امنیت کامل در مرزهای ایران و افغانستان برقرار است
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۸۴۶۷۹۰
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر حیدری امروز(یکشنبه) در بازدید از مرزهای شمال سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران،گفت: مرزهای مشترک با کشور افغانستان بطور کامل در کنترل نیروی زمینی ارتش هستند و در کنار ما برادران مرزبانی قرار دارند و امنیت بطور کامل برقرار است.
وی افزود: بارها اشاره شد حضور ما در مرز به معنای اینکه خطری ما را تهدید میکند نیست بلکه به جهت اشراف اطلاعاتی و امنیت است که در مرزها برقرار است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: در بحث برخورد با نوع تردد ممکن است گاهاً اختلافی بین دو مرزبان پیش افتد که موضوع مهمی نیست و کاملا در کنترل بوده است.
امیر حیدری با بیان اینکه همرزمان ما در مرزبانی و نیروی زمینی کاملا به منطقه مسلط هستیم، اظهار کرد: تا هر جا که کشور مقابل که مرز مشترک با ما دارد و به مقررات بین المللی احترام بگذارد، احترام متقابل میبیند و حسن همجواری بجا میآوریم، ولی اگر جایی احساس شود طرف مقابل نمیخواهد به مقرارت تن بدهد با برخورد دیگری مواجه میشود.
انتهای پیام/
منبع: آنا
کلیدواژه: امیر حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش بازدید مرز شمال سیستان و بلوچستان امنیت ایران افغانستان
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۴۶۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
باکو برای جنگ بزرگی در زنگزور آماده شده است/ علیاف از خط قرمز ایران عبور میکند؟
بین الملل تابناک: یکی از مهم ترین و حساس ترین کانون های مناقشه محیط پیرامون ایران، بحران قره باغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده که مستقیم با امنیت ایران نیز پیوند خورده است. در این میان، هرگونه منازعه جدید در این منطقه، از سوی تهران به عنوان یک تهدید امنیتی ادراک خواهد شد.
چهارشنبه هفته گذشته بود که دولت جمهوری آذربایجان اعلام کرد پس از یک حمله نظامی کوتاه دو روزه، حاکمیت کامل خود را به قرهباغ به عنوان بخشی از خاک این کشور بازگردانده است. برخی گزارشها حاکی است که باکو پس از تسلط بر قره باغ، در حال آماده شدن برای حمله به کریدور زنگزور و اشغال آن است.
روزنامه «ترکیه» turkiyenewspaper در این باره مدعی شد: چند گروه ارمنی برای اقدامات تحریک آمیز جدید به کریدور زنگزور اعزام شده اند و سه گانه ایران-فرانسه-ارمنستان خط زنگیلان-گوبادلی -کَلبَجَر را مستحکم کرده و برای جنگی جدید آماده شده اند. گفته می شود جنگ بزرگ اصلی در محور زنگیلان-زنگزور رخ خواهد داد.
به گزارش این نشریه، سرهنگ بازنشسته جلیل خلیلاف، یکی از معلولان جنگ اول قره باغ (1988-1994) میگوید طرف آذربایجانی اعم از ارتش و اطلاعات از آنچه در حال وقوع است، مطلع بوده و اقدامات لازم را انجام داده است.
خلیل اف در این رابطه گفت: از این به بعد مبارزه اصلی در زنگزور خواهد بود و در هر صورت این کریدور باز خواهد شد.
این ادعاها در حالی مطرح شده که ایران در رابطه با هرگونه تنش آفرینی و جنگی جدید در محور زنگزور در راستای تغییر مرزها و ژئوپلیتیک هشدار داده و ادعاها درباره تحریک برای آغاز جنگ از سوی ایران بی اساس و فاقد هرگونه توجیه امنیتی و سیاسی است.
لازم به ذکر است که جنگ دوم قره باغ در پاییز ۲۰۲۰ و حمله یک روزه اخیر جمهوری آذربایجان با قره باغ برای پاکسازی نیروهای ارمنی در این منطقه، حساسیتهای امنیتی ایران را دوچندان کرده است. جمهوری اسلامی ایران، به مانند همه کشورها، قره باغ را متعلق با جمهوری آذربایجان میداند، اما نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی برای تغییر مرزها و ژئوپلیتیک منطقه در بالاترین سطوح هشدارهای لازم را داده است.
در این باره، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، در ۲۸ تیر ۱۴۰۱ در دیدار آقای رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، با ابراز خرسندی از بازگشت قرهباغ به آذربایجان، فرمودند: «اگر سیاستی مبنی بر مسدو کردن مرز ایران و ارمنستان باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد، زیرا این مرز، یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.»
ایشان همچنین در دیدار آقای ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز گفتند: «جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.»
به نظر می رسد، جمهوری آذربایجان به دنبال بهانه جدیدی برای راه اندازی جنگی دیگر در منطقه است. جنگی با هدف اشغال و تسلط کریدور زنگزور و حتی استان سینویک در جنوب ارمنستان که قطعا از سوی ایران تحمل نخواهد شد.
استقرار ۱۰ تیپ ارتش ایران در مرزها
فرمانده نیروی زمینی ارتش از استقرار ۱۰ تیپ نیروی زمینی ارتش در نوار مرزی ایران خبر داد. فرمانده نیروی زمینی ارتش از استقرار ۱۰ تیپ نیروی زمینی ارتش در نوار مرزی ایران خبر داد و گفت: اگر دشمنان جمهوری اسلامی ایران دست از پا خطا کنند و حماقت و شرارتی از آنها علیه نظام اسلامی سر بزند، پاسخ قاطعی از نیروی زمینی ارتش دریافت خواهند کرد. امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار کرد: هماکنون در تمام مرزهای چهارگوشه کشور از شمال غرب، غرب و جنوب غرب گرفته تا شمال شرق و جنوب شرق نیروی زمینی ارتش مستقر شده است. حیدری تأکید کرد: دشمنان ما اگر از مسیر هوایی علیه ایران اقدام کنند، قطعا جایی برای نشستن روی زمین نخواهند داشت و اگر از زمین هم اقدام کنند، طومارشان را در کسری از ثانیه به فضل الهی در هم خواهیم پیچید. فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه استقرار تیپهای نیروی زمینی در نوار مرزی با دو هدف عمده صورت میگیرد، گفت: استقرار نیروها به معنای این نیست که خطری نظام اسلامی را تهدید میکند؛ بلکه این نیروها با دو هدف «عمده حفظ و ارتقای آمادگیها» و همچنین «اشراف اطلاعاتی» در مرزها مستقر میشوند. حیدری تصریح کرد: نیروی زمینی ارتش بهمنظور حفظ و ارتقای آمادگی نیروهای خودی در مرزها استقرار یافته است تا نیروها به معنای واقعی کلمه، خود را در سنگر احساس کنند. وی بیان کرد: این فرمان مبارک رهبر معظم انقلاب است که همیشه خود را در سنگر احساس کنید و این احساس در سنگر بودن تا عملی روی زمین پیاده نشود، ممکن نخواهد بود. فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: اشراف اطلاعاتی امر بسیار مهمی است و اهمیت بسیاری برای ارتش دارد و به همین دلیل باید اشراف اطلاعاتی دقیقی داشته باشیم تا هر حرکتی را در مرزها کنترل کنیم.