تغییرات کنکور؛ چالشی که کماکان نگرانکننده است
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۸۷۶۵۰۸
«در صورتی که تغییرات کنکور ۱۴۰۲ در زمان برگزاری آزمون سراسری ۱۴۰۳ مجدد تغییر کند قطعاً به برنامهریزی بسیاری از داوطلبان لطمه وارد میشود.»
به گزارش خبرنگار ایمنا، همواره یکی از دغدغههای اصلی سازمان سنجشآموزش کشور یافتن مسیری برای پذیرش عادلانه داوطلبان در دانشگاه است. در این راستا برای سنجش دانشآموزان و رتبهبندی آنان هر ساله آزمونی تحت عنوان کنکور برگزار میشود، اما این آزمون طی سالهای اخیر با تغییراتی اساسی مواجه شده است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
یکی از مهمترین تغییرات کنکور ۱۴۰۲ و بعد از آن، تأثیر سوابق تحصیلی به صورت قطعی است. برای کنکور ۱۴۰۲ سوابق تحصیلی به میزان ۴۰ درصد قطعی و فقط سال دوازدهم، برای کنکور ۱۴۰۳ سوابق تحصیلی به میزان ۵۰ درصد قطعی و فقط سال دوازدهم، برای کنکور ۱۴۰۴ سوابق تحصیلی به میزان ۶۰ درصد قطعی و سال یازدهم و دوازدهم و برای کنکور ۱۴۰۵ سوابق تحصیلی به میزان ۶۰ درصد قطعی و سال دهم و یازدهم و دوازدهم اعمال خواهد شد.
علاوه بر این مسئله در کنکور سال ۱۴۰۲ دروس عمومی حذف شده بود که داوطلبان کنکور نسبت به این تغییر نظرات کاملاً متفاوتی داشتند. درواقع گروهی از داوطلبان حذف دروس عمومی را راهی برای توجه بیشتر به دروس تخصصی و کسب رتبهای بهتر میدانستند، اما برخی از افراد برای قبولی در آزمون روی دروس عمومی حساب کرده بودند.
کنکور ۱۴۰۳ و تغییرات احتمالیبعد از تایید مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برای کنکور ۱۴۰۲ و کنکورهای بعد از آن، این موضوع مدنظر قرار گرفت که آیا تغییرات و قوانین جدید، روند پذیرش داوطلبان را به سمت عدالتمحوری هدایت خواهد کرد یا خیر و طی چند روز اخیر این موضوع مورد توجه آموزش و پرورش و سازمان سنجش کشور قرار گرفته است. پیش از اینکه مسئله عدالتآموزشی مورد بحث قرار گیرد برای کنکور ۱۴۰۳ تغییراتی مدنظر قرار گرفته بود که از جمله آنها میتوان به افزایش تاثیر سوابق تحصیلی، الکترونیکی شدن کنکور و حذف دروس عمومی اشاره کرد.
چند هفته پیش خبری مبنی بر لغو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور ۱۴۰۳ اعلام شد و طبق این خبر قرار شد مجلس برای شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۳ تصمیمگیری کند و تغییراتی مثل حذف دروس عمومی از دفترچه کنکور و تاثیر قطعی سوابق تحصیلی لغو شوند. با این حال عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور اظهار کرد: کنکور ۱۴۰۳ هیچ تغییری نخواهد داشت و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار خواهد شد.
حذف دروس عمومی؛ چالش یا فرصت؟احمدرضا، یکی از دانشجویان دانشگاههای معتبر کشور در رابطه با حذف دروس عمومی از آزمون سراسری به خبرنگار ایمنا، میگوید: کنکور یکی از آزمونهایی بهشمار میرود که قدمت طولانی در کشور داشته است و از زمانهای قدیم دروس عمومی نقش مهمی در این آزمون داشته است.
وی میافزاید: طی سالهای اخیر تصمیماتی مبنی بر حذف دروس عمومی از کنکور اتخاذ شده است که بر اساس این تصمیم تنها دروس تخصصی مورد توجه قرار میگیرد و این مسئله از چند بُعد قابل بررسی است.
این دانشجو ادامه میدهد: درواقع دروس عمومی جزو مطالبی هستند که همه دانشآموزان باید به آن توجه کنند و این دروس در سیستم آموزشی کشور از ابتدایی تا دانشگاه وجود دارد؛ بنابراین حذف ناگهانی آن از کنکور تاثیر مطلوبی ندارد.
وی تاکید میکند: از سوی دیگر در برخی از مواقع مشاهده شده که وجود دروس عمومی در کنکور تاثیرگذار بوده است. درواقع دروس عمومی در کنکور بیاهمیت نیست و حتی در پذیرش دانشگاهها نیز تاثیرگذار است.
احمدرضا در همین رابطه میافزاید: علاوه بر این مسئله وجود دروس عمومی در کنکور اشتغالزایی بسیاری نیز داشته است و تاکنون افراد بسیاری در عرصه آموزش کنکوری دروس عمومی اشتغال داشتهاند و با حذف این مطالب از کنکور اشتغال بخش اعظم جامعه تحتالشعاع قرار میگیرد.
وی با اشاره به اقدامات لازم جهت حذف دروس عمومی از کنکور میگوید: درواقع دروس عمومی در کنکور جایگاه مطلوبی دارند، اما درصورتی که بخواهیم این دروس را از آزمون سراسری حذف کنیم، باید بازنگری در آموزش کشور ایجاد شود.
این دانشجو تصریح میکند: در حال حاضر تدریس دروس عمومی به شکلی برنامهریزی شده است که منتهی به کنکور و دانشگاه میشود، اما درصورتی که قرار باشد آزمون سراسری بر مبنای دروس تخصصی برگزار شود باید بازنگری در تدریس دروس عمومی شکل گیرد.
وی در همین رابطه ادامه میدهد: به طور مثال در دانشگاه اخذ برخی از دروس عمومی به صورت اختیاری است و دانشجویان میتوانند در روند تحصیل خود این دروس را نیز انتخاب کنند.
احمدرضا میافزاید: برای اینکه تصمیم صحیحی در راستای حذف یا بازگرداندن دروس عمومی به کنکور گرفته شود، باید از سه سال پیش از برگزاری آزمون برنامهریزی شود و در ساعت آموزش دروس نیز بازنگری شکل بگیرد.
وی تاکید میکند: زمانی که دروس عمومی در دبیرستان به این میزان مورد توجه قرار گیرد، اما در کنکور جایگاهی نداشتهباشد دانشآموز انگیزهای برای یادگیری مطالب عمومی نخواهد داشت.
این دانشجو در رابطه با چالشهای موجود در دروس عمومی کنکور میگوید: درصورتی که قرار باشد دروس عمومی به کنکور بازگردند باید اقداماتی در این راستا انجام شود و مسیر سوالات کمی تغییر کند.
وی تصریح میکند: درواقع سوالاتی که امروزه در آزمون سراسری از کنکور طرح میشود، بسیار چالش برانگیز و پیچیده است و اگر این مطالب در کنکور به صورت مفهومی و پژوهشی مورد توجه قرار گیرد نتیجه بهتری خواهد داشت.
بازگشت دروس عمومی به کنکور ۱۴۰۳ برای داوطلبان بسیار چالشزا استامیر، یکی از داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به خبرنگار ایمنا میگوید: با توجه به اینکه دروس عمومی در کنکور ۱۴۰۲ حذف شد، داوطلبان کنکور سال آینده بیشتر وقت خود را صرف یادگیری دروس تخصصی کردهاند.
وی میافزاید: درواقع حذف دروس عمومی از کنکور شرایط بهتری برای دانشآموزان فراهم کرد و به واسطه این مسئله میتوانیم وقت بیشتری صرف یادگیری دروس تخصصی و کسب درصدهای بالاتر از این دروس کنیم.
این داوطلب کنکور ۱۴۰۳ ادامه میدهد: در حال حاضر بسیاری از افراد روی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ که در دیماه سال جاری برگزار میشود، برنامهریزی کرده و برای شرکت در این آزمون دانش خود را در دروس تخصصی افزایش دادهاند.
وی در همین رابطه تاکید میکند: در صورتی که تغییرات کنکور ۱۴۰۲ در زمان برگزاری آزمون سراسری ۱۴۰۳ مجدد تغییر کند قطعاً به برنامهریزی بسیاری از داوطلبان لطمه وارد میشود.
امیر تصریح میکند: درواقع داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ اکنون در حال سپری کردن امتحانات سال یازدهم هستند و بسیاری از این داوطلبان وقت خود را تنها صرف یادگیری دروس تخصصی کردهاند، بنابراین درصورتی که قرار باشد دروس عمومی به کنکور ۱۴۰۳ بازگردد، داوطلبان این آزمون نمیتوانند رتبه مطلوبی کسب کنند، زیرا برای یادگیری دروس تخصصی و عمومی سه سال وقت کافی نخواهند داشت.
کد خبر 664509منبع: ایمنا
کلیدواژه: کنکور ۱۴۰۳ تغییرات کنکور ۱۴۰۲ سازمان سنجش تغییرات کنکور ۱۴۰۲ تغییرات کنکور ۱۴۰۲ چیست تغییرات کنکور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سوابق تحصیلی به میزان دروس عمومی به کنکور دروس عمومی در کنکور تغییرات کنکور ۱۴۰۲ حذف دروس عمومی داوطلبان کنکور آزمون سراسری برنامه ریزی درصد قطعی برای کنکور کنکور ۱۴۰۳ مورد توجه
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۷۶۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
جزئیات انصراف از آزمون آموزگاری برای آزمون دبیری
بامداد امروز نتایج نهایی آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگاری ابتدایی و آموزگاری استثنایی در سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.
داوطلبان میتوانند با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی Sanjesh.org نسبت به قبولی خود در این آزمون مطلع شوند.
اعلام نتایج نهایی آزمون بر اساس مجموع نمره کل نهایی داوطلبان معرفی شده واجد شرایط با وزن امتیاز آزمونهای کتبی و امتیاز ارزیابی تکمیلی و با در نظر گرفتن سهمیههای قانونی به تعداد یک برابر ظرفیت پذیرش انجام شده است.
معترضان به نتایج آزمون چه کنند؟داوطلبانی که قبول نشدهاند نیز میتوانند تا ۴۸ ساعت پس از اعلام نتایج (بامداد جمعه) با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی اداره کل آموزش و پرورش استان ارزیابی شده خود، از نحوه ثبت اعتراض از طریق سامانه اعتراض مطلع شوند.
اما مهلت ثبت اعتراض در سامانه مذکور ۲۰ روز پس از زمان اعلام نتایج آزمون است و با اتمام این مهلت اعتراضات بررسی نمیشوند.
نکته مهم این است که اعتراض به نتایج آزمون فقط با ثبت اعتراض در سامانه اعتراض به ارزیابی تکمیلی آزمون آموزگاری بررسی میشود از این رو داوطلبان معترض از مراجعه و پیگیری حضوری به ادارات کل آموزش و پرورش استان و یا هستههای گزینش استان و یا ستاد وزارت آموزش و پرورش خودداری کنند.
نتایج اعتراض نیز حداکثر تا ۴۵ روز پس از اتمام مهلت ثبت اعتراض از طریق درگاه اطلاع رسانی رسیدگی به اعتراضات اعلام میشود.
نحوه انصراف از آزمون آموزگاری برای ادامه فرآیند آزمون دبیری
از آنجا که شرکت کنندگان در آزمون آموزگاری، در صورت واجد شرایط بودن میتوانستند در آزمون دبیری وزارت آموزش و پرورش نیز شرکت کنند، اگر پذیرفته شدگان نهایی آزمون آموزگاری در ردیف معرفیشدگان چند برابر آزمون دبیری قرار بگیرند، از فرایند استخدام آزمون دبیری و هنرآموز حذف شده و استخدام آنها صرفاً برای آموزگاری انجام میشود.
با این حال در صورت عدم تمایل، داوطلبان میتوانند انصراف قطعی خود را در دفترخانه اسناد رسمی ثبت رسمی کرده و این انصراف از آزمون آموزگاری را تحویل اداره کل آموزش و پرورش سهمیه خدمتی کنند تا قبولی آنها در آزمون آموزگار ابتدایی «کان لم یکن» تلقی شود و داوطلب فرایند آزمون دبیری و هنرآموز را ادامه دهد.
بر اساس برنامه ریزی انجام شده، دوره مهارت آموزی قبول شدگان آزمون آموزگاری، همزمان با انجام سایر مراحل استخدام از سوی مجری دوره یعنی دانشگاه فرهنگیان انجام میشود و داوطلبان باید چهار روز پس از اعلام نتایج برای اطلاع از نحوه ثبت نام و شرکت در دوره مهارت آموزی به سایت دانشگاه فرهنگیان به نشانی www.sru.ac.ir مراجعه کنند.
همچنین بخشی از هزینههای دوره یک ساله مهارت آموزی بر عهده داوطلب است.
چه مدارکی برای ثبت نام در دوره مهارت آموزی و تشکیل پرونده استخدامی لازم است؟مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در دوره مهارت آموزی از طریق دانشگاه فرهنگیان و مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده استخدامی از طریق اداره کل آموزش و پرورش استان سهمیه خدمتی اعلام میشود اما به طور کلی اصل و تصویر مدارک سجلی و هویتی داوطلب اعم از کارت ملی، شناسنامه و شناسنامه فرزندان، اصل و تصویر مدارک تحصیلی اعم از گواهینامه موقت یا دانشنامه، اصل کارنامه نتایج نهایی آزمون، اصل و تصویر مدارک مربوط به ایثارگری، اصل و تصویر کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم نیاز است.
این آزمون تکمیل ظرفیت دارد؟در صورت لزوم برای جذب از طریق تکمیل ظرفیت و نیز در صورت اخذ مجوزهای لازم برای پر کردن ظرفیتهای خالی مانده، مرحله تکمیل ظرفیت این آزمون از طریق درگاه سازمان سنجش اطلاع رسانی میشود.
بر اساس این گزارش، امسال نحوه جذب آموزگار متفاوت بود و به مصاحبه شفاهی صرف اکتفا نشد. چهار ابزار مصاحبه، ارائه شفاهی، ایفای نقش و مطالعه موردی و بحث گروهی برای ارزیابی داوطلبان در نظر گرفته شد و ارزیابان صلاحیت و شایستگی تمامی داوطلبان فراخوانده شده را با سنجههای مشخصی در مرحله ارزیابی تکمیلی احراز کردند.
همچنین درحالی حدود ۶۰ هزار نفر برای ارزیابی تکمیلی و جذب ۲۸ هزار آموزگار فراخوانده شدند که در نهایت پس از انجام ارزیابی تکمیلی داوطلبان بیش از ۱۱ هزار شغل محل در کل کشور برای زنان و مردان خالی ماند و باید گفت تنها برای حدود ۱۷ هزار شغل محل رقابت جدی وجود داشت.
همچنین بنا بر اعلام مسئولان، بیش از ۲۰۰۰ ردیف شغل محل برای مردان نیز در تهران خالی مانده که یکی از علل آن بیشتر بودن آموزگار خانم در رشتههای مرتبط با شغل آموزگاری و کمبود دانش آموخته آقا در این رشتههاست.