تصویب قانون ضد قایدی و محبی
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۸۳۰۴۱۳
محمد محبی و مهدی قایدی دو ستاره این فصل استقلال هستند که بنا بر قوانین جدید نقل و انتقالاتی فوتبال ایران کار دشوارتری برای ادامه همکاری با باشگاه خود دارند.
به گزارش ورزش سه، در هفتههای گذشته کارگروهی متشکل از چند چهره شناخته شده فوتبال ایران شامل علی خطیر (مشاور عالی رئیس فدراسیون فوتبال)، هوشنگ نصیرزاده (مدیرعامل باشگاه تراکتور)، جمشید نورشرق (رئیس کمیته تعیین وضعیت بازیکنان و مصطفی زارعی (رئیس کمیته اخذ مجوز باشگاهی) سرگرم تغییرات در قوانین نقل و انتقالاتی فوتبال ایران هستند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
امروز روزنامه فرهیختگان گزارش مفصلی از تغییراتی که قرار است در قوانین جذب بازیکن اتفاق بیافتد پرده برداشت و پیگیریهای ورزش سه نشان میدهد برخی از موارد درجشده صحت دارد.
مهمترین بندی که در حال حاضر نیز مورد توجه هواداران فوتبال قرار گرفته این است که بازیکنان لژیونر قادر به عقد قرارداد به صورت قرضی با باشگاههای ایرانی نیستند. این یک قانون عجیب و محدودکننده محسوب میشود و مشخص نیست برای چه به عنوان یک قانون اجرایی نقل و انتقالاتی مورد تصویب قرار گرفته است.
در حال حاضر پیام نیازمند، محمد محبی و مهدی قایدی از سه باشگاه پورتیموننزه، الاهلی و سانتاکلارا قرض گرفته شده و در فوتبال ایران بازی میکنند که علت این تصمیم محدودیتهای مالی باشگاههایی بوده که این بازیکنان را استخدام کردهاند. در واقع خریداری مجدد بازیکنانی مثل قایدی، محبی و نیازمند احتیاج به عدد بالایی داشته که باشگاههای ایرانی از پس آن برنمیآمدند و بنابراین از راهحل استخدام قرضی در فصل گذشته استفاده کرده تا از خدمات این بازیکنان شاخص استفاده کنند. این یک سیاست طبیعی است که با توجه به مسائل مالی باشگاههای ایران، نکته خاصی ندارد اما با قانون جدید اگر در ابتدای این فصل میبود، هیچکدام از این سه بازیکن نمیتوانستند به استخدام باشگاههای ایرانی دربیایند، مگر آنکه خریداری قطعی آنها اتفاق میافتاد.
در عین حال یک قانون دیگر درباره لژیونرهای ایرانی مصوب شده و آن هم این است که این بازیکنان در صورت بازگشت به باشگاههای ایرانی به عنوان سهمیه خارجی وارد فهرست تیمها خواهند شد، در حالی که پاسپورت آنها ایرانی است. به عنوان مثال اگر بازیکنی مثل محمد نادری قصد بازگشت از لیگ ترکیه به ایران را داشته باشد، باشگاهی که او را استخدام میکند عملا باید یکی از سهمیههای خارجی خود را به این موضوع اختصاص بدهد که البته با توجه به افزایش سهمیه خارجی این مسئله موضوع چندان بغرنجی تلقی نمیشود اما به هر حال تغییر این قانون نیز هیچ توجیه خاصی ندارد.
موضوع اینجاست که اگر ملاک ارزیابی بازیکنان نه پاسپورت، بلکه TMS باشد و بازیکنان لژیونر ایران در سهمیه خارجی قرار بگیرند، با توجه به ممنوعیت لیگ دسته اول در استخدام بازیکنان خارجی، این بازیکنان نمیتوانند در این رده از فوتبال ایران به کار مشغول شوند! و قانونگذار هیچ پیشبینی خاصی در است باره نکرده است.
یعنی اگر مثلا بازیکنی که به یک لیگ خارجی پیوسته، پیشنهاد یک تیم لیگ دسته اولی را داشته باشد، با وضعیت پیچیدهای رو در رو میشود که احتمالا باید مجوز جداگانهای برای این انتقال در نظر گرفته شود.
موضوع تغییر قوانین به این دو بند محدود نمیشود و نکات دیگری را هم در بر میگیرد که البته در بعضی از موارد آن تغییرات مثبتی اتفاق افتاده است اما این یکی کمی عجیب به نظر میرسد!

منبع: بیتوته
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۳۰۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
پیشنهاد قرارداد ۵ ساله برای سرمربی ایرانی استقلال
فرشاد فلاحت زاده درباره علت ناکامی این فصل تیم فوتبال استقلال و باخت در فینال جام حذفی، اظهار داشت: از همان اول چقدر پیشکسوتان استقلال گفتند که ساپینتو به درد نمیخورد. این فصل رفتارهای این سرمربی در فوتبال ایران بیشتر به چشم آمد، در نهایت هم با محروم شدن و بداخلاقی هم از ایران رفت. در دربی کلی شلوغ بازی درآورد و اخراج شد، نیازی نبود که این قدر هیجان به خرج بدهد که تیم را در لحظلات حساس تنها بگذارد. کادر فنی و مدیریت باشگاه پرسپولیس تمامی بازیکنانشان را خوب مدیریت کردند و از ورود حاشیهها به تیمشان جلوگیری کردند.
وی ادامه داد: آیا شأن سرمربی، باشگاه استقلال که یکی از بزرگترین باشگاههای آسیاست، باید اینگونه باشد که بخواهد با بازیکن حریف دربیفتد، کری بخواند و تنش ایجاد کند. ساپینتو در کنفرانس خبری پیش از بازی فینال جام حذفی، علیرضا بیرانوند را مقابل تماشاگران استقلال قرار داد و پرسپولیسیها هم برای سربلندی بیرانوند تا پای جان دویدند.
*استقلال نیازمند پوست اندازی اساسی است
پیشکسوت تیم فوتبال استقلال افزود: ۱۱ سال برای استقلال بازی کردم، تا آنجایی که یادم میآید بازیکنان و اعضای کادرفنی در مورد بازیکن حریف صحبت نمیکردند. برخی از بازیکنان استقلال هم همانند ساپینتو نتوانستند هیجانشان را در جاهای حساس کنترل کنند. در دیدار دربی هم آرامش خودشان را حفظ نکردند؛ برخی از آنها در سطح تیم بزرگ استقلال نبودند. اگر بازیکنان استقلال باهوش بودند، میتوانستند عملکرد بهتری در لیگ برتر و جام حذفی داشته باشند.
کارشناس فوتبال با اشاره به اینکه باید بازیکنان طراز اول برای فصل آینده استقلال جذب شوند، تصریح کرد: در بحث جذب بازیکنان برای فصل بعد باید ۱۴-۱۵ تغییر کنند و یک پوست اندازی اساسی در تیم فوتبال استقلال صورت گیرد. معلوم نیست یک سری از بازیکنان چطور به این باشگاه آمدهاند؟ درست است که تمامی بازیکنان برای استقلال زحمت کشیدند، اما باید قبول کرد که پیراهن استقلال برای برخی از نفرات گشاد است و باید به لیگ پایینتر بروند.
*استقلال باید مدیرعامل و هیأت مدیره کاربلد داشته باشد
پیشکسوت استقلال در پاسخ به این سوال که چه کسی باید سرمربی فصل آینده این تیم باشد، تاکید کرد: جواد نکونام بهترین گزینه داخلی برای سرمربیگری تیم فوتبال استقلال است. او یکی از بزرگترین و پرافتخارآفرینترین ملیپوشان فوتبال ایران بوده، تجربه بازی در لالیگا را داشته و یکی از برندهای فوتبال ملی است. باید از اندوخته و سرمایههای باشگاه استفاده کنیم، چون او جوان است و میتواند دوباره در استقلال بدرخشد. در چند سالی که سرمربیگری را تجربه کرده عملکرد رضایتبخشی داشته، هم اکنون نیز شرایط خوبی دارد و باشگاه استقلال باید با او قرارداد ۵ ساله ببندد.
فلاحتزاده با اشاره به اینکه باشگاه استقلال باید مدیرعامل و هیأت مدیره کاربلد داشته باشد، خاطرنشان کرد: مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره باشگاه بزرگ استقلال باید مدیران قوی و فوتبالی باشند و با ارتباطات خوبشان بتوانند بودجه کافی را باشگاه تامین کنند تا بازیکنان مدنظر کادرفنی جذب شود. مدیرعامل باشگاه استقلال باید بتواند برای باشگاه کار کند، دنبال زد و بند و معروف شدن نباشند. برخی از اعضای هیأت مدیره استقلال دیگر در بین طرفداران محبوب نیستند، هواداران دوست ندارند آنها در باشگاه حضور داشته باشند و باید جای خودشان را به پیشکسوتانی بدهند که در دل مردم جایگاهی دارند. پیشکسوتانی باید در باشگاه فعالیت کنند که باعث پیشرفت استقلال شوند نه اینکه فقط اسمشان در باشگاه باشد و هیچ فعالیت مفیدی برای باشگاه نداشته باشند.
منبع: میزان