Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق ایران؛ بر اساس پیگیری‌های دبیرخانه شورای گفت‌وگو بخشی از مطالبات نیروگاه‌داران تجدیدپذیر از طریق تخصیص حواله سوخت گاز طبیعی در حال تسویه است و بدین ترتیب بخش مهمی از سقف ۲,۵۰۰ میلیارد تومان مد نظر در قانون بودجه ۱۴۰۰ به نیروگاه‌های تجدیدپذیر پرداخت شد.

در طول چند سال اخیر، تأمین منابع مالی برای خرید برق تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر با چالش‌های جدی مواجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا نمایندگان مجلس به منظور رفع بخشی از این تنگنای مالی از ظرفیت قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ استفاده کردند.

بر این اساس در «بند ی تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۰ در اجرای ماده (۶۱) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، دولت مکلف شد سوخت صرفه‌جویی شده یا حواله آن در نیروگاه‌های تجدیدپذیر را با تأیید سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق برای فروش یا عرضه در بورس انرژی به سرمایه‌گذاران تحویل دهد؛ منابع در نظر گرفته شده از این بند تا سقف ۲,۵۰۰ میلیارد تومان قابل پرداخت است.

با توجه به اینکه دستورالعمل اجرای این بند پس از گذشت زمان طولانی و بعد از مکاتبات متعدد نمایندگان مجلس در بهمن ۱۴۰۰ به تصویب هیأت وزیران، رسید و مطابق آن آئین‌نامه وزارت نیرو می‌بایست میزان سوخت صرفه‌جویی شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر را محاسبه و به سازمان برنامه اعلام کند و سازمان نیز پس از تأیید محاسبات صورت پذیرفته توسط وزارت نیرو، محاسبات صورت پذیرفته را برای صدور حواله سوخت به وزارت نفت ارسال می‌کرد، روند اجرای مصوبه طولانی شد.

از طرفی مشکلاتی که در دریافت حواله سوخت صرفه‌جویی شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود داشت نیز اجرای این بند قانون بودجه ۱۴۰۰ را به تأخیر انداخت.

به همین منظور انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران از دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی درخواست کرد به منظور رفع این مشکلات و بهبود وضعیت سرمایه‌گذاران صنعت برق تجدیدپذیر، مشکلات ناشی از تعلل در اجرای این قانون را بررسی کند. بدین‌ترتیب موضوع در نشستی با حضور نمایندگان سازمان برنامه‌وبودجه، وزرات نفت، وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت نیرو و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران و تشکل‌های مرتبط بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفت و برای پیگیری نتایج آن، مکاتبات متعددی با سازمان برنامه‌وبودجه و شرکت ملی گاز صورت گرفت.

در نهایت بعد از پیگیری‌های انجام شده شرکت ملی گاز اعالم کرد که پرداخت بخشی از مطالبات نیروگاه‌داران از طریق تخصیص حواله سوخت گاز طبیعی در حال انجام بوده و بخش مهمی از سقف ۲۵۰۰ میلیارد تومانی مد نظر در قانون بودجه ۱۴۰۰ به نیروگاه‌های تجدید پذیر پرداخت شده است.

البته این موضوع در تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز تا سقف ۳,۰۰۰ میلیارد تومان دیده شده است که دبیرخانه شورای گفت‌وگو اجرایی شدن آن را در دست پیگیری دارد.

کد خبر 5639290

منبع: مهر

کلیدواژه: نیروگاه خورشیدی نیروگاه بادی تولید برق وزارت نیرو بورس بازار سرمایه وزارت جهاد کشاورزی کسب و کار بانک مرکزی ایران بورس کالا وزارت نیرو وزارت راه و شهرسازی گزارش روزانه بورس بانک مرکزی صنعت خودروسازی قیمت نفت روسیه وزارت صنعت معدن و تجارت نیروگاه های تجدیدپذیر قانون بودجه ۱۴۰۰ حواله سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۷۰۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی در تخصیص ارز به دارو در سال گذشته اشکالاتی داشت، اما در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد، اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است.

وی متذکر شد: آخرین جلسه مجلس در این مورد در ۱۹ دی ماه سال گذشته برگزار شد که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد. همچنین مقرر شد ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیماران بپردازند که این اتفاق رخ نداده و تقریباً پرداختی از بیمه و بیمار به صورت برابر است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشترین اشکال در این زمینه به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بازمی‌گردد، گفت: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تأمین نکرده است.

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: همچنین سازمان برنامه و بودجه ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده و سازمان تأمین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است که باید این موارد رسیدگی شود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: علاوه بر جلسات صحن مجلس، بنده نیز برای بررسی علل کمبود دارو جلسات جداگانه‌ای با مسؤولان بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسؤولیت دارند، تصریح کرد: بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد، اما در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

دیگر خبرها

  • ضرورت نصب ۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع تهران تا ۱۴۰۶
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • قالیباف: بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است
  • ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شد
  • تخصیص‌های بودجه‌ پیش از تصویب جداول به صورت علی‌الحساب است
  • سفر رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به بوشهر