بازدید رئیس جمهور فرانسه از ناسا و تماشای جدیدترین تصویر جیمز وب
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۱۰۵۴۶
معاون رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و رئیس جمهور فرانسه با هم به تماشای آخرین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از دو کهکشان در حال ادغام نشستند.
به گزارش ایسنا و به نقل از سیانان، بینظمی دو کهکشان در حال ادغام در آخرین تصویری که تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت کرده، به زیبایی میدرخشد.
امانوئل مکرون(Emmanuel Macron)، رئیس جمهور فرانسه و کامالا هریس(Kamala Harris)، معاون رئیس جمهور آمریکا در جریان بازدید از مقر ناسا در واشنگتن در روز چهارشنبه به تماشای تصویر جدید وب و همچنین ترکیبی جدید از ستونهای آفرینش که توسط این رصدخانه فضایی ثبت شده بود، نشستند.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
تلسکوپ جیمز وب، به گونهای طراحی شده که بتواند کهکشانهای کم نور و دور و جهانهای دیگر را رصد کند. این تلسکوپ فضایی، یک ماموریت بین المللی میان ناسا و شرکای آن یعنی آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا است.
این دو کهکشان که با نام "II ZW ۹۶" شناخته میشوند در فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی دلفین قرار دارند. نقاط روشن نور در پسزمینهی این تصویر نشانگر کهکشانهای دوردست دیگر است.
ظاهر چرخشی دو کهکشان زمانی ایجاد شد که آنها شروع به ادغام کردند و این فرآیند ظاهر واحد آنها را تغییر داد. ادغام کهکشانی زمانی رخ میدهد که دو یا چند کهکشان در فضا با هم برخورد میکنند.
کهکشانهای مادون قرمز درخشان
نواحی درخشانی که محل تولد ستارهها هستند در مرکز تصویر میدرخشد و بازوهای مارپیچی پایین کهکشان به دلیل کشش گرانشی ناشی از ادغام پیچ خورده است.
ستارهها زمانی شکل میگیرند که ابرهای گاز و غبار در داخل کهکشانها فرو بریزد. وقتی کهکشانها با هم ادغام میشوند، ستارههای بیشتری متولد میشوند و ستارهشناسان به دنبال یافتن علت این پدیده هستند.
نواحی درخشانی که محل تولد ستارهها هستند مورد توجه منجمانی که از جیمز وب استفاده میکنند، قرار گرفته است زیرا این نواحی زمانی که در طیف مادون قرمز رصد میشوند، درخشانتر به نظر میرسند.
نور مادون قرمز برای چشم انسان نامرئی است اما قابلیتهای وب به آن اجازه میدهد تا بخشهای دیده نشدهای از جهان را رصد کند.
برای ثبت این تصویر از دوربین مادون قرمز نزدیک وب و ابزار مادون قرمز میانی استفاده شد.
اخترشناسان از این تلسکوپ فضایی برای مطالعه چگونگی تکامل کهکشانها و اینکه چرا کهکشانهای فروسرخ نورانی مانند "II ZW ۹۶" در نور فروسرخ میدرخشند و به درخشندگی بیش از ۱۰۰ میلیارد برابر خورشید ما میرسند، استفاده میکنند.
محققان ابزارهای وب را بر روی کهکشانهای در حال ادغام از جمله "II ZW ۹۶" متمرکز کردهاند، تا به تشخیص دقیق جزئیات آنها بپردازند و آنها را با تصاویری که پیش از این توسط تلسکوپهای زمینی و تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده بود، مقایسه کنند. با در نظر گرفتن همهی این موارد، رصد کهکشانها میتواند تصویر کاملتری از چگونگی تغییر کهکشانها در طول زمان فراهم کند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب در روز چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد و پس از گذشت چندین ماه به مدار مورد نظر خود در نقطهی لاگرانژ ۲، جایی در مدار خورشید و در فاصلهی ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین رسید. این تلسکوپ پس از آن چندین ماه را صرف پیکربندی و آمادهسازی ابزارهای خود کرد و در نهایت اولین تصاویر را در روز ۲۱ تیر ۱۴۰۱ منتشر کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا
کلیدواژه: تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا کامالا هریس امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قیمت طلا تعطیلی مدارس تيم ملی فوتبال ايران تلسکوپ فضایی مادون قرمز رئیس جمهور کهکشان ها دو کهکشان ستاره ها جیمز وب
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۱۰۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
تصویر هابل از درخشش ستارههای آبی
کهکشان انجیسی ۲۰۳۱ (NGC ۲۰۳۱) خارج از کهکشان راه شیری و در فاصله ۱۵۰ هزار سال نوری از زمین قرار دارد.
تلسکوپ فضایی هابل به ستارهشناسان این اجازه را میدهد تا ستارههای کهکشان راه شیری را رصد کنند؛ این تلسکوپ به اندازه کافی حساس است که اجرام خارج از کهکشان ما را نیز مطالعه کند. نماهای هابل از مکانهای دور به ستارهشناسان این امکان را میدهد تا سوالهای جالب و مختلفی را مطرح کنند، مانند اینکه چرا ستارههای زیادی در کهکشان انجیسی ۲۰۳۱ به رنگ آبی میدرخشند؟
ستارهها میتوانند شکل، اندازه، سن و رنگ مختلفی داشته باشند؛ اما در مورد انجیسی ۲۰۳۱، شرایط این کهکشان با رنگ ستارهها مطابقت ندارد. انجیسی۲۰۳۱ به عنوان یک خوشه کروی با ستارههای قدیمی شناخته شده است. با این حال، ستارههای آبی معمولاً به شدت درخشانند و در جوانی میمیرند.
بنا به گفته کارشناسان ناسا درخصوص این تصویر، یک توضیح احتمالی این است که ظاهر ستارههای دیگر خارج از خوشه کروی در این کهکشان نمود پیدا کرده است.
انجیسی ۲۰۳۱ خارج از کهکشان راه شیری، در یک کهکشان ماهوارهای بسیار کوچکتر به نام ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد. براساس اعلام ناسا، این خوشه کروی در قسمت متراکم ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد و موقعیت آن در این منطقه شلوغ، منجر به «آلودگی ستارهای» میشود. پدیدهای که در آن جو و ویژگیهای سطحی ستارههای نزدیک بر اندازهگیری اجرام تحت مطالعه تأثیر میگذارند.
احتمال دیگر این است که ستارگان قدیمیتر در حال ادغام برای تشکیل اجرام جدیدی باشند که با عنوان «سرگردانهای آبی» (blue straggler) شناخته میشوند. این پدیده ممکن است به این دلیل اتفاق بیفتد که ستارههای یک خوشه کروی بسیار نزدیک به یکدیگر جمع شوند و توسط جاذبه متقابل به یکدیگر متصل شوند.
علاوه بر این انجیسی ۲۰۳۱ یک ستاره عجیب و غریب دیگر را نیز در خود جای داده است. براساس اعلام ناسا، این خوشه کروی خانه حدود ۱۴ ستاره متغیر قیفاووسی (Cepheid) است. ستارهشناسان به لطف تیره شدن و روشن شدن دورهای آنها میتوانند از قیفاووس به عنوان چراغ راه دور استفاده کنند. دانشمندان با استفاده از اندازه گیریهای ستارههای متغیر قیفاووسی، فاصله انجیسی ۲۰۳۱ را تخمین زدند.
منبع: اسپیس