Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، طبق دستور العمل تبدیل وضعیت ایثارگران بند «د» تبصره 20 بودجه 1400 تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند پس از اجرای این دستورالعمل، اطلاعات کارکنان را در سامانه کارمند ایران بارگذاری و بروزرسانی کنند تا اقدام لازم جهت تبدیل وضعیت نیروها و صدور شماره مستخدم برای افراد واجد شرایط به عمل آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس ایثارگران شرکت‌های تابعه‌ی طرف قرارداد سازمان آب و برق خوزستان(مجتمع عالی آموزشی آب و برق، شرکت ساب،آب غدیر، کارون بزرگ، مارون، ناحیه شمال، کرخه، دز، زهره و جراحی، لایروبی صبا، آب جنوب شرق، کرخه و شاوور، سدکارون بزرگ، سد کارون 3 و...)  اعتقاد دارند که در زمره شرکت‌های مشمول قانون فوق الاشاره قرار دارند، اما با گذشت دو سال از زمان ابلاغ این قانون توسط مجلس با اینکه اسناد و مدارک 800 نفر از نیروهای شرکتی ایثارگر تابعه سازمان آب و برق خوزستان توسط مدیران این شرکت‌ها دریافت شده است اما تاکنون تبدیل وضعیت نیروها صورت نگرفته و هیچ تغییری در حقوق آن رخ نداده است.

 

مدارک ما جهت تبدیل وضعیت گرفتند

 یکی از کارکنان شرکتی ایثارگر در این رابطه به خبرنگار فارس گفته است: در سفر اخیر رئیس جمهور با توجه به درخواست کارکنان از رئیس‌جمهور و طرح موضوع با همراهان وی  مسوولان سازمان شفاهی وعده‌های مساعدی در خصوص اجرایی کردن  قانون یادشده دادند اما تاکنون در این زمینه هیچ گونه اقدامی صورت نپذیرفته است.

وی در ادامه گفت:تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر حداقل خدماتی است که دستگاه‌های مربوط در حق نیروهای خود می‌کنند، با وجود همه این بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های قانونی از سوی مدیران بالادستی اما سازمان آب وبرق خوزستان زیر بار این قانون نمی‌رود  و نبود اعتبارات را بهانه می‌کند.

یکی دیگر از کارکنان ایثارگر شرکتی به خبرنگار فارس گفت:در سازمان آب  و برق خوزستان  برای  اجرایی نکردن قانون تبدیل وضعیت ایثارگران  مقاومت‌های زیادی می‌شود، مدیر سازمان آب و برق خود نیز از خانواده شهدا است و برادر شهیدش پس از 35 سال مفقودی به تازگی تشییع شد، وی بهتر از هر کسی می‌داند خانواده‌های شهدا، ایثارگران و جانبازان چقدر مستحق اجرای این قانون هستند و اگر بخواهیم به زحمات ایثارگران این حوزه اشاره کنیم آن‌ها در ایام سیل و تنش‌های آبی در خط مقدم خدمت به مردم منطقه قرار داشتند.

یکی از کسانی که شامل این قانون است ولی کماکان تبدیل وضعیت نشده است در این خصوص می‌گوید: پیمانکاران سازمان آب و برق از مخالفان جدی اجرای این طرح هستند، اگر خصوصی هستیم چگونه پیش از ابلاغ این قانون مدیران شرکت‌های زیر مجموعه سازمان آب و برق، سلیقه‌ای برخی نیروها را تبدیل وضعیت کردند؟ و  چرا مدارک لازم جهت تبدیل وضعیت نیروها را  از کارکنان گرفتند؟

وی در ادامه می‌گوید: صفر تا صد شرکت‌های تابعه زیر مجموعه سازمان آب و برق بوده و حتی درآمد شرکت‌ها به حساب خزانه سازمان واریز و سپس حقوق کارکنان پرداخت می‌شود اما سازمان در بحث تبدیل وضعیت ایثارگران با طرح خصوصی بودن این شرکت‌ها از اجرای قانون تبدیل وضعیت شانه خالی می‌کند.

پاسخ سازمان چیست؟

مهدی عظیمی فر مدیر روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: بررسی‌های فعلی نشان می‌دهد درخواست کنندگان تبدیل وضعیت مذکور همگی در شرکت‌های طرف قرارداد با سازمان آب و برق خوزستان شاغل هستند.

 

وی افزود: عملاً همه آن‌ها تا انتهای سال 93  کاملاً و پس از اجرای اصل 44  به بخش خصوصی تبدیل شده اند که البته شروع این فرآیند از ابتدای ده هشتاد بوده است.

مدیر روابط عمومی سازمان ب و برق خوزستان با بیان اینکه قانون تبدیل وضعیت اخیر بر مبنای بند دال تبصره 20 قانون بودجه سال 1400 بوده و مشمول این دسته نمی‌شود، گفت: سازمان آب و برق خوزستان تمام مکاتبات لازم را با حسن نظر من جمله به بنیاد شهید خوزستان و شرکت مدیریت منابع آب ایران برای تعیین تکلیف این عزیزان انجام داده است.

مدیرکل دفتر توسعه منابع انسانی وزارت نیرو : نیروها واجد شرایط تبدیل وضعیت هستند

به گفته مسوولان سازمان آب و برق خوزستان نیروهای ایثارگر، کارکنان شرکت‌های خصوصی تابعه سازمان آب و برق هستند و شامل این قانون نمی‌شوند در حالی که بررسی خبرنگار فارس نشان می‌دهد برخی از این شرکت‌ها سهامی عام، خاص و برخی خصوصی هستند، ضمن اینکه مجلس به صراحت اعلام کرده است که  ماده 44 بخش خصوصی از تبدیل وضعیت ایثارگران برداشته شود.

طبق قانون شرکت‌های زیر مجموعه سازمان آب و برق اگر سهامی باشند و 51 درصد سهام آن‌ها متعلق به دولت است شامل قانون تبدیل وضعیت کارکنان خواهند شد.

در سفر اخیر رئیس جمهور به خوزستان محمد شهرابی فراهانی مدیرکل دفتر توسعه منابع انسانی وزارت نیرو نیز در پاسخ به درخواست کارکنان ایثارگر در خصوص تبدیل وضعیت آن‌ها متنی را خطاب به رئیس سازمان آب و برق خوزستان مبنی بر اینکه این نیروها واجد شرایط تبدیل وضعیت هستند را در نامه درخواست ایثارگران پاراف کرد و از رئیس سازمان  آب و برق خواست در اسرع وقت برای تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر اقدام شود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، طبق بند الف ماده 1 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، هر شخصی که در راه دفاع از نظام جمهوری اسلامی، جانباز، اسیر، شهید، رزمنده، مفقود الاثر و آزاده، شناخته شود، ایثارگر است. بسیاری از ایثارگران و فرزندان آن ها، در دستگاه های دولتی و نیمه دولتی، مشغول به خدمت رسانی هستند و استخدام شده‌اند.

اما از آنجا که استخدام، انواع مختلفی اعم از قراردادی، پیمانی و رسمی دارد و بسیاری از ایثارگران و فرزندان آن‌ها به صورت پیمانی یا قراردادی، مشغول خدمت هستند، دولت در بودجه گذشته تصمیم بر تبدیل وضعیت ایثارگران را اعلام و آن را طی یک بخشنامه به نهادهای ذی صلاح، ابلاغ  کرد که انجام تبدیل وضعیت نیازمند طی کردن مراحل و داشتن مدارک لازم و به خصوصی است و بدون اطلاع از این مراحل و مدارک، تبدیل وضعیت، انجام نخواهد شد.

سهم هر یک از دستگاه های اجرایی از سقف اعتبار تعیین شده در بند (د) تبصره (20) قانون، توسط سازمان برنامه و بودجه کشور مشخص و دستگاه‌های اجرایی موظف هستند با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به جابجایی اعتبارات مربوط به حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر آن دسته از مشمویلن این دستورالعمل که به استخدام رسمی دستگاه درمی‌آیند.

 

پایان پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تبدیل وضعیت ایثارگران شرکتهای تابعه سازمان آب و برق خوزستان تبدیل وضعیت ایثارگران تبدیل وضعیت نیروها قانون تبدیل وضعیت خبرنگار فارس شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۹۲۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه مهارت تبدیل می‌شود

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز در اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: شخصیت علمی کشور زمانی رشد خواهد کرد که این موضوع در هماهنگی با فعالیت‌های نوآورانه باشد، شخصیت علمی کشور نباید در سایه عدم هماهنگی به صورت کاریکاتوری رشد کند.

وزیر علوم بیان کرد: رشد شخصیت علمی بدین معناست که  باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد مثل چرخ‌دنده ها، اگر قراراست کشور ما پیشرفت متوازن داشته باشد، باید حتما به بخش‌های مختلف علمی و فناوری و نوآوری کشور توجه شود.

وزیر علوم با بیان اینکه توجه بیش‌ از حد به یک بخش و کم‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود پازل علمی کشور ما ناقص شود و هم‌افزاری رخ ندهد، بیان کرد: باید تصمیم‌گیری عرصه‌ها در همه ابعاد درست باشد علاوه بر آن باید قانون را محترم بشماریم، ساختار جوامع بشری بر اساس قانون مدیریت می‌شوند اگر در جوامع به قانون کم توجهی صورت گیرد، متناسب با ظرفیت ها پیشرفت ها رخ نمی دهد.

وی با بیام اینکه در مرور قوانین علم و فناوری گاهی بعضا به برخی از  قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است، اظهار کرد: اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند که باید به قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، توجه کنیم، آیا وضعیت پذیرش دانشجو با بودجه عمومی در راستای این قانون است. باید اذعان کرد که نسبت به این قانون کم توجهی شده است

به گفته وی؛ مطابق برنامه ششم توسعه  آموزش مهارتی باید سی درصد از آموزش ارائه شده را تشکیل دهد؛ اما در حال حاضر  باشد ما توانستیم آن را به ۱۶ درصد برسانیم، بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم؛ بنابراین در علم و فناوری در خیلی جاها نسبت‌به قانون کم مهری شده‌ است.

وزیر علوم با اشاره به برنامه هفتم توسعه بیان کرد: سهم آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است، ما به عنوان مسئولان علم و فناوری از هم اکنون باید اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم، در حال‌حاضر آموزش‌های مهارت محور در حد انتظار نیست که باید آسیب‌شناسی در این خصوص صورت گیرد، آسیب‌های آن‌ها برطرف کنیم.

زلفی‌گل با بیان اینکه تدوین دستورالعمل افزایش آموزش های مهارتی در دانشگاه ها مصوب شده است، عنوان کرد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم گام‌های مناسبی در این خصوص برداشته شد که مطابق آن دستورالعمل با همکاری وزارت بهداشت تدوین و  توسط هیات وزیران آن را تصویب کنیم.

وزیر علوم بیان کرد: بر این اساس مقرر شد که میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش یابد و این موضوع در وزارت بهداشت و درمان  تقریباً محقق شده‌است، انتخاب بیمارستان‌ها از این جهت بوده است که بیمارستان‌ها در دست خود دانشگاه است و در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه ها در اختیار آموزش‌وپرورش است.

وی ادامه داد: در وزارت علوم شرایط متفاوت است، صنایع در اختیار ما نیستند، در دستورالعملی که باید آن را تدوین کنیم، باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همگام شود و با پذیرش دانشجو زمینه را برای افزایش مهارت آن فراهم کرد.

وزیر علوم با بیان اینکه بیش از ۱۵ هزار نیاز در سامانه نظام ایده ها و نیازتوسط صنایع مختلف ثبت شده است، عنوان کرد: باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش و رفع کنیم درهمین راستا سامانه نظام ایده‌ها راه‌اندازی شده است که بخش صنایع ۱۵ هزار نیاز و وزارت نفت نیز ۶۰۰ نیاز را در این سامانه ثبت کردند.

وی معتقد است اگر استادان و دانشجویان براساس این نیازها طرحی تعریف کنند، فعالیت  پژوهانه ویژه به آن‌ها اختصاص داده می‌شود، مطابق آیین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند، بر این اساس صاحب ایده را وصل می‌کنند که این قانون به دنبال این است که نیاز جامعه را به افراد صاحب ایده وصل کند.

زلفی گل با بیان اینکه اختصاص امتیاز تبدیل علم به فن و ثروت در آیین نامه ارتقا تدوین شده است، عنوان کرد: در این آیین‌نامه آمده است افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل می کنند امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وزیر علوم با بیان اینکه آیین نامه تدوین کتاب‌های درسی ابلاغ شده است، بیان کرد: مطابق آیین نامه مشخص شده که کتاب بر اساس چه شاخص‌هایی تالیف شود و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی از شاخص‌های تدوین کتاب های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

وزیر علوم با بیان اینکه تبدیل دانشگاه فنی و حرفه ای به دانشگاه مهارت ملی در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم؛ بنابراین پیگیر این هستیم تا دانشگاه فنی حرفه‌ای را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم، این دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد  برای همین است که مقام معظم رهبری به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

وزیر علوم با اشاره به ایجاد  پارک علم و فناوری مهارتی، عنوان کرد:در دو سال گذشته توجه و فعالیت زیادی در خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ برچهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر می‌شود.

زلفی گل با بیان اینکه  بیش‌از هزار و پونصد میلیارد تومان نیز در سفرهای ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است، عنوان کرد: مشکلات برخی از اساتید در خصوص استخدام هیئت علمی در دانشگاه در حال برطرف شدن است.

دیگر خبرها

  • شهدا سرمایه اصلی نظام هستند
  • مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت
  • جزئیات تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳
  • غذای شرکتی، عاملی برای افزایش تعلق خاطر کارکنان به سازمان
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد
  • تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳
  • ساماندهی وضعیت خانواده های شهدای اتباع خراسان رضوی
  • تعمیرات اساسی یدک کش فتح ۱ کوت امیر
  • صدور نخستین سند اعیانی قانون جهش تولید دانش‌بنیان در البرز
  • دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه مهارت تبدیل می‌شود