کاهش شدید قیمت گندم و نهاده دام در بازارهای جهانی
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۹۲۲۳۰۶
امروز در بازارهای جهانی قیمت انواع محصولات اساسی کاهش یافت و فرصت مناسبی برای کشورهای وارد کننده است که انبارهای خود را در این فرصت پیش آمده پر کنند.
به گزارش ایران اکونومیست، امروز قیمت انواع محصولات اساسی در بازارهای جهانی کاهش یافت و از معدود روزهایی است که در چند وقت اخیر بازار با کاهش قیمت مواجه شده است، به نظر می رسد که بازار پس از افزایشهای متوالی روزهای گذشته نیاز به اصلاح دارد و افزایش عرضه هم بر این کاهش قیمت ها تاثیر گذاشته است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
پیش از این هم سازمان خواربار جهانی ملل متحد اعلام کرده بود که امسال شاخص قیمت محصولات اساسی و مواد غذایی نسبت به سال گذشته کاهش خواهد داشت اما در روزهای اخیر بازار خلاف این پیش بینی ها را طی می کرد.
به نظر می رسد افزایش عرضه در بازار با آغاز فصل برداشت بسیاری و نیز کاهش تقاضای واردات دو عاملی است که بر تعادل بازار تاثیر گذاشته و قیمت را کاهش داده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ؛ تنها در روز جاری قیمت گندم برای تحویل در ماه جولای 3.75 دلار کاهش داشته و هر بوشل از این محصول به قیمت 624 دلار به فروش رفت.
قیمت ذرت هم که معمولا به عنوان خوراک دام استفاده می شود نیز کاهش 1.75 دلاری را ثبت کرده و هر بوشل از این محصول به قیمت 606 دلار و 25 سنت فروخته شد.
بر اساس این گزارش، امروز قیمت دانههای روغنی هم از این کاهش قیمت ها عقب نماند به طوری که دانه روغنی کانولا 3.3 دلار کاهش یافت.
قیمتهای جهانی روی هزینه کشورهایی که عمدتا وارد کننده هستند تاثیرگذار است، کشورهایی که وارد کننده هستند در زمان کاهش قیمت ها فرصت مناسبی برای واردات دارند زیرا ارز کمتری پرداخت خواهند کرد.
کشورهایی که وارد کننده هستند امنیت غذایی کشورش بیشتر در معرض آسیب است و با تغییرات آب و هوایی، گرم شدن کره زمین و جنگ اخیر روسیه و اوکراین این آسیب پذیری بیشتر شده است بنابراین پس از این اتفاقات کشورها از هر فرصتی برای پر کردن انبارهای خود استفاده می کنند به طوری که چین نیمی از گندم صادراتی دنیا را در انبارهای خود ذخیره کرده است.
کشورها اخیرا رویکرد جدی تری هم در تولید کالاهای اساسی در پیش گرفته اند و سعی دارند از منابع محدود آب و خاک کشورش به جای تولید محصولات آب بر وکم تاثیر در از محصولات اساسی و موثرتر در امنیت غذایی استفاده کنند.
بنابراین در چنین شرایطی که دنیا با تمام توان تامین امنیت غذایی را با برنامه های متنوع در دستور کار دارد، کشور ما هم باید تولید محصولات اساسی و خودکفایی در آنها را جایگزین تولید محصولات کم اهمیت نظیر هندوانه و خربزه و صیفی جات کند.
پایان پیام/
منبع: خبرگزاری فارسمنبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: محصولات اساسی وارد کننده کاهش قیمت قیمت ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۹۲۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
سقف قیمت ارزی واردات کالاهای اساسی تعیین شد + جدول
قیمت ارزی واردات کالاهای اساسی و نهادههای بخش کشاورزی منتهی به ابتدای مهر ماه ۱۴۰۲ تعیین شد.
به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، میثم جاهدی از تعیین قیمت ارزی واردات کالاهای اساسی و نهادههای بخش کشاورزی منتهی به ابتدای مهر ماه ۱۴۰۲ خبر داد و اظهار کرد: مطابق روال اعلامی دفتر خدمات بازرگانی (تجارت خارجی) و به جهت ایجاد شفافیت و مشارکت بخش خصوصی و دستگاههای نظارتی و مرتبط، از ابتدای سال ۱۴۰۲ جلسات بررسی و تعیین قیمتهای ارزی واردات کالاهای اساسی و نهادههای بخش کشاورزی با حضور دستگاههای نظارتی، نمایندگان بخش خصوصی و مدیران معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است.
وی افزود: نظر به برگزاری نشست هماندیشی بررسی مشکلات واردکنندگان و بررسی قیمتهای ارزی واردات کالاهای اساسی و نهادهها با حضور نمایندگان بخش خصوصی (انجمن غلات، اتحادیه وارد کنندگان نهادههای دام و طیور، انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، انجمن صنفی کارخانجات صنایع روغنکشی، انجمن صنفی کارفرمایی تولید و تأمین روغن و چربیهای خوراکی ایران)، دستگاههای نظارتی (سازمان بازرسی کل کشور، سازمان حراست، دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی و …) و مدیران معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران پس از استماع نظرات و دریافت پیشنهادات، با نظر معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تداوم روال قیمتگذاری مطابق نظر بخش خصوصی فعال در زمینه تأمین کالاهای اساسی و نهادهها ضمن موافقت با نظر آن بخشها جهت تسهیل ورود کالا به کشور، قیمتهای مصوب جهت درج در سیستم ثبت سفارشات به شرح زیر اعلام شد.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی و تجارت خارجی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه بررسی قیمتهای جهانی و تعیین سقف قیمتی در طول هر ماه در دفتر خدمات بازرگانی به صورت مستمر انجام میپذیرد، قیمتهای اعلامی که بالاتر از نُرم جهانی بودهاند که در صورت رصد بازار و بررسی شرایط امکان تعدیل خواهند داشت، انتظار وزارت جهاد کشاورزی و معاونت توسعه بازرگانی به عنوان متولی سفره مردم، حُسن استفاده و همکاری مناسب بخش خصوصی از فضای تعاملی با بخش دولتی و بهرهگیری از فضای اقتصادی جهت تأمین به موقع و مناسب کالا برای کشور است.
سقف قیمت ارزی واردات کالاهای اساسی و نهادههای بخش کشاورزی (مهر ۱۴۰۲)
کد خبر 692299