‌زنند و مانع می‌تراشند تا فرصتی برای خود ایجاد کنند. ما معمولا به افراد و گروه‌هایی که تند می‌روند یا کند می‌روند، مشکوک هستیم.

منبع: اعتماد

دیگر خبرها

  • آیا بریکس می‌تواند نظم اقتصادی جهانی را بازتعریف کند؟
  • ضرورت ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت اجرایی شدن معاهده جامع مشترک ایران و روسیه
  • ایران و روسیه با روبل و ریال همکاری های اقتصادی شان را پیش ببرند
  • سفیر اتیوپی در ایران مستقر می شود
  • قالیباف: سفیر اتیوپی در ایران مستقر می شود
  • توافق برای حضور هر چه سریعتر سفیر اتیوپی در ایران
  • ظرفیت گسترده اتیوپی برای توسعه تعاملات اقتصادی/این سفر فرصت مغتنمی برای گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایجاد کرده است
  • قالیباف: چالش‌ روابط اقتصادی ایران با آفریقا حمل‌ونقل است/لزوم توجه به بریکس و شانگهای
  • پزشکیان: ایران و تاجیکستان منافع اقتصادی مشترک زیادی دارند
  • تندروها در سایه تحریم، زد و بندهای اقتصادی و منافع بسیاری داشته‌اند