Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، رکوردهای جدید افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد به طوری که تنها قیمت گندم حدود 12 دلار در یک روز رشد قیمت داشت، این در حالی است که مسئولان داخلی از مناسب بودن نرخ خرید تضمینی گندم داخلی می گویند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه به تازگی گفته است که نرخ خرید 15 هزار تومان برای خرید تضمینی گندم مناسب است که می تواند انگیزه خوبی برای کشاورزان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوود منظور با بیان اینکه قیمت تعیین شده درباره خرید تضمینی گندم، قیمت جذابی است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشاورزان هم استقبال خوبی از این تعیین قیمت داشته‌اند و ما هم مکلفیم که مطالبات کشاورزان را به سرعت به آن‌ها پرداخت کنیم.

به گزارش بلومبرگ، گندم در آخرین روز کاری این هفته 11.75 دلار و ذرت 13.25 دلار افزایش را در یک روز ثبت کرد که بیشترین افزایش در یک روز به حساب می‌آید. البته دیگر محصولات اساسی هم رشد قیمت داشتند به طوری که یولاف 7.5 دلار و دانه روغنی سویا 13.25 دلار رشد قیمت را تجربه کرد.

افزایش قیمت‌ها در شکر و پنبه هم که از مهمترین محصولات اساسی هستند نیز  ادامه داشت به طوری که شکر 54 سنت و پنبه 2 دلار افزایش قیمت را تجربه کرد.

سال گذشته پس از جنگ روسیه و اوکراین و نیز در ادامه بیماری کرونا قیمت کالاهای اساسی کشاورزی بسیار افزایش یافت و طبق اعلام سازمان خواروبار جهانی ملل متحد شاخص غذایی از رشد قابل توجهی برخوردار بود.

در حال حاضر دنیا برای جلوگیری از تجربه تلخ دوران کرونا و جنگ روسیه و اوکراین به دنبال برنامه ریزی جدید برای اطمینان از امنیت غذایی هستند.

آنها تا جایی که می توانند تمرکز خود را روی تولید محصولات اساسی در داخل متمرکز کرده و می‌خواهند وابستگی خود را به واردات این گونه کالاها کاهش دهند.

از سوی دیگر کشورهای وارد کننده تلاش می‌کنند که تا جایی که می‌توانند ذخایر خود را بیشتر کنند به طوری که طبق آمارها تنها چین نیمی از گندم صادراتی دنیا را در انبارهای خود ذخیره کرده است.

طبق نظر کارشناسان در صورتی که دولت با برنامه ریزی از جمله تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی، کشاورزان را به تولید داخلی به و یژه در محصولات اساسی ترغیب کنند خطر امنیت غذایی را کاهش داده و سود اقتصادی بیشتری هم به دلیل نااطمینانی که این روزها در واردات وجود دارد، خواهد داشت.

پایان پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قیمت گندم قیمت خوراک دام بازار جهانی محصولات اساسی خرید تضمینی یک روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۴۸۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال زراعی جدید در بی‌خبری کشاورزان از قیمت‌های تضمینی آغاز می‌شود

فردا ۴.۵ میلیون بهره بردار بخش کشاورزی در حالی سال زراعی جدید ۱۴۰۲-۱۴۰۳ را آغاز می‌کنند که قیمت خرید‌های تضمینی را نمی‌دانند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی باید نرخ تضمینی محصولات کشاورزی را قبل از آغاز سال زراعی جدید اعلام کند.

اعلام به موقع نرخ خرید‌های تضمینی کالا‌های اساسی کشاورزی از آن لحاظ حایز اهمیت است که کشاورز با آگاهی قبلی از قیمت‌ها اقدام به کشت می‌کند و می‌داند که چه بکارد و به چه میزان بکارد در غیر اینصورت گام گذاشتن در تاریکی است، و قانونگذار هم با علم به این موضوع مهلت تعیین کرده است.

نکته دیگر اینکه شورای قیمت گذاری می‌تواند با تعیین قیمت‌های مناسب، کشاورز را به سمت کشت محصولات اساسی سوق دهد که خودخواسته از کشت محصولات آب بر و کم ضرور پرهیز خواهد شد و سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در کشت محصولات اساسی هم محقق می‌شود.

از ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی که سالانه در کشور تولید می‌شود بخش زیادی از آن به محصولات کم اهمیت و آب بر اختصاص دارد و به این دلیل است که سالانه ۱۸ میلیارد دلار واردات کشاورزی داریم که ۲۵ درصد آن تنها به روغن اختصاص دارد. تمام برنامه دولت این است که از اتکا به واردات محصولات اساسی بکاهد و در این مسیر قیمت خرید‌های تضمینی می‌تواند راهگشا باشد و از خروج ارز از کشور بکاهد.

هفته گذشته منابع آگاه اعلام کردند که شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی قیمت ۳۲ محصول کشاورزی را تعیین کرده و قیمت برخی محصولات از جمله گندم هم از این جلسات به بیرون درز کرد، اما وزارت جهاد در اطلاعیه‌ای که روز بعد هم از سایت خود برداشت، اعلام کرده بود، تنها وزیر جهاد مرجع اعلام قیمت‌ها است.

حال با اینکه قانون تعیین کرده، شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی نهایتا یک هفته پس از تعیین قیمت باید اعلام کنند، اما هنوز خبری از قیمت‌ها نیست. در این شورا، وزرای اقتصاد، صنعت، سازمان برنامه و بودجه، نمایندگان مجلس، تشکل‌ها و کشاورزان حضور دارند.

رئیس این شورا را وزیر جهاد کشاورزی بر عهده دارد، او مسئول وزارتخانه‌ای است که تامین کننده امنیت غذایی کشور باید باشد، اما ۴.۵ میلیون بهره بردار کشاورزی، فردا سال زراعی جدید را با بی خبری کامل از قیمت‌ها آغاز خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • راهکار پرداخت صدها هزار میلیارد تومان پول خرید تضمینی گندم و کالاهای اساسی
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت
  • کاهش ۰.۰۸ درصدی قیمت جهانی طلا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۲/۰۷/۰۳
  • قیمت خرید تضمینی گندم بزودی اعلام می‌شود/ ۴۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران هنوز پرداخت نشده است
  • نرخ خرید تضمینی گندم به زودی اعلام می‌شود
  • رییس بنیاد ملی گندمکاران: قیمت خرید تضمینی گندم به‌زودی اعلام می‌شود
  • قیمت خرید تضمینی گندم به‌زودی اعلام می‌شود
  • در انتظار نرخ جدید خرید تضمینی گندم
  • سال زراعی جدید در بی‌خبری کشاورزان از قیمت‌های تضمینی آغاز می‌شود