Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه احتمال افزایش مجدد آنفلوآنزا و بویژه کرونا در زمستان وجود دارد، در عین حال نسبت به تجویز و مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک و دگزامتازون هشدار داد.

دکتر بابک عشرتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا در کشور، گفت: در حال حاضر به طور کلی تعداد موارد کرونا و آنفلوآنزا در کشور رو به کاهش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند سالیانه بیماری‌های حاد تنفسی در کشور هم امسال زودتر آغاز شد و هم طبعا زودتر رو به کاهش می‌گذارد. البته اینطور نیست که شرایط شهریور ماه را داشته باشیم، اما رو به کاهش گذاشته است.  

وی با بیان اینکه آنفلوآنزایی که امسال با آن مواجه بودیم، سوش‌های قدیمی H۱N۱ و بخشی هم H۳N۲ بود، گفت: بر این اساس امسال در ابتلا به آنفلوآنزا با سویه عجیب و جدیدی درگیر نبودیم و می‌توان گفت که تقریبا شرایط مانند سال‌های قبل از کرونا بوده است. منتها امسال یک ویژگی که در اپیدمی آنفلوآنزا وجود داشت، این بود که علائم تنفسی را در کودکان بیشتر شاهد بودیم، اما به لحاظ تعداد و روند، تقریبا شرایط مانند قبل از کرونا بود.

احتمال روند افزایشی کرونا در زمستان 

عشرتی درباره احتمال مواجه شدن با موج دیگری از آنفلوآنزا یا کرونا در زمستان، گفت: احتمال اینکه مجددا در زمستان هم در زمینه آنفلوآنزا و به‌ویژه در کرونا افزایش موارد را داشته باشیم، وجود دارد. باید توجه کرد که به طور کلی وقتی سطح ایمنی جامعه نسبت به ویروسی کاهش می‌یابد، مردم جامعه نسبت به آن ویروس حساس می‌شوند و در نتیجه احتمال ابتلایشان بالا می‌رود. بر همین اساس هم احتمال دارد که در بیماری کرونا در زمستان افزایش موارد را داشته باشیم.  

وی درباره امکان افزایش مرگ‌های کرونایی در زمستان نیز گفت: این موضوع به سویه در گردش کرونا بستگی دارد و اگر سویه جدیدی با کشندگی بالاتر شیوع یابد، امکان افزایش موارد مرگ هم وجود دارد؛ اما فعلا انواعی از اُمیکرون به عنوان سویه مهم و غالب در دنیا شناخته می‌شود. فعلا هم با جهش خطرناکی مواجه نبودیم، اما نباید فراموش کنیم که جهش‌های کرونا زیاد است و ممکن است به سمت خطرناک شدن پیش رود یا اینکه به سمت خفیف‌ شدن پیش رود.   

نحوه تشخیص کرونا از آنفلوآنزا

وی درباره نحوه افتراق کرونا و آنفلوآنزا گفت: به لحاظ بالینی نمی‌توان کرونا را از آنفلوآنزا افتراق داد و به طور دقیق با آزمایش و تست PCR است که مشخص می‌شود که فردی به کرونا مبتلاست یا آنفلوآنزا. در عین حال هر دو بیماری علائم تنفسی دارند. در سویه اُمیکرون کرونا علائم عمدتا گلودرد، سرفه و آبریزش بینی است و در آنفلوآنزا هم همین علائم وجود دارد. البته ممکن است بدن درد در آنفلوآنزا بیشتر و در کرونا کمتر باشد. در عین حال اگر قسمت‌های تحتانی دستگاه تنفس گرفتار شود، تب و لرز و سرفه شدیدتر و حال عمومی بیمار بدتر می‌شود.  

عشرتی درباره مدت زمان مراقبت برای عدم انتقال بیماری به دیگران، گفت: بیماران باید تا سه روز بعد از زمان از بین رفتن علائم مراقبت کنند. البته عمده میزان عفونت‌زایی با قطع شدن علائم برطرف می‌شود و اگر بیماران تا سه روز بعد از رفع علائم هم استراحت کرده و مراقبت کنند، کاملا می‌توان مطمئن بود که بیماری را به دیگران منتقل نمی‌کنند.

شرایط تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک و دگزامتازون

این اپیدمیولوژست تاکید کرد: از مردم خواهش می‌کنم که به صرف سرماخوردگی، گلودرد، آبریزش بینی و حتی سرفه، آنتی‌بیوتیک را به صورت خودسرانه مصرف نکنند. هیچ یک از این موارد دلیلی بر مصرف آنتی‌بیوتیک نیست. زیرا عمده بیماری‌های حاد تنفسی که اکنون با آن مواجهیم، ویروسی است و در شرایط عادی همین که فرد استراحت کند، مایعات بخورد و تب‌بُر بخورد، کفایت می‌کند و نیازی به آنتی‌بیوتیک نیست. باید توجه کرد که مصرف بی‌مورد آنتی‌بیوتیک، خطرش بسیار بیشتر است و می‌تواند منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شده و با میکروب‌های عجیب و غریب که درمان‌های سختی دارند، ‌ مواجه شویم. بنابراین خواهشم این است که مردم از پزشک درخواست آنتی‌بیوتیک نکنند. آنتی‌بیوتیک فقط در بیماری‌های میکروبی و آن هم در شرایط خاص خودش تجویز می‌شود.

عشرتی گفت: در عین حال تجویز دارویی مانند دگزامتازون هم در شرایط سبک و سرپایی ابتلا به بیماری درست نیست. در ظاهر مصرف دگزامتازون آب روی آتش ریختن است، اما این دارو جزو کورتون‌هاست و مشکلات خاص خودش را دارد. اصلا دگزامتازون دارویی بیمارستانی است و در حوزه سرپایی خیلی درست نیست که استفاده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس آنتی بیوتیک مقاومت آنتی بیوتیکی آنفلوآنزا دگزامتازون جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قیمت طلا تعطیلی مدارس تيم ملی فوتبال ايران کرونا در زمستان آنتی بیوتیک عین حال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۱۲۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!

به گزارش خبرآنلاین،به طور کلی، توت ها به عنوان یک ابر غذا در نظر گرفته می شوند. چرا که همه انواع توت ها - از جمله توت آکای، زغال اخته، شاه توت و تمشک - فواید زیادی برای سلامتی دارند.

سلامت نیوز در خبری نوشت:اکنون، تحقیقات جدید از دانشگاه ایالتی سن دیگو نشان می دهد که خوردن توت فرنگی هر روز می تواند به بهبود عملکرد شناختی، کاهش فشار خون و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی فرد کمک کند.

چند وعده توت فرنگی سالم است؟


دکتر شیرین هوشمند، استاد دانشکده ورزش و علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی سن دیگو و محقق اصلی این مطالعه، به مدیکال نیوز تودی گفت که ایده این مطالعه ناشی از تحقیقات قبلی است.او توضیح داد: «قبل از انجام مطالعه بالینی ما، برخی از اثرات مشابه در مطالعات حیوانی و برخی مطالعات انسانی، اما (در) جمعیت‌های مختلف و با استفاده از طرح‌های مطالعاتی مختلف نشان داده شد.

برای این مطالعه، دکتر هوشمند و تیمش مطالعه ای را با ۳۵ مرد و زن سالم بین سنین ۶۶ تا ۷۸ سال انجام دادند. در یک دوره هشت هفته ای، هر روز، شرکت کنندگان در مطالعه ۲۶ گرم پودر توت فرنگی منجمد خشک شده مصرف کردند. - معادل دو وعده توت فرنگی تازه - یا یک پودر کنترل.

در پایان هشت هفته، محققان دریافتند افرادی که توت فرنگی مصرف کردند سرعت پردازش شناختی خود را تا ۵.۲ درصد افزایش دادند، فشار خون سیستولیک را تا ۳.۶ درصد کاهش دادند و ظرفیت آنتی اکسیدانی خود را ۱۰.۲ درصد در مقایسه با افرادی که کنترل را مصرف کردند، افزایش دادند.

دکتر هوشمند در رابطه با یافته‌های خود گفت که انتظار دارند ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بهبود یابد زیرا توت‌فرنگی منبع خوبی از ویتامین C است. همچنین انتظار می‌رود که بر اساس فرضیه‌های خود شاهد بهبود در سرعت پردازش شناختی باشیم.

دکتر هوشمند در پاسخ به سوالی درباره یافته های فشار خون گفت: «تحقیقات منتشر شده قبلی برخی از فواید حاد و طولانی مدت توت فرنگی برای سلامت قلب و عروق را در جمعیت های مختلف نشان داده است، بنابراین برای تأیید برخی از این یافته ها عالی است».

این مطالعه نشان می دهد که مصرف توت فرنگی ممکن است عملکرد شناختی را تقویت کند و عوامل خطر قلبی عروقی مانند فشار خون را بهبود بخشد. ما تشویق می‌شویم که یک تغییر رژیم غذایی ساده، مانند افزودن توت‌فرنگی به رژیم غذایی روزانه، ممکن است این نتایج را در افراد مسن بهبود بخشد.


چه چیزی توت فرنگی را بسیار سالم می کند؟


توت فرنگی اولین بار در اواخر قرن ۱۸ در باغ های فرانسه رشد کرد. با این حال، آنها را می توان در حیات وحش در زمان رومیان یافت.امروزه توت فرنگی در بسیاری از نقاط جهان کشت می شود و بیشترین تولید آن در ایالات متحده، ترکیه و اسپانیا انجام می شود.

جالب توجه است، توت فرنگی به عنوان یک "توت" در نظر گرفته می شود و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن برای حفظ سلامتی است، از جمله ویتامین A، منیزیم، پتاسیم و فولات (ویتامین B۹).

علاوه بر این، توت فرنگی دارای ویتامین C بسیار بالایی است – خوردن تنها هشت توت فرنگی، ویتامین C روزانه بدن را تامین می کند.

توت فرنگی دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان از جمله پلی فنول ها و فیتواسترول ها است. پلی فنول ها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و فیتواسترول ها به کاهش سطح کلسترول کمک می کنند.

تحقیقات قبلی مصرف توت فرنگی را با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط دانسته است . به دیابت، بیماری آلزایمر، و حتی به طور بالقوه به پیشگیری از سرطان کمک می کند.

ارتباط بین توت فرنگی و پیشگیری از سرطان ریه ، سلامت روده، سلامت مغز و سلامت قلب به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است.، زیرا دارای اجزای آنتی اکسیدانی هستند.

سالم ترین راه برای خوردن توت فرنگی چیست؟


کارشناسان توصیه می کنند که بیشتر بزرگسالان روزانه ۱/۲ تا ۲ فنجان میوه بخورند. حدود هشت توت فرنگی بزرگ برابر با یک فنجان میوه است.

به دنبال راه های جدیدی برای گنجاندن توت فرنگی بیشتر در رژیم غذایی خود هستید؟ این پیشنهادات تالمن را در نظر بگیرید:

روز خود را با افزودن توت فرنگی به اسموتی پر پروتئین شروع کنید توت فرنگی ها را با قرار دادن آنها روی سالاد اسفناج یا کاسه غلات به ناهار خود اضافه کنید. توت فرنگی افزودنی عالی برای ماست است در نهایت، خوردن توت فرنگی همان طور که هست خوشمزه است!

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898388

دیگر خبرها

  • روند دمای هوای استان قم تا پایان هفته افزایشی است
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!
  • ۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • هفت داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است