Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-16@08:33:55 GMT

کرم‌هایی که از چراغ راهنمایی پیروی می‌کنند

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۰۱۴۱۳

کرم‌هایی که از چراغ راهنمایی پیروی می‌کنند

دانشمندان ژاپنی روشی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد حرکت کرم‌ها را از راه دور کنترل کنند.

به گزارش ایمنا، دانشمندان در ژاپن با کاشت پروتئین‌های حساس به نور در کرم‌ها توانسته‌اند آنها را با تاباندن نور سبز حرکت دهند و در زیر نور فرابنفش متوقف کنند. موجودات زنده می‌توانند به محرک‌های مختلف مانند نور یا مواد شیمیایی در محیط خود پاسخ دهند که به آنها کمک می‌کند به وسیله این توانایی برای خود غذا پیدا کنند و از خطرات دوری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که هک کردن این سیستم حسی می‌تواند به دانشمندان امکان ایجاد سایبورگ‌های کنترل از راه دور را بدهد. برای مثال سوسک‌ها را می‌توان با تحریک الکتریکی شاخک‌هایشان هدایت کرد تا به طور غریزی از یک مانع دور شوند.

واژه سایبورگ (Cyborg) کوتاه شده‌ی ترکیب واژه‌های سایبرنتیک (Cybernetic) و ارگانیسم(Organism) است که یک موجود با هر دو اجزای ارگانیک و مکانیکی را تعریف می‌کند. این واژه در سال ۱۹۶۰ زمانی که مانفرد کلاینز و ناتان اس کِلِین آن را در یک مقاله در مورد مزایای استفاده از سیستم‌های خودتنظیم انسان و ماشین در فضای بیرونی استفاده کردند، ابداع شد. در واقع آغاز خلقت سایبورگ زمانی آغاز شد که تعامل انسان و رایانه(HCI) پدید آمد.

دانشمندان دانشگاه متروپولیتن اوزاکا برای این مطالعه جدید از پروتئین‌هایی به نام اپسین (opsin) به عنوان محرک استفاده کردند. این پروتئین‌ها به طول موج‌های مختلف نور حساس هستند و در حوزه‌ای موسوم به اپتوژنتیک با ارسال سیگنال‌هایی واکنش می‌دهند که می‌توانند مدارهای عصبی دیگر را که به آنها متصل هستند، راه‌اندازی کنند.

پژوهش‌های قبلی روی اپسین‌ها نشان داده است که می‌توان از آنها برای بازگرداندن بینایی به موش‌های کور یا تعدیل درد در واکنش به نور استفاده کرد. در این مورد، پژوهشگران از آنها برای کنترل مستقیم حرکات یک کرم کوچک به نام C. elegans که معمولاً در مطالعات آزمایشگاهی استفاده می‌شود، استفاده کردند. دو اپسین در این کرم‌ها کاشته شد. یکی که از پشه‌ها گرفته شده بود، در سلول‌های حسی کرم‌ها قرار داده شد تا باعث شود این موجودات از محرک که در اینجا نور است، دور شوند. اپسین دوم نیز که از مکنده‌ماهی‌ها گرفته شده بود، به نور فرابنفش حساس است و در نورون‌های حرکتی کرم‌ها کاشته شد.

در نهایت کرم‌ها وقتی در معرض نور سبز قرار می‌گرفتند، شروع به حرکت می‌کردند و در زیر اشعه فرابنفش کاملاً متوقف می‌شدند. گروه پژوهشی این تکنیک را آزمایش کرد و متوجه شد که می‌تواند بارها و بارها کار کند. این موضوع نشان می‌دهد پروتئین‌ها با قرار گرفتن در معرض تابش مکرر از بین نمی‌روند. همچنین نشان می‌دهد که این تکنیک می‌تواند برای ایجاد سیستم‌های سیگنال‌دهی اپتوژنتیکی استفاده شود که عملکردهای مختلفی را تحت رنگ‌های مختلف نور انجام دهند.

پروفسور میتسوماسا کویاناگی نویسنده ارشد این مطالعه گفت: هر دو اپسین پشه و مکنده‌ماهی که ما استفاده کردیم، اعضای خانواده گیرنده‌های جفت‌شونده با پروتئین جی(GPCR) هستند که برای حس کردن محرک‌های مختلف از جمله بو، چشیدن، هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی استفاده می‌شوند که نشان می‌دهد این سیستم با استفاده از نور می‌تواند برای دستکاری GPCRهای مختلف و پیام‌رسانی درون سلولی و پاسخ‌های فیزیولوژیکی بعدی آنها استفاده شود.

گیرنده‌های جفت‌شونده با پروتئین جی یا GPCR گروه بزرگی از گیرنده‌های پروتئینی هستند که در سطح خارجی غشای سلول‌ها قرار دارند و پس از اتصال با لیگاند خود (مانند آدنوزین، اپیوم یا آدرنالین) تغییر شکل می‌دهند و فعال می‌شوند. پروتئین جی می‌تواند گوانوزین دی فسفات(GDP) را به گوانوزین تری فسفات(GTP) تبدیل کند. گوانوزین تری فسفات زنجیره‌ای از واکنش‌ها را آغاز می‌کند که نتیجه نهایی آن رساندن پیام‌های مختلف به درون سلول و ایجاد تغییراتی در عملکرد آن است.

به طور دقیق مشخص نیست که این پژوهش به چه کاربردهایی می‌تواند منجر شود، اما گروه پژوهشی می‌گوید این یک پیشرفت در درک زیست‌شناسی این سیستم‌های حسی است و در نهایت می‌تواند به اکتشافات دارویی جدید منجر شود.

منبع: ایسنا

کد خبر 623375

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علم و فناوری چراغ راهنمایی چراغ راهنمایی و رانندگی دانشمندان ژاپنی پیشرفت علم و فناوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پروتئین ها کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۰۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در مورد خواص سلامت انواع تخمه ها

اگر شما هم همیشه روی میز پذیراییتان یک کاسه تخمه دارید و هنگام فیلم دیدن، صحبت کردن، سرگرم شدن با گوشی به آن پناه می‌برید بهتر است با خواص تخمه‌ها هم آشنا بشوید تا بهتر بدانید که آنچه میل می‌کنید برای چه مشکلاتی خوب است یا اینکه چه تغییراتی در بدن شما ایجاد می‌کند!

تخمه کدو

به گزارش راهنماتو، تخمه کدو آنقدر مفید است که در گذشته بومیان آمریکایی از آن برای درمان مشکلات گوارشی استفاده می‌کرده‌اند و در یک دوره‌ای داروی گیاهی به حساب می‌آمده است.

آنتی اکسیدان بالا

تخمه کدو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان زیاد برای مقابله با بیماری‌های مختلف خیلی مناسب است.

تضمین سلامت قلب

این تخمه سطح کلسترول را در بدن کاهش می‌دهد و به همین دلیل هم از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.

کنترل سطح قند خون

اگر دیابت دارید این تخمه برای شما مناسب است. ضمن اینکه اگر قند شما هم افت کند تخمه کدو موجب می‌شود که این سقوط جبران شود. پس به راحتی تنظیم قند را انجام می‌دهد.

بالا بردن کیفیت خواب

به دلیل داشتن منیزیم و تریپتوفان تخمه کدو می‌تواند اختلالات خواب شما را از بین ببرد و خوابی راحت به شما هدیه می‌دهد!

مقابله با سلول‌های سرطانی

داشتن آنتی اکسیدان برای جلوگیری از سرطان خیلی مفید است. ضمن اینکه اگر فردی دچار سرطان باشد با خوردن تخمه کدو به مقابله با رشد سلول‌های سرطانی می‌پردازد.

تامین پروتئین مورد نیاز بدن

هر 100 گرم تخمه کدو حدود 30 گرم پروتئین دارد و در حدود 54% پروتئین مصرفی هر فرد را تامین خواهد کرد.

شادابی پوست و تقویت مو

به دلیل داشتن ویتامین E، برای اینکه موهای محکم و درخشان و پوستی شاداب داشته باشید بهتر است تخمه کدو را در برنامه روزانه تان قرار بدهید!

تخمه ژاپنی

بهتر است بدانید که تخمه جابانی درست است ولی به اشتباه به ژاپنی معروف شده است! جابان هم نام یک منطقه در دماوند است. پس با یک تخمه وطنی روبه رو هستید!

افزایش متابولیسم و لاغری

از آنجا که با افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن، لاغری بهتر روی می‌دهد تخمه ژاپنی هم این کار را برای شما انجام خواهد داد.

کاهش ابتلا به سرطان

با میزان آنتی اکسیدانی که این تخمه دارد می‌تواند سد مقاومی در برابر بیماری‌هایی چون سرطان باشد.

جلوگیری از پوکی استخوان

به دلیل میزان بالای کلسیم که این تخمه دارد می‌تواند از پوکی استخوان جلوگیری کند.

سلامت ماهیچه‌ها

این تخمه سرشار از اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است و به همین جهت برای سلامت ماهیچه‌ها خیلی مفید است.

تخمه هندوانه

تقویت سلامت قلب

منیزیم زیادی که تخمه هندوانه دارد باعث تنظیم فشار خون می‌شود و نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی

اگر دچار کمخونی هستید بدانید که این تخمه برای شما خیلی مفید است. وجود آهن زیاد در آن موجب می‌شود سیستم ایمنی بدن شما قویتر بشود.

مناسب برای دیابتی‌ها

مروری بر احوال افراد دچار دیابت نشان می‌دهد که کمبود منیزیم در آنها شدید است. این تخمه با تامین منیزیم می‌تواند قند خون را کنترل کرده و یا جلوگیری از ابتلا به این بیماری کند.

شادابی پوست و مو

به دلیل وجود «روی» در این تخمه برای شادابی پوست و مو بسیار مفید عمل می‌کند. پیاز مو را تقویت کرده و در جهت استحکام آن کمک بزرگی است.

تخمه آفتابگردان

مفید برای کبد چرب
املاح و مواد معدنی موجود در تخمه آفتابگردان به سم زدایی از کبد می‌پردازد و در راستای درمان کبد چرب مفید عمل خواهد کرد.

کاهش کلسترول بد خون

سطح لیپو پروتئین در خون با مصرف این تخمه بالا می‌رود و در نتیجه کلسترول بد خون پایین می‌آید. ضمن اینکه به رفع گرفتگی‌های رگ‌ها کمک می‌کند و باعث بهبود حرکت خون در آنها خواهد شد.

بهبود دستگاه گوارش

فیبر بالایی که در تخمه آفتابگردان موجود است به حرکات روده کمک می‌کند و در درمان یبوست و بیماری‌های سیستم گوارشی خیلی مفید است.

افزایش انرژی

سطح بالای منیزیم در این تخمه باعث کاهش حس خستگی و عصبانیت در فرد می‌شود. ضمن اینکه پروتئین سرشار و ویتامین B که در تخمه آفتابگردان موجود است انرژی شما را بالا خواهد برد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کف هنگام پخت گوشت را دور بریزیم؟
  • استامینوفن برای قلب ضرر دارد؟
  • در مورد خواص سلامت انواع تخمه ها
  • برای افزایش قد این ویتامین را بخورید
  • سرویس راهنمای پیامکی شرکت گاز آذربایجان‌غربی راه‌اندازی شد
  • راهنمایی بیش از ۷۰۰۰ گردشگر نوروزی از طریق سامانه ۱۳۷
  • نجات نوزاد شیرخوار ۲ ماهه با راهنمایی تلفنی اورژانس
  • تصادف مرگبار پژو با تابلوی راهنمایی در شیراز/ عکس
  • روزی چند عدد تخم‌‌مرغ می‌توان خورد؟
  • راهنمایی ۴۰۲ خودروی مسافران در اصفهان