کریمی: داور نگذاشت گل تساوی را بزنیم
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۰۱۸۸۱
به گزارش "ورزش سه"، علی کریمی بعد از شکست ایران مقابل آمریکا در گفت وگویی با دوربین تلویزیونی الکاس شرکت کرد و صحبت هایی را بر زبان آورد. او گفت: احساس بدی بعد از این شکست داریم. چون فرصت صعود به مرحله بعد را از دست دادیم و بدشانسی آوردیم. از فرصت ها استفاده نکردیم. اعتقاد دارم در آخرین لحظه یک فرصت گلزنی داشتیم که استفاده نکردیم.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
هافبک تیم ملی ایران صحبت های خود را اینطور ادامه داد: داور می توانست در آن صحنه تصمیم بهتری بگیرد. تصمیم داور باعث شد این فرصت برای گل از ما گرفته شود. با اینحال به آمریکا تبریک می گویم.هردو تیم تلاش خود را انجام دادند.
کریمی در پایان افزود: نباید به گذشته نگاه کنیم و باید تمرکزمان روی آینده باشد تا بتوانیم این شکست را جبران و مردم را خوشحال کنیم.

منبع: ورزش 3
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۰۱۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
شکست ایده توافق کوتاهمدت در جذب سرمایهگذاری خارجی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تحریم پدیدهای است که بیش از یک دهه اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده و موجب سقوط درآمدهای دولت و رفاه عمومی مردم شده است؛ واضحترین اثر تحریم بر اقتصاد ایران، کاهش صادرات نفت کشور از 2.5 به 1 میلیون بشکه در روز بوده که هزینه سنگینی را بر این کشور نفتی وارد کرده است.
تاکنون نسخههای متفاوتی از سوی جریانات سیاسی داخل و خارج در مواجهه با تحریم به دولت ایران پیشنهاد شده است که در مجموع در دو محور خلاصه میشود: 1- مذاکره و توافق با آمریکا برای رفع تحریم 2- بیاثر سازی تحریم با دیپلماسی فعال اقتصادی.
در پرونده «ماجرای تحریم» ابعاد مختلف تحریمهای آمریکا و راهکارهای مواجهه با آن و ثمرات آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
پیشتر عنوان شد که امضای یک توافق کوتاهمدت و بدون ضمانت با آمریکا مثل توافق برجام، تاثیر مثبتی بر جریان صادرات نفت ایران ندارد.
در این گزارش به این موضوع میپردازیم که آیا یک توافق کوتاهمدت میتواند در جذب سرمایهگذاری خارجی به ایران کمک کند.
* چرا برجام نمیتواند منجر به جذب سرمایهگذاری خارجی شود
تصویر 1، ارزش کل مجوزها و مجوزهای معتبر سرمایهگذاری خارجی در ایران طبق آمار سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران است. طبق این آمار، هر چند در دوره اوج اجرای برجام در یک سال بیش از 10 میلیارد دلار مجوز سرمایهگذاری صادر شد ولی از این میزان تنها 1.4 میلیارد دلار آن معتبر بودند و منجر به جذب سرمایه شدند.
دلیل این اتفاق، سیگنال مبهم و حاوی تهدید آمریکا به شرکتهای خارجی در بازه زمانی اجرای برجام و ناتوانی این توافق در پوشش ریسک سرمایهگذاری خارجی بود، به طوریکه ساختار تحریمها بدون هیچ خللی باقی ماند.
البته تعدادی از شرکتها همانند توتال نیز برای نمایش سیاسی وارد کشور شدند و بعد از مدتی بدون هیچ سرمایهگذاری مشخصی از ایران رفتند.
تصویر 1
اما ماجرا وقتی جالب میشود که بدانیم در دولت سیزدهم ارزش مجوز معتبر سرمایهگذاری خارجی معادل 5 میلیارد دلار؛ یعنی بیش از 3 برابر اوج اجرای برجام و بیش از دو برابر سال آخر دولت دوازدهم شده است.
این موضوع نشان میدهد که یک سال اجرای سیاست بیاثرسازی تحریمها نتایج بیشتری در جذب سرمایهگذاری خارجی نسبت به 8 سال مذاکره با آمریکا دارد.
همچنین ارقام پایین مجوز معتبر سرمایهگذاری خارجی در دوره برجام نشان میدهد که تصور جذب 200 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی با احیای برجام تا چه حد فانتزی و غیرواقعی است.
البته در دوره کوتاه اجرای برجام، یک اتفاق مثبت در جذب سرمایهگذاری خارجی در کشور رخ داد و آن اینکه در فضای تنفس ایجاد شده، برخی از پروژههای نیمهتمام دولت دهم که سرمایهگذار خارجی داشتند و دچار وقفه شده بودند، تکمیل شدند.
ولی اکنون شرایط کشور متفاوت است و کشور نیاز به شروع پروژهها از صفر با جذب سرمایهگذاری خارجی دارد، در این فضا نه پروژهای از قبل باقی مانده که با احیای برجام تکمیل شود و نه با توجه به تجربه قبلی خروج آمریکا از برجام، شرکتهای خارجی همان اندک ریسک را برای سرمایهگذاری در ایران انجام خواهند داد.
سیداحسان حسینی
پایان پیام/