Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-23@15:39:12 GMT

موج جدید پناهندگی در بین ورزشکاران ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۴۱۳۵۶

موج جدید پناهندگی در بین ورزشکاران ایرانی

‌برگزاری رقابت‌های جام جهانی فوتبال و حواشی مربوط به حضور تیم ملی فوتبال ایران در این رقابت‌ها باعث شده تا کم و بیش توجه نسبت به سایر اتفاقات ورزشی رخ‌داده در ایران کم شود و یا تحت تأثیر اتفاقات فوتبال در عرصه ملی قرار بگیرد. با این حال، در همین برهه که رقابت‌های جام جهانی در حال برگزاری است و ایران سه بازی انجام داده و بعد از جام جهانی خداحافظی کرده، موج جدیدی از پناهندگی در بین چهره‌های ورزشی ایران شکل گرفته که بیش از هر زمان دیگری زنگ خطر را به صدا درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرسازترین اتفاق ممکن در این زمینه مربوط به اعزام تیم ملی جوانان بوکس ایران به اسپانیا بود که این تیم سه قربانی داد. در اقدامی بی‌سابقه رئیس فدراسیون بوکس ایران به همراه دو ملی‌پوش جوان اعلام پناهندگی کردند و به ایران برنگشتند. حسین ثوری، رئیس سرشناس فدراسیون بوکس، بیشترین بخش اخبار در این حوزه را متوجه خود کرد. او با حضورش در اسپانیا خبر داد که دیگر حاضر نیست به ایران برگردد. ثوری به دلیل اتفاقات رخ‌داده اخیر در ایران درخواست پناهندگی کرده بود.

حسین ثوری با اتمام حدودا سه دهه ریاست حاج احمد ناطق‌نوری در فدراسیون بوکس، پنجم دی ۱۳۹۶ جانشین ناطق‌نوری شد و پس از اتمام دوره چهارساله ریاستش، برای چهار سال دوم نیز رأی اعتماد مجمع را به دست آورده بود. بوکس ایران در دوران ریاست حسین ثوری، نخستین مدال جهانی خود در تاریخ را توسط دانیال شه‌بخش به دست آورد تا توجه به او و عملکردش در فدراسیون بوکس بیشتر شود. ن

کته درخور توجه درباره پناهندگی حسین ثوری اینکه او خودش عضوی از شورای برون‌مرزی بود؛ یعنی همان شورایی که باید به ورزشکاران و تیم‌های مختلف برای حضور در رقابت و تورنمنت‌های خارجی و بین‌المللی مجوز بدهد و بررسی کند که آیا چنین حضوری نیاز هست یا خیر. به همین دو دلیل، پناهندگی حسین ثوری بیش از زمان‌های گذشته مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی، ثوری با حضورش در اسپانیا، به اعضای تیم ملی بوکس جوانان ایران هم اعلام کرد وثیقه‌های میلیاردی را که از ورزشکاران بوکس بابت خروج از ایران اخذ کرده، پاره کرده است و همه آن‌ها می‌توانند در اسپانیا درخواست پناهندگی بدهند!

مطابق با عرف، غالبا از ورزشکارانی که برای حضور در رقابت‌های بین‌المللی قصد سفر دارند وثیقه‌های مالی گرفته می‌شود تا از این طریق بتوانند آن‌ها را از فکر مهاجرت و پناهندگی باز دارند. همین خبر یعنی اعلام رئیس فدارسیون بوکس مبنی بر پاره‌کردن وثیقه‌ها باعث شد دو ملی‌پوش جوان بوکس ایران هم قید بازگشت به کشور را بزنند. آرین ساعدپناه و مرتضی ریگی دو ملی‌پوش بوکس جوانان ایران، اردوی این تیم در اسپانیا را در میانه مسابقات جهانی ترک کرده و به همراه سایر اعضا و مربیان به ایران برنگشتند. پناهندگی رئیس یک فدراسیون ایرانی به کشوری دیگر در نوع خود بی‌سابقه است و از لحاظ خبری، سروصدای زیادی به وجود آورد.

البته که در این مدت، یکی، دو اتفاق دیگر هم رخ داد که در مقایسه با داستان پناهندگی حسین ثوری چندان به چشم نیامد. اولین آن‌ها مربوط به تغییر تابعیت دروازه‌بان تیم ملی هندبال ایران بود. سعید حیدری‌راد که مدت‌ها در لیگ رومانی حضور داشت، تابعیت این کشور را پذیرفت. این خبری بود که فدراسیون جهانی هندبال هم به آن اشاره و اعلام کرد که سعید حیدری‌راد دروازه‌بان تیم ملی هندبال ایران و تیم دینامو بخارست رومانی از سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور ۱۴۰۱) تابعیت کشور رومانی را گرفته است.

حیدری‌راد سال‌ها سابقه پوشیدن لباس تیم ملی ایران را در کارنامه دارد. قهرمانی آسیا ۲۰۲۰ کویت آخرین رویدادی بود که او برای ایران به میدان رفت. حیدری‌راد در بازی‌های کشور‌های اسلامی و قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ به تیم ملی دعوت شد، اما به دلایلی که خودش آن را مشکلات شخصی عنوان کرد در تیم ملی حاضر نشد. او همچنین به مرحله اول اردوی تیم ملی هندبال مردان برای حضور در قهرمانی مردان جهان که از ۱۸ تا ۲۵ مهر در تهران برگزار شد دعوت شده بود که البته به این اردو هم نیامد.

سعید حیدری‌راد دروازه‌بان ایرانی از سال ۲۰۱۷ عضو تیم دینامو بخارست رومانی شد و امسال نیز قرارداد خود را با این باشگاه تا سال ۲۰۲۴ تمدید کرد. حیدری‌راد در سال‌های حضورش با این تیم به چندین عناوین قهرمانی دست یافته است و یکی از ستاره‌های این تیم به حساب می‌آید.

هم‌زمان اخبار دیگری هم درباره بهزاد امیدی، قهرمان جوانان جهان و قهرمان آسیای شیتوکای کاراته منتشر شد که با تیم کاراته شیتوریو شوکوکای یونیون ایران برای حضور در مسابقات کاپ جهانی آزاد به اسلوونی سفر کرده بود که همراه تیم به ایران بازنگشت و در آلمان پناهنده شد. البته که این یکی در مقایسه با دو، سه اتفاق قبلی چندان موضوع قابل توجهی نخواهد بود.

آخرین موضوع رخ‌داده در این زمینه هم مربوط به آتوسا پورکاشیان، شطرنج‌باز مطرح ایرانی است. او البته مدت‌ها قبل به دلیل شایعه‌ای که درباره‌اش رواج پیدا کرد و مدعی شدند که بدون حجاب در مسابقات شرکت کرده، مورد توجه قرار گرفته بود، ولی در طول تمامی این سال‌ها همچنان با پرچم ایران در رقابت‌های مختلف شرکت کرده بود. آتوسا پورکاشیان البته سال‌هاست در آمریکا زندگی می‌کند، ولی همان‌طور‌که عنوان شد در تمامی این سال‌ها حاضر نشده بود بدون پرچم ایران در رقابت‌های شطرنج به میدان برود. موضوعی که حالا تغییر کرده اینکه او پرچمش را به ایالات متحده آمریکا تغییر داده و دیگر با پرچم ایران در مسابقات حاضر نمی‌شود.

آتوسا دومین شطرنج‌باز نامداری است که با پرچم آمریکا در مسابقات حاضر می‌شود. پیش از این استاد بزرگ الشن مرادی، دومین استاد بزرگ شطرنج ایران که برای ادامه تحصیل به آمریکا رفته بود، پرچمش را به این کشور تغییر داده بود و حتی در مسابقات قهرمانی آمریکا نیز شرکت کرده بود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: حسین ثوری بوکس آتوسا پورکاشیان فدراسیون بوکس حیدری راد برای حضور بوکس ایران حسین ثوری رقابت ها تیم ملی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۴۱۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در المپیک حریف دست و پا بسته ای نیستیم/قایقرانان سنگ تمام گذاشتند

به گزارش رقابت های قایقرانی آبهای آرام و روئینگ قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک آسیا و اقیانوسیه به میزبانی دو کشور ژاپن و کره جنوبی با کسب چهار سهمیه با ارزش برای کشورمان به پایان رسید. این سهمیه ها در حالی برای نمایندگان کشورمان بدست آمد که ایران برای اولین بار در بخش روئینگ دو نفره و کایاک در المپیک حاضر خواهد شد. همچنین رکورد تعداد ورزشکار قایقران نیز در این بازیها شکسته شد و ایران با ۵ ورزشکار در چهار ماده در پاریس حاضر می شود.

علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی کشورمان بعد از کسب این موفقیت توسط پاروزنان گفت: بچه ها سنگ تمام گذاشتند و ما برای اولین بار با چهار سهمیه و ۵ ورزشکار در بازیهای المپیک شرکت خواهیم کرد. از این بین سه ورزشکار از قایقرانان دختر ما هستند و این اتفاق خوبی است.

وی افزود: البته ما می توانستیم رکوردشکنی بیشتری هم کنیم. اگر تیم دو نفره کانوی مردان ما صاحب سهمیه المپیک می شد یک اتفاق تاریخی دیگر رخ می داد. ما در این ماده هم انتظار کسب سهمیه داشتیم. متاسفانه روز مسابقه طوفان شدیدی در محل برگزاری مسابقه رخ داد و همین باعث شد نه تنها تیم ما بلکه همه تیم ها عملکردشان تحت تاثیر این اتفاق قرار بگیرد وگرنه قطعاً یکی از قایق های اول و دوم ایران بود. ما از اینکه نتوانستیم در این ماده کسب سهمیه کنیم ناراحت شدیم.

رئیس فدراسیون قایقرانی کشورمان خاطرنشان کرد: رکوردهای خوبی برای ایران ثبت شد حتی ورزشکاران توانستند رکوردهای شخصی خود را هم در این رقابت ها بهبود بخشند. این نشان می داد که ورزشکاران در این مدت تنها فکرشان حضور موفق در بازیها بود و آمادگی شان برای رقابت ها خوب بود.

وی تاکید کرد: باید برای تیم ها و ورزشکاران تا حضور در بازیهای المپیک تدارکات خاصی را ببینیم و برنامه ریزی کنیم. یکی از برنامه اردوهای خارج از کشور است. البه ما استارت آمادگی حضور در المپیک را بعد از بازیهای آسیایی زده ایم و ۶ ماه اردوی مستمر و اردوی خارجی را برای قایقرانان پیش بینی کرده بودیم. البته باید شرایط را بسنجیم اگر مسائل اقتصادی و افزایش دلار بیش از این نباشد مطمئناً به کمک کمیته المپیک برنامه های خوبی را در خارج کشور برای قایقرانان تدارک می بینیم.

وی ادامه داد: اردوها و مسابقاتی که در پیست های مناسب بوده و بتوانند با رقیبان خوب دنیا دست و پنجه نرم کنند تا در بازیهای المپیک پاریس حریف دست و پا بسته ای نباشیم. هر چند که نمی توانیم به مدال برسیم اما می توانیم نتیجه خوبی را کسب کنیم.

سهرابیان بیان داشت: یکی از اتفاقات خوبی که رقم خورد حضور مربیان شخصی ورزشکاران در مسابقات بود. برای اولین بار اعزام هر ورزشکار در کنار مربی شخصی اش رخ داد. این باعث شد تا شاهد یک آرامش روحی و روانی برای ورزشکار در طی مسابقات باشیم. در کنار آن اردوهای تدارکاتی ورزشکاران هم حتی الامکان در شهرهای خودشان و در کنار خانواده بود و همین باعث شد تا پاروزنان آبهای آرام با آرامش و آمادگی بیشتری در مسابقات انتخابی حاضر شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که «در مسیر این موفقیت چه مشکلاتی در مسیر قایقرانی بود و اینکه با این چهار سهمیه توانستید نتیجه بازیهای آسیایی را هم جبران کنید؟» هم گفت: ورزشکاران ما برای موفقیت نیازمند حمایت هستند. صحبت از هر حرفی توجیه کردن است اما ما در این بخش ها در بازیهای آسیایی هم همین مدال ها را دریافت کردیم. ۵ ماه قبل از بازیهای آسیایی پیست مناسب نداشتیم. در شرایطی که آب در دریاچه آزادی به کف رسیده بود و پیمانکار پروژه ها هم همکاری نمی کرد قایقرانان با این شرایط باز هم تمرین کردند و تمام فکر آنها اهتزاز پرچم ایران بود. این بچه ها همان ورزشکاران هستند که با همین مشکلات توانستند با رقبا مسابقه دهند مدال بگیرند و سهمیه المپیک را دریافت کنند.

رئیس فدراسیون قایقرانی تصریح کرد: اینکه ورزشکار ما به المپیک برسد بسیار با ارزش است. المپیک جایگاه و شرایط خود را دارد. چه مدال بگیرند چه نه حضور قایقرانان در میدان بزرگ المپیک نشان دهنده اقتدار کشورماست و پرچم کشور ما را در این میدان به اهتزاز در میاورند. امیدوارم بتوانیم حضور موفقی از خود در المپیک پاریس به نمایش بگذاریم.

کد خبر 6085175

دیگر خبرها

  • دوپینگ ۶ ورزشکار پاورلیفتینگ ایران در سال ۲۰۲۳
  • بوکسور اسلامشهری تیم ملی به مدال نقره دست یافت
  • از قهرمانان ایران در شبکه ورزش رونمایی می شود
  • بوکس بین‌المللی بیشکک؛ پایان کار تیم ایران با ۲ نشان نقره و یک برنز
  • سرنوشت لایحه ضد پناهندگی دولت انگلیس
  • رونمایی از «قهرمان ایران» در شبکه ورزش
  • جایگاه بالاتر با توجه بیشتر به شنا
  • بوکس ایران در بیشکک طلایی نشد
  • در المپیک حریف دست و پا بسته ای نیستیم/قایقرانان سنگ تمام گذاشتند
  • بوکس بین المللی بیشکک؛ سه نشان برنز ایران قطعی شد