داروهای افسردگی ممکن است موج گرما را چالش برانگیز کنند
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۴۹۵۸۳۵
آفتابنیوز :
دکتر وندی برن، رئیس سابق کالج سلطنتی روانپزشکان انگلیس تاکید کرد: افرادی که از برخی داروهای سلامت روان مصرف میکنند باید در طول موج گرما محتاط باشند.
برخی از داروهای ضد روان پریشی و داروهای افسردگی ممکن است مانع از آن شوند که بدن به طور مناسب دمای خود را تنظیم کند. همچنین برخی داروها میتوانند باعث تعریق بیش از حد افراد و حساس شدن پوست به آفتاب شوند.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
دکتر وندی برن به افراد هشدار داد که نباید یکباره مصرف داروهای خود را قطع کنند و باید با پزشک مشورت کنند.
طبق آمارهای اخیر سرویس سلامت همگانی انگلیس (NHS)، حدود ۸.۳ میلیون بزرگسال در این کشور داروهای افسردگی مصرف میکنند، اما همه انواع داروهای افسردگی با حساسیت نسبت به گرما مرتبط نیستند.
مصرف داروهای ضد روان پریشی که برای درمان بیماریهایی مانند اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی تجویز میشود، بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ دو برابر شد. دادههای این مرکز نشان میدهد که روند تجویز این نوع از داروها همچنان افزایشی است.
دکتر لورنس وین رایت، محقق دپارتمان روانپزشکی دانشگاه آکسفورد نیز گفت: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد بین داروهای افسردگی سه حلقه ای، داروهای ضد روان پریشی و بیماریهای مربوط به گرما ارتباط وجود دارد.
وی افزود: نحوه عملکرد داروها، با تاثیر بر هیپوتالاموس (بخشی از مغز که دمای بدن را کنترل میکند)، میتواند باعث بروز عوارض جانبی شود. در برخی موارد، بدن قادر به تنظیم دما نیست که در نتیجه آن مشکلاتی از جمله گرفتگی عضلات، غش، بثورات گرمایی و گرمازدگی ایجاد میشود.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، به گفته این کارشناس، معمولا بدن میتواند تشنگی را به خوبی تشخیص دهد، اما این داروها میتوانند این موضوع را تحت تاثیر قرار دهند و همچنین میتوانند فشار خون را اندکی کاهش داده که ممکن است منجر به غش کردن در گرما شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
منبع: آفتاب
کلیدواژه: افسردگی گرما دارو های افسردگی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۹۵۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
بررسی چالشهای پیشروی بودجه نظام سلامت در سال آینده
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید فراهانی، معاون امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و مرتضی خیرآبادی، عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در میزگردی در برنامه کشیک سلامت، چالشهای پیشرو بودجه نظام سلامت را در سال آینده بررسی کردند.
معاون امور سلامت سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بودجه پیشنهادی دولت برای نظام سلامت در سال آینده، گفت: بودجه در نظرگرفته شده برای ارائه خدمات مختلف دولتی در بخش بهداشت و درمان در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال جاری تقریبا ۴۲ درصد رشد داشته است. برای بخش حقوق و مزایای دانشگاههای علوم پزشکی ۱۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده و برای نخستین بار یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای کمک به تغذیه دانشجویان منابع مالی درنظرگرفته شده است.
او ادامه داد: بودجه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج با ۴۰ درصد رشد در سال آینده به ۷ هزار میلیارد تومان میرسد که از نقاط مثبت بودجه سال آینده است. همچنین ۵ هزار میلیارد تومان هم برای پوشش رایگان بیمه سلامت اقشار کمدرآمد در این بودجه دیده شده است.
۶۹ همت به تنهایی کافی نیست.
در ادامه برنامه کشیک سلامت که مانند هفتههای گذشته به بررسی بودجه نظام سلامت پرداخته است، مرتضی خیرآبادی، عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز گفت: بودجه ۶۹ هزار میلیارد تومانی برای طرح دارویاری درنظر گرفته شده، اما ما نمیدانیم چگونه میخواهند آن را با ارز ۲۳ هزار تومانی پرداخت کنند. امروز یک ماه از اعلام نرخ ارز نیمایی از سوی رئیس بانک مرکزی میگذرد، اما صنایع دارویی ارز خود را به قیمت بالای ۳۰ هزار تومان تامین میکنند.
معاون امور سلامت سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این انتقاد، گفت: در قانون تکلیفشده که یارانه دارو بهجای اینکه به تولیدکنندگان دارو داده شود، از طریق بیمهها در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد؛ بنابراین طبق روال سالهای گذشته، سه میلیارد دلار ارز ترجیحی به دارو اختصاص داده شده که طبق قانون میتوان بودجه آن را تا ۷۶ هزار میلیارد تومان هم افزایش داد.
یارانه ۴۲۰۰ تومانی حذف نمیشود.
فراهانی با اشاره به اینکه یارانه دارو در سال آینده حذف نمیشود، افزود: طبق قانون دارو باید با قیمت مصوب شهریور ۱۴۰۰ به دست مصرفکننده برسد، پس یارانه ۴۲۰۰ تومانی همچنان اختصاص مییابد و ما تنها باید مابهالتفاوت آن را برای سال آینده پرداخت کنیم؛ که اگر اختلاف آن را با ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی اعلام شده در نظر بگیرم، هر دلار برای صنایع دارویی حدود ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان میشود که با تعیین سه میلیارد دلار ارز مورد نیاز، به همین رقم ۶۹ هزار میلیارد تومان میرسیم.
او درپاسخ به پرسش مجری برنامه که تولیدکنندگان گلایه میکنند در بودجه پیشنهادی عوارض گمرکی، هزینهها دیگر تولید داروها و حتی سود داروخانهها لحاظ نشده، گفت: پیش از این هم سه میلیارد دلار ارز ترجیحی به تولیدکنندگان دارو میدادیم و اکنون تنها این یارانه به انتهای زنجیره دارو یعنی مصرفکننده، میرسد؛ و در سالهای گذشته هم هزینههای دیگر تولید برعهده شرکتهای دارویی بوده است.
در ادامه برنامه، خیرآبادی در واکنش به این سخنان گلایه کرد که ۳۵ درصد ارز مورد نیاز از طریق ارزترجیحی تامین میشود و ۶۵ درصد مابقی باید از طریق دلار آزاد پرداخت شود؛ چرا دولت هزینههای دیگر تولید را نمیبیند و در نهایت مصرفکننده باید در سال آینده ۵۰ درصد هزینههای تولید دارو را از جیب پرداخت کند؛ که در جواب از سوی معاون امور سلامت سازمان برنامه و بودجه شنید: اینطور نیست چرا که تولیدکنندگان ارزبری دیگری نخواهند داشت؛ این خوب است که آقای خیرآبادی نگران مصرفکنندگان هستند، اما صنایع دارویی خواستههای دیگری مانند دریافت تسهیلات بانکی و مشکلاتی مانند نقدینگی دارند.
خیرآبادی نیز در جواب گفت: تولیدکنندگان از دو طریق تسهیلات بانکی که به آنان اعطا نمیشود و فروش دارو، درآمد دارند و زمانی که مردم توان خرید دارو را نداشته باشند، این درآمد هم محقق نخواهد شد.
مجید فراهانی در ادامه برنامه کشیک سلامت با قبول وجود مشکلات دیگر صنایع دارویی، تاکید کرد: مردم پول خرید دارو را خواهند داشت و دارو قرار نیست گران شود. مباحث دیگری مانند تورم و گرانی وجود دارد، اما شامل سه میلیارد دلار ارزترجیحی که امسال و سالهای گذشته نیز داده شده، ندارد.
در ادامه عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت که فشار بر صنایع دارویی به دلیل قیمتگذاری دستوری زیاد است و بهتر است که دولت از طریق بیمهها از مصرفکننده حمایت کند. از این موارد که بگذریم قرار است این بودجه از منابع حاصل از هدفمندی یارانهها تامین شود که خود این موضوع چالشبرانگیز است.
معاون امور سلامت سازمان برنامه و بودجه در واکنش به این انتقاد تاکید کرد: ما قرار است یارانه پرداخت کنیم و محل اعتبار آن، منابع هدفمندی است و این مسئله مشکلساز نیست. اینکه از زمان اجراییشدن طرح دارویار، بیمه تامین اجتماعی به درستی پرداخت نداشته، ربطی به دارویار ندارد؛ چرا که این طرح بودجه مجزا دارد و با توجه به عملکرد بیمهها، به موقع پرداخت شده است.
کشیک سلامت به تهیهکنندگی سهیل سلیمانی کاری است از گروه سلامت اجتماعی که روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه حوالی ساعت ۱۸ از شبکه سلامت سیما پخش میشود.