Web Analytics Made Easy - Statcounter

شبکه‌های تلویزیون برنامه‌های ویژه‌ای برای سحرها و افطار ماه مبارک رمضان در نظرگرفته‌اند که به روی آنتن می‌برند.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، ویژه برنامه‌های سحرگاهی، افطاری، مناجات‌خوانی و ... از جمله تدارکات شبکه‌های سیما برای ماه مبارک رمضان است.

ویژه برنامه‌های شبکه های سیما در ماه مبارک رمضان به شرح زیر است:

شبکه یک سیما

شبکه یک در سحرگاهان ماه مبارک رمضان با ویژه برنامه «ماه خدا» به صورت زنده تا لحظات ملکوتی اذان صبح مهمان خانه‌های روزه‌داران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه امسال نیز با اجرای حسن سلطانی پخش می‌شود.

شبکه یک در لحظات ملکوتی افطار برنامه «مردم دوست‌داشتنی» را برای پخش تدارک دیده است که به صورت زنده روانه آنتن می شود.

ترتیل خوانی جزء قرآن کریم هر روز ساعت ۶ صبح به صورت زنده از حرم مطهر امام رضا (ع) پخش می‌شود. آیت‌الله مصباح یزدی درباره موضوع عبرت‌های بنی‌اسرائیل سخنرانی خواهد کرد. مناجات خوانی هم با صدای حاج منصور ارضی و حاج مهدی سلحشور (ضبطی) ساعت ۲ بامداد به روی آنتن این شبکه می‌رود.

شبکه یک سیما برنامه «کلمه» را درخصوص مباحث معرفتی با اجرای وحید یامین پور پخش می‌کند.

درس‌هایی از قرآن همراه با تلاوت مجلسی و «آفتاب شرقی» با کارشناسی حجت‌الاسلام فلاح‌زاده از این شبکه پخش خواهد شد.

شبکه دو سیما

ویژه برنامه سحرگاهی «صبح روز بعد» با اجرای فرزاد جمشیدی به صورت زنده هر سحرگاه از ساعت ۴ تا ۶ پخش می‌شود.

این شبکه ترتیل خوانی کلام‌الله را از حرم احمدبن موسی کاظم (ع) )شاهچراغ( هر روز برای روزه داران به روی آنتن می‌فرستد. حجت‌الاسلام حسین انصاریان هم از حسینیه همدانی‌ها هر روز ساعت ۶ صبح سخنرانی می‌کند که تکرار آن بعد از اذان ظهر است.

مناجات خوانی حاج محمود کریمی به صورت زنده از ساعت ۱۵ دقیقه بامداد از حرم شمس‌الشموس علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع) پخش می‌شود.

شبکه دو برنامه «دورهمی» را برای پخش در شبانگاه‌های ماه مبارک رمضان در نظر گرفته است.

این شبکه همچنین یک برنامه تولیدی با عنوان «چند روایت معتبر» را پخش می‌کند.

شبکه سه سیما

شبکه سوم برنامه «ماه من» را با کارشناسی حجت‌الاسلام پناهیان، آقامیری و خضری برای روزه داران ماه خدا تدارک دیده است.

برنامه «محفل» شبکه سه با اجرای رسالت بوذری و با پنج کارشناس حامد شاکرنژاد، احمدابوالقاسمی، حجت‌الاسلام قاسمیان، حسنین حلو از عراق و رضوان درویش از سوریه در هنگام اذان مغرب به روی آنتن می‌رود.

ترتیل خوانی این شبکه از حرم حضرت معصومه (س) زنده و مستقیم با تفسیر کوتاه حجت‌الاسلام دکتر محمد حاجی ابوالقاسم ساعت ۱۴و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی ساعت ۱۰ صبح از حرم حضرت معصومه(س) پخش می شود.

«ابد» با موضوع یادآوری مرگ و میان برنامه‌های احکام به زبان ساده نیز از دیگر برنامه‌های شبکه سه سیما خواهد بود.

شبکه چهارسیما

برنامه پرمخاطب و پرطرفدار «زندگی پس از زندگی» همچون سال‌های گذشته با روایتی از تجربیات افرادی که گوشه‌ای از عالم غیب را تجربه کردند از شبکه چهار پخش می‌شود.

برنامه ویژه سحر شبکه چهار با نام «سحوری» با اجرای علیرضا مختارپور لحظات نابی را تا اذان صبح برای مهمانان ضیافت الله در نظر دارد.

تلاوت جزء قرآن کریم را از حرم مطهر حرم احمدبن‌موسی (ع) شاه‌چراغ به صورت زنده ساعت ۱۳:۳۰ پخش می‌کند.

سخنرانی سیدمهدی میرباقری از ۱۵ فروردین ماه ساعت ۱۴:۳۰ در جدول پخش شبکه چهار قرار می گیرد. فضای مسجد مقدس جمکران هم در سحرگاه با مناجات خوانی حجت‌الاسلام میرزامحمدی عطرآگین خواهد شد.

برنامه «سوره» نیز از دیگر برنامه های شبکه چهار خواهد بود.

شبکه پنج سیما

«مهمانی مامان» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمدصادق بکتاشیان در ماه مبارک رمضان هر روز ساعت ۱۶:۱۵ از شبکه پنج پخش می‌شود.

این ویژه برنامه تولیدی در ۲۶ قسمت روایت تعدادی از دانش‌آموزان دختر دهه ۹۰ است که به مهمانی یک مادر شهید می روند و با حضور در منزل شهید جشن تولد برای شهید می‌گیرند.

گروه معارف همچنین در ایام ماه مبارک رمضان ویژه برنامه افطار را با عنوان «تانیایش» از مشهد مقدس پخش می کند.

این برنامه هر شب ساعت ۱۸ با اجرا و کارشناسی حجت‌الاسلام مسلم داوودی نژاد پخش می‌شود.

این برنامه با به تصاویر کشیدن صحن و سرای حرم امن رضوی، سفره‌های احسان افطار، حضور مردم و ... به روی آنتن می‌رود.

همچنین برنامه «تا نیایش» با محوریت شاد زیستن با اجرا و کارشناسی حجت‌الاسلام دکتر مسلم داودی‌نژاد در ۱۳ قسمت ۱۰ دقیقه‌ای صبح‌ها نیز روی آنتن می‌رود.

برنامه «انس با قرآن کریم» با هدف تلاوت روزانه یک جزء از قرآن مجید از حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و با اجرای غلام رضا احمدی پخش می شود. این برنامه در ماه مبارک هر روز بعد از اذان ظهر پخش می‌شود.

برنامه ی «پرواز» ویژه ماه مبارک رمضان از گلزار شهدای بهشت حضرت زهرا (س) ساعت ۲ بامداد از شبکه پنج سیما پخش خواهد شد.

این برنامه با فرمی جدید، هر بامداد میزبان یکی از کارشناسان مذهبی و یکی از مداحان اهل بیت است و ارائه نکات اخلاقی و تبیین سبک زندگی شهدا از ویژگی های بارز برنامه پرواز است.

همچنین در سحر های ماه مبارک رمضان ویژه برنامه «قرار بهشت» با اجرای مجید یراق بافان و کارشناسی مهدی امین فروغی از کربلای معلی پخش می شود.

این برنامه به همت گروه معارف شبکه پنج سیما هر بامداد ساعت ۲:۳۰ پخش می شود.

سریال طنز «ماهچراغ» نیز در ماه مهمانی خدا هر شب ساعت ۲۲ پخش می شود.

فصل سوم مجموعه نمایشی و طنز ماهچراغ به کارگردانی و تهیه گنندگی آرش داودی قصه آدم‌ها است، قصه ی جوانانی است که پر از امید و آرزو هستند. جوانانی که در پی یک فرصت‌اند تا دنیایی بهتر برای خود و اطرافیان بسازند، ماهچراغ داستان شش جوان است که برای رسیدن به دنیایی بهتر دل به دل هم می‌دهند و مدیریت یک کافه را به دست می‌گیرند تا هر بار و با آمدن هر مهمان و مشتری زندگی بیاموزند.

شبکه افق سیما

ویژه برنامه سحرگاهی شبکه افق هم با نام «وقت سحر» از آنتن این شبکه با اجرای حامد عسکری پخش می‌شود.

شبکه افق از حرم مطهر امام رضا(ع) صحن گوهرشاد هر روز مراسم ترتیل خوانی را پخش می‌کند. مناجات‌خوانی حاج محمود کریمی نیز هر بامداد از حرم مطهر امام رضا (ع) از شبکه افق پخش می‌شود.

مستند رئالیتی شو قرآنی «سرزمین ستارگان» از شبکه افق پخش خواهد شد. در این مجموعه مستند دو حافظ قرآن در جلسات خانگی قرآن نقاط دورافتاده ، صعب‌العبور کشور شرکت می کنند.

برنامه «چشمه» با محوریت معرفی مساجد نمونه و تراز هنگام افطار از شبکه افق پخش می‌شود.

شبکه آموزش

شبکه آموزش هم ویژه برنامه افطاری خود را برای مخاطبان خود به روی آنتن می‌فرستد که رویکرد آن گفت‌وگو با چهره‌های علمی کشور درباره سبک زندگی اسلامی- ایرانی است.

برنامه‌های «دوربین ۷» و «واکنش سریع» این شبکه به انعکاس رویدادهای ماه مبارک رمضان و گزارش برنامه هیات‌های مذهبی می‌پردازد.

شبکه جهانی جام جم

شبکه جام جم هم با «سفره نور» با اجرای علیرضا مرتضوی مهمان روزه داران در زمان افطار است.

مراسم ترتیل خوانی این شبکه از مراکز اسلامی لندن یا هامبورگ ساعت ۱۷و مناجات خوانی مهدی سماواتی نیز برای علاقه مندان پخش می‌شود.

«رواق» با موضوع رمضان در کشورهای اسلامی نیز از شبکه جام جم پخش می‌شود.

شبکه قرآن و معارف سیما

ویژه برنامه سحرگاه ماه مبارک در این شبکه برنامۀ «دل آرام» است که از حرم رضوی به تهیه کنندگی صفدری است که این برنامه را با بخش های ویژه ای چون دعوت از جامعه قرآنی، مناجات خوانی اقوام شهرهای ایرانی، دعوت کارشناس (هدایت) و دعای سحر به صورت زنده پخش خواهد کرد.

«دریاب» ویژه برنامۀ لحظه افطار است که به موضوع بررسی سیره علما و سلوک رفتاری خانواده علمای شهیر ایران با حضور کارشناسان، فرزندان، شاگردان و منسوبین علما پرداخته است. همچنین شعرخوانی شعرا با بخش‌های زیبا و جذاب نمایشی و اماکن دیدنی از شهر مقدس قم، در وقت افطار تدارک دیده شده است. این برنامه هر روز به مدت ۷۵ دقیقه به صورت زنده، قبل از افطار پخش می شود. تهیه کنندگی این برنامه بر عهده حمیدرضا امینیان است و اجرای آن را سیدکاظم احمدزاده برعهده دارد.

ترتیل خوانی هر روز ساعت ۱۰:۴۵ دقیقه از مسجد مقدس جمکران پخش می شود.

برنامه «تحدیر» (تند خوانی قرآن کریم) که نخستین بار و با شکل و قالب متفاوت به تلاوت آیات قرآنی می پردازد و علاقمندان و مخاطبان قرآنی می توانند با حداقل زمان و تلاوت هر روز یک جزء قرآن کریم، در ایام ماه مبارک رمضان به اتمام برسانند.

سخنرانی آیت الله میرباقری و ادعیه و مناجات خوانی حاج محمد طاهری در شب‌های ماه مبارک رمضان به مدت ۱۰ شب از کربلا معلی به صورت زنده پخش می‌شود.

همچنین به مدت ۲۰ شب مناجات خوانی در حسینیه چهارده معصوم تهران به صورت زنده توسط مداح اهل بیت حاج محمد طاهری پخش می گردد. تهیه کننده این برنامه حامد شاکری و محمدحسین چراغی است.

شهیدی نسب تهیه کنندۀ برنامۀ شرح دعای مکارم‌الاخلاق است که این برنامه توسط مرحوم علامه آیت‌الله مصباح یزدی تفسیر و بیان خواهد شد.

سخنرانی آیت‌الله جوادی آملی که به تفاسیر سوره های زخرف و قدر به مدت ۳۰ دقیقه هر روز و همچنین پخش سخنرانی از ایشان به صورت مجمل به مقتضای ماه مبارک رمضان از شبکه قرآن با تهیه کنندگی کوچکیان از شبکه قرآن و معارف سیما پخش خواهد شد.

برنامه «پند نامه» به تهیه کنندگی احمد بزرگ مقام به شرح ادعیه ماه مبارک رمضان هم با عنوان پندنامه و باکارشناسی حجت الاسلام آقا تهرانی به مدت ۳۰ روز از این شبکه می پردازد. گوهر معرفت هم باکارشناسی استاد بهرام پور ویژه ماه مبارک با محوریت شرح مناجات التائبین در ۳۰ قسمت پخش خواهد شد.

برنامه «شرح مسطور» عنوان برنامه دیگری است که در ماه مبارک رمضان هر روز به معرفی یک شخصیت قرآنی می پردازد. این برنامه به تهیه کنندگی کاشانی و کارشناسی و شرح این مباحث بر عهده حجت الاسلام موسوی مطلق است.

برنامه «نکات ناب» که تفسیر موضوعی قرآن کریم است توسط حجت‌الاسلام قرائتی با تهیه کنندگی جمشیدی در این ایام ارائه می شود.

«فانوس» موشن گرافیکی است با موضوعات مرتبط با ماه مبارک رمضان که در متن و نریشن آن بازطراحی مجدد صورت گرفته و از اول فروردین به عنوان میان برنامه از شبکه قرآن و معارف سیما پخش خواهد شد.

موشن گرافیک «محمد مثل گل بود»، از برنامه‌های جدید شبکه قرآن است که در زمان کوتاه به سئوالات و پرسش‌های دینی کودکان با زبان خودشان پاسخ می‌دهد.

«احکام نوجوانان» موشن گرافیک با سبک رئال گرافیک برای آشنایی نوجوانان به مباحث احکام برای ایام ماه مبارک رمضان در ۳۰ قسمت، از شبکه قرآن و معارف سیما پخش خواهد شد.

«گوهر معرفت» با کارشناسی استاد بهرام پور با محوریت شرح مناجات التائبین، ویژه ایام ماه مبارک رمضان که به صورت بخش های کوتاه، به تهیه کنندگی محمدعلی پوراسد است.

برنامه «ارحام» در ایام ماه مبارک رمضان با موضوع برقراری صلح و آشتی بین دو نفر به موضوعات و توصیه‌های دینی از قبیل عفو، بخشش و گذشت می‌پردازد. این برنامه با تهیه کنندگی مهرداد خسروی به روی آنتن می‌رود.

برنامه «یاد خدا» برنامه‌ای کارشناس محور که به تفسیر، اخلاق و تاریخ انبیا در سوره‌های قرآنی و احادیث توسط کارشناسان مجرب می پردازد.

پخش تلاوت‌هایی از قاریان ممتاز و برجسته جهان اسلام، در ساعات مختلف کنداکتور شبکه به مدت ۳۰ روز در نظر گرفته شده است که از آنتن شبکه قرآن و معارف سیما پخش خواهد شد.

برنامه «صهبا» درقالب جنگ قرآنی ویژه ماه مبارک رمضان و ایام نوروز ساعت ۲۲ پخش می شود.

مجموعه مستند «سفرقند» سری سوم در نوروز با عنوان «بود و نبود» به روی آنتن شبکه قرآن می‌رود. این مجموعه روایت سفر دانش‌آموزان و نوجوانان به استان‌های جنوبی کشور از جمله بندر بوشهر است که با تاریخ و قدمت آن بیشتر آشنا می‌شوند.

«روایت انسان»، «پندنامه»، «مناجات‌های ماه رمضان»، «کلید بهشت» ، «شرح مسطور» با موضوع معرفی یک شخصیت که در حوزه قرآن فعالیتی داشته است پخش می‌شود. برنامه «نمادین» با تهیه کنندگی محمدهادی سرانجام، میزگردی است که در آن فعالان حوزوی فعال در عرصه سینما در خصوص رابطه دین و سینما گفت‌وگو خواهند کرد از جمله برنامه های معارفی و مجموعه مستندهایی است که از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

شبکه امید

برنامه سحرگاهی «سحرونه » با اجرای محمدمیرزازاده از شبکه امید پخش می‌شود.

ساعت ۶ صبح هم مراسم ترتیل خوانی از آستان مقدس حضرت ابراهیم بن موسی بن جعفر (ع) مشهور به امامزاده نرمی اصفهان (ضبطی) به روی آنتن می‌رود.

جزء خوانی نوجوانان هر روز ساعت ۱۲:۱۵ صبح از حرم حضرت معصومه سلام الله علیها به صورت زنده از این شبکه پخش می‌شود.

شبکه امید مسابقه استعدادیابی گروه‌های جهادی «نسل قاسم» را با اجرای رامتین چیت سازان و محمدصادق تربتیان برای مخاطبان خود و روزه‌اولی‌ها پخش می‌کند.

این برنامه تلاش خود را بر نمایش فعالیت‌های خودجوش و جهادی قرار داده که سبب رشد و تعالی جامعه شده‌اند.

ویژه برنامه «الهیه» شبکه امید نیز یک مجله ترکیبی در قالب ام‌سی است که برخی از آیتم‎های آن توسط نوجوانان ساخته شده و برخی دیگر نیز ادعیه و اذکار و آداب سحرگاهی است.

برنامه معارفی «به توان خدا» هم از شبکه امید پخش می‌شود.

شبکه سلامت

ویژه برنامه افطار رمضان ۱۴۰۲ با نام «ماه ماه» به صورت زنده با اجرای اسماعیل باستانی به مدت ۵۰ دقیقه قبل از اذان مغرب به روی آنتن شبکه سلامت سیما می‌رود. در این برنامه بخش‌های متنوع و جذابی برای بینندگان تهیه شده و میهمانانی از حوزه سلامت به این برنامه دعوت شده‌اند.

شبکه کودک

«سر سفره خدا» ویژه برنامه سال تحویل و سحر ماه مبارک رمضان است که با اجرای حامد مدرس، امیر سهیلی، احسان مهدی در خانه ای مجاور یک مسجد هر سحر نمایش طنز اجرا می‌کنند و میزبان مهمانانی ویژه می‌شوند؛ همچنین سال تحویل این برنامه میزبان تعداد زیادی از مجریان، بازیگران و عروسک‌های حوزه کودک صداوسیماست. این برنامه موفق بعد از ۳ سال دوباره به آنتن رمضانی شبکه کودک بازمی‌گردد.

برنامه «جشن فرشته‌ها» در ایام ماه مبارک رمضان هر روز ساعت ۱۴ پخش می‌شود. این برنامه در هر قسمت به داستان یک دختر ۹ ساله و ماجراهای به سن تکلیف رسیدنش می‌پردازد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: قیمت ماه مبارک رمضان صدا و سیما خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت شبکه قرآن و معارف سیما پخش خواهد شد شبکه قرآن و معارف سیما پخش ایام ماه مبارک رمضان کارشناسی حجت الاسلام ماه مبارک رمضان روی آنتن می رود ماه مبارک رمضان تهیه کنندگی تهیه کنندگی مناجات خوانی ماه مبارک صورت زنده ترتیل خوانی ویژه برنامه روز ساعت حرم مطهر حرم حضرت روزه داران پخش می شود شبکه امید قرآن کریم شبکه چهار شبکه پنج آیت الله شبکه افق شبکه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۳۷۸۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی

  جالب اینجاست که در این میان یک رسانه نوشته بود به‌واسطه ضعیف‌بودن کارنامه عملکرد VOD‌ها یا همان شبکه نمایش خانگی، آمار مخاطبان تلویزیون بالا رفته! و به نوعی نفس تازه‌ای به رسانه‌ملی تزریق شده است؛ اما نکته مهم، صحبت‌های مطرح‌شده از سوی یکی از مدیران شبکه‌های نمایش خانگی است که نشان می‌دهد وضعیت این تولیدات و روابط آنها بیشتر از چیزی که مخاطبان مطلع باشند آشفته است و تنها یک اظهارنظر باعث شده تا دمل چرکین تولیدات عجیب و نمایش خانگی بیشتر از قبل برای مخاطب سر باز کند.حالا با تازه‌ترین نظرسنجی منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، همه این تحلیل‌ها بر باد رفته و نشان می‌دهد که مخاطبان تلویزیون واقعی و حتی بیشتر از آمار اعلام‌شده از سوی مقامات رسانه‌ملی است. آمار منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، از این منظر اهمیت دارد که نه از سوی خود تلویزیون که از سوی یک رسانه مستقل مطرح شده که آمارهایش تاکنون محل استناد بسیاری از تحلیل‌هاست. این آمار نشان می‌دهد که ۴۰.۸درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲درصد شبکه‌ آی‌فیلم و ۲۱درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صداوسیما» به ترتیب ۵۸.۹درصد شبکه سه، ۵۰.۸درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳درصد شبکه یک بوده. همچنین ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صداوسیما هستند.
   
«مردان آهنین» پرمخاطب شد 
این نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صداوسیما» با تعداد نمونه‌ ۱۷۱۵نفرازشهروندان ۱۵سال به بالای سراسرکشور در «هفته آخر فروردین‌ماه» سال‌جاری بوده که به شیوه مصاحبه تلفنی انجام شده و نکات مهمی را از مخاطبان تلویزیون روشن می‌کند. در مدت اخیر مطالبه بسیاری از منتقدان و فعالان رسانه بیان آمار روشن از میزان مخاطبان تلویزیون بود که بارها با حدس و گمان مطرح می‌شد. بااین‌حال، حتی زمانی که خود رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما آمار را به‌صورت شفاف، دقیق و در حضور رسانه‌ها بیان کرد، بازهم این نقدها ادامه یافت. حالا به نظر می‌رسد که با اعلام آمار از سوی مرکز ایسپا، بتوان تحلیل بهتری روی مخاطبان برنامه‌های تلویزیون داشت. بخشی از یافته‌های ایسپا مربوط به درصد مخاطبان به تفکیک برنامه‌هاست. یافته‌های نظرسنجی ایسپا‌ نشان می‌دهد ۹/۳۶درصد از «ایرانیان» برنامه مردان‌آهنین،۳۴.۷درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲درصد برنامه محفل، ۳۲.۳درصد برنامه شب‌خوش، ۳۱.۸درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۱۶درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» ۵۳.۳درصد برنامه مردان آهنین، ۵۰.۱درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۴۹.۴درصد برنامه محفل، ۴۸درصد برنامه شب‌خوش، ۴۶درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۲۳.۱درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵درصد برنامه برمودا بوده است. همچنین ۴۵.۴درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۰.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند. میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۹.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.
   
رشد مخاطب در دوران افول تلویزیون‌های خارجی 
نکته‌ای که در این میان باید به آن اشاره کرد، یکی از جملات رئیس مرکز تحقیقات صداوسیماست که در نشست اخیر گفته بود نباید انتظار مخاطب ۸۰درصدی از رسانه تلویزیون داشت، چراکه در کشورهای دیگر هم این آمار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است. در همان نشست هم برخی خبرنگاران با واکنش‌های کنایه‌آمیز از این مقایسه گفتند و خواستار توضیح شدند که شاکری‌نژاد گفته بود: «امروز در عصری هستیم که مخاطب را باید ترکیبی از برادباند و برادکست دانست و از آن گریزی نیست. در حقیقت این عددها در این عصر چیزی شبیه معجزه است. مثلا مرکز تحقیقاتی در آمریکا یا انگلیس که میزان مخاطب را ارائه می‌کند، به‌ندرت آمارهایش به ۱۰درصد می‌رسد؛ به‌عنوان‌مثال، برنامه پرمخاطب ۲۰۲۳ انگلیس، برنامه مربوط به تاج‌گذاری چارلز بود که ۱۲.۵میلیون نفر درمجموع آن را دیده بودند که حدود ۱۸درصد می‌شود. امروز وقتی با مردم صحبت می‌کنیم متوجه می‌شویم مردم در بستر خارج از تلویزیون و بر بسترهای دیگر مصرف رسانه‌ای دارند. در حقیقت باید به یک فناوری برسیم که وقتی درباره میزان مخاطب صحبت می‌کنیم، هر دو را لحاظ کنیم.» انتشار آمارهای ایسپا در کنار این صحبت‌های مطرح‌شده از سوی شاکری‌نژاد که حداقل آمار را بیان کرده بود، نشان می‌دهد که تلویزیون به‌عنوان یک رسانه سنتی، هنوز هم مخاطبان خود را دارد و بیان آمار ۶۹.۲درصد برای مخاطبان تلویزیون، مهر تاییدی بر درست‌بودن آماری است که مرکز تحقیقات صداوسیما منتشر کرده بود. البته خود مرکز هم در نشست فوق تاکید کرده بود که حداقل آمار را بیان کرده‌ و حتی می‌توان گفت آمار فراتر از این مقدار است. نگاهی به تعداد کلیدواژه‌های تکرارشده در پیامک‌های سامانه ۱۶۲ هم دال بر این است که مخاطبان تلویزیون به شکل دقیق این رسانه را تماشا کرده و از طریق همین سامانه، نظرات خود را درباره جزئیات این تولیدات بیان‌می‌کنند. 

دلیل اهمیت آمار ایسپا
ناگفته پیداست که هر رسانه‌ای برای رسیدن به قله برنامه‌های خود نیاز به اصلاح و دریافت بازخورد دارد و به‌طور قطع برخی تحلیل‌های مطرح‌شده ــ صرف‌نظر از اهداف پشت آن یا صادقانه‌ بودن یا نبودن نکات ــ می‌تواند رسانه‌ملی را در جهت بهبود و استمرار جذب مخاطب هدایت کند. کما این‌که دو محور هویت‌محوری و عدالت‌گستری که در اهداف تحولی سازمان صداوسیما قید شده و هر بار در صحبت‌های رئیس این سازمان مورد تاکید قرارمی‌گیرد هم نشان از همین رویکرد ثبت بازخورد دارد. بااین‌حال، نمی‌توان انکار کرد که برخی از این تحلیل‌ها تنها هدف خود را بر نقد غیرعادلانه و یکطرفه علیه رسانه‌ملی گذاشته‌اند که در این صورت نمی‌توان آن را موثر دانست. آمار۶۹.۲درصد مخاطب برای تلویزیون و بیان آن درزمانی که بحث‌ها پیرامون مخاطبان این رسانه بالا گرفته، می‌تواند فصل تازه‌ای برای ارائه نقدهای درست ومنصفانه و البته نگاه به عملکرد واقعی و مستند رسانه‌ملی باشد.

دیگر خبرها

  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند
  • ۱۲ هزار خادم در قم در ماه مبارک رمضان به زائران و روزه‌داران خدمت کردند