عدم تراکنش علت اصلی کاهش سهمیه آرد نانوایان است
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۸۲۹۰۹۱
امروز میز اقتصاد به بررسی تخصیص سهیمه آرد نانوایی ها بر مبنای میزان فروش و تراکنش های بانکی با حضور آقای جلال مشاور وزیر اقتصاد و دارایی، آقای نوروزی مقدم رئيس اتحادیه نانوایان سنتی تهران و آقای جامعی کارشناس مرکز هوشمند سازی یارانه آرد و نان پرداخت.
سوال: چند درصد نانوایی ها درصد آردشان تغییر کرده است ؟
جلال: منطق طرح بر این پایه است که اگر عرضه نان به صورت طبیعی انجام میشود با عدم کاهش سهمیه نان مواجه میشوند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
سوال: شناور سازی نان را چگونه ارزیابی میکنید؟
نوروز مقدم: این طرح آن طوری اجرا نمی شود که قرار بود اجرا شود. متأسفانه با گذشت یک سال از این طرح با توجه به خواهش هایی که ما داشتیم که این دستورالعمل را کتبی به ما ابلاغ کنید ابلاغ نشد و نانوایان ما نمیدانند چگونه باید کار خود را انجام دهند و با کاهش سهمیه مواجه می شوند.
سوال: نظر شما چیست؟
جلال: در این دو ماه که ما از این مرحله عبور کردیم ارفاق های بسیار زیادی داشتیم تا به نانوایان ضرر وارد نشود. ما فرهنگ مصرف نان مردم را نمیتوانیم به صورت کتبی دستورالعمل را ابلاغ کنیم. میانگین خرید مردم در فصول مختلفی تغییر میکند و عدد ثابت تعیین کردن میتواند به ضرر نانوا تمام شود.
نوروز مقدم: اگر کسی شصت نان خرید کند از سهمیه آرد نان کم میشود و یا کسی که با یک کارت چند بار خرید کند باعث کاهش سهمیه میشود.
جلال: ابعاد کار ما بزرگ است و کاهش سهمیه به دلیل ثبت تراکنش های غیر متعارف و غیر واقعی بوده است. وقتی عموم مردم در یک منطقه نان خرید میکند و تعیین عدد و مقایسه نانوایی با منطقه خود سنجیده میشود. ما اطلاع رسانی این موضوع برای خرید صنف ها را بیش از چند ده بار انجام دادیم و نانوایی هایی که از این نظر مورد صدمه قرار گرفته اند به آنها ارفاق های فراوانی صورت گرفته است و عرف فروش را همه ی نانوایی ها متوجه هستند. اگر خرید واقعی نباشد حتما اثر منفی در سهمیه می گذارد.
نوروز مقدم: اگر فرمانداری کارت صنف را تایید نکرده باشد و از نانوایی خرید انجام شده باشد نانوا باید چه کاری انجام دهد.
سوال : آیا سهیمه آرد نانوایان کاهش داشته است؟
جلال: ما هیچ گونه کاهشی فعلا در این نداشتیم و ایشان مطالبی را اعلام میکنند که کاهشی برای آنها صورت نگرفته است ما کاری را انجام میدهیم که به خاطر آن کاهش سهمیه انجام نشده باشد. رد تراکنش ها فعلا اتفاق نمیافتد تا فرماندهی این کارت و صنف را تایید کند. ما فعلا سخت گیری شدیدی در این موضوع نداشتیم.
سوال" پر تکرار ترین سوالات نانوایان چیست؟
جامعی: سوال اولی که ما با آن مواجه هستیم این است که نانوایان نگران سهمیه خودشان هستند و اگر با کاهش سهمیه مواجه شده باشند سوال شان این است که علت آن چه هست و ما علت ها را بررسی میکنیم و شرح میدهیم و اگر شکایتی داشته باشند را ثبت میکنیم علت اصلی کاهش سهمیه کارت های تکراری یا فروش نان در ساعات غیر عرف است. روزانه بالغ بر هزار تماس با مرکز ما انجام میشود. در طرح هوشمند سازی یارانه نان ما بیست چهار ساعت ها حتی در روز های تعطیل هم پاسخگوی مردم هستیم.
سوال: نظر شما چیست؟
نوروز مقدم: نرخ نان ما برای سال ۹۹ است که در سال هزار و چهارصد با دوندگی توانستیم این نرخ را دریافت کنیم ما نزدیک به صد و سی چهل درصد به تورم برخورد کرده ایم. خمیر مایه ما سال ۱۴۰۰ ششصد هزار تومان بوده است و اکنون ما عمده آن را یک میلیون تومان دریافت میکنیم.
سوال: چگونه می توان به بهبود وضعیت اقتصادی نانوایان کمک کرد؟
نوروز مقدم: حتما موضوع افزایش ها لحاظ خواهد شد و چند الگو در کنار کمک هزینه دغدغه نانوایان را فکر میکنم پاسخ خواهد داد. همین کمک هزینه ای که ریخته میشود هیچ مبنایی ندارد که نانوا بداند درست ریخته شده است و یک عدد مشخص و معلومی ندارد. ما در اتحادیه هر روز نگران هستیم که چند نفر حمله ور میشوند به سمت ما که چرا سهمیه ما کم شده است. تعدد سامانه ها هم ایجاد مشکل است.
جلال: اول باید کد رهگیری گرفته شود و ما دو سامانه متصل به هم برای فروش و خرید آرد داریم که هر چند روز یک بار برای نانوایان باز میشود. مبنای نانوایان برای مشاهدات شان سایت نانوایان است. داده ها و وضعیت شان کاملا منطقی و مبتنی بر یک اصل ثابت است. هم در موضوع رفتار صحیح نانوایان هم اگر تخلفی انجام دهند مردم میتوانند تماس بگیرند و گزارش دهند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی
منبع: باشگاه خبرنگاران
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۲۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
اندر احوالات بازار آرد و نان در استان یزد
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، چند روزی است که بحث تعطیلی بیبرنامه برخی نانواییها، کم شدن سهمیه آرد و تغییر کسب برخی فعالیت این حرفه به یکی از دغدغههای عمومی مردم و استان یزد تبدیل شده است و برای پیگیری این مهم به سطح شهر رفتیم با برخی از شهروندان و نانوایان در این باره گفت وگو کردیم.
حاج علی امرالهی یکی از نانوایان قدیمی یزد در این باره به خبرنگار فارس اظهار کرد: کم شدن تعداد کارگران متقاضی کار در نانوایی از جمله مهمترین دلایل تعطیل شدن برخی نانوایی هاست.
وی افزود: دستمزد شغل نانوایی نسبت به دیگر مشاغل خدماتی نظیر کار در کارخانههای کاشی و سرامیک خیلی کمتر است و افراد جوان انگیزه کافی برای فعالیت در نانوایی ندارند.
رمضانی یکی دیگر از نانوایان یزدی که حدود ۱۵ ساله در این حرفه مشغول فعالیت است، کم شدن سهمیه آرد به دلیل نداشتن دستگاه کارت «خوانی نانی نو» تنها دلیل تعطیلی برخی نانواییها دانست و در این باره گفت: به نظر من باید بجای تعطیل کردن فرصت مناسب برای ساماندهی امور بانکی و گرفتن کارت خوان خرید نان را به نانوایی ها بدهند.
برای تعطیلی بدون مجوز نانواییها هیچ توجیهی پذیرفته نیست
سیدمسعود عظیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد در گفتوگو با خبرنگار فارس از این استان، با اشاره به لزوم جلوگیری از ایجاد صفوف طولانی در نانواییها اظهار کرد: تعطیلی یا پلمپ نانواییها حتما باید با مصوبه کارگروه آرد و نان باشد.
وی با بیان اینکه در برخی خیابانها چند نانوایی نزدیک هم فعالیت میکنند، افزود: به همین در نقاط دیگر شهر که تمرکز نانوایی ها کمتر است با مشکلات خدماتی در این حوزه مواجه میشویم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد با اشاره به ضرورت تقویت نظارت فرمانداری ها بر میزان سهمیه ماهانه آرد شهرستان ها و همچنین فعالیت روزانه نانواییها، تأکید کرد: هر گونه تصمیم گیری در خصوص کاهش سهیمه، افزایش سهمیه، تعطیلی و یا مجوز فعالیت نانوایی ها باید با مجوز کارگروه آرد و نان استان انجام شود.
عظیمی با بیان اینکه هر موضوعی نباید منجر به پلمب یا تعطیلی نانواییها شود و برای تعطیلی بدون مجوز هیچ توجیهی پذیرفته نیست، گفت: با توجه به حساسیت این خدمت با هرگونه تخلف که منجر به مختلف کردن فرآیند خدمت رسانی به شهروندان شود برابر قانون با جدیدت برخورد میکنیم.
گلایه از خرید نان خارج از نوبت ادارات در یزد
دهقان حسینی یکی از شهروندان یزدی نیز خرید خارج از نوبت تعداد زیاد نان توسط دستگاهها و نهادهای دولتی را از جمله مهمترین دلیل کمبود نان و تعطیلی خارج از برنامه نانواییها عنوان و تصریح کرد: برخی دستگاه ها مثل بیمارستانها و دانشگاهها هستند که با روزانه تعداد قابل توجهی نان از نانواییهای سطح شهر خریداری میکنند و همین امر منجر میشود که سهیمه پخت روزانه نانواییها زودتر از موعد مقرر به تمام برسد.
وی افزود: برخی ادارات طی توافقی که با نانواییها دارند خارج از نوبت و تعداد ۱۰۰ قرص تا ۵۰۰ قرص نان را که سهمیه شهروندان است برای جامعه هدف خود خریداری میکنند.
سهمیه نانواییهای فاقد کارتخوان «نانی نو» قطع میشود
سید جلال موسوی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی یزد نیز در این باره به خبرنگار فارس از این استان، اظهار کرد: طبق مصوبه کشوری تمام دستگاههای عضو کارگروه آرد و نان موظفند متناسب با نوع فعالیت خود نسبت به نظارت بر خدمات نانواییها نظارت کنند.
وی افزود: فرمانداریها، جهاد کشاورزی، سازمان صمت، غله، تعزیرات حکومتی، مرکز بهداشت و اقتصاد دارایی دستگاههای عضو کارگروه آرد و نان استان هستند که مسئولیت نظارت را نیز به عهده دارند.
موسوی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱۸۴ واحد فعال نانوایی در استان یزد مشغول ارائه خدمت هستند، گفت: از این تعداد ۶۲۲ واحد به دلیل ارائه خدمات مناسب مشمول سهمیه اضافه آرد شدند.
مدیرکل غله استان یزد فعالیت ۵۲ درصد نانوایان استان را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: متأسفانه ۳۳ درصد آن طور که باید نسبت به اجرای وظایف قانونی خود اقدام نمیکنند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ابلاغ دستورالعمل نصب کارتخوانهای نانی نو در نانوایییها برای جلوگیری از آزادفروشی آرد و نان، بیان کرد: نانوایی هایی که نسبت به تجهیز کارتخوان نانی نو اقدام نکردند به صورت ماهانه ۱۰ درصد از سهمیه آنها کسر میشود.
فروش انبوه نان به دستگاهها در استان یزد ممنوع است
موسوی در خصوص خرید نان خارج از نوبت ادارات و برخی دستگاهها در استان یزد خاطرنشان کرد: براساس مصوبه دیماه ۱۴۰۱ کلیه بخشهایی که نیازمند تعداد انبوه نان هستند، نباید نان مورد نیاز خود در سال جاری را از نانواییهای سطح شهر تامین کنند و در صورت ادامه این روند سهمیه این نانواییها تا آخر خردادماه سال جاری قطع میشود.
مدیرکل غله استان یزد در ادامه تأکید کرد: البته در این رابطه هیچ منعی برای عرضه نان توسط نانواییها به هیاتهای مذهبی، خیریه ها و مراسمهای مختلف مردمی وجود ندارد و متقاضیان می توانند با ورود به سامانه آرد و نان و ثبت درخواست خود با کد ملی مشخص نسبت به دریافت هرتعداد نان از نانوایی مد نظر اقدام کنند و اداره غله هم میزان آرد مصرفی را به نانوایی مشخص و ثبت شده تخصیص خواهد داد.
وی در خصوص تعطیلی خارج از برنامه نانوایی ها نیز تصریح کرد: کمبود نیروی انسانی یکی از دلایل تعطیل شدن برخی نانوایی ها در سطح استان است که باید هرچه سریعتر برای این مهم برنامه ریزی کنیم.
موسوی با بیان اینکه ما تمایلی به تعطیلی کردن نانواییهای متخلف نداریم و بنا داریم با ایجاد بستههای تشویقی آنها را موجاب به رعایت قانون و اصلاح رویه کنیم، تأکید کرد: ساماندهی توزیع آرد و عرضه انواع نان در استان یزد نیازمند مشارکت جدی اقشار مختلف و نهادهای دولتی است.
پایان پیام/الف