احتمال تداوم ریزش قیمت طلا و سکه/ تاثیر اخبار مثبت بر افت قیمتها
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۹۲۱۳۵۸
نادر بذرافشان در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد بازار طلا و سکه اظهار داشت: از اوایل هفته گذشته روند کاهشی قیمتها را در بازار طلا و سکه داشتیم؛ کاهش تقاضا، کاهش قیمت ارز و نوسانات بازار انس جهانی که حدوداً با ۳۰ دلار کاهش همراه بود، عواملی بودند که منجر به افت قیمتها در بازار شدند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران افزود: در ابتدای هفته جاری نیز انس جهانی ۱۴ دلار افزایش یافت اما نتوانست تأثیر زیادی روی بازار ایران بگذارد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی ادامه داد: از ابتدای هفته گذشته تاکنون ۲ تا ۷ درصد کاهش قیمت را در بازار طلا و سکه داشتیم.
بذرافشان در مورد اینکه آیا ریزش قیمت تداوم خواهد داشت یا خیر نیز گفت: از حدود ۲ ماه و نیم پیش بازار طلا به ثبات رسیده بود و احتمال افزایش قیمت وجود ندارد؛ منتهی با توجه به شرایط احتمالاً تا پایان هفته کاهش یک تا ۳ درصدی در قیمتها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه روال بازار خوب است و التهابی وجود ندارد، افزود: فعلاً نمیتوان در مورد آینده بازار طلا و سکه صحبت کرد زیرا باید منتظر وضعیت انس جهانی، نرخ ارز و اخبار سیاسی- اقتصادی باشیم.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران گفت: البته از سویی دیگر باید توجه داشت که تأثیر این مؤلفهها هم بر بازار طلا و سکه زیاد نیست زیرا بازار از ابتدای سال به ثبات رسیده است بنابراین اگر مردم قصد معامله طلا دارند به بازار مراجعه کنند.
کد خبر 5803324منبع: مهر
کلیدواژه: نادر بذرافشان قیمت طلا قیمت سکه بهار آزادی وزارت راه و شهرسازی بورس وزارت جهاد کشاورزی وضعیت ترافیکی جاده ها اجاره بها رهن و اجاره مسکن ایران وام مسکن نفت عراق راه و شهرسازی سرمایه گذاری خارجی بازار سرمایه اوپک پلاس برنامه هفتم توسعه بازار طلا و سکه
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۹۲۱۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
افزایش قیمت مصالح و ممانعت از ریزش قیمت مسکن با سیگنال دهی بورس کالا
موضوع مهم تر از نقش سیمان و فولاد در بهای تمام شده ی مسکن، سیگنال دهی این دو نهاده با شکل دهی انتظارات تورمی در قالب افزایش تورم بخشی مسکن است که منجر به عدم کاهش قیمت مسکن در شرایط رکودی فعلی می شود. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پیرو اظهارات این روزهای وزیر راه و شهرسازی پیرامون خروج سیمان و فولاد از مکانیزم بورس کالا حواشی بسیاری در فضای رسانه ای ایجاد شده است. گفتنی است پیرو مطالبی که وزیر راه و شهرسازی در خصوص خروج سیمان و فولاد از بورس کالا برای کنترل و کاهش بهای تمام شده ی مسکن با نگاه ویژه به نهضت ملی مسکن ارائه کرده است، کارشناسان مختلفی نظرات خود را درباره ی ایده ی جدید وزیر مسکن مطرح کردند.
بر همین اساس اگرچه شاهد برآوردهای مختلفی از سهم سیمان و فولاد در بهای تمام شده ی مسکن بودیم، اما به طور کلی اغلب کارشناسان این حوزه سهم این دو نهاده را در بهای تمام شده مسکن حدود 15 تا 18 درصد اعلام کرده اند. همچنین به طور تقریبی بیش از 85 درصد از کل هزینه ساخت در هر متر مربع مربوط به هزینه زمین و اخذ مجوزهای لازم، دستمزد، نازککاری و سایر هزینههای مرتبط به تاسیسات برقی و مکانیکی است.
لازم به ذکر است طبق برآورد ها حدود 55 درصد از بهای تمام شده مسکن مربوط به بهای زمین و مجوز های لازم برای ساخت است که با توجه به اینکه در طرح نهضت ملی این هزینه ها وجود ندارد (زمین رایگان در اختیار متقاضیان قرار میگیرد) بنابراین سهم فولاد و سیمان در بهای تمام شده مسکن افزایش پیدا خواهد کرد.
رشد 25 درصدی نرخ سیمان در سه ماه گذشته
گفتنی است با توجه به حذف هزینه ی زمین و مجوزها در ساخت مسکن، سهم فولاد و سیمان مصرفی در یک واحد مسکونی، طبیعتا بخش قابل توجهی از بهای تمام شده ی مسکن خواهد بود. همچنین وقتی در پروژه ای همچون نهضت ملی مسکن دولت قصد ساخت 4 میلیون واحد مسکونی را دارد، هر چقدر هم که نقش سیمان و فولاد در بهای تمام شده یک واحد مسکونی کم باشد، اما مشخصا در این تیراژ ساخت، چشم گیر و قابل توجه خواهد بود. بر همین اساس لزوم کنترل قیمت این دو نهاده به هر حال برای کاهش بهای تمام شده ی مسکن اهمیت خواهد داشت.
این در حالی است که در همین چند ماه اخیر، قیمت سیمان تیپ 2 در بورس کالا با افزایش 25 درصدی مواجه شده است. نکته ی جالب تر این است که با توجه به گفته ی دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان در ماه های گذشته با تامین برق دولت، عرضه ی سیمان به طور مستمر صورت گرفته و مازاد عرضه نسبت به تقاضا وجود داشته است. اما با تمام این تفاسیر بررسی معاملات بورس کالا نشان می دهد که که قیمت یک کیلو سیمان کیسه ای تیپ 2 کیسه از تنی 800 هزار تومان به یک میلیون تومان رسیده و با رشدی 25 درصدی مواجه شده است.
سیگنال سازی فولاد و سیمان، مانع اصلی کاهش قیمت مسکن
گفتنی است تنها بازاری که در در ماه های گذشته به رغم کاهش نرخ ارز و ایجاد ثبات در این بازار و به دنبال آن کاهش قیمت در سایر بازار های دارایی (از جمله بازار خودرو)، چندان به استقبال ریزش قیمت ها نرفت، بازار مسکن بود. به بیانی ساده تر، جدا از سهم و نقش سیمان و مصالح در بهای تمام شده ی واحد های مسکونی، "سیگنال نهاده های تولید" در قالب شکل دهی انتظارات تورمی است که اجازه ی کاهش قیمت محصول نهایی را نمی دهد.
در واقع این طور به نظر می رسد مهم ترین دلیلی که بازار مسکن را به بازار مقاومی در برابر ریزش قیمت ها تبدیل کرده است، ساز کار بورس کالا و سیگنال دهی آن به انتظارات تورمی بخش مسکن است. به عنوان مثال در ماه های گذشته که تقریبا تمامی بازار های دارایی با ریزش قابل توجهی مواجه شدند، انبوه سازان مسکن با توجه به اینکه نهاده های تولیدی آن ها کاهش قابل توجهی را تجربه نکرده و حتی در بعضی نهاده ها همچون سیمان با افزایش قیمت نیز روبرو شده است، طبیعتا انگیزه ای برای کاهش قیمت مسکن های آماده ی عرضه ی خود نخواهند داشت چرا که با توجه به عدم کاهش قیمت مصالح ساختمانی توان ساخت و ساز های بعدی را از دست می دهند. بر همین اساس، علی رغم کاهش تورم عمومی اما تورم بخشی مسکن با ساز و کار عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا کاهش پیدا نخواهد کرد و به دنبال آن قیمت مسکن نیز کاهشی نخواهد شد.
گفتنی است طبق استدلال بالا اساسا بحث درباره ی میزان سهم سیمان و فولاد در بهای تمام شده ی مسکن که امروز تمام توجهات حول آن متمرکز شده است،در اولویت اول نیست. لازم به ذکر است نکته ی مهم تر از سهم هر نهاده در بهای تمام شده مسکن، سیگنال دهی افزایش قیمت مصالح ساختمانی (یا عدم کاهش قیمت آن ها با توجه به وجود قیمت پایه در ماکنیزم بورس کالا) در قالب افزایش انتظارات تورمی است که در نهایت زمینه ی کاهش قیمت مسکن را فراهم نمی کند.
انتهای پیام/