Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در پروژه جدیدی نشان داده‌اند که شاید یک تتوی الکترونیکی روی کف دست بتواند سطح استرس کاربر را به دقت اندازه‌گیری کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از نوروساینس نیوز، کف دست‌های ما نکات بسیاری را در مورد وضعیت عاطفی ما می‌گویند. زمانی که افراد هیجان‌زده یا عصبی هستند، کف دست‌ها خیس می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واکنش برای اندازه‌گیری میزان استرس و کمک کردن به افراد مبتلا به مشکلات روانی استفاده می‌شود اما دستگاه‌هایی که در حال حاضر این کار را انجام می‌دهند، حجیم و غیرقابل اعتماد هستند. همچنین، این دستگاه‌ها با داشتن حسگرهای قابل مشاهده روی قسمت‌های مشخص بدن، می‌توانند انگ اجتماعی را به همراه داشته باشند.

پژوهشگران "دانشگاه تگزاس در آستین"(UT Austin) و "دانشگاه تگزاس اِی‌اَنداِم"(Texas A&M)، فناوری تتوی الکترونیکی را برای نظارت بر "فعالیت الکترودرمال" (Electrodermal activity) یا (EDA) به کار گرفته‌اند. آنها در این پروژه، یک تتوی الکترونیکی مبتنی بر گرافین را ابداع کرده‌اند که به کف دست می‌چسبد، تقریبا نامرئی است و به ساعت هوشمند متصل می‌شود.

"نانشو لو"(Nanshu Lu)، سرپرست این پژوهش گفت: این تتو به قدری بدون ایراد است که مردم گاهی فراموش می‌کنند آن را به همراه دارند و همچنین، باعث کاهش انگ اجتماعی ناشی از داشتن آن روی قسمت‌های مشخص بدن می‌شود.

لو و همکارانش سال‌هاست که فناوری تتوی الکترونیکی را ارتقا داده‌اند. گرافین به دلیل نازک بودن و نحوه اندازه‌گیری پتانسیل الکتریکی بدن انسان، همیشه ماده‌ای محبوب بوده است که به بررسی بسیار دقیق کمک می‌کند. با وجود این، چنین مواد فوق‌العاده نازکی نمی‌توانند فشار زیادی را تحمل کنند. به طوری که استفاده از آنها در قسمت‌هایی از بدن مانند کف دست و مچ دست که شامل حرکات زیادی هستند، چالش‌برانگیز می‌شود.

مشخصه بارز این کشف جدید این است که تتوی الکترونیکی روی کف دست می‌تواند داده‌ها را با موفقیت به یک مدار سخت منتقل کند. مدار سخت در این مورد، یک ساعت هوشمند تجاری موجود در محیط‌های خارج از آزمایشگاه است. پژوهشگران از یک نوار مارپیچ استفاده کردند که در آن، دو لایه گرافین و طلا تا اندازه‌ای روی هم قرار گرفته‌اند. نوار با کشیده شدن به جلو و عقب می‌تواند فشار ناشی از حرکات دست را برای فعالیت‌های روزمره مانند نگه داشتن فرمان هنگام رانندگی، باز کردن درها، دویدن و مواردی از این دست تحمل کند.

فناوری کنونی نظارت بر کف دست، از الکترودهای حجیمی استفاده می‌کند که ممکن است بیفتند و بسیار قابل مشاهده هستند یا حسگرهای EDA اعمال‌شده روی سایر قسمت‌های بدن را به کار می‌برد که امکان بررسی دقیق‌تر را فراهم می‌کنند.

سایر پژوهشگران، روش‌های مشابهی را با استفاده از نوارهایی به ضخامت نانومتر برای اتصال خالکوبی به سیستم خوانش امتحان کرده‌اند اما نوارها نتوانسته‌اند فشار حرکت ثابت را تحمل کنند.

لو گفت که پژوهشگران در این پروژه، از واقعیت مجازی، بازی‌های رایانه‌ای و متاورس نیز الهام گرفته‌اند. واقعیت مجازی در برخی موارد برای درمان بیماری‌های روانی استفاده می‌شود. با وجود این، واقعیت مجازی از بسیاری جهات فاقد توانایی‌های انسان آگاه است.

لو اضافه کرد: حتما می‌خواهید بدانید که آیا مردم به این درمان پاسخ می‌دهند و آیا این فناوری به آنها کمک می‌کند یا خیر. در حال حاضر، پاسخ دادن به این پرسش‌ها سخت است.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: تتوی الکترونیکی ، استرس ، گرافین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: استرس گرافین اندازه گیری کف دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۴۱۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن

آفتاب‌‌نیوز :

محبوبه ابریشم‌کار، متخصص طب سنتی در رابطه با علت تشکیل کیست‌ها در بدن گفت: کیست‌ها توده‌های خوش‌خیم در بافت‌های بدن هستند که حجمی از مایع در آن‌ها جمع شده است. به طور کلی توده‌های پستانی به دو دسته خوش‌خیم و بدخیم تقسیم‌بندی می‌شود. 

وی افزود: توده‌های فیبروکیستیک، توده‌های خوش‌خیمی هستند که می‌توانند از سن نوجوانی تا بزرگسالی در سینه شکل بگیرند. کیست‌های سینه معمولا متعدد بوده و موجب تغییر در اندازه سینه شده و ایجاد درد می‌کنند.

ابریشم‌کار اظهار کرد: کیست‌های سینه معمولا در دوران قاعدگی بیشتر از مواقع دیگر احساس می‌شوند. این توده‌ها دو نوع ساده و ترکیبی دارند. اما معمولا همان نوع ساده و فیبروکیستیک بسیار شایع‌تر است. 

وی افزود: سبک زندگی، مهم‌ترین عامل در ابتلا به کیست است. به علاوه عامل ارث و ژنتیک نیز بی تاثیر نیست. در اصول طب ایرانی، نوشیدن آب سرد و مواد غذایی تند، عدم فعالیت بدنی، برنامه خواب نامنظم و از همه مهم‌تر استرس، می‌تواند شیوع کیست‌ها را تشدید ببخشد. 

ابریشم‌کار بیان کرد: استرس عاملی است که تاثیر آن در بیماری‌ها خیلی سریع و شدید است. در حوزه طب سنتی، ما تمرکز بر روی تنفس را برای کنترل استرس پیشنهاد می‌کنیم. اگر ما روزی ۱۰ تا ۲۰ بار و در دو نوبت تنفس‌های کنترل‌شده داشته باشیم، تا حد زیادی می‌توانیم سطح استرس خود را کاهش دهیم.

وی افزود: ما در طب ایرانی طیفی برای تعیین درجه سردی و گرمی مواد غذایی داریم. پیشنهاد ما در این زمینه این است که تعادل میان گرمی و سردی تا حد امکان رعایت شود. تجربه نشان داده افرادی که طبع سردتری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های فیبروکیستیک قرار دارند. 

متخصص طب سنتی گفت: متخصصین بانوان یا پزشکان عمومی خیلی راحت می‌توانند با یک معاینه کیست را تشخیص دهند. فیبروکیستیک معمولا در اندازه‌های متفاوت و دو سینه دیده می‌شود، اما توده‌های بدخیم عموما در یک سینه وجود دارند. ترشحات خونی یا چرکی از سینه و تغییرات پوستی در سینه نیز می‌تواند نشان از وجود فیبروکیستیک باشد. 

ابریشم کار تصریح کرد: کیست سینه معمولا یک بیماری محسوب نمی‌شود و تنها به عنوان یک تغییر فیزیولوژیکی شایع از آن یاد می‌شود. برای درمان کیست یکی از راه‌های پیشنهادی این است که سیاه‌دانه را به صورت نیم‌کوب به نسبت ۱ به همراه بذر کتان و نسبت دو برابری عسل، هر روز صبح میل کنید. به علاوه برای درمان موضعی، ماساژ روغن بذر کتان روی سینه‌ها برای دوبار در روز می‌تواند موثر واقع شود. 

وی یادآور شد: توصیه ما به عزیزان برای عدم ابتلا به فیبروکیستیک این است که از کودکی به بچه‌ها سبک زندگی درست را آموزش دهیم. لازم است که مصرف کافئین را تا حد امکان کاهش دهیم و مصرف بی‌رویه‌ای نداشته باشیم. ما باید منبع انرژی نداشتن و بی‌حالی‌مان را کشف کنیم و خود را به قهوه محدود نکنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • خشم بهاری را کنترل کنید
  • چه شد که مغز و هیکل انسان امروزی انقدر کوچک شد؟!
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟
  • من استرس رفتن علی دایی را داشتم | زوج من و مهدوی کیا نادیده گرفته شد
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • «سفر آخر» و نمایشگاهی از شهید آوینی
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • سرمربی قرقیزستان: می‌خواهیم برابر ایران بدون استرس بازی کنیم