میزان مستمری مددجویان باید ۴۰ درصد حداقل حقوق یک کارگر باشد
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۰۵۹۴۱
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: براساس قانون باید ۴۰ درصد حداقل حقوق یک کارگر بهعنوان مستمری به مددجویان پرداخت شود، اما در حال حاضر با وجود منابع دولتی محدود، امکان پرداخت مستمری بیشتر وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایمنا سیدکمال صدیقی، امروز _ چهارشنبه نهم آذرماه_ با بیان اینکه به دلیل افزایش تورم، اجاره ساختمانها بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: در حال حاضر مراکز توانبخشیها در استان استیجاری است و بیش از ۷۰ درصد آنها مناسبسازی نشدهاند و امکان رعایت استانداردها در ساختمانهای اجارهای وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی در خصوص بیش از ۱۵۰ مأموریت و وظیفه سازمان بهزیستی، افزود: این سازمان فعالیتها و خدمات خود را در چهار حوزه تخصصی مشارکتهای مردمی، پیشگیری، امور اجتماعی و توانبخشی برای افراد دارای معلولیت ارائه میدهد، همچنین بخش توانبخشی اقدامات را در سه دفتر تخصصی پیگیری میکند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: مراکز شبانهروزی، مراقبت در منزل و ویزیت در خانه زیرمجموعه حوزه توانبخشی و مراقبتی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۵ مرکز شبانهروزی، مراقبت در منزل و ویزیت در منزل در استان فعالیت میکنند، اظهار کرد: در حدود ۴۵۰۰ نفر در مراکز شبانهروزی، ۲۱۲۰ نفر در مراکز ویزیت در منزل و نزدیک به ۵۰۰ نفر در مراکز مراقبت در منزل، خدمات توانبخشی و مراقبتی بهزیستی دریافت میکنند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزایش هزینه مراکز شبانهروزی را یکی از چالشها و مشکلات موجود با توجه به جنگ اقتصادی دشمن و تحریمها دانست و افزود: اکنون سرانه نگهداری یک معلول در مراکز شبانهروزی ۱۰ میلیون تومان است، اما میزان یارانهای پرداختی دولت دو میلیون تومان برآورد شده که فاصله هشت میلیون تومانی یارانه دولتی و هزینه مراکز، برای خانوادههای دارای افراد معلولیت بسیار سخت است و برای تسهیل مشکلات آنها نیازمند حضور و ورود مجمع خیران هستیم.
وی در خصوص سیاست موسسهزدایی کشور، گفت: نمیتوانیم به تعداد مراکز شبانهروزی افتخار کنیم، باید مؤسسهزدایی با فرهنگسازی در جامعه پیگیری شود تا خانوادهها آماده مراقبت و نگهداری از معلولان خود باشند و باری از روی دوش مراکز برداشته شود.
افزایش ۳۰۰ درصدی اجاره ساختمانهای استیجاریصدیقی ادامه داد: برای رفع چالش استیجاری مراکز توانبخشی باید ارگانهایی مانند راه و شهرسازی و شهرداری با کاربری توانبخشی زمینهایی در اختیار این مراکز قرار دهند و با ارائه تسهیلات نیز ساختمانهای مناسب با شرایط مددجویان ساخته شود.
وی با بیان اینکه ۱۲۷ مرکز روزانه توانبخشی شامل مراکز اوتیسم، بیماران روانی مزمن، سالمندان، کمشنوا و ناشنوا، کمبینا و نابینا، جسمی حرکتی و آسیب نخاعی و کارگاههای تولیدی و حمایتی داریم، افزود: ۴۵۹۹ نفر از مراکز روزانه خدمات توانبخشی استفاده میکنند، اگر این مراکز وجود نداشت، حجم مسئولیت مراکز شبانهروزی به شدت افزایش مییافت و به دنبال آن بهداشت و سلامت روانی خانوادهها نیز تحتتأثیر قرار میگرفت.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به پنج میلیون تومان سرانه مراکز روزانه توانبخشی، گفت: یارانه پرداختی به طور متوسط یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است که با هزینههای این مراکز فاصله بسیاری دارد. در مراکز توانبخشی تلاش کردیم که ارزیابی کمی و کیفی خدمات به صورت دورهای انجام شود و جلسات فصلی هماندیشی، پایش، اجرای برنامههای هنر درمانی در کنار آموزش و توانبخشی نیز از دیگر اقدامات در حال اجرا است.
وی یکی از عمدهترین مشکلات حوزه توانبخشی، پزشکی و تجهیزات را واردات کالاهای تجهیزاتی دانست و افزود: تولیدات داخلی هنوز از کیفیت لازم برخوردار نیست.
صدیقی با بیان اینکه میزان مستمری پرداختی یک نفر ۴۲۰ هزار تومان و برای خانواده بالای چهار نفر یک میلیون و ۸۰ هزار تومان است، گفت: بر اساس قانون باید ۴۰ درصد حداقل حقوق یک کارگر بهعنوان مستمری به مددجویان پرداخت شود، اما در حال حاضر با وجود منابع دولتی محدود، امکان پرداخت مستمری بیشتر وجود ندارد.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰ تشکل و کانون در حوزه معلولان در استان اصفهان، اظهار کرد: ۸۹ هزار و ۹۷۲ نفر در حوزه توانبخشی در استان تحت پوشش است که از این تعداد ۴۴ هزار و ۶۴۶ نفر مستمری دریافت میکنند و بیش از هشت هزار نفر نیز در نوبت دریافت مستمری هستند.
کد خبر 623560
منبع: ایمنا
کلیدواژه: معلولان مناسب سازی برای معلولان قانون حمایت از معلولان معلولان جسمی حرکتی روز جهانی معلولان سامانه حمل و نقل معلولان مطالبات معلولان مطالبات معلولان از بهزیستی حمایت از حقوق معلولان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مراکز شبانه روزی میلیون تومان حال حاضر ساختمان ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۰۵۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
تحلیلی درباره نوع مواجهه کانادا با اغتشاشات ایران همزمان با رسوایی نسلکشی بومیان/ تاریخ حرف میزند!
بر این اساس، سه روز پیش منابع خبری از کشف ۶۶گور جمعی جدید که ۱۵۹کودک بومی در آن بودند در استان «بریتیش کلمبیا» واقع در جنوب کانادا خبر دادند. این رخداد به دنبال تحقیقاتی در سال گذشته انجام شد که ۹۳گور جمعی را در ۱۴هکتار زمین بررسی شده در نزدیکی مدرسه شبانهروزی «سنت جوزف میشن» شناسایی کرد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته با انتشار پیامی کشف تعدادی دیگر از گورهای دستهجمعی مربوط به کودکان معصوم بومیان کانادا را نمونهای از یک «تراژدی بزرگ انسانی» دانست که توصیفی به جز «نسلکشی» برای آن نمیتوان یافت.
ماجرا از کجا آغاز شد؟
در ماه می و ژوئن سال ۲۰۲۱، بقایای صدها نفر از بومیان از جمله صدها کودک در نزدیکی محل سابق چهار مدرسه شبانهروزی در استانهای مانیتوبا، بریتیش کلمبیا و ساسکاچوان کشف شد. در بازه زمانی ۱۸۸۳ تا ۱۹۹۶، حدود ۱۵۰هزار کودک بودمی کانادایی از خانوادههای خود به اجبار جدا و به بیش از ۱۳۹مدرسه شبانهروزی فرستاده شدند که کلیسای کاتولیک آن را تأسیس کرده بود و هدف اصلی آن، دور کردن این کودکان از جوامع بومی کانادا و جلوگیری از ترویج زبان و سنتهای مادری و تربیت آنها به شیوهای تحمیلی بود.
طی دو سال اخیر گورهای بینشان کشف شده در سه مورد از این مدرسهها بقایای تقریباً هزار کودک را در خود جای دادهاست. این موضوع تراژدی بزرگی رقم زد. بسیاری از این کودکان بومی در مدرسههای شبانهروزی مورد آزار جسمی و جنسی قرار میگرفتند و به اعتقاد بسیاری، اینگونه مدرسهها زخمها و آسیبهای ماندگاری را برجای گذاشتند که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گزارش داده کمیسیون حقیقت و آشتی کانادا در گزارش سال۲۰۱۵ خود نتیجهگیری کرد آنچه در مدرسههای شبانهروزی بومیهای کانادا رخ داده، «نسل کشی فرهنگی» بوده است.
از نگاه ناظران، کشف گورهای جمعی کودکان بومی یادآور فصلی تاریک از تاریخ کاناداست که در آن، دولت این کشور کودکان اقوام بومی را در راستای ممنوعیت استفاده از زبان مادری، از خانواده و قبیلهشان جدا میکرد و آنها را به مدرسههای شبانهروزی وابسته به کلیساهای کاتولیک و نزد خانوادههای سفیدپوست به فرزندخواندگی میفرستاد. به دنبال افشای ابعاد گسترده این فاجعه، جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در اولین واکنش خود، این اتفاق را یادآوری دردناک از فصل شرمآور تاریخ کشورش خواند. وی افزود: این سیاستی بود که کودکان را از خانههایشان، اجتماعاتشان، فرهنگشان و زبانشان محروم و همگونسازی فرهنگی را به اجبار به آنها تحمیل کرد. ترودو با این سابقه تاریخی پیشینیانش اما امروز به حمایت از اغتشاشگران در خاک جمهوری اسلامی ایران به بهانه مسائل حقوق بشری درآمده، غافل از اینکه تاریخ، خود سخن گفته و گواه نوع عملکرد پدران وی در موضوعات انسانی است.
تاریخ شرمآور بریتانیا
اما رسوایی اجداد ملکه در کشتار سازمانیافته بومیان در سرزمینهای تحت استعمار با واکنشهای بسیاری روبهرو شده است.
اول ژوئیه۲۰۲۱ (روز کانادا) مخالفان، مجسمههای ملکه ویکتوریا و ملکه الیزابت دوم را در برخی شهرهای کانادا سرنگون کردند. همچنین درخواستها برای لغو یا اصلاح جشنهای روز ملی کانادا پس از این کشفیات شدت یافتهاست. فعالان حقوق بومیان در شبکههای اجتماعی نوشتند: این اکتشافات میتواند برای آغاز حسابرسی ملی در مورد تاریخ استعمار بریتانیا درزمینه نسلکشی بومیان موقعیت ایجاد کند.
جالب آنکه در استرالیا -از دیگر کشورهای مشترکالمنافع- نیز چنین رویهای مطرح است. پنجشنبه هفته پیش (۲۶ ژانویه) همزمان با سالگرد ورود انگلیسیها به خاک استرالیا، هزاران نفر از بومیهای این کشور به خیابانها آمده و در اعتراض به نامگذاری این روز به عنوان «روز استرالیا»، خواستار تغییر نام آن به «روز تهاجم» شدند. آنها معتقدند با ورود انگلیستبارها، بومیان سرکوب شده و چنین روزی باید تغییر کند. از جمعیت ۲۵میلیون نفری ساکن استرالیا، حدود ۸۸۰هزار نفر از نژاد بومیان این کشور هستند که از نظر شاخصهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با «نابرابری ریشهای» مواجه هستند. این در حالی است که با مرگ ملکه الیزابت دوم و تکیه «چارلز سوم» بر کرسی پادشاهی بریتانیا، موج ضداستعماری و جداییخواهی که پیشتر در بین «اتحادیه کشورهای مشترکالمنافع» به راه افتاده بود، سرعت بیشتری خواهد گرفت. بسیاری از مستعمرات بریتانیا پس از به قدرت رسیدن ملکه الیزابت دوم در سال۱۹۵۲ مستقل شدند و سلطنت را کنار گذاشتند اما ملکه اتحادیه «مشترکالمنافع» را راهی برای حفظ آن کشورها در کنار هم دانست. گفتنی است «مشترکالمنافع» یک انجمن سیاسی متشکل از ۵۶سرزمین است که پیشتر شامل مستعمرات بریتانیا میشدند. از این ۵۶سرزمین، ۱۴سرزمین بخشی از «قلمرو مشترکالمنافع» هستند که همچنان مقام اول سلطنت در انگلیس را به عنوان پادشاه و رئیس رسمی کشور خود به رسمیت میشناسند که استرالیا و کانادا از این دسته هستند.
خبرنگار: هدایت جاوید