Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@00:44:33 GMT

پیش‌بینی خطر مرگ با یک آزمایش

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۱۳۵۴۹۸

پیش‌بینی خطر مرگ با یک آزمایش

پژوهشگران دانشگاه سنت جورج لندن در پژوهش جدیدشان اظهار کرده‌اند، یک آزمایش چشم ساده می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را پیش‌بینی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اس اف، نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد، یک آزمایش چشم ساده که سیاهرگ‌ها و شریان‌های شبکیه را اندازه‌گیری می‌کند، می‌تواند مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را پیش‌بینی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آزمایش داده‌های هوش مصنوعی (AI) را با اسکن شبکیه (غشایی در پشت چشم که حاوی سلول‌های حساس به نور است)، ترکیب می‌کند. این روش می‌تواند به توسعه یک برنامه غربالگری منجر شود که به پزشکان اجازه می‌دهد تا داروها و تغییرات سبک زندگی را چندین دهه قبل از ظهور علائم بیماری قلبی تحلیل و بر اساس آن اطلاعات دارو تجویز کنند.

"آلیچا رجینا رودنیکا" (Alicja Regina Rudnicka) نویسنده اصلی این پژوهش از دانشگاه سنت جورج لندن گفت: این آزمایش ارزان، در دسترس و غیرتهاجمی است. افرادی که در معرض خطر سکته مغزی، حمله قلبی و سایر شرایط گردش خون قرار دارند، می‌توانند در طی مراجعه‌های معمول با اپتومتریست خود، تحت روش RV (واسکولومتری شبکیه با قابلیت هوش مصنوعی) قرار گیرند.

پژوهشگران گفتند: پیش‌بینی خطر واسکولومتری مبتنی بر هوش مصنوعی کاملا خودکار، کم‌هزینه و غیرتهاجمی است و به دلیل در دسترس بودن و به‌دلیل اینکه نمونه‌گیری خون یا اندازه‌گیری فشار خون انجام نمی‌شود، پتانسیل دستیابی آن به نسبت بیشتری از جمعیت در جامعه بهتر است.

این آزمایش چگونه کار می‌کند؟

پژوهشگران در این مطالعه الگوریتمی به نام کوارتز (QUARTZ) را بر اساس تصاویر شبکیه چشم ده‌ها هزار فرد بالغ بین ۴۰ تا ۶۹ سال توسعه دادند. پژوهشگران در این مطالعه روی عرض، مساحت و انحنای (یا پیچ خوردگی) عروق خونی کوچک به نام شریان‌ها و ونول‌ها تمرکز داشت. سپس عملکرد کوارتز را با Framingham Risk Scores (که به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد) هم به صورت جداگانه و هم به طور مشترک مقایسه کرد.

آنها سلامت همه شرکت‌کنندگان را به‌طور متوسط ​​بین هفت تا نه سال پیگیری کردند، در این مدت به ترتیب ۳۲۷ و ۲۰۱ مرگ ناشی از بیماری‌های گردش خون در بین ۶۴۱۴۴ شرکت‌کننده در بانک زیستی بریتانیا و ۵۸۶۲ شرکت‌کننده EPIC-Norfolk (تحقیقات آینده نگر اروپا در مورد سرطان) وجود داشت. در مردان، عرض سرخرگچه و سیاهرگچه، پیچ‌خوردگی و تنوع عرض به‌عنوان عوامل پیش‌بینی‌کننده‌های مهم مرگ ناشی از بیماری گردش خون ظاهر شدند. در زنان، ناحیه سرخرگچه و سیاهرگچه و عرض و پیچ خوردگی و پهنای رگ به پیش بینی خطر مرگ کمک کردند.

تأثیر پیش‌بینی عروق شبکیه بر مرگ بر اثر بیماری‌های گردش خون با سیگار کشیدن، داروهای فشار خون بالا و سابقه حمله قلبی نیز ارتباط داشت.  محققان افزودند: رگ‌های شبکیه یک نشانگر میکروواسکولار (microvascular ) است، بنابراین پیش‌بینی بهتری برای مرگ و میر ناشی از گردش خون و سکته قلبی ارائه می‌کند.در جمعیت عمومی می‌توان از آن به‌عنوان شکل غیر تماسی بررسی سلامت عروقی سیستمیک برای تریاژ افرادی که در معرض خطر متوسط ​​تا بالای مرگ و میر بر اثر گردش خون هستند و برای ارزیابی خطر بالینی بیشتر و مداخله مناسب استفاده کرد.

یافته‌های این پژوهش در مجله" British Journal of Ophthalmology" منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیماری های قلبی عروقی چشم شبکیه خون مرگ ناشی از بیماری گردش خون پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۱۳۵۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی سفره سلامت در مدارس خلخال

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رئیس دانشکده پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال در سفره سلامت دانش‌آموزان دبستان دخترانه ام‌کلثوم خلخال گفت: مصرف بیش از اندازه نمک موجب افزایش بیماری‌های فشار خون بالا، پوکی استخوان، سرطان و در نهایت مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.
دکتر عمران خسروی با بیان اینکه استاندارد مصرف نمک برای یک فرد سالم سه تا پنج گرم در روز است، اظهار کرد: بررسی وضعیت تغذیه در خلخال حاکی از مصرف میانگین بیش از ۱۰ گرم نمک در این شهرستان است.
رئیس دانشکده پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال ضمن هشدار نسبت به عواقب وخیم مصرف بی‌رویه نمک افزود: مصرف نمک در سنین نوجوانی موجب بروز بیماری فشار خون بالا در سنین مختلف به خصوص میانسالی شده و منجر به بروز سکته‌های قلبی و مغزی و از دست دادن کلیه می‌شود.
خسروی یادآور شد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته مردم ایران ۲ برابر مردم سایر کشور‌های جهان نمک مصرف می‌کنند و این در حالی است که مصرف شکر هم در ایران بیش از مصرف مردم سایر نقاط جهان است.
وی ادامه داد: در حالی که سرانه سالانه مصرف شکر در بین مردم جهان ۱۹.۵ کیلوگرم است این میزان در بین مردم کشورمان ۲۹ کیلوگرم در سال و ۹.۵ کیلوگرم بیش از مصرف شکر در سایر کشور‌های جهان است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خلخال اضافه کرد: مصرف بی‌رویه شکر موجب ابتلای افراد به بیماری قند خون بالا، دیابت و سایر بیماری‌های ناشی از آن در این شهرستان شده است.
خسروی با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی عامل اول مرگ میر در ایران است، افزود: چاقی، اضافه وزن، چربی بالا، قند خون بالا، فشار خون بالا، بیماری‌های متابولیکی و تنفسی از جمله بیماری‌های غیرواگیردار عروقی و قلبی در کشور است که به علت عدم رعایت تغذیه سالم، مصرف دخانیات و کم‌تحرکی افراد عارض می‌شود.
وی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی بهداشت و سلامت، (سلامت با مشارکت خانواده) از سوی سازمان جهانی بهداشت انتخاب شده است، اظهار کرد: بر اساس تعهد داده شده از سوی همه کشور‌های جهان از جمله ایران تا سال ۲۰۲۵ باید آمار ابتلا به بیماری‌های غیرواگیردار قلبی و عروقی ۲۵ درصد کاهش یابد.
خسروی ادامه داد: برای دستیابی به این هدف و اجرای تعهد خود در قبال کاهش آمار بیماران قلبی و عروقی نیازمند همکاری مردم، رعایت تغذیه همراه با فعالیت روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه افراد هستیم.
رئیس دانشکده پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خلخال گفت: برای پرهیز از ابتلا به بیماری‎‌های قلبی و عروقی، تغییرعادت و کاهش مصرف نمک به عنوان سم سفید کاملا ضروری است.
خسروی اظهار کرد: سرانه مصرف شیر در ایران ۸۰ تا ۸۵ لیتر است برای رسیدن به سرانه مصرف جهانی شیر این میزان باید به ۲ برابر یعنی ۱۶۰ تا ۱۷۰ لیتر افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد از زنان و ۳۲ درصد از مردان در ایران دچار بیماری قند خون بالا هستند، اضافه کرد: علاوه بر این ۳۰ درصد مردان و ۳۶ درصد زنان از بیماری چربی خون بالا رنج می‌برند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی سفره سلامت در مدارس خلخال

 

دیگر خبرها

  • سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • این افراد مراقب باشند در خطر حمله قلبی اند
  • جسد پیرمرد ۷۰ ساله در ارتفاعات روستای دالاهو پیدا شد
  • اخترفیزیکدانان معمای ویژگی قلبی شکل در سطح پلوتو را حل کردند
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • فعالیت ۶۷۰ مرکز خدمات سلامت در استان اردبیل
  • برپایی سفره سلامت در مدارس خلخال