افق روشن شاملو شنیدنی شد
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۱۲۷۶۱
موسیقی گفتار «افق روشن» سروده احمد شاملو با صدای مهرداد محمدپور اجرا شد.
به گزارش ایران اکونومیست، درنگی بر سرودههای خیالانگیز شعرای معاصر ایران و جهان به صورت موسیقی گفتار با اجرای مهرداد محمدپور این هفته به شعر افق روشن سروده احمد شاملو و موسیقی متن کوین کرن اختصاص دارد.
بخش موسیقی گفتار ایران اکونومیست، هر هفته به یکی از آثار شاعران معاصر اختصاص دارد.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
افق روشن
روزی ما دوباره کبوترهایمان را پیدا خواهیمکرد
ومهربانی دست زیبایی را خواهدگرفت
روزی که کمترین سرود
بوسه است
وهر انسان
برای هر انسان
برادری ست
روزی که دیگر درهای خانهشان را نمیبندند
قفل
افسانه ایست
و قلب
برای زندگی بس است
روزی که معنای هر سخن دوست داشتن است
تا تو به خاطر آخرین حرف دنبال سخن نگردی
روزی که آهنگ هر حرف، زندگی ست
تا من به خاطر آخرین شعر رنج جستجوی قافیه نبرم
روزی که هر حرف ترانه ایست
تا کمترین سرود، بوسه باشد
روزی که تو بیایی، برای همیشه بیایی
ومهربانی با زیبایی یکسان شود
روزی که ما دوباره برای کبوترهایمان دانه بریزیم
ومن آن روز را انتظار می کشم
حتی روزی که
دیگر نباشم
Rewind 10 Seconds Next Up Live 00:00 00:00 04:11 Chromecast Closed Captions Settings Fullscreenدرباره شاعر
احمد شاملو شنبه ۲۱ آذرماه ۱۳۰۴ (۱۲ دسامبر ۱۹۲۵) در شب سنگین برفی بیامان در خانه شماره ۱۳۴ خیابان صفیعلیشاه تهران به دنیا آمد.
شاملو شاعر، نویسنده، روزنامهنگار، پژوهشگر و خالق کتاب کوچه و مجموعه شعرهای هوای تازه و ابراهیم در آتش است. او یکی از مهمترین چهرههای فرهنگی ایران به شمار میآید که موجی نو را در ادبیات، و بهویژه شعر، بنا نهاد. به احمد شاملو لقب پدر شعر سپید دادهاند.
آیدا سرکیسیان و احمد شاملو در سال ۱۳۴۳ ازدواج کردند و تا پایان عمر شاملو، عاشقانه کنار هم زیستند. آیدا نقشی بیبدیل در نوشتهها و سرودههای این شاعر معاصر داشت و سخن گفتن و نوشتن درباره آثار احمد شاملو، بدون صحبت از آیدا هیچگاه به کمال نمیرسد.
شاملو در زمینه ترجمه ادبی نیز شخصیتی تأثیرگذار بود. کتاب شازده کوچولو اثر آنتوان دو سنت اگزوپری با ترجمه احمد شاملو یکی از پرفروشترین آثار داستانی در ایران است که نخستین بار در سال ۱۳۵۸ منتشر شد و بعد از گذشت چند دهه، همچنان تجدید چاپ شده و از مهمترین ترجمههای این اثر ارزشمند جهانی به شمار میآید.
احمد شاملو دوم مرداد سال ۱۳۷۹ و در ۷۴سالگی در منزل خود در دهکده فردیس چشم از جهان فروبست و پیکرش چهار روز بعد، با حضور جمع کثیری از علاقهمندانش، تشییع و در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.
درباره موسیقی
کوین لارک گیبس که با نام هنری کوین کرن معروف است یک پیانیست، آهنگساز و هنرمند در سبک عصر جدید است. این آهنگساز با اینکه نابینا به دنیا آمده است اما به کمک استودیویی به نام SONAR توانست به عنوان یک هنرمند در سبک نیو ایج شناخته شده باشد. کوین از سن ۴ سالگی شروع به یادگیری پیانو و در سن ۸ سالگی شروع به نوشتن موسیقی کرد و در سن ۱۴ سالگی هم در اجراهای مختلفی همراه با گروه موسیقی با نام The Well-Tempered Clavichord توانست موفقیتهای خوبی حتی با وجود نابینا بودن خود بدست بیاورد.

منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: احمد شاملو شعر کتاب موسیقی احمد شاملو افق روشن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۱۲۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
آقای پور احمد! در سومین روز جشنواره فجر، پرونده باز است و جای خالی شما باقی
قدر مسلم این است که جامعه سینمایی ایران جای هرکه را نیاید خالی خواهد گذاشت، چرا که سینما دنیای شخصیتها است و هیچ دوشخصیتی با هم قابل قیاس نیستند و هرکسی نقش خودش را ایفا میکند. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز سومین روز از چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر است.
بحث روز
بعد از دو روز از جشنواره فیلم فجر آمدنهایی را میبینیم که در چشمان اصحاب رسانه و مردمی که آنها را از طریق رسانهها میبینند میدرخشند. حضور کارگردان فیلم جنگل پرتقال در روز گذشته و در انتهای جلسه که حال و احوال جسمی مساعدی نداشت منجر به تشویق حضار شد و قلب خبرنگاران را شاد کرد. او گفت که به احترام شما آمدم.
در این چند روز هرکس که به جشنواره آمد مورد احترام ویژهای قرار گرفت. آنان که نیامدند نیز به تعبیر کارگردانان فیلم "یادگار جنوب" جایشان خالی بود.
حضور چهرههای جوان فیلمساز در کنار بزرگان و قدیمیهایی چون رسول صدرعاملی و مهدی فخیمزاده تجلی زیباتری از ارتباط دو نسل قدیم و جدید برای توجه بیشتر به جشنواره را نشان میدهد. رسول صدرعاملی دیروز گفت که قرار نیست وقتی من فیلمی را میسازم، مردم را تحریم کنم؛ اگر کسی قرار است تحریم کند، آن مردم هستند.
مهدی فخیمزاده نیز در مصاحبه با تسنیم به همین موضوع اشاره کرد و گفت: جشنواره فیلم فجر چراغ نفتی نیست که خاموش شود و فوتش کنی خاموش شود. جشنواره فیلم فجر سالهاست که سابقه دارد و ریشه پیدا کرده؛ با این چیزها ممکن است درجهاش پایین بیاید اما خاموش نمیشود. جشنواره فیلم فجر الان چهل و یکمین سال است و مطابق عمر انقلاب، ریشه دارد و خاموش نمیشود.
اما گویا امروز یکی از چهرههای قدیمی سینمای ایران نیامدن را به آمدن ترجیح داده و پیشاپیش نیامدنش را اعلام کرده است. کیومرث پوراحمد کارگردانی که سالها در همین جشنواره حضور داشته و فیلمهایش را به نمایش و داوری گذاشته است، در تصمیمی گفته است که به جشنواره نمیآید. او اینک ترجیح داده است برخلاف حضورهای ارزشمند و مشتاقانه همکاران جوان و قدیمیاش در این جشنواره، خود را از حضور در جشنی که سالها در آن حضور یافته و از دریچه این جشن ملی و قاب رسانههای مستقر در آن در سپهر سینمای ایران رصد و دیده شده است، محروم کند. اینک باید ایستاد و دید که آیا این خودمحرومسازیها باعث پیشرفت سینمای ایران خواهد شد یا... اما قدر مسلم این است که جامعه سینمایی ایران جای هرکه را نیاید خالی خواهد گذاشت، چرا که سینما دنیای شخصیتها است و هیچ دوشخصیتی با هم قابل قیاس نیستند و هرکسی نقش خودش را ایفا میکند، این نقش هرچه بهتر ایفا شود بیشتر در میان مردم و سینما دوستان ماندگار خواهد بود.
اما در کنار این نیامدنهای کمرنگ این سینماهای مردمی هستند که با حضور پرشور مردم هر روز پررنگ شده و سالنهایشان پر میشود. مردمی که به قول صدرعاملی جشنواره را تحریم نکردند و حالا با حضورشان نشان دادهاند که باید سینما و صاحبان اصلیاش یعنی مردم در کنار هم باشند.
چه فیلمهایی میبینیم
امروز نیز به عنوان روز تعطیل هفته شاهد سه فیلم خواهیم بود. یک فیلم جنایی یعنی پرونده باز است، یک فیلم درام درباره منافقین سرهنگ ثریا و فیلم دیگری هم درباره اخلاق و روابط میان انسانها یعنی عطرآلود.
فیلم جدید کارگردان قصههای مجید، درباره یک نوجوان 15 ساله است که مرتکب قتل شده و حالا در انتظار حکم دادگاه است. در این فیلم که فضای جنایی و ملتهب دارد، بازیگرانی چون پژمان بازغی، محمدرضا غفاری، نسیم ادبی، سام قریبیان و مهلقا باقری بازی میکنند.
پرونده باز است جزو معدود فیلمهایی است که با سرمایه شخصی تولید شده است.
قبل از این قائم مقامی به عنوان تهیهکننده و پوراحمد به عنوان کارگردان دو فیلم «کفشهایم کو؟» و «تیغ و ترمه» را ساختهاند.
بخش عمدهای از این فیلم در زندان قزل حصار و کانون اصلاح و تربیت فیلمبرداری شده است.
فیلمهای جنایی امسال در جشنواره حضور جدیتری دارند؛ از پرونده باز است گرفته تا یادگار جنوب و آه سرد و... باید دید که کدام یک از این آثار شانش بیشتری برای سیمرغ دارند.
«سرهنگ ثریا» نیز تازهترین محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که از زاویهای متفاوت به حضور سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در پادگان اشرف میپردازد.
این فیلم سینمایی اولین ساخته سینمایی لیلی عاج است و در خلاصه داستان آن چنین آمده است: «این راه با گریه باز نمیشه!».
در این فیلم ژاله صامتی و وحید آقاپور و جمعی دیگر از بازیگران سینما به ایفای نقش پرداختهاند.
سرهنگ ثریا یکی از معدود فیلمهایی است که درباره منافقین آن هم از زاویهای دیگر ساخته شده است. فیلمی که احتمالا برای ژاله صامتی سیمرغ خواهد آورد.
هادی مقدمدوست پس از 7 سال، سومین فیلم سینمایی خود را با نام «عطرآلود» به تهیهکنندگی یوسف منصوری و محصول سازمان سینمایی سوره، آماده نمایش کرده تا احتمالا برای نخستینبار در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر رونمایی شود.
«عطرآلود» به قلم حسین حسنی یک ملودرام عاشقانه با ترکیبی از رنج، ترس و وجدان است که در ادامه سینمای انسانی مقدمدوست، چالشهای یک زوج خوشبخت را در مسیر استحکام زندگیشان تصویر میکند.
در خلاصه داستان «عطرآلود» آمده است: "فهم و درک فرصت کوتاه زندگی، علی را که استعداد خوبی در عطرسازی دارد و در آستانه پدر شدن است، با چالشهای جدیدی مواجه میکند؛ او در همین فرصت کوتاه باید تمام کارهای باقیماندهاش را به سرانجام برساند..."
مصطفی زمانی، هدی زینالعابدین، کوروش تهامی، همایون ارشادی، حسام محمودی، سودابه بیضایی و شهروز ابراهیمی در این اثر ایفای نقش میکنند.
انتهای پیام/