Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2023-05-30@11:30:14 GMT

زنگ هشدار تورم ۷۰ درصدی برای دولت رئیسی

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۸۳۲۶۱۵

زنگ هشدار تورم ۷۰ درصدی برای دولت رئیسی

آفتاب‌‌نیوز :

احمد کیمیایی، کارشناس اقتصادی، درباره رقم اعلامی تورم برای فروردین به میزان ۶۸.۶ به انتخاب گفت: برای محاسبه تورم، سبدی از کالا‌ها را در نظر می‌گیرند و تورم روی آن حساب می‌شود. سبدی که در نظر می‌گیرد کالاهاییست که دولت قیمت آن را ثابت نگه داشته است، مثلا نان دست دولت است و جلو گران شدن آن را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی بحث محاسبه تورم می‌شود آن کالا‌ها تغییرات زیادی نداشته اند و تورم اعلامی با واقعیت بازار فرق می‌کند. دولت تورم سالانه ۴۰ درصد را اعلام می‌کرد و الان برای اولین بار است که این رقم ۶۸ درصد اعلام شده است، اما من فکر می‌کنم پارسال ما تورم ۷۰ درصد را با توجه به تاثیرات جراحی اقتصادی و اعتراضات داشتیم. در سال ۱۴۰۱ آنچه من به چشم می‌دیدم و مردمی که در بازار می‌بینند تورم ۷۰ درصد بود.

وی درباره خطرات تورم نزدیک ۷۰ درصد افزود: این عدد زنگ هشدار است و ما ۴ سال است که رقم بالا ۴۰ درصد را داریم تجربه می‌کنیم و برای مردمی که حقوق ثابت دارند خیلی سخت است و با اعدادی که خود دولت هم اعلام می‌کند اصلا همخوانی ندارد. خرج‌ها در کلانشهر‌ها بیشتر هم هست. هزینه‌ها در تهران و اصفهان و شیراز مسلما بیشتر از شهر‌های کوچکی است که دولت برای آن حقوق تعیین کرده است. در شهر‌های بزرگ این میزان حقوق زیر خط فقر است و کسانیکه دو شغل ندارند به سختی زندگی می‌کنند و کارگر و کارفرما هر دو از وضعیت اقتصادی موجود ناراضی اند. الان هرچقدر هم دولت بخواهد برنامه اقتصادی بچیند وقتی مردم ناراضی باشند جواب نخواهد داد.

کیمیایی درباره علل اصلی وضعیت فعلی در تورم گفت: علت اصلی تورم چاپ پول است، اما باید ببینیم چرا به چاپ پول رسیدیم، اگر به عقب‌تر برگردیم مهم‌ترین دلیل تورم بحث تحریم هاست. وقتی تحریم هستیم و چیزی نمی‌فروشیم این اتفاق می‌افتد. اگر چیزی می‌فروختیم و پول چاپ می‌کردیم آنگاه یک پشتوانه‌ای داشتیم. جامعه هم حرف‌های دولت را نشان نمی‌دهد که می‌گوید ما خیلی خوب نفت می‌فروشیم، این حرف‌ها در سفره مردم خود را نشان نداده است. ما حتما باید تحریم‌ها را به جایی برسانیم و بدون تعارف مشکل را حل کنیم. اگر تحریم‌ها برداشته شود صعود قدرتمندی خواهیم داشت که کشور‌های منطقه متعجب می‌شوند. ما نیروکار، ثروت، توان و تجربه داریم، اما تحریم‌ها نمی‌گذارد نتیجه بگیریم.

منبع: سایت انتخاب صرافی ارز دیجیتال

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تورم دولت رئیسی تحریم ها ۷۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۳۲۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردزنی ده ساله؛ وضعیت صعودی شاخص فلاکت در ایران چه می‌گوید؟

وضعیت شاخص فلاکت در سال های اخیر صعودی بوده و در پایان سال گذشته به رکورد ده ساله رسیده است. این در حالی است که کمترین میزان این شاخص در سال 1395 و پس از به نتیجه رسیدن برجام رخ داده بود.

به گزارش اکوایران، بررسی اقتصاد ایران از سال 1391 نشان می دهد که کمترین شاخص فلاکت در دوازده سال اخیر در سال 1395 و پس از به نتیجه رسیدن برجام به ثبت رسیده است.

به طور کلی دو شاخص تورم و بیکاری از مهم ترین شاخص های اقتصادی به شمار می آیند، و در تعیین وضعیت رفاه مردم اهمیت زیادی دارند؛ زیرا از یک طرف مردم آن را در زندگی روزمره حس میکنند و از طرف دیگر تغییرات آنها میتواند بر زندگی شان بسیار تاثیرگذار باشد. از همین رو در ابتدای دهه ۷۰ میلادی، آرتور اوکان با استفاده از این دو شاخص اقتصادی، شاخصی به نام شاخص فلاکت را به وجود آورد.

شاخص فلاکت معیاری از پریشانی اقتصادی است که افراد آن را به صورت روزمره به دلیل خطر بیکاری و افزایش هزینه های زندگی احساس می کنند. به عبارتی دیگر شاخص فلاکت با اضافه کردن نرخ بیکاری فصلی به نرخ تورم سالانه محاسبه می شود. برخی از تحلیلگران معتقدند افزایش این متغیر اقتصادی می تواند بر نرخ جرم و جنایت، فقر، خودکشی و.. نیز اثرگذار باشد.

اکنون با تغییر سال پایه مرکزآمار در شاخص قیمت مصرف کننده از سال 1395 به 1400 داده های تورم تغییر کرده و در ادامه موجب تغییر در شاخص فلاکت کشور در سال های مختلف شده است.

کمترین نرخ فلاکت در سال های برجام

طبق بررسی ها شاخص فلاکت درکشور از ابتدای دهه 90 تا کنون رشد چشمگیری یافته است. با شروع دهه 90 و آغاز تحریم های بین المللی علیه اقتصاد ایران نرخ بیکاری در سطح بالایی ثبت شده و در ادامه شاخص فلاکت نیز در مراتب بالایی قرار گرفت. در سال 1391 شاخص فلاکت 41.6 درصد به ثبت رسیده بود و نرخ بیکاری نیز برابر با 12.1 درصد ثبت شد. در سال های بعد به دلیل اعمال تحریم‌های شدید این نرخ افزایش یافت. به طوری که نرخ فلاکت به 43.3 درصد در سال 1392 رسید.

به نتیجه رسیدن برجام در دی ماه سال ۱۳۹۴ اما شرایط را برای ایران تغییر داد. نرخ تورم سالانه در سال 1395 تک رقمی شده و به 6.9 درصد رسید. همین موضوع موجب شد تا شاخض فلاکت در این سال به 19.3 درصد یعنی کمترین مقدار در ده سال گذشته برسد.

خروج ترامپ از برجام؛ شاخص فلاکت افزایشی شد

پس از اینکه ترامپ در سال 1397 از برجام خارج شده و سیاست فشار حداکثری را اعمال کرد، همراه با تغییر سایر شاخص های اقتصادی، شاخص فلاکت نیز در کشور افزایشی شده و در نهایت در سال 1401، این شاخص به 54.8 درصد رسیده است

تورم در این سال برابر با 45.8 درصد و نرخ بیکاری معادل با 9 درصد به ثبت رسیده است. بررسی ها نشان می دهد آن چه موجب شده تا شاخص فلاکت در سال های اخیر روند صعودی داشته باشد، وضعیت رو به رشد تورم بوده است. چرا که در سال های گذشته نرخ بیکاری مسیری کاهشی را رقم زده و در پایان سال گذشته به حداقل خود در ده سال رسیده است.

دیگر خبرها

  • جزییات افزایش 20 درصدی یارانه مشخص شد
  • بریکس؛ بستری برای خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • کاهش نسبت درآمد به هزینه، لازمه تحقق تورم ۹.۵ درصدی
  • رکوردزنی ده ساله؛ وضعیت صعودی شاخص فلاکت در ایران چه می‌گوید؟
  • تورم کالا و خدمات چقدر شد؟/ درِ باز هتل و رستوران به روی ثروتمندان ایرانی
  • ایستگاه بعد؛ معاون اول یا معاون اقتصادی؟
  • افزایش ۲۰ درصدی یارانه دهک کم‌درآمد در قالب کوپن
  • گزارشی از وضعیت تجارت ایران و عمان در دولت رئیسی + فیلم
  • دلارزدایی سبب دور زدن تحریم‌ها می‌شود/ حذف دلار از معاملات پشتوانه خوبی برای ریال
  • کارگزاران می‌خواست رکورد تورم بالاتر از ۴۹ درصد را هم بزند؟!