جهانگیری: زمان تصمیمهای سخت فرا رسیده است
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۹۲۶۱۲۵
متأسفانه برخی به جای پرداختن به علت اصلی مشکل و حل ریشهای آن، طبق معمول دنبال محکوم کردن یکدیگر هستند. دیگر کار از این سخنها و از شعارهای بیپایه و اساس و وعدههای پوچ گذشته و زمان اتخاذ تصمیمهای سخت فرا رسیده است.
به گزارش انتخاب،اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در دولت های یازدهم و دوازدهم در یادداشتی نوشت: اهمیت امنیت و پایداری تولید انرژی مسئله ای روشن در توسعه ملی است؛ انرژی قوه محرکه اقتصاد هر کشوری بوده و بدون آن نه تنها چرخ تولید از حرکت می ایستد، بلکه همه نظامات زندگی اجتماعی و فردی را دچار اختلال جدی می کند.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
حالا تأثیر تحریمها و عدم سرمایهگذاری مناسب، در بحران اخیر آشکار شده است. این بحران که هر چند ماه یکبار خودش را در قطع برق و یا گاز نشان میدهد، به دلیل عدم توازن تولید و مصرف است. تا سالها قبل، این عدم توازن با قطعی گاز و برق در بخش صنعت و نیروگاهی، سالانه میلیاردها دلار خسارت به بار می آورد و اکنون علیرغم قطعی گسترده گاز و برق در صنایع، به ناچار در بخش خانگی نیز اتفاق افتاده است.
متأسفانه برخی به جای پرداختن به علت اصلی مشکل و حل ریشهای آن، طبق معمول دنبال محکوم کردن یکدیگر هستند. دیگر کار از این سخنها و از شعارهای بیپایه و اساس و وعدههای پوچ گذشته و زمان اتخاذ تصمیمهای سخت فرا رسیده است. قطعی گاز امسال در ایام سرما به منازل مردم رسید و مرزنشینان محروم از جمله خواهران و برادران اهل سنت را در تربت جام و شهرها و روستاهای دیگر در برگرفت. در همین حال، نیروگاهها به جای سوخت تمیز گاز، مازوت مصرف کرده و هوای آلوده، آلودهتر شده که نتیجه آن تعطیلی پیاپی مدارس و دانشگاهها است.
در سندهای تهیه شده، مشخص شده است که این بحران سالبهسال بدتر میشود. راهکار، تنها در گرو توسعه ظرفیتهای تولیدی و مدیریت مصرف به طور همزمان است، و اجرای آن نیازمند دسترسی به فناوری های روز و چند صد میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز و برق است. تجربه ملی و جهانی به وضوح نشان میدهد که این منابع را باید از بازارهای بین المللی تامین کرد. نفت و گاز بزرگترین سرمایه مردم ایران و به تعبیر اصحاب توسعه "مرغِ تخمطلایی توسعه" است که میتواند هم به تامین انرژی داخلی توسعه و رفاه مردم کمک کند و هم با صادرات درست و روان به دور از محدودیتها، ارز مورد نیاز توسعه اقتصادی را فراهم کرده و با ریال آن بودجه دولت را یاری رساند.
این ضرورت در هر دو وجه داخلی و خارجی نگران کننده است؛ از منظر داخلی تابستان و نیز اوج سرمای امسال گذشت، اما تابستان و زمستان بعدی در راه است. از منظر خارجی هم با تداوم شرایط کنونی، موقعیت و جایگاه ایران به رغم ذخایر سرشار نفت و گاز در بازارهای بین المللی بیش از گذشته به مخاطره می افتد. لازم است با تغییر سیاست ها به این چالش مهم توجه عملی کنیم و امروز و آینده ایران و جایگاه انرژی را در رفاه و توسعه کشور دریابیم.

منبع: بیتوته
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۹۲۶۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
سرمایهگذاری خارجی در بخش مسکن به کجا رسید؟
پس از گذشت حدود یک و نیم سال از مذاکره و رایزنی با شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری در صنعت ساختمان ایران، آخرین خبرها حاکی از آن است که سرمایهگذاری خارجی در بخش مسکن ایران توسط خارجیها هنوز به حد قابل توجهی نرسیده، اما تلاشها برای رفع موانع ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، بحث حضور شرکتهای خارجی در ایران برای سرمایهگذاری در بخش مسکن از سال قبل مطرح شد، استفاده از شرکتهای خارجی میتواند به ارتقای صنعت ساختمان، کاهش مدت زمان اجرای طرحها، کاهش قیمت تمام شده مسکن در ایران و امکان تهاتر نفت کمک کند اما بررسیها نشان میدهد موانع مبادلات بانکی به چالشی برای این ایده تبدیل شده است.
علی فکری ـ معاون وزیر اقتصاد، امروز گفته است که سرمایهگذاریهایی توسط کشورهای همسایه در حوزه مسکن ایران انجام شده که ناچیز بوده است. او بیان کرده که موانعی در این بخش وجود دارد و در حال رفع آن هستیم.
از حدود یک سال و نیم قبل وزارت راه و شهرسازی در زمان مرحوم رستم قاسمی با شروع فعالیت دولت سیزدهم مذاکراتی را با برخی کشورها از جمله چین و ترکیه برای اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن آغاز کرد که تا کنون به نتایج قابل توجهی نرسیده است. این تصمیم وزارتخانه موجب اختلاف نظراتی بین سازندگان داخلی با دولت شد، اما بسیاری معتقدند ورود شرکتهای خارجی در جهت ارتقای فناوری ساخت، یک فرصت محسوب میشود.
البته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که همزمان با رایزنی با شرکتهای خارجی، از توان شرکتهای ایرانی نیز غافل نیست. اوایل امسال اعلام شد موضوع صنعتیسازی به فراخوان گذاشته شده و از ۵۸۶ شرکت داخلی که تاییدیه فنی دارند خواسته شده تا در طرح نهضت ملی مسکن سه مشخصه کیفیت، سرعت اجرا و کاهش قیمت تمام شده را در دستور کار قرار دهند. در ماههای گذشته جلسات مشترکی بین مسئولان وزارت راه و شهرسازی با برخی شرکتهای داخلی برگزار شده و یکی از مهمترین دستور کارهای این وزارتخانه ارتقای فناوری ساخت بوده است.
مجلس شورای اسلامی نیز موضوع ارتقای فناوری صنعت ساختمان را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
از حدود یک دهه قبل، یک شرکت ترکیهای برای اجرای طرحهای مسکن مهر پردیس و پرند وارد ایران شد که فناوری قالب تونلی را نیز وارد کرد و در حال حاضر سازندگان داخلی از این مزیت دانشی استفاده میکنند. اسفندماه سال گذشته این شرکت ترکیهای اجرای تعدادی از واحدهای طرح مسکن ملی در شهر جدید بهارستان را نیز بر عهده گرفت اما شرکت خارجی دیگری که فعالیت گستردهای در ایران داشته باشد وجود ندارد.
اسفندماه پارسال مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن گفت که این شرکت با یک شرکت بزرگ ترکیهای که قبلا در ایران سابقهی فعالیت نداشته مذاکراتی به منظور ورود به ایران صورت داده اما ظاهرا تا امروز مذاکرات به نتیجه نرسیده است. برآیند اقدامات ماههای گذشته نشان میدهد هنوز بحث ورود سرمایهگذاران خارجی برای تولید مسکن در ایران به نتیجهی دلخواه نرسیده اما مسئولان قول دادهاند که موانع را در این مسیر بردارند.
انتهای پیام