هشدار پلیس راهور درباره تفریح مرگبار کودکان
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۹۲۰۷۴۵
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سرهنگ رابعه جوانبخت رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ در برنامه تلویزیونی «شهر امن» با تشریح حادثه تصادف فوتی برخورد یک دستگاه وانتبار با یک دختر جوان در بزرگراه شهید سلیمانی گفت: متأسفانه جمعه این هفته ساعت ۸ صبح یک تصادف دردناک در محدوده بزرگراه شهید سلیمانی – دورگرد کرمان رخ داد و یک دستگاه وانت پیکان با دختر خانمی که برای رفتن به محل کار در پیادهرو ایستاده و منتظر آمدن دوستانش بود برخورد میکند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
کارشناس تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه پیادهرو جایی است که عابر پیاده باید در آن احساس امنیت کند، افزود: راننده فاقد گواهینامه این وانت در هنگام تصادف کاملا خواب بوده و هیچگونه عکسالعملی از خود مانند آثار انعکاسی خط ترمز یا حتی چرخاندن فرمان هم نداشته است که در نهایت خودرو از اختلاف سطح عبور کرده و در پیادهرو متأسفانه این دختر خانم جوان را زیر گرفته که بر اثر شدت جراحات وارده در دم فوت میکند.
سرهنگ جوانبخت در ادامه به وضعیت استقرار کودکان در وسیله نقلیه اشاره و اظهار داشت: مادران با نشاندن کودک در صندلی جلو به استقبال خطر میروند چراکه جای بچه در صندلی عقب خودرو و در صندلی مخصوص کودک است.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ گفت: کودکان به خاطر ویژگیهای خاصی که دارند و به درستی قدرت تصمیمگیری نداشته و نمیتوانند در شرایط خاص واکنش مناسب با آن لحظه را داشته باشند جزء آسیبپذیرترین اقشار در تصادفات هستند.
وی گفت: مهمترین وظیفه والدین این هست که برابر تبصره ماده 220 آیین نامه راهنمایی و رانندگی از سوارکردن کودکان و در آغوش گرفتن آنها در صندلی جلوی خودرو خودداری کنند چرا که این اقدام هم ممنوع هم خطر آفرین است.
کارشناس تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: تأکید و اصرار پلیس مبنی بر عدم نشاندن و در آغوش کشیدن کودک در صندلی جلو برای این است که وقتی که مادر کودک خود را در آغوش میگیرد در هنگام وقوع تصادف سر کودک قبل از مادر خود با شیشه برخورد کرده و در واقع وزن مادر به روی کودک افتاده و حجم آسیبدیدگیها چند برابر خواهد شد.
سرهنگ جوانبخت افزود: مادران با نشاندن کودک در صندلی جلو به استقبال خطر رفته و با این کار دقیقا از کودک خود محافظت نمیکنند چراکه جای بچه در صندلی عقب خودرو و در صندلی مخصوص کودک است.
وی در خصوص لزوم بازدید اطراف خودرو قبل از حرکت گفت: مادری را داشتیم که راننده خودرو بود و هنگام حرکت بچه خود را ندانسته به دلیل عدم دید کافی زیر گرفت و نمیدانیم این مادر تا آخر عمر با چه عذاب وجدانی زندگی خواهد کرد.
کارشناس تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: قد بچهها کوتاه است و ممکن است در هنگام بازی کردن پنهان شده باشند و آنها را نبینیم؛ پس دقت داشته باشید که هر زمانی که میخواهید در پارکینگ سوار خودرو شوید دور خودرو را بازرسی و بازدید کنید.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ افزود: با توجه به ماده 7 قانون مسؤولیت مدنی که اشاره به افراد صغیر دارد اگر در تصادفات تقصیر متوجه کودکان شود سرپرست آنها و مسؤول سرپرستی آنها که مشخصا والدین هستند پاسخگوی مستقیم خواهند بود.
وی گفت: پدرانی را شاهد هستیم که هنگام رانندگی کودکان خود را بر روی پاهای خود نشانده و مبادرت به رانندگی میکنند که این امر هم هنگام وقوع تصادفات آسیبدیدگی را چند برابر میکند چرا که در اثر وقوع تصادف، فرمان داخل قفسه سینه بچه خورده و وی را به شدت مصدوم میکند.
سرهنگ جوانبخت اظهار داشت: نباید به خاطر خوشحالی چند لحظهای بچهها آنها را بر روی صندلی جلو نشاند چراکه این خوشحالی لحظهای بوده و خطرات را برای کودکان به دنبال دارد یا وقتی بچهها دست و سر خود را از خودرو آویزان میکنند این مورد نیز بسیار خطرناک است چراکه ممکن است سنگی از زیر خودرویی رها شود یا اشیایی پرت شود یا موتورهای عبوری با آنها برخورد کنند که باعث حوادث جبران ناپذیری خواهد شد.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ افزود: بحث سانروف بسیار مهم است و نباید کودکان به دلیل جثه نحیف خود از آن بیرون بیایند چراکه با کوچکترین ترمز ناگهانی به جلو پرتاب شده یا حتی ممکن است از جلوی خودرو به زمین افتاده و خود ماشین از روی آنها رد شود.
سرهنگ جوانبخت ادامه داد: سانروف برای کودکان اصلا یک تفریح نیست و والدین باید با مسؤولیت بیشتری رفتار کرده و نباید به بچهها اجازه دهند که از سانروف استفاده کنند چراکه سطح اتکا ناپایدار است و با اولین ترمز اتفاقات ناگواری رخ خواهد داد.
پایان پیام/
منبع: فارس
کلیدواژه: پلیس راهور تصادف رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ سرهنگ جوانبخت صندلی جلو بچه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۹۲۰۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
مرگ ۳۰۰ تن در حوادث رانندگی پایتخت
به گزارش ایسنا، سرهنگ سید ابوالفضل موسویپور در حاشیه اجرای طرح شکار که در ساعات پایانی شنبه شب در بزرگراههای پایتخت برگزار شد، با حضور درجمع خبرنگاران گفت: در ساعات پایانی شب و ساعات آغازین بامداد شاهد خلوتی معابر و به خصوص بزرگراهها در پایتخت هستیم و همین موضوع سبب شده تا نوع رانندگی برای برخی از رانندگان در طول شب با ساعات روز متفاوت باشد. در این شرایط معمولا در هنگام شب سرعت خودروها افزایش پیدا کرده و به تبع آن احتمال ارتکاب تخلفات حادثهساز نیز بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه عمده رانندگان همواره قوانین و مقررات را رعایت میکنند، گفت: در این میان درصد اندکی از رانندگان با سوءاستفاده از خلوتی معابر، مرتکب تخلفات حادثهساز رانندگی نظیر رانندگی با سرعت غیرمجاز، لاییکشی، انجام حرکات نمایشی و ... شده و امنیت ترافیکی را برای دیگران رانندگان به خطر میاندازند، پلیس راهور نیز در راستای تامین امنیت ترافیکی و کاهش تصادفات ناشی از این تخلفات طرح شکار را با هدف تشدید برخورد با تخلفات حادثهساز رانندگی در طول شب را به اجرا درآورده است.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در اجرای این طرح تیمهای محسوس و نامحسوس پلیس راهور در معابر پایتخت و به خصوص بزرگراهها مستقر میشوند، گفت: این تیمها با تخلفات رانندگی حادثهساز نظیر سرعت و سبقت غیرمجاز، انجام حرکات نمایشی و ... برخورد میکنند.
مرگ ۳۰۰ تن در حوادث رانندگی پایتخت در نیمه اول سال ۱۴۰۲موسویپور ادامه داد: در نیمه نخست امسال، متاسفانه نزدیک ۳۰۰ نفر در حوادث رانندگی در پایتحت جان خود را ازدست دادند. از طرفی دیگر آمارهای ما نشان میدهد که حدود ۶۰ درصد تصادفات منجر به فوت رخ داده در پایتخت، در بزرگراهها رخ داده است. همچنین ۵۵ درصد تصادفات منجر به فوت در تهران در طول شب اتفاق افتاده است. همین موضوع ضرورت اجرای طرح شکار را به خوبی نشان میدهد.
وی با بیان اینکه ۳۹ درصد اینگونه تصادفات مربوط به عابران پیاده و ۵۴ درصد مربوط به موتورسیکلت سواران است، اظهارکرد: درچنین شرایطی، پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ وظیفه خود دانست که اجرای طرح تشدید برخورد با تخلفات حادثهساز در طول شب در بزرگراههای پایتخت را از امشب آغاز کند و همکاران ما در این طرح برخوردی جدی با رانندگانی خواهند داشت که با تخلفات حادثهساز خود، آرامش را از دیگران سلب کنند.
پلیس راهور با چه تخلفاتی در طرح شکار برخورد میکند؟رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره مصادیق تخلفات رانندگی که پلیس با آن برخورد خواهد کرد، گفت: همانطور که گفتم حرکات مارپیچ و سرعت و سبقت غیرمجاز تنها بخشی از تخلفات حادثهساز رانندگی درطول شب را تشکیل میدهد. همچنین تردد خودروهای سنگین در لاین تندروی بزرگراهها و استفاده از بوق شیپوری نیز جزو این تخلفات محسوب میشود و همچنین یکی دیگر از تخلفاتی که احتمال تصادف را بهویژه در طول شب افزایش میدهد، توقف در حاشیه بزرگراهها است.
موسویپور با بیان این که تردد عابران پیاده و موتورسواران بهخصوص موتورسیکلتهای دارای چراغهای معیوب، خطر وقوع تصادفات جرحی و فوتی را در طول شب افزایش میدهد، گفت: در بسیاری از حوادث رانندگی بهخصوص در طول شب، عامل اصلی حادثه در محل حضور ندارد و بعد از ارتکاب به تخلف از محل میگریزد. به همین دلیل لازم است برخورد با رانندگانی را که در طول شب دست به انجام این تخلفات میزنند، تشدید کنیم تا امنیت ترافیکی و آرامش شبانه در بزرگراههای تهران افزایش یابد.
توقیف ۷۲ ساعته در انتظار خودروهای متخلفرئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ درباره اینکه چه برخوردی با خودروهای متخلف در این طرح میشود، گفت: براساس مقررات، خودروهایی که مرتکب دو تخلف حادثهساز همزمان شوند، ۷۲ ساعت در پارکینگ توقیف خواهند شد و در طرح تشدید برخورد با تخلفات حادثهساز شبانه حتما همکاران ما این موضوع را به صورت جدی در دستورکار خود قرار خواهند داد.
موسویپور درباره جزئیات تشدید برخورد با تخلفات کامیونها نیز گفت: ما مبدأ تردد کامیونها را در سطح شهر شناسایی کردهایم و از مبدأ تردد آنها را رصد میکنیم و اجازه نمیدهیم که در ساعات غیرمجاز و همچنین با بار غیرمجاز، لاستیک صاف و سایر تخلفات در سطح شهر تردد کنند.
پلاک مخدوش؛ خط قرمز پلیس راهوروی با بیان اینکه در این طرح با خودروهای دارای پلاک مخدوش نیز برخورد میشود،گفت: مخدوش بودن پلاک یا نداشتن پلاک، خط قرمز پلیس راهور است و اگر یک خودرو پلاک نداشته باشد، عملا هویت ندارد، از این رو ممکن است هر تخلف دیگری را هم انجام دهد. از این رو تردد این خودروها خط قرمز پلیس بوده و همکاران ما حتما به صورت جدی با این خودروها و و موتورسیکلتها برخورد میکنند و به محض مشاهده، چنین خودروهایی را توقیف میکنند. همچنین در صورت مخدوشی پلاک برای متخلفان پرونده قضایی نیز تشکیل خواهد شد.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: اجرای این طرح محدود به یک شب یا یک بازه زمانی محدود نیست. طرح شکار از امشب آغاز شده و در روزهای آتی نیز به طورجد به شکل محسوس و نامحسوس ادامه پیدا خواهد کرد.