آخرین وضعیت خودکشی در گلستان/ ۳ شهرستان صدرنشین
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۰۶۱۱۴
ایسنا/گلستان معاون توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی گلستان با تشریح وضعیت خودکشی در سطح استان، گفت: آمار خودکشی و طلاق در گلستان بالا نیست.
مریم رضایی امروز چهارشنبه ۹ آذر در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح آگاهسازی و پیشگیری از معلولیت در دوران سالمندی اظهار کرد: سازمان بهزیستی کشور اجرای این طرح را از سال گذشته در دستور کار خود قرار داده که استان گلستان بهعنوان پایلوت طرح انتخاب شده است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه طرح آگاهسازی و پیشگیری از معلولیت در دوران سالمندی برای پیشگیری از بیماریهای سالمندی اعم از قلبی و عروقی، دیابت و غیره انجام میشود، تصریح کرد: این طرح در گروههای سنی ۴۰ سال به بالا و در پنج شهرستان رامیان، علی آبادکتول، گرگان، گنبدکاووس و آققلا انجام میشود و با توجه به میزان اعتبار اختصاصیافته قریب به سه هزار گلستانی تحت پوشش این طرح قرار میگیرند.
معاون توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی گلستان از اجرای طرح آموزش و پیشگیری از معلولیتها برای دانش آموزان پایه یازدهم و دوازدهم در استان گلستان خبر داد و ابراز داشت: این طرح با مشارکت بهزیستی و آموزش و پرورش گلستان انجام میشود و در راستای آن آموزشهای لازم در حوزه ازدواج و پیشگیری از طلاق و پیشگیری از معلولیتها به دانش آموزان ارائه خواهد شد.
رضایی اضافه کرد: طرح آموزش و پیشگیری از معلولیتها برای دانش آموزان پایه یازدهم و دوازدهم در مرحله نخست در پنج شهرستان کردکوی، گرگان، رامیان، آزادشهر و علی آبادکتول اجرایی میشود و امیدوارم تا پایان سال مالی سایر شهرستانهای استان نیز مشمول این طرح شوند.
وی با بیان اینکه استان گلستان از لحاظ خودکشی و طلاق رتبه بالایی ندارد، تصریح کرد: گلستان از لحاظ خودکشی و طلاق بین جایگاه ۱۵ تا ۲۰ ایستاده است، در حوزه پیشگیری از طلاق و بحث ازدواج نشست هایی متعددی با دادگستری گلستان و دیگر دستگاههای اجرایی ذیربط داشتیم و در این راستا تفاهمنامههای متعددی منعقد شده است.
معاون توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی گلستان تداوم ارائه خدمات مشاورهای پس از سازش و طلاق را ضروری خواند و تأکید کرد: درصدد هستیم جلسات مشاوره را برای زوجهایی که به سازش رسیده و یا طلاق میگیرند ادامه دهیم و یک بخشی از یارانه مراکز مشاوره را به این امر اختصاص دهیم.
رضایی متذکر شد: سازمان بهزیستی کشور قبلاً براساس شیوع و دیگر شاخصهها آمار خودکشی را اعلام میکرد اما در حال حاضر آمارهای این مهم براساس طرح رصد آسیبهای اجتماعی و تکمیل پرسشنامه در جامعه تعیین میشود، در حال حاضر آمار خودکشی در شهرستانهای بندرگز، آققلا و کلاله زیاد است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا
کلیدواژه: دادگستري گلستان بهزيستي سازمان بهزیستی کشور گرگان علی آباد کتول رضایی دیابت خودکشی طلاق جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قیمت طلا تعطیلی مدارس تيم ملی فوتبال ايران پیشگیری از معلولیت
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۰۶۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
مناسب سازی معابر، سرمایه ای برای آیندگان است
رضا رضایی معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری اردکان در چهارمین نشست ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی شهرستان اردکان گفت: در راستای مناسب سازی اماکن اولین گام این است که مسئولان معلول بین باشند و خودشون را به جای معلولان بگذارند.
این مسئول اظهار کرد: وظیفه اخلاقی و کاری ما این است که به جامعه هدف بهزیستی (معلولان) توجه ویژهای داشته باشیم.
اوبا تاکید بر اینکه مناسب سازی اماکن باید با نظر تیم کارشناسی بهزیستی، شهرداری و نظام مهندسی و در جهت تامین رفاه معلولان و جانبازان انجام پذیرد گفت: اقدامات خوبی در زمینه مناسب سازی اماکن و معابر شهری انجام شده، ولی کافی نیست و تحقق این امر مستلزم همت همه مسوولان شهرستان میباشد.
رئیس اداره بهزیستی و دبیر کمیته مناسب سازی شهرستان اردکان نیز اظهار کرد: اردکان با جمعیت ۹.۳ درصدی سالمندان شهرستان و جمعیت ۱۹۰۰ نفری افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی و نیز در نظر گرفتن بیماران دچار محدودیت در حرکت؛ زنان باردار و کودکان نوپا جمعأ بالغ بر ۲۰ درصد افراد برای عبور و مرور در سطح شهر اردکان نیازمند محیطی مناسب سازی شده و بدون مانع هستند.
جمال پایه دار گفت: طبق قانون حمایت از معلولان مناسب سازی حق مسلم همه معلولین است و تمام دستگاهها این اهتمام را برای مناسب سازی معابر و مکانهای عمومی دارند، اما گاهی اوقات دوباره کاری، پیش میآید و همه استاندارهای موردنظر رعایت نمیشود.
او ادامه داد: در ساختمانهای جدید انتظار داریم که موارد مناسب سازی معلولین لحاظ شود.
رئیس بهزیستی اردکان گفت: ما معلولین مختلفی را داریم که شامل معلولین بینایی، شنوایی و جسمی حرکتی هستند که این جمع وقتی میخواهند وارد مکانی عمومی شوند باید به تنهایی بتوانند از امکانات آن محل به راحتی استفاده کنند.
او با بیان اینکه علائم دیداری و شنیداری نیز در بحث مناسب سازی باید لحاظ شود به عنوان مثال دستگاهای خود پرداز بایدگویا و لمسی باشند.
پایه دار در ادامه تاکید کرد: برای مناسب سازی بانکها نیز باید بانک رفاه که به مددجویان بهزیستی ماهیانه کمک هزینه پرداخت مینماید در اولویت کار قرار گیرد.
دبیر کمیته مناسب سازی شهرستان اردکان گفت: پیشنهاد ما این است که از کارشناسان مناسب سازی بهزیستی و انجمن حمایت از معلولان و افراد معلول کمک گرفته شود، چون معلولان فعالی در این زمینه در شهرستان داریم که داوطلبانه حاضر به کمک در امر مناسب سازی هستند.
رئیس بهزیستی اردکان با اشاره به اجرای طرح شهید رجایی و لحاظ شدن شاخص مناسبسازی دستگاههای دولتی در شاخصهای ارزیابی، گفت: بهزیستی ناظر بر ارزیابی این شاخص در دستگاههای دولتی است و ادارات، بانکها و دستگاههای مختلف موظف هستند نسبت به مناسب سازی فضا برای تردد معلولان و سالمندان اقدام کنند.
دبیر کمیته مناسب سازی شهرستان اردکان اظهارکرد: درجشنواره شهید رجایی ۵۰ امتیاز از شاخصهای عمومی در محور ارتقاء سلامت اداری، مسئولیت پذیری و پاسخگویی به مقوله مناسب سازی فضاها جهت استفاده معلولان و جانبازان اختصاص دارد.
او سپس در گزارشی جامع از روند بازدید و ارزیابی میزان مناسب سازی ادارات و بانکها و نحوه امتیاز دهی به ادارات و بانکهای شهرستان ارائه داد وی شاخصها و معیارهای اصلی مناسب سازی که در بازدیدها و ارزیابی ادارات لحاظ شده را ورودی اصلی ادارات، آسانسور، سرویسهای بهداشتی و سطح شیبدار عنوان و هر یک را به صورت جزء به جزء برای حاضرین تشریح نمود.
پایه دار اضافه کرد: براساس بازدیدهای میدانی که از ساختمانهای اداری شهرستان صورت گرفته، ۱۶.۲ درصد از ادارات با کسب امتیاز بالای ۴۵، از وضعیت خیلی خوب از نظر مناسب سازی ساختمان برای معلولان و سالمندان برخوردار بودند و در مجموع ۱۶.۲ درصد ادارات شهرستان با کسب امتیاز ۴۴ - ۴۰ وضعیت نسبتاً خوبی در این زمینه داشتند و ۴۴.۲ درصد ادارات با کسب نمرات ۳۹-۲۵ در وضعیت متوسط و ۲۳.۴ درصد ادارات با کسب کمتر از ۲۵ امتیاز وضعیت خوبی ندارند که اقدامات اصلاحی فوری در آنها ضروری به نظر میرسد.
او همچنین شاخصها و معیارهای اصلی مناسب سازی که در بازدیدها و ارزیابی بانکها لحاظ شده را ورودی اصلی بانکها (۱۹ امتیاز)، خود پرداز (۱۵ امتیاز)، سطح شیب دار (۸ امتیاز) و آسانسور (۸ امتیاز) عنوان و هر یک را به صورت جزء به جزء برای حاضرین تشریح نمود.
پایه دار اضافه کرد: براساس بازدیدهای میدانی که از ساختمانهای ۱۷ بانک شهرستان صورت گرفته، ۱۱ درصد از بانکها با کسب امتیاز بالای ۴۵، از وضعیت خیلی خوب از نظر مناسب سازی ساختمان برای معلولان و سالمندان برخوردار بودند و در مجموع ۱۱ درصد بانکهای شهرستان با کسب امتیاز ۴۴ - ۴۰ وضعیت نسبتاً خوبی در این زمینه داشتند و ۶۴ درصد بانکها با کسب نمرات ۳۹-۲۵ در وضعیت متوسط و ۱۱ درصد بانکها با کسب کمتر از ۲۵ امتیاز وضعیت خوبی ندارند که اقدامات اصلاحی فوری در آنها ضروری به نظر میرسد
باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد