(عکس) ال ۹۰ ایرانی با طراحی و مشخصات فنی جدید
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۱۸۱۴۶
یکی از برنامههای گروه صنعتی سایپا عرضه خودروی P۹۰ یا همان ال ۹۰ ایرانیزه شده با پیشرانه متفاوت و جدید است. پیشتر تأکید شده بود که به منظور عدم وابستگی به خارج از کشور و توسعه و تکوین قوای محرکه پی ۹۰، قرار است از شرکت مگاموتور و پتانسیلهای آن استفاده شود.
به گزارش گجتنیوز، از زمانی که صنعت خودروسازی ما تحریم شده، خودروسازان در صدد هستند تا قطعات خودرو و دیگر نیازمندیها را در داخل و با کمک متخصصان داخلی تولید کنند.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
به گفته مدیر پروژه توسعه، تأمین و تکوین پیشرانه P۹۰، با وجود زیرساختهای مناسب گروه خودروسازی سایپا به ویژه شرکت مگاموتور، این پروژه در راستای تولید محصول جدید و منطبق با استانداردهای تعریف شده آغاز شد.
مجتبی احمدی همچنین در ادامه افزود: بر این اساس و با هدف وابستگی حداقلی به واردات در شرایط تحریمی فعلی و بیشترین عمق ساخت داخل مقرر شد از موتور ME۱۶ و گیربکس ۵F۱۸PE به منظور قوای محرکه این پلتفرم جدید استفاده شود.
به اعتقاد وی باید از توانمندیهای داخلی در جهت پیشبرد اهداف استفاده کرد و تولید موتور، گیربکس و اکسل باید در شرکتهای قطعهسازی داخل انجام شود.
احمدی تأکید کرده هماکنون در شرکت مگاموتور مشغول ساخت و راهاندازی خط مونتاژ پیشرانه جدید سایپا، ME۱۶ هستند و در خصوص جعبه دنده ۵F۱۸PE نیز باید گفت در حال حاضر پیگیریهای لازم در مورد ساخت قالب آن رصد میشود.
وی اضافه کرد: در حوزه قطعات اکسل و ترمز نیز به دلیل جدید بودن طرح و لزوم انجام فعالیتهای گسترده و متنوع در این حوزه، از طریق همکاری با شرکتهای مطرح داخلی در حوزه ساخت قالب، مجموعهسازی و ایجاد زنجیره تامین قطعات ترمزی عقب و جلو، پوسته اکسل عقب و ساب فریم با همکاری واحد تامین مگاموتور اقدامات وسیعی آغاز شده است.
احمدی از جمله دستاوردهای پروژه داخلی سازی قوای محرکه ال ۹۰ ایرانیزه شده را وابستگی خارجی حداقلی در تولید، ایجاد یک پلتفرم و محصول جدید در گروه سایپا، جذب سرمایهگذاری و امکان توسعه محصولات میداند. لازم به ذکر است که این پروژه از اوایل سال ۹۹ آغاز شده و تاکنون در دست اقدام است.
مدیر پروژه توسعه، تأمین و تکوین قوای محرکه P۹۰ در پایان خاطرنشان کرد: بنا به تغییراتی که در تعریف قوای محرکه این پروژه صورت پذیرفت، از ابتدای سال جاری با تعاریف جدید، به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت و با توجه به گستردگی این پروژه شرکتهای پارس خودرو، سازهگستر، مرکز تحقیقات و نوآوری و همچنین قالبهای صنعتی سایپا، در پروژه مشارکت دارند و امیدواریم با همکاری همه بتوانیم تا پایان سال ۱۴۰۲ شاهد تولید انبوه این محصول باشیم.

منبع: فرارو
کلیدواژه: ال 90 قوای محرکه
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۱۸۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
رونمایی از ورق استنلس استیل ایرانی در اصفهان
محققان و صنعتگران اصفهانی پس از یک سال تحقیق و پژوهش توانستند ورق استنلس استیل را با فناوری کاملاً ایرانی تولید کنند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: پیش از این تختال استنلس استیل یا فولاد زنگ نزن در این مجموعه صنعتی تولید شده بود، اما این بار صنعتگران توانستند با شیوههای جدید ورق استنلس استیل با ضخامت دو و نیم میلی متر تولید کنند.
محمدیاسر طیب نیا با بیان اینکه نخستین محموله این نوع ورق به صورت آزمایشی در کارخانه فولاد سبا با موفقیت تولید شد، افزود: از اوایل سال آینده تولید انبوه این محصول با ظرفیت سالیانه ۵۰ هزار تن آغاز میشود.
او گفت: شرکتهای مشاور و پیمانکار خارجی برای راه اندازی خط ویژه تولید این نوع ورق در فولاد مبارکه یک میلیارد دلار مطالبه کردند، این در حالی است که صنعتگران ایرانی با بهره مندی از خطوط تولید موجود ورقهای قبلی در این کارخانه، با اتکا به دانش بومی و صرف کمترین هزینه، این نوع ورق را تولید کردند.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ایران سومین کشوری است که با این روش ورق فولاد زنگ نزن را تولید میکند و این دقیقا شبیه همان روشی است که نخستین بار در دنیا این محصول را تولید کردند.
طیب نیا با بیان اینکه در مراحل بعدی توسعه خط تولید این نوع ورق، ظرفیت تامین کل نیاز کشور و صادرات ایجاد خواهد شد، افزود: با تولید این محصول سال آینده از خروج ۲۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.