Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضاپیمای «جونو» پنجاه و یکمین پرواز خود را از نزدیک سیاره مشتری انجام داد.

فضاپیمای ناسا موسوم به «جونو» (Juno) روز ۱۶ مه از کنار آیو عبور کرد و بیش از هر زمان دیگری به این قمر آتشفشانی مشتری نزدیک شد. این فضاپیما در طول فرآیند نزدیکی، تنها ۳۵۵۰۰ کیلومتر با سطح قمر «آیو» (Io) فاصله داشت.

اگر قمر آیو در این عکس‌ها آرام به نظر می‌رسد، پس ظاهر می‌تواند فریبنده باشد، زیرا آیو فقط آتشفشانی‌ترین قمری نیست که به دور غول گازی مشتری می‌چرخد، بلکه آتشفشانی‌ترین جرم آسمانی در کل منظومه شمسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکس کاوشگر جونو از قمر آیو که هنگام پرواز از نزدیک مشتری در ۱۶ مه گرفته شده است

برخی از عکس‌های دقیق ثبت‌شده توسط جونو و تصویرگر نور مرئی آن موسوم به «جونوکم» (JunoCam)، سطح سرخ‌رنگ آیو را نشان می‌دهند که توسط آتشفشان‌های آن زخمی شده است. یک نمای فروسرخ از آیو که در پرواز جونو در اول ماه مه با یکی از تجهیزات آن موسوم به «JIRAM» گرفته شد، منشأ این زخم را نشان می‌دهد و چندین نقطه داغ از فعالیت‌های آتشفشانی را روی سطح قمر آشکار می‌کند.

عکس جونو از قمر آیو در نور مرئی و فروسرخ که در طول پرواز اول مه ۲۰۲۳ گرفته شد. این عکس، یک نمای ترکیبی را نشان می‌دهد که نقاط داغ را در سراسر سطح آیو به نمایش می‌گذارد

«اسکات بولتون» (Scott Bolton)، پژوهشگر ارشد پروژه جونو، در بیانیه پیش از پرواز گفت: آیو، آتشفشانی‌ترین جرم آسمانی است که در منظومه شمسی می‌شناسیم. با مشاهده آن به مرور زمان در گذر‌های متعدد، می‌توانیم ببینیم که چگونه آتشفشان‌ها تغییر می‌یابند، چقدر فوران می‌کنند، چقدر روشن و داغ هستند، آیا به یک گروه مرتبط هستند یا فعالیت آن‌ها انفرادی است و آیا شکل جریان گدازه آن‌ها تغییر می‌کند یا خیر.

ناسا تخمین می‌زند که روی سطح آیو، صد‌ها آتشفشان فعال در حال فوران وجود دارند. این آتشفشان‌ها می‌توانند گدازه‌ای را تا ده‌ها مایل به داخل جو نازک بدون آب آیو پرتاب کنند.

اعتقاد بر این است که این فعالیت شدید آتشفشانی در نتیجه تأثیر گرانشی قابل توجه مشتری به وجود می‌آید، زیرا این سیاره، یک بازی مشابه طناب‌کشی را با آیو انجام می‌دهد. این کار به ایجاد نیرو‌های جزر و مدی قوی می‌انجامد که اثراتی مانند فشردن آیو را به همراه دارند و باعث می‌شوند که سطح آن تا ۱۰۰ متر بالا و پایین برود.

عکس کاوشگر جونو از مشتری و آیو که در پرواز ۱۶ مه گرفته شد

حتی پیش از پنجاه و یکمین پرواز از نزدیک مشتری، جونو از زمان رسیدن به غول گازی در سال ۲۰۱۶، بیش از ۵۱۰ میلیون مایل را سپری کرده و با سه قمر «اروپا» (Europa)، «گانیمد» (Ganymede) و آیو برخورد کرده بود.

بولتون گفت: همان طور که با مدار‌های متوالی به آیو نزدیک‌تر می‌شویم، به بخش شگفت‌انگیز دیگری از ماموریت جونو قدم می‌گذاریم. این مدار، نزدیک‌ترین نگاه ما را به قمر آیو ارائه می‌کند. پرواز‌های آتی در ژوئیه و اکتبر، ما را حتی نزدیک‌تر خواهند کرد و به پرواز از نزدیک آیو در دسامبر سال جاری و فوریه سال آینده ختم خواهد شد که طی آن، در ۱۵۰۰ کیلومتری سطح قمر پرواز خواهیم کرد.

منبع: اسپیس

صرافی ارز دیجیتال

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: منظومه منظومه شمسی فضاپیمای آتشفشانی ترین قمر آیو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۳۱۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۶ خرداد به افق قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، تقویم و اوقات شرعی سهشنبه ۱۶ خرداد سال ۱۴۰۲ هجری شمسی به شرح زیر است:

امروز سهشنبه | ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی| ۱۷ ذی القعده ۱۴۴۴ هجری قمری | ۶ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی

**********************

اذان صبح: ۰۳:۱۱ دقیقه | طلوع آفتاب: ۰۴:۵۴ دقیقه | اذان ظهر: ۱۲:۰۵ دقیقه | اذان مغرب: ۱۹:۳۷ دقیقه

دیگر خبرها

  • ثبت نام برای سفر نام‌ها به دور دست‌های منظومه شمسی
  • راز موفقیت خیره کننده از زبان جعبه سیاه پرسپولیس!
  • شبیه‌سازی مرگ یک ستاره غول‌پیکر
  • ارسال میوه تازه به ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • در راستای تاکیدات استاندار مازندران پرواز ساری – اکتائو – ساری برقرار شد
  • اهل ‌بیت(ع) در منظومه فکری حضرت امام(ره)
  • کدام آیفون‌ها iOS 17 را دریافت نخواهند کرد؟ | ویژگی‌های خیره‌کننده سیستم‌عامل جدید اپل چیست؟
  • تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۶ خرداد به افق قم
  • دو حکایت امام خمینی از سفر حج تمتع در سال ۱۳۱۲ شمسی
  • تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ به افق قم