عرضه خودرو در بورس زمینه خروج خودروسازان از زیان را فراهم میکند
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۰۲۹۲۶
احمد نعمتبخش دبیر انجمن خودروسازان گفت: عرضه خودرو در بورس کالا زمینه خروج خودروسازان از زیان را فراهم میکند و قیمتهای کاذب در بازار نیز تعدیل خواهد شد که برای سراعت بخشیدن به این مهم نیاز است برای ورود خودروهای پُرتیراژ به بورس برنامهریزی شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «احمد نعمتبخش» افزود: بارها و بارها از تریبونهای مختلف اعلام کردهایم قیمتگذاری دستوری بلای جان صنعت خودرو و قطعهسازی کشور شده است و واکاوی آمارهای خودروسازان بزرگ در بورس و سامانه کدال هم موید همین مساله است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی بیان داشت: آمارها نشاندهنده آن است که ایرانخودرو و سایپا از ابتدای امسال تاکنون هر یک پنج هزار میلیارد تومان زیان دادهاند و برای رفع این مشکل، بارها فروش خودرو با نرخ حاشیه بازار را پیشنهاد کردیم که تجربه موفق آن در دهه ۷۰ نیز وجود داشته است.
نعمتبخش ادامه داد: نتیجه قیمت گذرای دستوری، توزیع سالیانه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت بین مردم بوده است که ناشی از تفاوت قیمت بازاری و کارخانهای خودروهاست.
وی گفت: همچنین بررسیها نشان داده بین ۸۰ تا ۸۵ درصد افرادی که در قرعهکشیها شرکت میکنند، به قصد سود و کسب رانت آن وارد میشوند.
این مقام صنفی ادامه داد: پس از اینکه پیشنهاد فروش خودروها در حاشیه بازار به نتیجه نرسید، وزارت صمت مبتکر قیمتگذاری در بورس کالا شد و نتایج حاصل از فروشهای اخیر نشان میدهد نرخهایی که کشف میشود از قیمتهای بازاری ارزانتر است.
وی تاکید کرد: تداوم عرضهها در بورس سبب میشود تا ضمن برچیده شدن هرگونه رانت و فساد در این حوزه، خودروسازان بهتدریج از زیان خارج شوند و این مهم با ورود خودروهای پرتیراژ به بورس سرعت بیشتری خواهد یافت.
نعمتبخش تصریح کرد: در این صورت، خودروسازان میتوانند مطالبات قطعه سازان را پرداخت کنند و پس از آن است که میتوانند از قطعه سازان مطالبه کیفیت بالاتر داشته باشند.
وی اضافه کرد: قیمتگذاری خودرو در بورس بهتدریج به واقعی شدن قیمتها و تک نرخی شدن خودرو خواهد انجامید و با کنار رفتن آن ۸۵ درصدی که به قصد دلالی و کسب رانت وارد طرحهای قرعهکشی میشدند، کمکم خودروسازان باید به فکر ارائه طرحهای تشویقی برای فروش محصولاتشان باشند.
گفتنی است روز سهشنبه ۲۱ تیرماه امسال، شورایعالی بورس و اوراق بهادار، عرضه خودرو در بورس کالا را با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت مصوب کرد. کارشناسان معتقدند: با عرضه خودرو در بورس، قیمتهای کاذب موجود در بازار تعدیل شده و همچنین قیمت کارخانهای خودروها اصلاح میشود. همچنین این شیوه در میانمدت نیز با شکلدهی رقابت در بورس، موجب ارتقای کیفی خودروهای تولیدی، متنوعتر شدن تولیدات و افزایش تیراژ خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
کلیدواژه: عرضه خودرو در بورس خودروسازان قرعه کشی عرضه خودرو در بورس خودرو ها نعمت بخش قیمت ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۰۲۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
عرضه خودرو در بورس، زمینه ساز حذف بازار سیاه است
تین نیوز
یک نماینده مجلس گفت: به تازگی با عرضه خودرو در بورس کالا جلوی بازار سیاه گرفته شد و معاملات شفاف در این بازار، دسترسی مردم را به خرید خودروی صفر آسان کرده است. معاملات پنهانی خودرو خارج از بورس باید کنار رود و کل خودروها در بورس معامله شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، «حسن محمد صالحی دارایی» در مورد عرضه خودرو در بورس، بیان داشت: عرضه خودرو در بورس شیوه موفقی بود که ضمن قطع دست دلالان و واسطه ها از این حوزه، سودی را که در گذشته نصیب واسطه های حاضر در این حوزه می شد را به دست خودروسازان و مصرف کنندگان می رساند.
وی خاطرنشان کرد: دلالان حوزه خودرو به هر شیوه ای که منافع آنان ایجاب می کرد اقدام به ایجاد بازار سیاه خودرو می کردند و از این طریق خودرو را با قیمت دلخواه به مردم می فروختند، اما اکنون عرضه خودرو در بورس مانع سوء استفاده دلالان از بازار سیاه شده است که این امر رضایت مردم از روش کنونی معاملات خودرو در بورس کالا را به همراه داشته است.
صالحی دارایی ابراز امیدواری کرد: اقدامی انجام و سازوکاری در نظر گرفته شود تا علاوه بر افزایش رضایت مندی خریداران، زمینه عرضه خودروهای بیشتر به بورس فراهم شود تا از این طریق متقاضیان واقعی یعنی مردم قادر به خرید خودروی مورد علاقه خود از طریق بورس باشند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باید تمهیداتی اتخاذ شود که به هیچ عنوان خارج از بورس کالا شاهد عرضه و معاملات پنهانی خودرو در بازار نباشیم، گفت: عرضه خودرو در بورس می تواند کمک کننده به کیفیت و وضعیت صنایع خودروسازی کشور باشد که این اتفاق سود اصلی را به دست مصرف کننده واقعی خواهد رساند.
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید