قراردادهای چندین میلیارد دلاری عربستان با کره جنوبی
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۴۹۳۰۱۰
عربستان توافقهای چندین میلیارد دلاری جدید با کره جنوبی امضا کرده که جزئی از جدیدترین تلاشهای این پادشاهی خلیج فارس برای تقویت روابطش با یکی از بزرگترین مصرف کنندگان نفت و چهارمین اقتصاد بزرگ در آسیا محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری میدل ایست آی، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در جریان سفر ۱۶ نوامبر خود به سئول با یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی و تعدادی از روسای شرکتهای بزرگ این کشور چون هیوندا و سامسونگ دیدار کرد.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
تیتر اصلی رسانههای خبری کره جنوبی مقیاس توافقنامههای امضا شده بین دو کشور بود و برخی هم مدعی شدند که سفر ولیعهد عربستان باعث شده تا سئول به سمت یک ارتقای اقتصادی بزرگ از طریق امضای توافقنامههای تجاری در عربستان کشانده شود که یکی از آنها پروژه "نئوم" است که یک شهر بیابانی جدید به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار در عربستان را شامل میشود.
در جریان این سفر که کمتر از یک روز طول کشید، دو طرف ۲۶ توافق تجاری به ارزش ۱۰۰ تریلیون وون (۷۵ میلیارد دلار) امضا کردند.
اما این سفر از سوی پناهجویان یمنی در کره جنوبی مورد انتقاد قرار گرفت چون آنها این سفر را استاندارد دوگانه سئول دانستند.
یکی از این پناهجویان گفت، از بابت اینکه محمد بن سلمان توسط دولت کره جنوبی میزبانی شده، بسیار ناامید است.
وی ادامه داد: این قاتل که دولت کره جنوبی از او دعوت کرده، منابع یمن را استخراج میکند و کشور ما را نابود کرده است. نیروهای سعودی، کودکان، زنان بیگناه و افراد سالخورده را میکشند. عروسی را به عزا تبدیل میکنند و بر روی اتوبوسهای مدارس، بمب میاندازند.
درحالیکه دست کم هفت سال از جنگ یمن با بیش از ۳۷۰ هزار کشته می گذرد، فروش سلاح کره جنوبی و گسترش همکاری با عربستان سوالاتی جدی را درباره موضع سئول درباره مسائل حقوق بشری ایجاد کرده است.
تفاهمنامههای امضا شده در ۱۷ نوامبر شامل پروژه ساخت یک سیستم خط آن در نئوم، ساخت مشترک هیدروژن سبز و تولید آمونیاک است.
محمد بن سلمان در دیدارش با رئیس جمهوری کره جنوبی نسبت به تقویت جدی همکاریهای دو جانبه در بخشهای انرژی، دفاعی، زیرساختها و ساخت و ساز ابراز امیدواری کرد.
کره جنوبی مشتاقانه به دنبال مشارکت در ساخت نخستین نیروگاه هستهای عربستان سعودی بوده و یکی از چهار کشور از جمله فرانسه، چین و روسیه است که برای این پروژه هسته ای ۱۰ میلیارد دلاری پیشنهاد داد.
درضمن، سئول و ریاض روابط خود را در حوزه صنعت تسلیحاتی و حتی زمانی تقویت کردهاند که این کشور پادشاهی خلیج فارس به شدت بابت نقضهای حقوق بشری در یمن محکوم شده است.
خبرگزاری یونهاپ اخیرا گزارش داده بود، وزیر زمین، زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ولیعهد عربستان سعودی در جریان نشست با یون سوک یول، ارادهای قوی در همکاری صنعت تسلیحات با کره جنوبی نشان داد.
وی همچنین گفته بود، یون سوک یول پیشنهاد ساخت و تولید تسلیحات مشترک را در عربستان مطرح کرده است.
فروش تسلیحات ساخت کره جنوبی به عربستان مساله جدیدی نیست. عربستان قراردادهای واردات تسلیحات با کمپانیهای تسلیحات سازی کره جنوبی را در مارس به ارزش ۹۸۹ میلیون دلار امضا کرده بود.
ممنوعیت موقت صادرات تسلیحات ایالات متحده در اوایل سال جاری - به دنبال تحریمهای واردات تسلیحات روسی پس از حمله به اوکراین - کره جنوبی را به فروشنده تسلیحات جذابتری برای سعودیها تبدیل کرده است. این تسلیحات شامل موشکهای ضد تانک کره جنوبی و سیستمهای دفاعی هوایی است که پیشتر در جنگ علیه یمن استفاده شده است.
این توسعه چند وجهی جدید در روابط دو جانبه بین کره جنوبی و عربستان به چارچوب طرحهای اصلاحی ولیعهد سعودی و بر اساس دیدگاه ۲۰۳۰ اوست که یک استراتژی بلندمدت است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا
کلیدواژه: کره جنوبی عربستان کره جنوبی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۹۳۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
امضای قراردادهای تجاری بین ازبکستان و قرقیزستان به مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون دلار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، در نشست تجار ازبکستان و قرقیزستان در آستانه سفر رسمی «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور این کشور به «بیشکک» قراردادهای تجاری به ارزش یک میلیارد و 600 میلیون دلار امضا شد.
در این نشست روسای وزارتخانه های مربوطه، ادارات منطقهای و همچنین بیش از 350 نماینده از محافل بازرگانی دو کشور شرکت کردند.
نمایندگان دو کشور در مراسم افتتاحیه این نشست تاکید کردند که حجم مبادلات تجاری دو کشور طی پنج سال گذشته 7 برابر تا یک میلیارد و 200 میلیون دلار در سال 2022 میلادی رشد داشته است.
همزمان با این اعلام شد که از طریق افزایش صادرات متقابل سیمان، زغال سنگ، فلزات رنگی، فراورده های کشاورزی و نساجی، کودهای شیمیایی، فناری های خانگی و تجاری، داروها پتانسیل افزایش تا 2 میلیارد دلار در آینده نزدیک وجود دارد.
همچنین توسعه تعاونی صنعتی به عنوان ابعاد اولویت دار همکاری های متقابل تعیین شد و در مورد اجرای پروژه های جدید در تولید فناوری های خودروسازی و تجاری، راه اندازی شرکت های نساجی مشترک، تولید محصولات شیمیایی و به کارگیری سیستم های اندازه گیری برق توافقات به دست آمد.
علاوه بر این، بر اهمیت امضای توافقنامه سه جانبه در سپتامبر ماه سال گذشته میلادی برای اجرای پروژه ساخت خط ریلی «چین - قرقیزستان – ازبکستان» تاکید شد. تشدید کارها در زمینه اجرای این پروژه استراتژیک به عنوان ابعاد اولویت دار همکاری در زمینه حمل و نقل و لجستیک تعیین شد.
در پایان این نشست بیش از 50 قرارداد به ارزش کل بیش از یک میلیارد و 600 میلیون دلار در زمینه های صنایع شیمیایی، برق، خودروسازی، نساجی، کشاورزی، تولید مصالح ساختمانی، کالاهای چرمی و دیگر حوزه ها به امضا رسید.
از جمله، اسناد اصلی همچنان «نقشه راه» همکاری در زمینه مجتمع های زراعتی و صنعتی بین وزارتخانه های کشاورزی دو کشور، توافقنامه همکاری در مورد ایجاد تولیدات نساجی در استان «جلالآباد» قرقیزستان، توافقنامه همکاری در تولید و فرآوری چرم و همچنین سازماندهی یک خوشه کشاورزی برای کشت سیب زمینی در استان «نارین» قرقیزستان، توافقنامه همکاری برای ایجاد یک خوشه کشاورزی در تولید سیب زمینی و یک مجتمع دامداری امضا شد.
همچنین قرارداد شراکت مشترک در چارچوب اجرای پروژه سرمایه گذاری «ساخت مجتمع تولید کاربید و کلسیم در قرقیزستان» به ارزش 20 میلیون دلار، توافقنامه صادرات غلات ذرت از قرقیزستان به ازبکستان به ارزش 100 میلیون دلار، یادداشت تفاهم همکاری برای سازماندهی مونتاژ دستگاه ها و اندازه گیری برق در قرقیزستان، توافقنامه همکاری در فروش محصولات شرکت های ازبکستان در قرقیزستان، قرارداد صادرات محصولات کشاورزی از قرقیزستان به ازبکستان از جمله اسناد دیگر امضا شده است.
همچنین قراردادهای سرمایه گذاری به مبلغ 300 میلیون و 300 هزار دلار، قراردادهای صادراتی به مبلغ یک میلیارد و 150 میلیون دلار و قراردادهای وارداتی به مبلغ 223 میلیون دلار امضا شد.
مبادلات بازرگانی بین ازبکستان و قرقیزستان در سال 2021 میلادی در سطح 952 میلیون و 600 هزار دلار قرار گرفته است.
در حال حاضر در ازبکستان 57 شرکت با مشارکت سرمایه گذاران قرقیزستانی از جمله 4 شرکت با صد درصد سرمایه سرمایه گذاران قرقیزی در زمینه های تولید مصالح ساختمانی، شیرینی جات و کفش، خرده فروشی، خدمات در زمینه تغذیه عمومی، فعالیت تبلیغاتی، خدمات حمل و نقلی فعالیت میکنند.
به نوبه خود در قلمرو قرقیزستان با مشارکت شهروندان ازبکستان 51 واحد شرکت مشترک ایجاد شده است.
قرقیزستان استقلال ازبکستان را در تاریخ 29 سپتامبر سال 1992 میلادی به رسمیت شناخته و در تاریخ 16 فوریه سال 1993 میلادی بین این دو کشور روابط دیپلماتیک برقرار شده است.
پایان پیام/