غلات، لبنیات، روغن نباتی و گوشت گاو ارزان شد
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۳۱۵۶۲
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از ثبات قیمتی در بازار جهانی مواد غذایی ظرف ماه نوامبر خبر داد. ظرف یازدهمین ماه از سال ۲۰۲۲ درحالی که از نرخ غلات، گوشت و محصولات لبنی در بازارهای جهانی کاسته شد بر بهای روغنهای گیاهی و شکر افزوده شد.
شاخص قیمت مواد غذایی فائو، که تغییرات ماهانه قیمتهای بینالمللی سبدی از محصولات غذایی رایج را دنبال میکند، در ماه نوامبر به ۱۳۵.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
رشد صادرات به عقبگرد قیمتی انجامید
شاخص بهای غلات فائو نسبت به ماه قبل ۱.۳ درصد کاهش یافت، اما همچنان نسبت به سال قبل ۶.۳ درصد بیشتر است. قیمت جهانی گندم و ذرت در نوامبر به ترتیب ۲.۸ درصد و ۱.۷ درصد کاهش داشت که این افت نر خ تا حد زیادی نتیجه گسترش صادرات غلات از دریای سیاه و از مبدا غلات اوکراین رقم خورد. با این وجود در این ماه ۲.۳ درصد بر نرخ برنج افزوده شد.
شاخص قیمت روغن نباتی فائو در ماه نوامبر ۲.۳ درصد افزایش یافت و به این ترتیب پس از هفت ماه متوالی کاهش نرخ، بر بهای این محصول افزوده شد. در این ماه بر نرخ روغن نخل و سویا افزوده شد، اما همچنان روغت کلزا و آفتابگردان در مسیر کاهش نرخ قدم برداشتند.
شاخص بهای لبنیات فائو از اکتبر ۱.۲ درصد کاهش یافت، افت نرخ کره و شیرخشک در بحبوحه کاهش تقاضای وارداتی آن عامل این عقبگرد قیمتی بود. اما در این روز بر نرخ پنیر افزوده شد، صادرات کمتر از سوی کشورهای اصلی صاد رکننده عامل اصلی رشد بهای این محصول بود.
شاخص قیمت گوشت فائو در نوامبر ۰.۹ درصد کمتر از ماه قبل بود، افت بهای گوشت گاو در بازار بینالمللی کاهش یافت. افزایش صادرات گوشت گاو از سوی استرالیا و رشد عرضه از سوی برزیل به کاهش بهای این محصول با وجود تقاضای بالای واردات از سوی چین منجر شد. اما در این ماه بر نرخ گوشت گوسفند اضافه شد.
شکر سردرمدار صعود قیمت
شاخص قیمت شکر فائو در ماه نوامبر ۵.۲ درصد افزایش یافت. این رشد نرخ تحت تاثیر افزایش خرید در میانه تضعیف عرضه به دلیل عرضه ضعیف شکر جهانی به دلیل تاخیر در برداشت در کشورهای کلیدی تولیدکننده رقم خورد. د رعین حال هند از سهیمه صادرات شکر تولیدکنندگان این کشور کاست. رشد بهای اتانول در برزیل نیز محرک رشد نرخ شکر بود.

منبع: پول نیوز
کلیدواژه: شاخص قیمت مواد غذایی فائو تغییرات ماهانه شاخص رشد صادرات ماه نوامبر شاخص قیمت افزوده شد بر نرخ ۳ درصد
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۳۱۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ربع سکه ۸۰۰ هزار تومان ارزان شد
به گزارش «تابناک»، نادر بذرافشان در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلای داخلی، اظهار کرد: در هفتهای که گذشت، میانگین دو دلار کاهش اونس جهانی طلا را داشتهایم. علیرغم اینکه از اوایل هفته تا اواسط هفته روندی صعودی قیمت طلا در بازارهای جهانی دیده میشد اما در پایان هفته کاهشی شد که در نهایت دو دلار کاهش را رقم زد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، تصریح کرد: در بازارهای داخلی نیز سکه و طلا در روزهای ابتدایی هفته، دنبالهرو نوسانات نرخ ارز در مسیر نوسان افزایشی قرار داشت اما با اعمال رویکردهای جدید بانک مرکزی در رابطه با عرضه ربع سکه در بورس کالا و اعلام توزیع ۴۵۰ هزار قطعه ربع سکه و همچنین اعلام خبر راهاندازی بازار مبادلات ارز و طلا در آینده نزدیک، سبب شد که سکه و طلا در بازار از مسیر افزایشی دور بزند و در مسیر کاهش قیمتها حرکت کند؛ بگونهای که در روز سهشنبه نسبت به روز دوشنبه شاهد یک میلیون تومان کاهش قیمت هر قطعه سکه و حدود ۵۵ هزار تومان بهازای هر گرم طلای ۱۸ عیار باشیم.
وی ادامه داد: این روند نزولی قیمتها تا روز چهارشنبه هم ادامه داشت و ۹۰۰ هزار تومان دیگر از بهای سکه را کاست؛ اما در آخرین روز بازار (پنجشنبه)، بهدنبال نوسانات نرخ ارز در بازار و برخی اخبار سیاسی-اقتصادی در سطح دنیا، کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخلی را کم کرد و مجدد نسبت به روز چهارشنبه قیمتها را کمی بالا برد؛ براین اساس تاحدودی از بخشی از آن کاهش قریب به دو میلیون تومانی (طی دو روز سهشنبه و چهارشنبه) جبران و تقویت شد.
این مقام صنفی خاطر نشان کرد: این موضوع سبب شد که بطور میانگین ۳۰۰ هزار تومان کاهش بهای هر قطعه سکه در آخرین معاملات پایانی هفته نسبت به ابتدای هفته دیده شود. اما هر مثقال طلای ۱۷ عیار نسبت به ابتدای هفته میانگین ۵۰۰۰ هزار تومان افزایش و هر گرم طلای ۱۸ عیار میانگین ۱۰۰۰ تومان افزایش را تجربه کرده است.
ربع سکه ۸۰۰ هزار تومان ارزان شد
بذرافشان در رابطه با آخرین قیمت سکه و طلا در بازار داخل و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته گفت: هر قطعه سکه تمام طرح جدید با ۳۰۰ هزار تومان کاهش بطور میانگین در طول هفته، روز گذشته (پنجشنبه) ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت داشت. هر قطعه سکه تمام طرح قدیم نیز با میانگین ۱۰۰ هزار تومان کاهش به ۲۳ میلیون تومان رسید. نیم سکه که در روز سهشنبه نسبت به روز پیش از آن ۶۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت، پس از نوسان نرخ ارز و صعودی شدن مجدد قیمتها، بطور میانگین در آخرین معاملات هفته، تغییری نسبت به ابتدای هفته نداشته و ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران افزود: ربع سکه اما بیشترین کاهش قیمت را در طول یک هفته اخیر تجربه کرده با میانگین ۸۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته ۹ میلیون تومان دادوستد شده است. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت به نسبت ابتدای هفته، در آخرین معاملات روز گذشته پنج میلیون تومان بود. همانطور که اشاره شد، هر مثقال طلای ۱۷ عیار با ۵۰۰۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۱۰۰۰ تومان افزایش بطور میانگین نسبت به ابتدای هفته به ترتیب ۹ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بهازای هر مثقال (۱۷ عیار) و دو میلیون و ۱۱۲ هزار تومان به ازای هر گرم (۱۸ عیار) دادوستد شده است.
وی در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه نیز که تا سه میلیون تومان هم کاهش یافته بود، مجدد در حال حاضر در محدوده سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار داد که تفاوت چندانی نسبت به ابتدای هفته ندارد. برای هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۹۲۶ دلار نرخ ثبت شده است.
بذرافشان ابراز امیدواری کرد که طی هفتههای پیشرو همین رویکرد بانک مرکزی در توزیع ربع سکه ادامه دار باشد و همانطور که پیش از این نیز تاکید کردهایم، برای سایر قطعات سکه همچون نیمسکه و سکههای تمام اتفاق بیفتد، قطعا تاثیر بهسزایی در کاهش قیمتها و ثبات بازار خواهد داشت. ضمن اینکه باید عرضهها با قیمتهایی با فاصله بیشتر نسبت به قیمت بازار صورت گیرد؛ تقاضا برای ربع سکههایی که در این هفته بورس عرضه شد، میانگین ۱۱ هزار طی دو مرحله بود؛ بنابراین چندان تقاضایی هنوز شکل نگرفته و باید تداوم داشته و سکهها با قیمتهای اعلامی با فاصله بیشتر قیمت بازار آزاد عرضه شوند تا نقش مهم و تاثیرگذاری در کاهش قیمتها، کاهش حباب سکه و ثبات قیمتها در بازار ایفا کند.