Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2023-09-23@21:07:39 GMT

عبدالعلی قوام درگذشت

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۸۶۴۷۴۴

عبدالعلی قوام درگذشت

عبدالعلی قوام، مترجم، پژوهشگر و استاد علوم سیاسی، در ۷۸ سالگی از دنیا رفت.

به گزارش ایسنا، خانه اندیشمندان علوم انسانی با اعلام این خبر نوشته است: «دکتر عبدالعلی قوام استاد برجسته و ممتاز رشته علوم سیاسی و روابط بین‌الملل صبح امروز (سه‌شنبه، نهم خردادماه) آسمانی شد. دکتر قوام در طول چهار دهه فعالیت علمی خویش، ده‌ها اثر فاخر تولید و نقشی بی­‌نظیر و بی­ بدیل در تقویت و غنای ادبیات رشته روابط بین‌الملل در ایران ایفا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون تردید غم فقدان این استاد فرهیخته برای استادان و دانشجویان علم سیاست در ایران بسیار سنگین و گران خواهد بود.»

سیدعبدالعلی قوام زاده ۱۳۲۴ در قزوین بود. او در سال ۱۳۴۳ وارد مقطع کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه ملی ایران شد و در سال ۱۳۴۷ از این دانشگاه مدرک گرفت. سپس به دانشگاه ایلینوی آمریکا رفت و در سال ۱۳۵۲ با مدرک کارشناسی ارشد «اداره امور دولتی» از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. او پس از آن به انگلستان رفت و پس از گرفتن دومین مدرک کارشناسی ارشد خود در دانشگاه آبردین در رشته «تئوری اجتماعی و سیاست عمومی» در سال ۱۳۵۴ در همان دانشگاه ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۵۷ با مدرک دکتری علوم سیاسی فارغ‌التحصیل شد.

قوام پس از فارغ‌التحصیلی به ایران بازگشت و به عضویت هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درآمد. او همزمان ریاست مرکز آموزش و پژوهش سازمان‌های محلی و شهرداری‌های کشور را نیز بر عهده گرفت و تا سال ۱۳۵۹ در این سمت باقی ماند. قوام از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۲ مدیریت گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی را برعهده داشت.

کتاب «اصول سیاست خارجی و سیاست بین‌الملل» نوشته عبدالعلی قوام در سال ۱۳۷۰ در مراسم کتاب سال به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.

«دیالوگ میان روابط بین‌الملل و حقوق بین‌الملل در آغاز هزاره سوم: یک مطالعه بین رشته‌ای»،  «مبانی دیپلماسی: چگونگی مطالعه روابط میان دولت‌ها »، «تحولات سیاسی و اجتماعی اروپای شرقی تا ۱۹۴۵»، «اهمیت و مسائل حوزه اقیانوس آرام» با همکاری مریم دفتری،  «اصول سیاست خارجی و سیاست بین‌الملل»، «توسعه سیاسی و تحول اداری»، «نقد نظریه‌های نوسازی و توسعه سیاسی»،  «سیاست‌های مقایسه‌ای»،  «چالش‌های توسعه سیاسی»، «جهانی شدن و جهان سوم»، «روابط بین‌الملل: نظریه‌ها و رویکردها»، «از منازعه تا همبستگی: بررسی روابط بین‌المللی خاورمیانه از منظر مکتب انگلیسی» با همکاری احمد فاطمی‌نژاد، «اتحادیه اروپا: هویت، امنیت و سیاست» با همکاری داود کیانی، «دولت‌سازی، ملت‌سازی و نظریه روابط بین‌الملل» با همکاری افشین زرگر، «سیاست‌شناسی: مبانی علم سیاست»، «نظریه روابط بین‌الملل: پیشینه و چشم‌انداز» با همکاری احمد فاطمی‌نژاد و سعید شکوهی،  «روند دولت‌سازی و ملت‌سازی در قفقاز جنوبی» با همکاری افشین زرگر و «دین و نظریه روابط بین‌الملل» از جمله کتاب‌های به جامانده از اوست.

 انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برگزیده ها آیت الله رمضانی ایتالیا دفاع مقدس حسن فتحي فرج علیپور ونیز برگزیده ها آیت الله رمضانی ایتالیا دفاع مقدس روابط بین الملل علوم سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۶۴۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه جمعی از استاید دانشگاه تهران در واکنش به ماجرای دفاعیه عنصر تجزیه طلب

اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با صدور بیانیه ای تاکید کردند: یکپارچگی سرزمینی، امنیت ملی و پاسداری از ارزش‌های ملی و اسلامی، فصل مشترک تمامی اساتید با هر نوع تفکر سیاسی است.

به گزارش مشرق، طی روزهای اخیر ویدئویی از جلسه دفاع دانشجویی با نام «لیلا – حسین‌زاده»که به عنوان دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران معرفی می‌شد، در فضای مجازی منتشر شد، در این ویدئوی کوتاه که در یک کادر بسته گرفته شده، نوع پوشش و همچنین تمجید وی از برخی مؤسسان گروهک‌ها و فرقه‌های تجزیه‌طلب منقرض‌شده، مشاهده می‌شد.

پیرامون این موضوع، اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بیانیه‌ای صادر کردند.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

«اخیراً ویدئویی از جلسه‌ای در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در فضای مجازی منتشر شد که در آن یکی از دانشجویان سابق دانشکده، با ظاهری نامناسب تلاش کرده است تا با فریب و استفاده ابزاری از تریبون دانشگاه، سخنانی را بر زبان براند که خلاف مصالح ملی و شئون دانشگاه و در راستای اهداف دشمنان ملت است. ما اعضای هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی، ضمن محکوم کردن این اقدام، اعلام می‌داریم که یکپارچگی سرزمینی، امنیت ملی و پاسداری از ارزش‌های ملی و اسلامی، فصل مشترک تمامی اساتید با هر نوع تفکر سیاسی است.

ایران اسلامی، تمدنی برآمده از حکمت و فرزانگی و سرای امن مردمانی هوشمند و مهرورز است و قوام آن در هم‌نشینی اقوام تجلی یافته است. ایران بزرگ، محصول همگرایی و زندگی مسالمت‌آمیز اقوام ایرانی است و ما جمهوری اسلامی را هویت جمعی ملت و طریقه عزت ایران می‌دانیم و نقش ما دانشگاهیان در این عرصه، کمک به پیشرفت علم و فناوری و تربیت منابع انسانی کارآمد برای حل مسائل و پیشرفت روزافزون کشور است. تلاش علوم اجتماعی نیز همواره در راستای اعتلای هویت ایرانی و اسلامی بوده است و حمایت از تجزیه‌طلبی و تروریسم، جایی در میان گفتار علمی ما ندارد.

در پایان تأکید می‌کنیم که آرامش کشور، ثمره خون‌های پاک هزاران شهید گلگون‌کفن است که به‌هیچ‌وجه نباید دستاویز بازی‌های سیاسی قرار گیرد. بدون شک، تلاش دشمنان برای سوء استفاده از فضای باز سیاسی و اجتماعی و همچنین گفتمان علمی در دانشگاه و کشور، ناکام خواهد ماند چراکه همه دانشگاهیان نسبت به نقشه آنان در این زمینه آگاه هستند.»

اساتید امضاءکننده به ترتیب الفبا
۱. نصیبه اسمعیلی
۲. سید مهدی اعتمادی فرد
۳. یاسر باقری
۴. یحیی بوذری‌نژاد
۵. عبدالله بیچرانلو
۶. حمید پارسانیا
۷. شیوا پروائی
۸. فاطمه ترابی
۹. فاطمه تنها
۱۰. حمید رضا جلایی‌پور
۱۱. غلامرضا جمشیدیها
۱۲. محمدرضا جوادی یگانه
۱۳. حسین حاج محمدی
۱۴. حامد حاجی حیدری
۱۵. مهدی حسین‌زاده یزدی
۱۶. مریم حسین یزدی
۱۷. معز خادم الحسینی
۱۸. طاهره خزائی
۱۹. علی دادگر
۲۰. اعظم راودراد
۲۱. سید پویا رسولی نژاد
۲۲. مریم رفعت‌جاه
۲۳. قاسم زائری
۲۴. علی اصغر سعیدی
۲۵. مجید سلیمانی ساسانی
۲۶. مینو سلیمی
۲۷. احسان شاه قاسمی
۲۸. علی شکوری
۲۹. ملیحه شیانی
۳۰. سهیلا صادقی فسائی
۳۱. رسول صادقی
۳۲. محسن صبوریان
۳۳. سید سعیدرضا عاملی
۳۴. خیام عزیزی مهر
۳۵. موسی عنبری
۳۶. غلامرضا غفاری
۳۷. رزاد غلامی
۳۸. زهرا فرضی زاده
۳۹. سید احمد فیروزآبادی
۴۰. عباس قنبری
۴۱. حسین کچویان
۴۲. عبدالحسین کلانتری
۴۳. مسعود کوثری
۴۴. مجید کوششی
۴۵. حسین محمودیان
۴۶. مهدی منتظر قائم
۴۷. میثم موسائی
۴۸. حسین میرزایی
۴۹. احمد نادری
۵۰. هوشنگ نایبی
۵۱. زهره نجفی اصل
۵۲. روح الله نصرتی
۵۳. یونس نوربخش

دیگر خبرها

  • کانادا ۴۲ فرد و ۲۱ نهاد دیگر در روسیه را تحریم کرد
  • تحصیل ۴۰۰ دانشجوی خارجی از ۱۰ کشور جهان
  • بیانیه جمعی از اساتید دانشگاه تهران در واکنش به ماجرای دفاعیه عنصر تجزیه طلب
  • بیانیه جمعی از استاید دانشگاه تهران در واکنش به ماجرای دفاعیه عنصر تجزیه طلب
  • اساتید دانشگاه تهران: یکپارچگی سرزمینی فصل مشترک اساتید با هر نوع تفکر سیاسی است
  • تحصیل ۴۰۰ دانشجو از ۱۰ کشور دنیا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۱۰ ملیت دانشجو دارد
  • جمشیدی: بلوک بندی جدید آمریکا را قبول نداریم/ رئیس جمهور در سفر نیویورک سانسور اطلاعات را به چالش کشید
  • جمشیدی: ایران با عبور از حوزه تجاری سازی روابط سیاسی، وارد حوزه منافع ملی شد
  • زمان مرحله دوم آزمون ملی دانش آموختگان دندانپزشکی اعلام شد