ساز و کار کنکور نیازمند بازبینی و بازسازی است
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۶۸۴۴۶
به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری عصر جمعه در نشست با جامعه فرهنگیان و معلمان در اردبیل اظهار کرد: حوزه فرهنگی و تربیتی را باید جدی بگیریم چرا که در این حوزه ما نیازمند تحولات اساسی هستیم تا بهترین نسل را تربیت کرده و تحویل جامعه دهیم.
وی ضرورت میدان دادن به دانشآموزان و برآورده کردن خواستههای آنها را در حوزههای مختلف یادآور شد و تصریح کرد: اگر دانشآموزی را میخواهیم به اردو ببریم، تنها این اردو رفتن به فندقلو و سرعین محدود نشود بلکه بهتر است در قالب اردوهای ساده دانشآموزان را با مشاغل مختلف نظیر نانوایی، بانکداری و سایر مشاغل آشنا کنیم تا آنها عالمانه و با نگاه واقعبینانه شغل و آینده خود را برگزینند.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید چنین اردوها و سفرهای تربیتی و آموزشی هدفمند و درست انجام شده و از خود دانشآموزان در اجرای برنامههای مختلف کمک گرفته و فرصت ظهور و بروز استعداد آنها را فراهم کنیم.
نوری افزود: در کنار دانشآموزان، باید از مجموعههای بیرونی و همچنین توانمندی اولیا بیشتر بهره گرفته تا در مسیر درست برنامههای آموزشی و تربیتی را اجرا کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: به شدت از کارهای نمایشی و مقطعی پرهیز میکنیم و به دنبال کارهای مبنایی و عقلانی هستیم تا آثار ماندگاری را در اجرای این طرحها و برنامهها مشاهده کنیم.
نوری اضافه کرد: آموزش و پرورش به نخ تسبیحی میماند که اگر پاره شود، دانههای آن همه جا پراکنده خواهد شد و ما نمیتوانیم نسبت به جمع کردن آنها اقدام کنیم بلکه بهتر است همچون دانههای تسبیح تمام اهداف آموزش و پرورش در کنار هم به درستی قرار گرفته و چینش واقعی را شاهد باشیم.
وی بیان کرد: ما روی کتب درسی کار عالمانه و عاقلانه را انجام میدهیم و به دور از روزمرگیها و تغییرات زودگذر، به دنبال برطرف کردن ضعفهای گذشته هستیم چرا که باید این ضعفها به شکل درست و صحیح برطرف شود.
نوری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: حوزه پرورشی باید نسبت خود را با اولیای دانشآموزان، رسانه، فناوریهای جدید، مسجد، هیئتهای مذهبی و… به خوبی تعیین کند تا ما بتوانیم بر اساس نقشه ترسیم شده، تربیت دانشآموزان را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: هر مدرسه باید بر اساس نقشه طراحی شده و با یک نسخه درست در تربیت دانشآموزان ورود پیدا کنند و ما در تقویت محتواهای آموزشی باید از ظرفیتهای همه محققان و پژوهشگران استفاده کنیم.
نوری ضرورت توجه به امر ارزشیابی و آزمون دانشآموزان را در مراحل مختلف یادآور شد و گفت: این ارزشیابی باید به شکل کیفی و درست انجام شده و به دور از نگاه مچگیری، فرصت خوبی را برای تعالی دانشآموزان فراهم کند.
وی از نمایندگان مجلس خواست تا کار آموزش و پرورش را به کنکور گره نزند چرا که کنکور به معنای واقعی در سالهای اخیر آموزش و پرورش را بیچاره کرده و نتوانسته در مسیر تعلیم و تربیت راهگشا باشد.
هیچ دانشآموزی را نباید از خود برانیم
وزیر آموزش و پرورش در ادامه با قدردانی از زحمات مسئولان مناطق و نواحی آموزش و پرورش در اجرایی کردن رتبهبندی معلمان افزود: در این زمینه همکاران ما با تلاش شبانهروزی دچار اذیت شدند ولی قطعاً در مرحله اول که ماه آینده به اتمام میرسد، همه معوقات پرداخت شده و مراحل بعدی رتبهبندی نیز در ماههای آینده و تا پایان سال اجرایی خواهد شد.
نوری به ایام سخت کرونا و تلاش معلمان و دانشآموزان اشاره کرد و ادامه داد: برخی از همکاران ما به دلیل شرایط تدریس غیرحضوری گرفتار مشکلات عصبی شدند در حالی که زیستبوم متفاوتی را امروز در حوزه تحصیل و تدریس شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در جریانات اخیر برخی بیریختیها و رفتارهای نامناسبی را شاهد بودیم که البته همکاران ما شایسته مدیریت کردند و سعی ما بر این است تا هیچ دانشآموزی را از خود نرانیم بلکه سعی کنیم تا آنها را با همراهی اولیا، با محیط مدرسه بیشتر انس و الفت دهیم.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: کار سختی را در حوزه آموزشی و تربیتی در پیش داریم و قطعاً معلمان و مدیران باید از ظرفیت عصرگاهی مدارس نیز استفاده کنند تا شرایط متفاوتی را شاهد باشیم.
کد خبر 5650751
منبع: مهر
کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش کنکور یوسف نوری معلمان فرهنگیان جنگل فندقلو سرعین اردوی دانش آموزی شغل هیئت های مذهبی بوشهر روز دانشجو کرمانشاه خطبه های نماز جمعه تبریز بارش برف گرگان اغتشاشات ایران ایلام مشهد معلولان دانشجویان سنندج اردبیل آموزش و پرورش دانش آموزان
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۶۸۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
دانشآموزان چگونه از اورژانس اجتماعی کمک بخواهند؟
خط ملی «نماد» به شماره ۱۵۷۰، به عنوان یکی از اضلاع و پیوستهای برنامه ملی «نماد» (نظام مراقبت اجتماعی از دانشآموزان)، مدتی است که در سراسر کشور فعال شده است و دانش آموزان می توانند جهت دریافت مشاوره، خدمات اولیه و فوریتی با این خط تماس بگیرند.
به گزارش ایسنا، این خط دارای سه بخش راهنمایی، مشاوره و مددکاری اجتماعی است که دانشآموزان، مدارس و خانوادهها میتوانند با این شماره تماس حاصل و کمکهای لازم را دریافت کنند.
تماسها با خط ملی «نماد»، به طور کلی شامل سه دسته است: درخواست راهنمایی در مورد مشکلات تحصیلی دانش آموزان، درخواست مشاوره در مورد مشکلات مربوط به بهداشت روان دانش آموزان و درخواست کمک در مورد فوریتهای روانی اجتماعی دانشآموزان؛ در این خط، روزانه، کارشناسان هستهها و مراکز مشاوره آموزش و پرورش، با تخصصهای مختلف مشاوره و مددکاری اجتماعی در دو شیفت صبح و عصر مشغول خدمت هستند و به تماسها پاسخ میدهند. در این خط، راهنماییهای لازم ارائه میشود و در برخی موارد نیز تیمهای فوریتهای روانی اجتماعی اعزام و در برخی موارد به دستگاههای مرتبط ارجاع میشوند.
بر اساس چارچوب فنی، این خط مبتنی بر استفاده از ظرفیتهای درون سازمانی آموزش و پرورش و نیز همکاری و ارجاع بین سازمانی با دستگاههای مسئول، طراحی و تعریف شده است و ما مقید هستیم که در حدود وظایف و اختیارات سایر دستگاهها، دخالت نکنیم و شبهه فعالیت موازی ایجاد نشود.
به گزارش ایسنا، اصغر باقرزاده،معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به روند فعالیت سامانه تلفنی ۱۵۷۰ اظهار کرد: موضوع آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از بروز آن و یا توانمندسازی و درمان افراد آسیب دیده نیازمند فعالیتهای متعددی است، اما مقدمه آن، تشخیص وضعیت آسیب اجتماعی است.
وی افزود: تا قبل از راه اندازی سامانه ۱۵۷۰ خانوادهها، معلمان و دانشآموزان با مراکز مشاوره تماس میگرفتند که این مراکز مشاوره شماره واحدی نداشت و در هر استان و شهری هم متفاوت بود، اما در یک سال اخیر معاونت پرورشی و فرهنگی وزارتخانه با راهاندازی خط ۱۵۷۰ روند خدمات اولیه و فوریتی را تسهیل کرده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه افراد با گرفتن شماره ۱۵۷۰ در سراسر کشور میتوانند به نزدیکترین مرکز مشاوره در استان خود متصل شوند عنوان کرد: پشت خط ۱۵۷۰ کارشناسانی از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب پاسخگوی سوالات ابتدایی افراد هستند و اگر به مشاورههای عمیقتر نیاز باشد آنها را به مراکز حضوری ارجاع میدهند.
باقرزاده با بیان اینکه هزینه تماس با این شماره، هزینه مصوب تلفن ثابت است و درآمدی برای آموزش و پرورش ندارد گفت: این سامانه ابتدا در ۳۲ مرکز استان برقرار بود، اما هم اکنون در ۷۲۸ منطقه آموزش و پرورش کشور پاسخگوی افراد است.
وی در گفتوگویی با رادیو افزود: از آنجایی که آسیبهای اجتماعی بهروز میشوند مشاوران هم باید بهروز شوند که ما در حال حاضر باید ۵۰ هزار مشاور داشته باشیم، اما تعداد این مشاوران فقط ۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه از تماسهایی که طی سه ماه گذشته داشتیم ۱۹ هزار تماس آن از طرف دانشآموزان و حدود ۵۰۰۰ تماس از طرف والدین بوده و این نشان میدهد که جامعه دانش آموزی نیازمند گفتوگوست، به راهاندازی کانال "درنگ" در برنامه شاد اشاره کرد و گفت: هر روز یک سوال پرتکرار با پاسخ آن در برنامه شاد قرار داده میشود.
انتهای پیام