تغییرات اقلیمی با بروز بیشتر عفونت های ریوی قارچی مرتبط است
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۱۲۷۰۵
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، اصطلاح عفونت قارچی ممکن است شما را یاد مشکلات پای ورزشکار یا ناخن پا بیاندازد. اما برخی از گونههای قارچ باعث عفونتهای تنفسی شدید میشوند، زمانی که فرد هاگهای میکروسکوپی قارچهای موجود در خاک را استنشاق میکند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا به گسترش سه بیماری قارچی پی بردند: هیستوپلاسموز، بلاستومایکوز و کوکسیدیوئیدومیکوزیس (که معمولاً تب دره نامیده میشود).
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
هر یک زمانی محدود در مناطق خاصی از ایالات متحده شیوع داشتند.
«جرج تامپسون»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «اکنون بیش از ۱۰ درصد از عفونتها خارج از محدوده سنتی خود رخ میدهند.»
تب دره از نظر تاریخی به کالیفرنیا و جنوب غربی ایالات متحده محدود میشد. اما اکنون این بیماری به سمت شمال و به سمت شرق در حال گسترش است.
در همین حال، هیستوپلاسموز یک بیماری در غرب میانه و بخشهایی از شرق بود. اکنون موارد در بسیاری از نقاط کشور در حال تشخیص است.
اما به گفته تامپسون، حتی در مناطق بومی شناخته شده، عفونتهای قارچی ریه کمتر تشخیص داده میشوند.
اکنون محققان مشاهده کردند که ۴۸ ایالت ایالات متحده اکنون سالانه تعداد "قابل توجهی" عفونتهای قارچی ریه دارند.
این شرایط همان علائم عفونت تنفسی ویروسی یا باکتریایی مانند کووید، آنفلوانزا یا ذات الریه را ایجاد میکند. بنابراین پزشکان برای تشخیص صحیح باید به طور خاص قارچ را آزمایش کنند و سپس داروهای ضد قارچ تجویز نمایند.
به گفته محققان، حتی بدون تشخیص صحیح، عفونتهای قارچی معمولاً خود به خود برطرف میشوند. اما گاهی اوقات میتواند شدید باشد، به خصوص در افرادی که مسن هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند. و برخی از افراد علائمی دارند که هفتهها تا ماهها طول میکشد و آنها را به یک سری تشخیصهای نادرست و احتمالاً چندین دوره آنتیبیوتیکهای بیفایده سوق میدهد.
اینکه دقیقاً چرا عفونتهای قارچی در حال گسترش هستند مشخص نیست، اما محققان به تغییرات آب و هوایی به عنوان مظنون اصلی اشاره کردند. قارچها برای رشد به شرایط خاصی نیاز دارند و تغییرات در بارندگی و ویژگیهای خاک میتواند باعث گسترش گونههایی شود که باعث عفونت ریه میشوند. محققان همچنین به نقش مهاجرت خفاش اشاره کردند. خفاشها معمولاً حامل پاتوژن های قارچی هستند و میتوانند آنها را از طریق مدفوع خود در خاک رسوب دهند.
کد خبر 5644853
منبع: مهر
کلیدواژه: تغییرات اقلیمی عفونت بیماران ریوی روز پرستار کمبود دارو آمار کرونا سازمان غذا و دارو ویروس کرونا سازمان نظام پرستاری جامعه پرستاری شیوع کرونا بهرام عین اللهی کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سید حیدر محمدی سرطان دارو عفونت های قارچی عفونت ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۱۲۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
استفاده از نظام پیشنهادها برای رفع مشکلات تغییرات اقلیمی دنیا
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور استفاده از نظام پیشنهادها را برای رفع مشکلات تغییرات اقلیمی دنیا خواستار شد و گفت: تغییرات اقلیمی آثار مخرب و منفی را در منابع زیستی ایران و جهان برجا گذاشته است و امروزه از موضوعات مهم دنیا محسوب میشود.
انجم شعاع، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در جلسه شورای سیاستگذاری «هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها» در محل سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه در ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر کره زمین ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر شده است، در ادامه اظهار کرد: بر این اساس میزان بارندگیها هم کاهش یافته و عمده پدیدهها، پدیده حدی است بهعنوان مثال اگر در گذشته ۲۷۰ میلیمتر بارندگی در طول ۴ فصل سال داشتیم امروزه به یکباره در یک روز به میزان یکماه بارندگی داریم.
وجود بیش از ۴۰ نوع پدیده حدی ناشی از تغییرات اقلیمی در کشور
وی با بیان اینکه این پدیده جدی، ناشی از تغییرات اقلیمی باعث بروز سیل و خسارت در کشور شده است، گفت: هماکنون بیش از ۴۰ نوع از این پدیدهها از قبیل خشکسالی، سیل، موج گرما و سرما، زلزله در ایران رخ میدهد، از اینرو حساسیت و پیچیدگی کار در محیط زیست بیشتر است.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از وجود بیش از ۱۰۲۴ سازمان مردم نهاد در حوزه محیط زیست خبر داد و بیان کرد: کمتر سازمانی تا این حد سازمان مردم نهاد با آنها مشارکت و همکاری دارند که برخی نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست ایفا میکنند.
انجم شعاع در خصوص حجم و گستردگی کار در این سازمان گفت: بیش از ۱۵۰ رودخانه بزرگ، کوچک و متوسط با بیش از ۱۴۰ هزار کیلومتر طول در کشور وجود دارد که جزو شریانهای حیاتی ایران است که حفاظت از آن بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی با بیان اینکه براساس قوانین بالادستی کشور از جمله اصل ۵۰ قانون اساسی حفاظت از محیط زیست یک وظیفه همگانی است، در ادامه تصریح کرد: بنابراین همه نسبت به محیط زیست تکالیف و وظایفی دارند که باید به خوبی انجام تا جامعه و مردم سالم باشد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تأکید بر ضرورت حمایت بیشتر از سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: چیزی حدود ۱۹ میلیون هکتار وسعت مناطق ارزشمند چهارگانه کشور است که ذخایر ژنتیک گیاهی غنی دارد برخی گونههای گیاهی نایاب یا کمیاب در دنیا در ایران وجود دارد که این گونهها را باید حفاظت، احیاء و توسعه داد.
انجم شعاع با بیان اینکه تنوع آب و هوایی در کشور کمنظیر و حتی مناطقی وجود دارد که گونههای سردسیری و گرمسیری نظیر مرکبات و خرما در کنار گردو رویش پیدا میکنند، که شاید در دنیا ۴ تا ۵ نمونه اینچنینی داشته باشیم در ادامه افزود: تنوع بیش از ۷۰۰۰ گونه گیاهی و ۱۱ هزار گونه جانوری آبزی در کشور داریم که حفاظت از آنها نقش مهمی در سلامت جامعه دارد که سازمان حفاظت محیط زیست این مهم را برعهده دارد.
وجود بیش از ۱۵۰ هزار واحد صنعتی آلاینده در کشور
وی ادامه داد: در حوزه منابع زیستی نظیر آب، خاک و هوا هماکنون بیش از ۱۵۰ هزار واحد صنعتی و خدماتی در کشور فعال هستند که یا جزو آلایندهها محسوب میشوند یا عناصری به هوا وارد میکند یا موجب آلودگی خاک از طریق پسماند و فاضلابها میشوند.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان حاکمیتی، اجتماعی، مردمی، حیاتی و در عین حال بینالمللی است، گفت: ما در ۱۴ کنوانسیون بینالمللی عضو هستیم.
انجم شعاع با اعتقاد به اینکه نظام پیشنهادها در سازمان حفاظت محیط زیست به کارکنان و پرسنل سازمان محدود نمیشود و آحاد جامعه را شامل میشود، افزود: زیست سالم و دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی حق همه مردم است که در اینباره نظام پیشنهادها میتواند بسیار کاربردی باشد.
وی با تأکید بر ضرورت استفاده از نقطهنظرات افراد صاحبنظر گفت: قطعاً در این حوزه نظام پیشنهادها بررسی و پذیرش پیشنهادات بسیار کاربرد دارد و به کمک این نظام و همفکری میتوان از ایده مناسب برای انجام وظایف در حفاظت محیط زیست موثرتر استفاده کرد.
تلاش برای ارتقاء جایگاه محیط زیست در لایحه بودجه ۱۴۰۲
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به نیازهای متعدد سازمان محیط زیست در ادامه بر تلاشهای فراوان برای ارتقاء جایگاه محیطزیست در لایحه بودجه ۱۴۰۲ تأکید کرد و افزود: از معضلات اساسی امروز بهرهگیری از سامانههای به روز و هوشمندسازی است.
انجم شعاع با بیان اینکه امروز نمیتوان با روشهای سنتی قدیمی وظایف سنگین را انجام داد، گفت: امروز سازمان محیط زیست نیازمند سامانههای به روز موثر و هوشمند در حفاظت از عرصههای طبیعی و پایش صنایع آلاینده و خدمات است سازمان باید اتاق فکر مانیتورینگ متشکل از کارشناسان زبده و خبره داشته باشد تا بتواند بهصورت ۳ شیفت هم منابع طبیعی و هم صنایع آلاینده را پایش کند.
وی با اشاره به وجود بیش از ۲۵۰ ایستگاه پایش هوا در کشور، تصریح کرد: هماکنون دانش و علم میتواند در مشکلات سازمان محیط زیست کشور بسیار کارگشا باشد.
مدیریت مشارکتی شیوه موثر مدیریت در دنیا
در ادامه این جلسه مسعود کمبرانی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه این جلسه شورای سیاستگذاری هفدهمین همایش ملی نظام پیشنهادها است گفت: این حاکی از اهمیت وجود نظام انتقادات و پیشنهادات است و اینکه هنوز جا دارد در اینباره کار شود.
وی مدیریت مشارکتی را شیوه موثر مدیریت در دنیا برشمرد و افزود: نه تنها بحث استقرار نظام پیشنهادها باعث ترقی رضایت مشتری و پرسنل میشود بلکه مدیران ارشدی که زمان سرکشی به زیرمجموعههای خود را ندارند میتوانند از نظرات و پیشنهادات کارکنان خود مطلع شوند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران با اعتقاد به اینکه نگاه به نظام پیشنهاد و انتقاد و اجرای آن سبب ترقی مجموعه میشود، در ادامه صریح کرد: پس از استقرار نظام پیشنهادها در سازمانها بحث آموزش پرسنل برای پیشنهاد دادن مطرح است.
کمبرانی در ادامه اظهار امیدواری کرد که برگزاری این همایش بتواند در جهت بهبود تأثیر نظام پیشنهادها در سازمانها و آموزش پرسنل برای ارائه پیشنهادات جدیدتر و آموزش مدیران برای عمل به پیشنهادات موثر باشد.
سید عزیز آشنا، معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران هم گفت: چون ما همواره با منابع انسانی سر و کار داریم از اینرو آموزش و توسعه دو بال گسستناپذیرند و همیشه با یکدیگر در ارتباط هستند.
وی ادامه داد: ما که با منابع سازمانها در ارتباط هستیم همواره اشکال و پرسششان نسبت به سازمان مربوطه این است که نظرات ما در سازمان فایدهای ندارد و جدی گرفته نمیشود.
راهاندازی مرکز ارزیابی و توسعه منابع انسانی در معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تهران
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران تصریح کرد: توسعه منابع انسانی در سازمان بها دادن به پیشنهادات و انتقادات کارکنان و به کار بستن آن در سازمان توسط مدیران با هدف مشارکت همه اعضاء است.
مهندس آشنا با بیان اینکه در معاونت آموزشی جهاد تهران حوزهای تحتعنوان مرکز ارزیابی و توسعه منابع انسانی در ارتباط با منابع انسانی راهاندازی شده است، گفت: در این مرکز از تستهای روانسنجی، تشکیل پرونده نرم شخصیت کارکنان (چون گاهی عدم پذیرش کارکنان از طرف مدیران به علت نداشتن شناخت نسبت به آن پرسنل است) وجود دارد ما همیشه پرونده سخت کارکنان را شامل ویژگیهایی نظیر سن، قد، وزن و. را داریم، اما این اطلاعات که این فرد برای انجام کدام کار مناسب هستند و در اولویتبندی مشاغل کدام شغل برای وی مناسب است را نداریم.
وی با بیان اینکه کانونهای ارزیابی سازمانها عمدتاً معطوف به مدیران است گفت: اما ما همه را نرمافزاری کردیم و در دل آن قرار دادیم توسعه را هم در آن گذاشتیم که در توسعه چه مسیرهایی را میخواهند طی کنند؟ حتی میتوانند ورک آیدی بگیرند که برای فلان شغل این فرد چقدر مناسب است؟ یا گواهی توانایی انجام کار برای شغلی خاص را اخذ کنند.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه مشارکت کارکنان در بحث سازمانی موضوع بسیار مهمی است، افزود: برخی سازمانها نظیر سازمان محیط زیست و شهرداری بجز کارکنان، مردم هم جزو مخاطبان آنها هستند پیشنهادات مردم میتواند به آنها کمک کند پس باید سازوکارهایی که این پیشنهادات را بگیرند برای آنها فراهم شود.
آشنا ادامه داد: ما در حوزه ارزیابی و توسعه منابع انسانی در خدمت همه سازمانها و دستگاهها هستیم آنها میتوانند از نزدیک شاهد خدماتی که ارائه میشود باشند تا بتوانند قدمی برای رشد و توسعه سازمانی بردارند.
باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور