هشت گام طلایی سلامت تا پایان عمر
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۴۸۰۲۲۰
علاوه بر ورزش، روشهای خوب دیگری هم وجود دارد که با پیروی از آنها میتوانیم در تمام عمر، از جوانی تا دوران پیری، بدنی سالم و قوی داشتهباشیم.
به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «معمولا مربیان ورزشی یک جمله طلایی دارند: «اگر میگویید روزی ۲۰ دقیقه برای ورزشکردن وقت ندارید مسلما به خودتان دروغ میگویید.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
ساعتی با فضای سبز و طبیعت
قرنطینههای اجباری دوران کرونا به ما یاد داد فضای سبز و طبیعت از بهترین امکاناتی است که میتواند حال روحیمان را خوب کند. البته دهههاست که محققان از فواید طبیعت گفتهاند. محققان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که زمانی را در دل طبیعت و میان درختان گذراندن و گوش به آوای طبیعت سپردن، از هورمون کورتیزول (هورمون استرس) و فشار خون میکاهد و سیستم دفاعی بدن را در برابر انواع عفونتها و حتی تومورهای سرطانی تقویت میکند. افرادی به فضای سبز و طبیعت اهمیت میدهند، کمتر از دیگران در کهولت گرفتار بیماری و ضعف کهنسالی میشوند.
باکتریهای مفید
احتمالا میدانید که بدن انسان میزبان گروههای مختلفی از باکتریها، ویروسها و قارچهاست که به مجموعه این موجودات میکروبیوم گفته میشود. نتایج تحقیقات نشان داده که تعداد میکروبیوم موجود در بدن هر فرد، وضعیت سلامت او را تعیین میکنند. بنابراین با مصرف مواد غذایی مناسب، میکروبیومهای بدنتان را تکمیل و البته متنوع کنید. در واقع غذاهای تخمیرشده مانند کلم ترشی، کفیر و محصولات پروبیوتیک از بهترین مواد غذایی برای تامین جمعیت میکروبیومهای بدن هستند. میکروبیومها کربوهیدراتها را تجزیه و آنها را به مواد شیمیایی تبدیل میکنند. بنا بر تحقیقات، میکروبیومها میتوانند از خطر ابتلا به دیابت و سندرم متابولیک کاسته و وزن و سلامت دستگاه گوارش را در بهترین حالت نگه دارند. محققان بررسیهای جدیدی را هم انجام دادهاند که نشان میدهد میکروبیومها روی مغز هم اثر مثبت گذاشته و شرایط شناختی فرد را بهبود میبخشد.
پیادهروی صبحهنگام
روزانه ۱۰ هزار قدم پیادهروی، ایدهآل افرادی است که به سلامتشان اهمیت میدهند. اما چگونگی و زمان این پیادهروی هم مهم است. پیادهروی هدفمند صبحگاهی خواب را بهبود بخشیده سرعت سوختوساز بدن را بالا میبرد و حال روحی و عملکرد شناختیتان را افزایش میدهد. با پیادهروی صبحهنگام، در معرض نور روز روشن قرار میگیرید و به این ترتیب از مقدار ملاتونین بدن کم میشود. این هورمون دلیل احساس خستگی و خوابآلودگیتان است. همچنین نور روز با افزایش هورمون سروتونین، روحیهتان را خوب میکند. صبحها هر چه زودتر به پیادهروی بروید، تاثیر بهتری از آن میگیرید.
یادگیری مهارت جدید
همیشه در حال یادگیری مهارتی جدید باشید. یادگرفتن مهارتهای جدید بهترین روش برای حفظ نیرو و قدرت مغز است؛ تا جایی که جلوی روند زوال ذهنی ناشی از سالمندی را میگیرد. در واقع وقتی مهارتی مثل نوعی ورزش یا زبانی متفاوت میآموزیم، مغزمان مسیر و الگوهای جدید عصبی ایجاد میکند. تراکم ماده سفید مغز افزایش یافته و سرعت پردازش آن بالا میرود. این روند جلوی ابتلا به بیماریهای تحلیل اعصاب را میگیرد. با یادگیری مهارتهای جدید، برای خود و مغزتان چالشی به وجود میآورید که باعث میشود فعال و پرانرژی باقی بماند. در ضمن با یادگیری مهارتی جدید، اعتمادبهنفس و عزت نفستان هم حفظ میشود.
تمرین تعادل
از مشکلاتی که با بالارفتن سن گرفتار آن میشویم، از دست دادن توانایی بسیاری از حرکاتمان است. بدنمان خشکتر شده و ما در حرکاتمان کندتر میشویم. همچنین آرتروز یا مشکلات مربوط به گوش میانی سراغمان میآید. تمام این مسائل در نهایت روی تعادلمان اثر منفی میگذارد. هرچه کمتر ورزش کنید، تعادل کمتری خواهید داشت و در نتیجه با اضافهوزن روبهرو شده که این وضعیت به نوبه خود باعث میشود باز هم کمتر از قبل ورزش کنید. در ادامه این مشکلات ممکن است دچار بیماریهایی چون حساسیت به انسولین، فشار خون و مشکلات قلبی شوید. بنا به گفته محققان باید از ۴۵ سال به بالا که تعادل بدن رو به کاهش میرود، تمرینهای خاصی انجام دهید تا تعادلتان را حفظ کنید. تحقیقات نشان داده تعادل بدن، سلامت استخوانها را تامین کرده و از سکتههای مغزی یا مرگ زودهنگام پیشگیری میکند.
حمام آب سرد
بنابر بررسیهای متعدد، حمام آب سرد نهتنها برای سیستم ایمنی بدن خوب است، بلکه سلامت ذهن را حفظ و از مغز در برابر بیماریهای تحلیل اعصاب مانند آلزایمر محافظت میکند. دانشمندان بر این باورند که شوک آب سرد موجب واکنشهای التهابی میشود و در نتیجه سیستم ایمنی بدن شروع به فعالیت میکند. در بررسیهای دیگر محققان مشخص شده، آب سرد سیستم عصبی سمپاتیک را بازتنظیم کرده و به این ترتیب بدن میتواند از پس استرسهای روزمره برآید.
شنای سوئدی
شنای سوئدی ۲۰ تا ۴۰ بار در روز میتواند تا ۹۶درصد از ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی بکاهد. شنای سوئدی فقط برای قویکردن ماهیچههای دوسر بازو و شانهها نیست. وقتی بتوانید این حرکت ورزشی را به تعداد بالا انجام دهید، نشان میدهید از قوای جسمانی خوبی برخوردار هستید. بررسیها نشان میدهد که قوای جسمانی میتواند عمر را طولانی کند. افرادی که قدرت عضلانی کمی دارند، ۵۰درصد زودتر از همسالان قویتر خود فوت میشوند.
تنفس عمیق
طبق بررسیهای دانشمندان، تنفس عمیق، آهسته و هدفمند موجب سلامت قلب، کاهش نگرانی و بهبود توان مغز در تصمیمگیریهای بهتر میشود. اگر چه سالهاست محققان دریافتهاند که با تنفس عمیق میتوان از علائم افسردگی و نگرانی کاست، این نوع تنفس میتواند از فشار خون بالا هم بکاهد. در یک بررسی دیگر مشخص شده، انجامدادن تمرینهای تنفس عمیق پیش از عمل جراحی قلب بایپس، بیمار را با خطر کمتری ناشی از جراحی مواجه میکند.»
انتهای پیام

منبع: ایسنا
کلیدواژه: سلامت میکروبیوم ها پیاده روی تنفس عمیق بررسی ها آب سرد
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۸۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت: اصلاح سیاست های ارزی پایان بخش مشکلات احتکار و قاچاق دارو است
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سید حیدر محمدی بعد از ظهر پنج شنبه در نشست هم اندیشی با روسای دانشگاه ها، دانشکده ها و معاونان غذا و داروی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی قطب ۵ کشور گفت: به سمتی پیش می رویم که تمام فرآیندها به صورت فناور محور انجام شود.
محمدی در این نشست که در مجتمع ولایت شیراز برگزار شد، گفت: یکی از حوزه های بسیار مهم و پر چالش را در سازمان غذا و دارو مدیریت می کنیم و امروز خدا را شاکریم که در حوزه دارو سربلند هستیم و از تنگناهای موجود عبور کرده ایم.
وی اظهار کرد: سیاست های اجرا شده در سازمان غذا و دارو در راستای اهداف کلان جمهوری اسلامی در زمینه ارتقا سلامت در جامعه است.
این مقام مسؤول در وزارت بهداشت با ابراز امیدواری برای رفع چالش ها در حوزه تجهیزات و شیر خشک اضافه کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل ما در حوزه تجهیزات مصرفی و شیر خشک؛ ارز ترجیحی است که امیدواریم این مورد نیز رفع شود.
محمدی در ادامه گفت: از حدود تیر ماه که اصلاح سیاست های ارزی آغاز شد، مشکلاتی مانند احتکار نیز تا حدود زیادی برطرف شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اجرای موفق طرح دارویار تاکید کرد: طرح دارویار با موفقیت در کشور انجام شد و برگشت ناپذیر است؛ باید با برنامه ریزی؛ زیرساخت های لازم را تقویت کنیم تا با مشکلات مواجه نشویم.
مصرف بیش از حد سرم کنترل شود
وی ادامه داد: اگر الگوی مصرف داروها اصلاح نشود، با هر میزان تولید دارو، باز هم با کمبود مواجه می شویم؛ در بحث سرم نیز لازم است مصرف بیش از حد سرم کنترل شود.
محمدی گفت: انتظار ما این است که کنترل در همه حوزه ها با جدیت انجام شود و دانشگاه ها در بحث نظارت ها با دقت بیشتری عمل کنند؛ باید از مصرف کنندگی فاصله بگیریم و این کار با کنترل درست، قابل انجام است.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای ابلاغ بالغ بر ۱۷ هزار شاخص در زمینه شناسایی آلاینده ها و سموم در محصولات غذایی به دانشگاه های علوم پزشکی گفت: در حوزه مکمل ها نیز به نحوی برنامه ریزی شده تا کارشناسانی از تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور پس از دریافت آموزش های لازم، در زمینه صدور مجوزهای مربوط به مکمل ها اقدام کنند.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به پیشینه دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشکده داروسازی و مراکز تحقیقاتی دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز از دانشگاه های اصلی و قطب کشور است که با وجود مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان فعال می تواند موثر باشد؛ بسیاری از کارها را می توانیم در قالب تفاهم نامه های همکاری به این دانشگاه تفویض کنیم و از تجربیات و فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز بهره مند شویم.
تاکید بر برخورد جدی با توزیع محصولات سلامت محور قاچاق و اهمیت موضوع برون سپاری، از دیگر محورهای مطرح شده از سوی رئیس سازمان غذا و دارو در جمع روسا و معاونان غذا و داروی قطب پنج کشور بود.
در این نشست همچنین سامانه جامع الکترونیکی تامین و توزیع شیر خشک مصنوعی یارانه ای از سوی دکتر راعی معاون غذا و دارو دانشگاه معرفی شد.
در طرح دارویار یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل میشود و از طریق بیمهها به مصرفکننده نهایی تخصیص مییابد. این اقدام در راستای سیاستهای کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمهای صورت میگیرد.
مزیتهای اجرای این طرح شامل توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهرهمندی همه دهکها از یارانه، تغییر نکردن پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمهای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایتهای بیمهای نبودهاند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعبالعلاج، میشود.
بهره برداری از کارخانه سلامت سازان بوعلی
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز گفت: همزمان با دهه فجر کارخانه سلامت سازان بو علی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز امروز افتتاح شد.
سعید مصفا افزود: کارخانه سلامت سازان بوعلی در حوزه تولیدات دارو و ملزومات پزشکی در زمینی به مساحت بیست و سه هزار متر مربع و با زیربنای حدود هفت هزار متر مربع و با بیش از سه هزار متر مربع کلین روم و با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان آماده بهره برداری شده است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز در ادامه با بیان اینکه این کارخانه در زمینه تولید دارو و ملزومات پزشکی فعالیت میکند که ظرفیت تولید ۴.۵ میلیون عدد در سال را دارد ادامه داد: با بهره برداری از این واحد تولیدی زمینه اشتغال برای ۱۰۰ نفر بصورت مستقیم فراهم شده است.
پایان پیام/