جزئیات مصوبه واگذاری سهامِ ۵ شرکت به افراد فاقد سهام عدالت
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۲۶۵۵۲
مصوبه دولت درخصوص واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران ابلاغ شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران اکونومیست، هیئت وزیران به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بخش پایانی بند (الف) تبصره (2) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور تصویب کرد:
واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران
1- وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی سازی) مکلف است در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاه های قابل واگذاری به شرح جدول زیر نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران اقدام نماید:
- افراد مشمول موضوع بند (1) این تصویبنامه توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
3- مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین معادل حداکثر یکصد میلیون (100.000.000) ریال با اعمال پنجاه درصد (50%) تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت (10) سال میباشد.
4- سازمان خصوصی سازی مکلف است از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به انتقال سهام به کد سهامداران هر یک از مشمولین موضوع بند (2) این تصویبنامه اقدام نماید.
5- شرکت های موضوع بند (1) این تصویبنامه موظفند در طول مدت قرارداد و به منظور تأدیه اقساط، سود سهام واگذارشده را به حساب سازمان خصوصی سازی نزد خزانه داری کل کشور واریز نمایند. همچنین اعمال سایر حقوق مالانه توسط سهامداران بر اساس اطلاعات ارسالی آنان از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار به شرکت های سرمایه پذیر صورت خاهد گرفت.
6- سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در وثیقه سازمان خصوصی سازی قرار خواهد گرفت و آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله ای (طی سه سال به نسبت مساوی) انجام خواهد شد. همچنین سهامداران می توانند پس از پایان سال پنجم نسبت به تسویه پیش از موعد و آزادسازی سهام خود اقدام نمایند.
7- در صورت عدم تسویه بهای سهام واگذار شده در پایان مدت اقساط، هر یک از سهامداران موظفند باقیمانده بهای سهام را ظرف شش ماه پس از پایان مهلت مقرر، نقداً به حساب دولت واریز نمایند. در غیر این صورت سازمان خصوصی سازی مجاز است پس از پایان مهلت فوق به میزان سهام تسویه شده، سهام در وثیقه را به ترتیب مقرر در بند (6) این تصویبنامه آزاد و مابقی را به مالکیت دولت برگرداند.
8- شورای عالی بورس و اوراق بهادار مکلف است در اجرای این تصویبنامه نسبت به تدوین و اصلاح مقررات مورد نیاز در ارکان بازار سرمایه از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام نماید.
9- قیمت سهام موضوع بند (1) این تصویبنامه توسط هیئت واگذاری و بر مبنای میانگین قیمت پایانی سهام هر شرکت از اولین روز کاری سال جاری منتهی به تاریخ ابلاغ این تصویبنامه/ منتهی به تاریخ جلسه هیئت واگذاری تعیین خواهد شد. در صورت عدم کفاف سهام برای واگذاری تا سقف ریالی تعیین شده برای هر فرد، سازمان خصوصی سازی مکلف است نسبت به تأمین کسری سهام از محل باقیمانده سهام دولت در شرکت های موضوع بند (1) این تصویبنامه اقدام نماید.
تبصره- در صورت تصویب افزایش سرمایه، در فاصله زمانی تاریخ این جلسه تا زمان انتقال سهام، متناسب با آن قیمت و تعداد سهام مبنای تخصیص به مشمولین، تعدیل خواهد شد.
10- واگذاری سهام موضوع این تصویبنامه به موجب قرارداد الکترونیکی منعقده فیمابین سازمان خصوصی سازی و فرد مشمول خواهد بود.
11- نقل و انتقال سهام موضوع این تصویبنامه خارج از ساعت معاملات و خارج از اتاق پایاپای، انجام خواهد گرفت. کلیه کارمزد هزینه های نقل و انتقال و توثیق سهام موضوع این تصویبنامه بر عهده انتقال دهند بوده و نقل و انتقال این سهام از پرداخت مالیات معاف می باشد.
12- سایر ضوابط اجرایی این واگذاری توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و در چارچوب این تصویبنامه تهیه و ابلاغ خواهد شد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: افراد فاقد سهام عدالت بورس و اوراق بهادار سازمان خصوصی سازی واگذاری سهام اقدام نماید سهام موضوع موضوع بند کل کشور خواهد شد
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۲۶۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
بهینهسازی ۷۲۰۰ موتورخانه در خراسان رضوی
ایسنا/خراسان رضوی رییس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی گفت: تا کنون حدود ۷۲۰۰ واحد موتورخانه در سطح استان توسط شرکت گاز بهینهسازی شدهاست
حمیدرضا افشون در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه بحثهای بهینه سازی مصرف گاز به دلیل اینکه تجهیزات راندمان بالا، قیمت بالایی دارند و تامین این تجهیزات برای مشترکان خانگی با این قیمت گازی که پرداخت میکنند توجیهی ندارد، اظهار کرد: سال ۹۳ شورای اقتصاد مصوبهای در رابطه با بهینهسازی مصرف گاز داشت که مقرر شد بودجهای را برای طرح بهینهسازی مصرف گاز اختصاص دهند.
وی ادامه داد: این طرح شامل بهینهسازی موتورخانهها و جایگزینی بخاریهای فرسوده با بخاریهای راندمان بالا، هوشمندسازی موتورخانهها و جایگزینی پکیج به جای موتورخانههای فرسوده بوده است، این مصوبه سال ۹۶ و ۹۹ ویرایش شد و سال ۹۹ شرکت ملی گاز با شرکت نفت قراردادی بست تا بهینهسازی موتورخانهها توسط شرکت گاز صورت گیرد.
افشون با تاکید بر اینکه شرکت گاز خراسان رضوی از ابتدا جزو استانهای پیشرو در اجرای طرح بهینهسازی موتورخانهها بوده است، ادامه داد: این طرح در ابتدای امر شامل حال مشترکین خانگی، تجاری و اداری می شد که بعد شرکت گاز استان درخواستی به تهران ارسال کرد تا با توجه به اینکه هتلهای زیادی در مشهد وجود دارد بهینهسازی موتورخانههای این هتلها نیز شامل حال این طرح شود.
رییس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح هم بدین صورت است که مشترکین در سامانهای که در نظرگرفته شده ثبت نام میکنند و به ازای هر مترمکعب مصرف سالانه آنها شرکت گاز مجاز است مبلغ ۱۲۰۰ تومان برای بهینهسازی موتورخانههایشان هزینه کند که تا کنون حدود ۷۲۰۰ واحد موتورخانه را در سطح استان بهینهسازی کردیم.
وی با اشاره به اینکه این طرح برای مشترکین رایگان است، افزود: کل هزینهها را با توجه به چک لیستی که ناظران ما تهیه میکنند شرکت گاز پرداخت میکند، چون این طرح با توجه به درخواست ما از تهران شامل حال هتلها هم میشود و هزینههایی که هتلها برای گاز پرداخت میکند بالا بود با استقبال زیادی شد.
افشون درخصوص میزان صرفه جویی در مصرف گاز موتورخانهها بعد از بهینهسازی بیان کرد: برآورد اولیه این بود که بعد از اجرای این طرح حداقل ۱۰ درصد صرفهجویی در مصرف گاز خواهیم داشت. اما میانگینی که در استان گرفتیم تا شهریور ماه ۱۷ درصد صرفه جویی صورت گرفته بود.
رییس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی همچنین خاطرنشان کرد: مصوبه جایگزینی بخاریها نیز به زودی اجرایی خواهد شد، چون شرکت ملی گاز خواهان اصلاحیهای بود که در این مصوبه لحاظ شود تا ما بتوانیم این طرح را هم در استان اجرایی کنیم، با توجه به اینکه شرایط استان ما خاص است و از خطوط اصلی فاصله داریم، کمبود گاز برای ما مسالهای مهمتر و مشخصتر است و امیدواریم با ابلاغ این طرح بتوانیم گامهای موثری در راستای کاهش مصرف گاز برداریم؛ چراکه تولیدکننده بخاری ردهای در استان به صورت تولید انبوه داریم و ما این مساله را به تهران هم اعلام کردیم که مشکلی در رابطه با تولید این بخاریها نداریم.
وی ادامه داد: در طرح بخاریهای ردهای چون تکنولوژی آن وارداتی است تا الان مصوبه به این صورت است که در ازای هر بخاری که در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد و هر بخاری که اسقاط شود شرکت گاز ۲۰۴ دلار از آن هزینه را به صورت سوبسید در اختیار مصرف کننده قرار میدهد، در این مصوبه اولویت با مدارس بوده که از طریق سازمان نوسازی مدارس حدود ۳۰۰۰ بخاری هرمتیک با راندمان بالا در مدارس استان نصب شد.
انتهای پیام