یک مسئول: تا دام زنده 5000 تومان گران میشود، سراغ صادرات را میگیرند
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۴۹۲۰۳۱
ایسنا/کرمانشاه صادرات دام سبک زنده با پیگیریهای بسیار و بعد از چند سال وقفه از چندی پیش از سر گرفته شد و برای استان کرمانشاه به عنوان یکی از قطبهای اصلی صادرات دام زنده، سهمیه ۱۵۰ هزار راسی در نظر گرفته شد.
طی روزهای اخیر قیمت دام زنده سبک و به تبع آن گوشت گوسفندی تا حدودی افزایش یافت که مبنای تصمیم ستاد تنظیم بازار استان کرمانشاه برای جلوگیری از صادرات دام زنده بود و از روز گذشته (ششم آذر) صادرات دام زنده در کرمانشاه متوقف شد، البته به استثنا دامهایی که از گذشته پلاک گذاری و قرنطینه شده بودند.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
اما دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده کرمانشاه معتقد است، افزایش قیمت دام زنده هیچ ارتباطی با صادرات ندارد و هر سال حتی سالهایی که صادرات متوقف بوده، در چنین ایامی شاهد افزایش قیمت دام زنده سبک بوده ایم.
ایرج نوری در گفت و گو با ایسنا، با تایید جلوگیری از صادرات دام زنده سبک در کرمانشاه، گفت: افزایش قیمت دام زنده هیچ ارتباطی با صادرات ندارد و به دلیل شرایط اقلیمی که کرمانشاه دارد، هر سال در چنین ایامی که کوچ عشایر آغاز میشود و به سمت مناطق گرمسیر میروند، با کاهش عرضه دام زنده سبک و به تبع آن افزایش قیمت مواجه میشویم.
وی ادامه داد: این افزایش قیمت هر سال و حتی پارسال و سال قبل از آن نیز که صادرات دام زنده متوقف بود، رخ داد.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده کرمانشاه با بیان اینکه این کمبود عرضه معمولا از نیمه آذر تا نیمه فروردین ادامه دارد، خاطرنشان کرد: پس از آن "گلهریزان" را داریم که باعث میشود با افزایش عرضه دام سبک مواجه باشیم، اما دوباره از تیر تا پایان شهریور به دلیل گرم شدن هوا و کاهش علوفه، کمبود عرضه رخ میدهد.
نوری افزود: حالا با نزدیک شدن ایام کاهش عرضه و افزایش قیمتها جلوی صادرات گرفته شده، در حالیکه حتی اگر صادرات نبود باز هم این روند اتفاق میافتاد.
وی با بیان اینکه صادرات دام زنده تنها از محل دام مازاد انجام میشود، تاکید کرد: دام مازاد سهم دو درصدی از مجموع دام سبک کشور دارد که تاکنون نیز کمتر از این دو درصد صادر شده است و دو درصد آنقدری نیست که بخواهد قیمت دام زنده را بالا ببرد.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده اضافه کرد: وقتی که اسم صادرات دام زنده میآید، برخی گمان میکنند که تمام دام سبک کشور صادر میشود، در حالیکه تنها دام چند قسمت محدود ایران قابلیت صادرات دارد، از جمله نواحی از استان کرمانشاه و ایلام، قسمتی از خوزستان، فسای شیراز و ماکو در آذربایجان که نقاط بسیار محدودی هستند.
نوری معتقد است، این میزان دام صادراتی در چنین نقاط محدودی از کشور نمیتواند باعث افزایش قیمت دام زنده بشود.
قیمت واقعی دام زنده کیلویی ۱۲۰ هزار تومان است
وی سپس اشارهای هم به قیمت کنونی دام زنده سبک داشت و اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو دام زنده سبک ۱۰۵ هزار تومان است که این قیمت در گذشته و قبل از صادرات دام زنده ۸۵ هزار تومان بود.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگام دام زنده کرمانشاه قیمت واقعی هر کیلو دام زنده برای اینکه تولیدکنندگان ضرر نکنند را نیز ۱۲۰ هزار تومان برآورد کرد و گفت: قیمت انواع علوفه چند برابر شده، برای نمونه جو افزایش قیمت حدود ۱۰ برابری داشته و طبیعی است که قیمتدام زنده هم افزایش یابد.
نوری با بیان اینکه در حال حاضر قیمت همه کالاها بالا رفته و فقط دام نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه تا قیمت دام زنده پنج هزار تومان بالا میرود، همه سراغ صادرات میآیند.
از حالا برای صادرات در فروردین برنامهریزی شود
وی سپس اشارهای هم به لزوم برقراری مجدد صادرات دام زنده به محض بهبود شرایط داشت و تاکید کرد: همانطور که پیشتر گفتم از ۱۵ فروردین وضعیت عرضه دام بهتر میشود و لازم است از همین الان برای از سرگیری صادرات دام زنده در آن زمان برنامهریزی کرد، بگونهای که کارهای آن از ۱۵ اسفند آغاز شود و برای ۱۵ فروردین بتوان دام را صادر کرد.
وی ۱۵ فروردین تا اول تیر و پس ازآن اواخر شهریور تا نیمه آذر را بهترین زمان برای صادرات دام زنده دانست که عرضه زیاد است و ادامه داد: تقاضا داریم از همین حالا برای صادرات دام در آن ایام با کسب نظر از بخش خصوصی و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده برنامهریزی شود.
به گفته نوری، سهمیه امسال صادرات دام زنده استان کرمانشاه ۱۵۰ هزار راس بوده که تاکنون حدود ۸۰ هزار راس آن صادر شده است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده صادرات را تنها راهکاری دانست که میتواند در شرایط کنونی از تولیدکنندگان حمایت کند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا
کلیدواژه: استانی اقتصادی كرمانشاه واردات و صادرات دام زنده دام زنده گوشت قرمز اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده افزایش قیمت دام زنده صادرات دام زنده استان کرمانشاه دام زنده سبک هزار تومان دام سبک
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۹۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
وزارت اقتصاد: قیمت نان فعلا گران نمیشود
مشاور وزیر اقتصاد اعلام کرد، آزادی سازی قیمت آرد و نان، اثری بر قیمت نان در بازار نخواهد گذاشت.
محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد در یک برنامه تلویزیونی با تشریح آخرین وضعیت هوشمند سازی یارانه آرد و نان پرداخت.
او با اشاره به آغاز تجهیز نانواییهای کشور به کارتخوانهای هوشمند از اردیبهشتماه سال جاری گفت: اتفاق کم نظیری که در کشور رقم خورد همراهی بالای خبازان و نانوایان در این طرح بود، به گونهای که در کمتر از ۱۰۰ روز کلیه نانواییهای کشور به زیرساخت مذکور تجهیز شدند.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: ما در این طرح در نظر داشتیم تا زنجیره دادههای حوزه گندم آرد و نان را تکمیل کنیم چرا که دادههای حوزه گندم و آرد به صورت دقیق در سامانههای وزارت جهاد کشاورزی وجود داشت، اما زنجیره تبدیل شدن آن فاقد دادههای قابل اتکا بود.
جلال افزود: پیاده شدن این طرح باعث شد که امروز ما با دقت بسیار بالایی مشاهده کنیم فعالیتها و دادههایی که حوزه تولید نان چگونه است تا بتوانیم برنامهریزیهای مربوط به هوشمندسازی توزیع آرد و مدیریت در شبکه را انجام دهیم.
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه زیرساخت مستقر شده پذیرش اجتماعی مردم و پذیرش عمومی نانوایان را به همراه داشته، افزود: روزانه بیش از ۱۰ میلیون تراکنش خرید نان در کشور انجام میشود.
او یادآور شد: بنای ما در مرحله اول یک قدم برای ترمیم هزینهها و اقتصاد نانوایان بود که به شکل یک کمک هزینه در پایان هر شب به آنها پرداخت میشد.
او ادامه داد: در سمت مردم هیچ گونه تغییری را از ابتدای طرح نداشتیم؛ چه در افزایش قیمت نان و چه سهمیه بندی و محدودیت در خرید نان که در ادامه طرح هم این دو رکن اساسی تداوم خواهد داشت که آزادسازی قیمت نان و محدودیت در خرید مردم مطرح نیست.