شما نبودید که نوشتید میخواستیم مردم را عصبانی کنیم؟!
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۰۲۳۵۳
روزنامه هم میهن مدعی شد تفاوت اکنون با سال ۱۳۷۶ که تیم ملی ایران بر استرالیا پیروز شد و به جام جهانی رفت، این است که جامعه آن روز خواستن و توانستن را باور داشت اما اکنون باور ندارد!(!)
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: این روزنامه به قلم سردبیر خود محمد جواد روح نوشته است: «هشتمآذر ۱۳۷۶، ششماه پس از دومخرداد ۱۳۷۶.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
این تحلیل غلطانداز در یک روزنامه زنجیرهای غربگرا در حالی منتشر میشود که افراطیون مدعی اصلاحطلبی، از متهمان اصلی شکافافکنی و دو قطبیسازی و سرخورده کردن مردم هستند. حکایت عملکرد آنها همان است که اکبر گنجی (پیشقراول و چهره شاخص اصلاحطلبان در زمینه عملیات روانی در دهه هشتاد) زمستان ۱۳۹۸ عنوان کرد: «ما کارمندان بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی، از طریق کروناهراسی، ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. وظیفه ما وحشتافکنی است تا با فرو پاشاندن سازمان اجتماعی، مردم را به خشونت جمعی بکشانیم... گمان باطل نکنید که ما «مخالف سیاسی»، «مدافع حقوق بشر»، «فمینیست» و... هستیم... ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریمهای تاریخ نتوانست انجام دهد، ما موظفیم با کروناهراسی انجام دهیم».
البته فرق بیست سال قبل مدعیان دروغین اصلاحطلبی با امروز، این هست که آن روز هنوز به وقاحت امروز نرسیده بودند تا دنبال شکستطلبی علنی برای ایران و ملت ایران باشند؛ همان گونه که آن روز، هنوز نقاب از صورتشان نیفتاده بود تا رمضانپور سردبیر آفتاب امروز و معاون وزیر ارشاد خاتمی، از سردبیری شبکه اسرائیلی- سعودی اینترنشنال سر دربیاورد؛ و یا وزیر ارشادشان در لندن برای بورسیه پسرش از سفارت سعودی گدایی کند و دهها نماینده و مدیر و روزنامهنگار وابسته به این طیف، از نشریات زنجیرهای داخلی به بیبیسی، صدای آمریکا، رادیو فردا و اینترنشنال و... منتقل شوند.
در سنجش میزان باور غربگرایان مدعی اصلاحطلبی به عزتمندی ملت ایران همینبس که مجله صدا (ارگان حزب اتحاد ملت/ به سردبیری سردبیر فعلی روزنامه هم میهن) نوشت باید از موضع تحقیر شدن و برده وار، مقابل ترامپ نشست و مذاکره کرد: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده میپسندد، این (تصویر ملاقات رئیسجمهور صربستان) است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آیا اقداماتی از این جنس را باید مایه شرمساری دانست؟ فرض کنیم سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی کند، باید آن را تمسخر کرد، یا عقلانیتی سیاسی خواند؟»!.
همین آقای سربیر، ۱۶ آذر ۹۸، درباره دادن شوک بنزینی به مردم توسط روحانی و اغتشاشات پس از آن، در گفتوگو به سایت انصاف نیوز اذعان کرده بود: «چرا روحانی چهار روز قبل از گرانی بنزین آنگونه سخنرانی میکند؟ کدام رئیسجمهور اعلام کرده بود که فلان قدر کسری بودجه داریم؟ آقای روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و یکسری حملات هم به رئیسی انجام داد. همین روش را در کرمان به شکلی دیگر ادامه داد. مهمتر از همه اینها اعلام کرد به توافقات پشت پرده هم پایبند است؛ همه اینها، یعنی روحانی میخواهد به هر قیمتی شده، دوباره با آمریکا مذاکره کند. اینجا بود که قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه به شرایط اقتصادی واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانهزنی کنند که مذاکره انجام شود. میگویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، جامعه بههم میریزد و روحانی خندیده است. اینکه میگویند گران کردن بنزین تصمیم غیرکارشناسی و اطلاعرسانی آن هم غلط بوده؛ اتفاقاً از نظر روحانی، تصمیم هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاعرسانی- در واقع اطلاع نرسانی- درست بوده تا جامعه بیشتر عصبانی شود»!
همچنین علی شکوری راد (دبیرکل وقت حزب اتحاد ملت ) پس از شوک سه برابر کردن قیمت بنزین توسط دولت روحانی و عصبانی و ناراحت کردن مردم، با ادبیاتی آمیخته به ذوقزدگی و وقاحت گفته بود: «اعتراضات اخیر، موجب ریزش رای اصلاحطلبها نشده یا اگر شده خیلی کمتر از میزانی است که از رای اصولگراها ریزش کرده. اعتراضات معمولا در حواشی شهرهای بزرگ و مناطقی که مردم از برخورداری مالی کمتری بهرهمند هستند، اتفاق افتاد. مردم اینجاها همانطور که نماز می خوانند و روزه میگیرند، میآمدند و رای میدادند. اینها الان آسیب دیدهاند. بنابراین برخلاف دورههای قبل که کاهش مشارکت، بیشتر به ضرر اصلاحطلبها بود، این بار کاهش رای، بیشتر در اردوگاه اصولگرایان اتفاق افتاده است».
طبیعی بود که خروجی انبوهی از این سوءتدبیرها و خسارتها و کارشکنیها، انزجار قاطبه مردم از مدعیان اصلاحات باشد و مثلا در انتخابات سال گذشته با وجود حمایت خاتمی و ۱۶ حزب اصلاحطلب از آقای همتی، فقط دو میلیون و ۴۴۳ هزار نفر رغبت کنند که رای به تمدید ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات بدهند. اما افراطیون مدعی اصلاحات مانند همیشه به جای اعتراف به افق تاریک پیش روی خود، سعی کردند افق پیش روی مردم را سیاه نشان بدهند.

منبع: مشرق
کلیدواژه: تیم ملی ایران قیمت اصلاح طلبان اغتشاشات تیم ملی ایران امریکا بوریس جانسون دولت روحانی حزب اتحادملت فمینیست روحانی سید محمد خاتمی آمریکا ایران خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت آن روز
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۰۲۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
جای خالی فرهنگنامه شعرای امروز ایران/از شعرای بلوچ تجلیل شود
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدگل کهرازه، استاد دانشگاه، شاعر و پژوهشگر بلوچ در گفتوگویی به مناسبت هفدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر با بیان اینکه شعر، برآمده از احساسات و روحیات یک قوم یا یک فرد است، اشاره کرد: به تعبیری، شعر درونمایه یک قوم یا فرد است و هر شاعر بر حسب ذات، هوش و ذوق شاعرانه خود میتواند با ابزار شعر به بیان مشکلات مردم در حوزههای مختلف، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بپردازد.
کهرازه با تأکید بر اینکه شعرای بزرگی همچون فردوسی، سعدی و مولانا نیز حسب مقتضیات زمان و مکانِ زیست خود، به بیان مشکلات اجتماعی و اقتصادی عصر خود پرداختهاند گفت: در جامعه بلوچ، شعر قدمتی طولانی و درنگی درازدامن در میان مردم دارد؛ بر زبان مردم بلوچ در آداب و رسومشان، در ازدواجها و حنابندانها، در زمان برداشت محصولات کشاورزی، در مناسبتهای فرهنگی و اجتماعی و یا به یمن به دنیا آمدن فرزندانشان، همواره شعر جاری بوده است.
وی با اشاره به اینکه شعری که بتواند شنونده را درگیر کند، در تبیین مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه موفقتر خواهد بود گفت: امروز برخی از شعرا، به کنایه یا طنز، به واقعیات جامعه میپردازند و ذوق درونیشان را صرف بیان مشکلات مردم میکنند؛ در بلوچستان نیز شعر با این رویکرد، در ذات جامعه بلوچ یافت میشود؛ برخی نیز به صورت آکادمیک شعر گفتن را آموختهاند و در مجموع بهترین شعرای ما، جوانان و روحانیون بلوچ هستند.
این پژوهشگر با بیان اینکه توده جامعه بلوچ و حتی افرادی که تحصیلات آکادمیک ندارند مخاطب اشعار شاعران بلوچ هستند گفت: اینکه مردم مشکلاتشان را در قالب شعر یک شاعرِ بلوچ میشنوند برایشان لذتبخش است.
وی با اشاره به این نکته که مخاطب شعر و موسیقی بلوچ صرفاً نخبگان نیستند گفت: این محتواها تمام اقشار جامعه بلوچ را تحت تأثیر قرار میدهند.
عشق به امام حسین (ع) منحصر در مذهب خاصی نیست
این پژوهشگر با بیان اینکه شعرای بلوچ اشعار بسیاری در مدح پیامبر (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) سرودهاند گفت: شعرای بلوچ پیرامون حرکت امام حسین (ع)، واقعه عاشورا، نقش حضرت زینب (س) و حضرت اباالفضل (ع) در این واقعه، جوانمردیها و ناجوانمردیها، سوزاندن خیمهها و… نیز اشعار بسیاری دارند؛ عشق به امام حسین (ع) منحصر در یک مذهب خاص نیست.
کهرازه با تأکید بر اینکه شعرای بلوچ با اشعار خود ثابت کردهاند که اهلسنت نیز به امام حسین (ع) ارادت دارند گفت: این شخصیت بزرگ، محبوب اهل سنت است و عشق به امام حسین (ع) در جامعه بلوچ موج میزند.
وی در ادامه با یادآوری برگزاری سالانه جشنواره شعر فجر در کشور، بر ضرورت تداوم برگزاری آن در مناطقی جز پایتخت تأکید کرد و گفت: این جشنواره محلی برای استعدادیابی از تمامی استانهای کشور است و خود باید به دنبال شعرای بااستعداد و برجسته استانها بگردد؛ شعرای بنام و پیشکسوت کشور قابل احتراماند اما باید بکوشیم تا جوانان استانهای کشور را در قالب این جشنوارهها ببینیم.
جای خالی فرهنگنامه شعرای امروز ایران
کهرازه با اشاره به فقدان یک «فرهنگنامه جامع از شعرای کشور» گفت: دستاندرکاران جشنواره فجر میتوانند این فرهنگنامه را به عنوان یک اثر ملی تدوین و به معرفی تمامی شعرای خوب کشور بپردازند؛ این نوعی ارزش قائل شدن برای شعراست.
محقق کتاب «عشق به امام حسین در شعر شاعران اهل سنت بلوچ» با تأکید بر ضرورت حمایت از شعرای خوب و کمتر شناخته شده کشور گفت: بسیاری از شعرا توان مالی چاپ اشعارشان را ندارند؛ در چنین مواردی، نهادهای فرهنگی باید به یاری شعرا بیایند و در کنار اینها، لازم است برای معرفی مفاخر شعر بلوچستان نیز تدابیری اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه حتی بسیاری از چهرههای دانشگاهی نیز نام «ملارگام خاشی» شاعر برجسته بلوچ را نشنیدهاند گفت: «ملارگام» شاعری است که با زبان ساده، گیرا و با استفاده از تمثیل، مسائل زمانه خود را بیان میکند اما بسیاری از مردم و به ویژه جوانان او را نمیشناسند؛ از این جنبه جشنواره فجر میتواند شعرای کمترشناختهشده قدیمی را که آوازه ملی داشتهاند، به عنوان چهرههای ملی به مردم معرفی کند.
صاحب کتاب «تفتان تل طلایی» ضمن تأکید بر این نکته که لازم است از شعرای بزرگ بلوچ که در قید حیاتاند نیز تجلیل شود گفت: اینکه مقام معظم رهبری، هر سال در ایام ماه مبارک رمضان، با شعرا دیدار میکنند، خود نشان دهنده اهمیت شعر و شاعر است؛ ما نیز باید این اهمیت را در تصمیماتمان متبلور کنیم.
کد خبر 5693830