زخارووا: غرب از توافق مینسک برای سرازیرکردن سلاح به اوکراین استفاده می کند
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۵۹۰۶۹
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه چهارشنبه شب گفت که غرب از توافق مینسک برای سرازیر کردن سلاح و مهمات به اوکراین استفاده می کند.
به گزارش ایران اکونومیست از خبرگزاری "ریا نووستی" وی در واکنش به سخنان آنگلا مرکل صدراعظم پیشین آلمان که گفته بود؛ "توافق مینسک با هدف دادن وقت لازم به کی یف برای تقویت توان نظامی کییف صورت گرفت، گفت: این اظهارات بدان معناست که برلین و غرب به صورت کلی به دنبال تعهد به توافق مینسک نیستند و تظاهر می کنند که آنان پایبند به تصمیمات شورای امنیت هستند، اما در واقع این کار برای سرازیر کردن سلاح به رژیم کییف انجام شد.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی افزود: غرب چشم خود را به روی جنایت هایی بست که رژیم کییف در دونباس و اوکراین به نام ضربه کاری به نیروهای روسیه صورت داد.
مرکل در سخنانی گفته بود که اوکراین از این فرصت بهترین استفاده را برد.
وی افزود: امروز کییف قوی تر از سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ است و توافق مینسک بحران در شرق اوکراین را خاتمه نداد، بلکه آن را مدتی به حالت ایستا درآورد.
صدراعظم آلمان افزود: واقعیتی که وجود دارد، آن است که ناتو در آن دوره با همین سرعتی که امروزه ارائه می کند، قادر به تامین سلاح برای نیروهای کی یف نبود.
توافقنامه آتش بس مینسک، پس از رایزنی های دیپلماتیک سران فرانسه و آلمان با حضور رییس جمهوری روسیه، در ۱۲ فوریه ۲۰۱۵ بین کی یف و جدایی طلبان امضا و از ۱۵ فوریه اجرایی شد اما این توافق بارها توسط ارتش اوکراین و جدایی طلبان منطقه دونباس نقض شده است.
این توافقنامه دارای ۱۲ بند است و روسیه خواستار اجرای بندهای این توافقنامه از اول تا آخر است اما به گزارش رسانه های روسی، دولت اوکراین با اجرای آن از بند اول موافق نیست و می خواهد فقط برخی بندهای مورد نظر خود را اجرا کند.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: آنگلا مرکل ، اوکراین ، وزارت امور خارجه روسیه ، دونباس
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: آنگلا مرکل اوکراین وزارت امور خارجه روسیه دونباس توافق مینسک
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۵۹۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
بحث داغ ارسال سلاح به اوکراین؛ «بیطرفی» سوئیس در معرض خطر است
همزمان با افزایش فشارها علیه دولت سوئیس درخصوص حمایت از کییف، این کشور که قرنها "بیطرف" بوده، احتمالا سنتشکنی میکند و میخواهد به ممنوعیت صادرات تسلیحات سوئیسی به منطقه جنگی پایان دهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، خریداران تسلیحات سوئیسی حق صادرات مجدد آنها را ندارند؛ ممنوعیتی که به گفته برخی از صنایع تسلیحات بزرگ این کشور به مسئله تجارت آسیب میزند.
همزمان با شدت گرفتن حمله روسیه به اوکراین، درخواستها از جانب همسایههای اروپایی سوئیس مبنی بر ارسال تسلیحاتش به کییف افزایش یافته است. همچنین قانونگذاران نظرات متفاوتی در این خصوص دارند.
«تیری بورکارت» رهبر راستمیانه حزب دموکراتیک آزاد سوئیس (FDP) گفت: میخواهیم بیطرف باشیم اما ما هم قسمتی از دنیای غربی هستیم. ما نباید دیگران را از کمک به اوکراین متوقف کنیم. اگر چنین کاری کنیم، به نوعی از روسیه حمایت میکنیم که این به معنای داشتن موضعی بیطرف و خنثی نیست. سایر کشورها میخواهند از اوکراین حمایت کنند و اقدامی برای امنیت و ثبات اروپا انجام دهند... آنها متوجه نیستند که چرا سوئیس باید به این کار "نه" بگوید.
به طور کلی سوسیال دموکراتهای متمایل به چپ کشور سوئیس با ارسال تسلیحات به اوکراین موافق هستند اما حزب سبزها همچنان مخالف هستند. ماریونا شلاتر، از نمایندگان حزب سبز گفت: اجازه ارسال تسلیحات به اوکراین خطراتی را به دنبال دارد و با موضع خنثی و بیطرف سوئیس همخوانی ندارد.
دیوید زوبربولر، قانونگذار "حزب مردم سوئیس" (SVP) در این رابطه اظهار کرد: اجازه ارسال تسلیحات به یک کشور درگیر، اساس صلح و شکوفایی کشور ما را نابود میکند.
در همین حال نتایج نظرسنجی موسسه تحقیقاتی "سوتومو" در زوریخ سوئیس حاکی از آن است که ۵۵ درصد از شرکتکنندگان نسبت به ارسال تسلیحات این کشور به اوکراین موافق هستند.
لوکاس گلدر، از ناظران این نظرسنجی گفت: اگر این سوال را قبل از جنگ روسیه-اوکراین میپرسیدیم، نتیجه احتمالا کمتر از ۲۵ درصد میشد. صحبت درباره تغییر روند بیطرفی سوئیس در گذشته تابو بود.
براساس موضع بیطرفانه سوئیس که به سال ۱۸۱۵ برمیگردد و توسط معاهدهای در سال ۱۹۰۷ تثبیت شد، این کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم هیچ سلاحی برای نیروهای درگیر جنگ ارسال نخواهد کرد. جدای از این، سوئیس خودش محدودیت جداگانهای را جهت فروش تسلیحات به اوکراین و روسیه اعمال کرده است.
انتهای پیام