شمارهگذاری کامیونها از بهمنماه پارسال با مشکلات جدی مواجه است
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۱۲۶۶۵
دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: از بهمنماه سال گذشته شمارهگذاری کامیون در کشور به مشکل برخورد کرده است که این مساله افزایش قیمت کامیون را بهدنبال داشته و میتواند به تورم بیشتر بیانجامد.
«احمد نعمتبخش» در گفتوگو با ایران اکونومیست افزود: بر اساس ماده ۲ قانون هوای پاک مصوبه هیات وزیران در ۳۰ مهرماه ۹۷، استاندارد گاز خروجی اگزوز کامیونهای دیزلی تولید داخل باید یورو ۴ با فیلتر DPF، یورو ۶ یا یورو ۵ با سیستم EEV باشد.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
این مقام صنفی ادامهداد: در همان مصوبه آمده است اگر خودروسازان به سراغ استاندارد یورو ۵ با سیستم EEV رفتند، باید بهازای هر تولید سه دستگاه خودرو، یک برگه اسقاط به مرکز شمارهگذاری ارائه کنند.
وی گفت: هیات وزیران مصوبهای درخصوص عمر مفید خودروهای سواری، اتوبوس، تاکسی و غیره داشت که بر اساس آن خودروها باید اسقاط میشدند، اما با شکایت یک نفر به دیوان عدالت اداری، مصوبه یاد شده لغو شد.
نعمتبخش اظهار داشت: لغو این مصوبه سبب شد تا شاهد فساد گسترده در مراکز معاینه فنی خودروها باشیم، بهطوری که در برخی موارد معاینه فنی و برگه اسقاط برای کامیونهایی که اصلا وجود فیزیکی نداشتند صادر میشد!
وی گفت: در حالی که چند سال از آن مصوبه گذشته و امروز فقط ۴۰ درصد سوخت کشور در حد استاندارد یورو ۴ است و مابقی با استاندارد کمتری تولید می شود، باید گفت فشار غیرضروری درخصوص ارتقای استاندارد خودرو بر خودروسازان وجود دارد، در حالی که سوخت آن فراهم نیست.
دبیر انجمن خودروسازان اضافهکرد: امروز در شرایطی هستیم که برگه اسقاط برای کامیون در عمل وجود ندارد و کامیونهای قدیمی در کشور به راحتی تردد میکنند و خودروهای خود را اسقاط نمیکنند.
وی افزود: از بهمنماه پارسال تاکنون با نهادها و ارگانهای مختلف در این زمینه مکاتبه داشتهایم و جلسات مختلفی نیز برگزار کردهایم تا فکری در این زمینه اندیشیده شود، زیرا قادر به شمارهگذاری کامیونها نیستیم؛ این مساله سبب شده تا قیمت کامیون در بازار افزایش یابد که در ادامه میتواند بر هزینه حمل و نقل و در نتیجه افزایش قیمت سایر کالاها و افزایش تورم تاثیرگذار شود.
نعمتبخش بیانداشت: در این زمینه نامهای از سوی انجمن خودروسازان به «منوچهر منطقی» معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت تنظیم و ارسال شده تا چارهاندیشی در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به دو پیشنهاد انجمن در این نامه، خاطرنشانکرد: مصوبهای مربوط به تاریخ ۲۴ مردادماه سال ۹۶ وجود دارد که در آن اسقاط خودروها همسان سازی شده است مثلا اسقاط یک دستگاه کامیون معادل اسقاط ۱۰دستگاه سواری است و با توجه به اینکه انجمن اسقاط مدعی شده که دارا بودن ۷۰ هزار گواهی اسقاط است، پیشنهاد میشود از این مصوبه بتوانیم برای تولید برگه اسقاط کامیون داخلی استفاده کنیم.
این مقام صنفی، همچنین راهکار دوم ارائه شده در این نامه را حذف جریمه در نظر گرفته شده برای استاندارد یورو ۵ EEV عنوان کرد که بر اساس آن اگر خودروسازی بر اساس این استاندارد کامیون تولید کرد، باید بهازای تولید سه دستگاه کامیون یک خودروی فرسوده را از رده خارج کند.
به گزارش ایران اکونومیست، در هفتههای گذشته دولت در لایحهای پیشنهاد داد که در صورت نبود گواهی اسقاط و توقف تولید، اجازه داده شود که خودروهای تولیدی شمارهگذاری شود. اما تولیدکنندگان یک درصد از قیمت خودرو را به حساب صندوقی واریز کنند تا منابع بهدست آمده صرف نوسازی موتورسیکلت و خودروهای فرسوده شود که در کمیسیون صنایع و معادن عدد یک درصد به ۱.۵ درصد افزایش یافت.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کامیون ، منوچهر منطقی ، صمت
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: کامیون منوچهر منطقی صمت شماره گذاری برگه اسقاط بر اساس
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۱۲۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
آغاز بزرگترین طرح اسقاط خودروهای فرسوده در لندن
صادقخان، شهردار لندن، مبلغ ۱۱۰ میلیون پوند را به آغاز طرح اسقاط خودروهای فرسوده با هدف کمک به کسبوکارها، نهادهای خیریه و ساکنان کمدرآمد یا دارای معلولیت اختصاص داد.
به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گزارشها حاکی از آن است که دولت بریتانیا تاکنون بودجههای بالایی را در اختیار شهرهایی نظیر بیرمنگام، بریستول و پورتسموث قرار داده است تا مدیران از آن برای کمک به مردم به منظور اسقاط خودروهای فرسوده بهره بگیرند، با این حال پایتخت انگلیس هیچ کمکهزینهای برای این منظور از دولت دریافت نکرده است. به همین دلیل، صادقخان تصمیم گرفته است بدون چشمداشت به حمایت مالی دولت، بزرگترین طرح اسقاط خودروهای فرسوده را در سراسر بریتانیا آغاز کند و از این طریق به پشتیبانی مالی از افراد نیازمند و نهادهای خیریه بپردازد.
در این راستا، شهروندان کمدرآمد و افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی میتوانند پس از ثبتنام تا دو هزار پوند برای اوراق خودروها یا دوچرخههای فرسوده خود دریافت کنند که این مبلغ برای نهادهای دولتی، مؤسسههای خیریه و صاحبان مشاغل تا ۹ هزار و ۵۰۰ پوند قابل افزایش خواهد بود. شهردار لندن هدف خود از این اقدام را نهتنها حمایت از افراد آسیبپذیر و کمدرآمد شهر معرفی کرده است، بلکه در نظر دارد از این طریق به تسهیل توسعه مناطق کمانتشار در سراسر پایتخت انگلستان نیز کمک کند.
شهروندان پس از دریافت کمکهزینه میتوانند برای جایگزینی یا نوسازی خودروهای فرسوده خود با بالاترین میزان تأثیر بر آلودگی هوا اقدام کنند که صادقخان از معرفی نیروهای کار ویژهای برای این منظور خبر داده است.
اداره حملونقل لندن نیز حمایت خود از طرح جدید صادقخان را اعلام کرده و مدعی شده است خدمات ویژه و مضاعفی را به شهروندان برای نیل به این هدف ارائه خواهد داد. در واقع، از این پس ساکنان لندن قادر خواهند بود از تخفیفهای ویژه به ازای استفاده از وسایل نقلیه عمومی و دوچرخهها و اسکوترهای اشتراکی برای عبور و مرور خود در داخل شهر بهرهمند شوند.
جالب است بدانید که پس از پیادهسازی طرح مناطق کمانتشار و اعمال جریمههای سنگین برای رانندگان خودروهای دارای انتشار بالای گازهای آلاینده، بسیاری از شهروندان لندن اقدام به جایگزینی وسایل نقلیه خود با خودروهای سبز کردهاند و به همین دلیل، افراد بسیاری نیاز به دریافت کمک هزینه جدید نخواهند داشت.
کد خبر 638068